Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας Σ/Κ 14, 15-11-2015 , ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης

   Η Εφημερίδα  μας  Σ/Κ 14, 15-11-2015 , ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης :
~





~

***   Ολάντ: Πράξη πολέμου του Ισλαμικού Κράτους
 Τριήμερο εθνικό πένθος
Ολάντ: Πράξη πολέμου του Ισλαμικού Κράτους 
-  Ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ
Τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατονόμασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ως δράστες των πολύνεκρων επιθέσεων, με τουλάχιστον 127 θύματα, που σημειώθηκαν τη νύχτα της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.
-  «Ήταν πράξη πολέμου» είπε σε διάγγελμά του, κάνοντας λόγο για οργανωμένες επιθέσεις που σχεδιάστηκαν στο εξωτερικό, αλλά πραγματοποιήθηκαν με βοήθεια και από το εσωτερικό της χώρας.
-  «Αυτό που συνέβη χθες είναι μια πράξη πολέμου (...) η οποία πραγματοποιήθηκε από το Νταές (το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους), οργανώθηκε στο εξωτερικό με συνεργούς στο εσωτερικό, που η έρευνα θα πρέπει να προσδιορίσει» είπε χαρακτηριστικά.
Ανάληψη ευθύνης και νέες απειλές από το Ισλαμικό Κράτος
Ο Ολάντ κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος, ενώ ανακοίνωσε πως θα μιλήσει τη Δευτέρα σε έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου.
- Ο πρόεδρος συνομίλησε τηλεφωνικά με την καγκελάριο Μέρκελ, τον τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν και άλλους ηγέτες οι οποίοι εξέφρασαν την υποστήριξη τους.
- Συνομίλησε επίσης με τον ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, τον βασιλιά του Μαρόκου Μοχάμεντ και τον ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος βρίσκεται στη Βιέννη για τη διεθνή συνδιάσκεψη για τη Συρία, δήλωσε πως «περισσότερο απαραίτητο από ποτέ» είναι να υπάρξει ένας «συντονισμός του διεθνούς αγώνα κατά της τρομοκρατίας». «Ένας από τους στόχους της σημερινής συνόδου στη Βιέννη είναι ακριβώς να δούμε συγκεκριμένα πώς μπορούμε να ενισχύσουμε κι άλλο τον διεθνή συντονισμό στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους» τόνισε.
~  Στους 128 νεκρούς είναι ο νεότερος απολογισμός από την νύχτα τρόμου σε δεκάδες σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας. Περίπου 90 είναι τα θύματα μόνο στο θέατρο Bataclan, ενώ οκτώ από τους δράστες των επιθέσεων είναι νεκροί. Τουλάχιστον 200 οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 99 σε σοβαρή κατάσταση.
 - Oι έρευνες για τις επιθέσεις είναι σε πλήρη εξέλιξη και ο εισαγγελέας του Παρισιού δεν μπορεί να αποκλείσει με βεβαιότητα ότι δεν υπάρχουν συνεργοί των τρομοκρατών ή οποιαδήποτε άλλα πρόσωπα έτοιμα να δράσουν και πάλι.
- Νωρίς το πρωί έγινε γνωστό ότι αναζητούνται δύο άτομα, που φέρονται να συμμετείχαν στις επιθέσεις.
Αυτό που συνέβη στο Παρίσι ήταν το απόλυτο σενάριο που φοβόντουσαν οι γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών» δηλώνει στην εφημερίδα Le Figaro, λίγες ώρες μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα, ο πρώην επικεφαλής της γαλλικής αντικατασκοπείας, Μπερνάρ Σκαρσινί.
«Με δεδομένη την εμπειρία και των άλλων χωρών, η Γαλλία προετοιμαζόταν» τονίζει χαρακτηριστικά.
Λίγο νωρίτερα, το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο, στο οποίο εκτοξεύονται απειλές κατά της Γαλλίας.
«Δεν θα ζήσετε ειρηνικά όσο συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί. Ούτε μέχρι την αγορά δεν θα μπορείτε να πάτε» αναφέρεται χωρίς όμως να είναι γνωστή η ημερομηνία του, όπως αναφέρει το Reuters.
Στο ίδιο υλικό, ο τζιχαντιστής που μιλά στον φακό καλεί τους μουσουλμάνους που δεν μπορούν να ταξιδέψουν στη Συρία να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη Γαλλία.
Τουλάχιστον 128 νεκροί από τις τρομοκρατικές επιθεσεις 

Με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ,  επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Προκόπης Παυλόπουλος, προκειμένου να του εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια και την ολόπλευρη συμπαράσταση του ελληνικού λαού προς τον γαλλικό λαό για το στυγερό τρομοκρατικό έγκλημα των ισλαμιστών στο Παρίσι.
-Ο Πρόεδρος τόνισε επίσης στον Γάλλο ομόλογό του ότι το δράμα και το πένθος της Γαλλίας είναι και ελληνικό είναι όμως και παγκόσμιο.
-Πρωτίστως δε είναι δράμα και πένθος της Δύσης, αφού οι αδίστακτοι ισλαμιστές δράστες στρέφονται, μέσω της Γαλλίας, ιδίως κατά του Δυτικού Πολιτισμού, κατά της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας, κατά των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
-Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι η κυριότερη ρίζα του κακού, ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα στην Συρία, πρέπει να σταματήσει το συντομότερο δυνατό και ότι η αποστολή αυτή ανήκει κατά πρώτο λόγο στην ΕΕ.
-Και προς αυτήν την κατεύθυνση η Ελλάδα, αναπόσπαστο μέλος της ΕΕ και κοιτίδα του Πολιτισμού της, ήταν, είναι και θα είναι έτοιμη να συμπράξει.

***  Παρίσι: Η τρομοκρατική επίθεση που αλλάζει το τοπίο στην Ευρώπη 
Οι τρομοκράτες πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά που είχαν φορέσει
Παρίσι: Η τρομοκρατική επίθεση που αλλάζει το τοπίο στην Ευρώπη
Συγκλονισμένη είναι η παγκόσμια κοινή γνώμη από την δολοφονική τρομοκρατική επίθεση με δεκάδες νεκρούς στο Παρίσι.
Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 153 άνθρωποι είναι νεκροί και 83 δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή στις πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις οι οποίες διαπράχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στη γαλλική πρωτεύουσα και πάνω από 200 έχουν τραυματιστεί.
Θυμίζουμε ότι την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Η συγκεκριμένη τρομοκρατική ενέργεια αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο που ζει και κινείται έως και σήμερα η Ευρώπη με δεδομένη και την άνοδο του ακροδεξιού ρεύματος το τελευταίο διάστημα στη Γαλλία, όπου τα ποσοστά της Μαρί Λεπέν, διαρκώς αυξάνονται. Παράλληλα αναμένεται να φέρει και κλείσιμο των συνόρων των ευρωπαϊκών κρατών σε μία προσπάθεια αποφυγής εισόδου των προσφύγων.
Οκτώ «τρομοκράτες», οι επτά εκ των οποίων πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά που είχαν φορέσει, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που γνωστοποίησε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην έρευνα.
Τέσσερις από τους δράστες σκοτώθηκαν στον χώρο συναυλιών Μπατακλάν, εκ των οποίων οι τρεις πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά και ο τέταρτος έπεσε νεκρός από πυρά ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων που επενέβησαν. Τρεις βομβιστές-καμικάζι σκοτώθηκαν στην περιοχή του Σταντ ντε Φρανς και άλλος ένας στην λεωφόρο Βολτέρου, κοντά στο Μπατακλάν, στο ανατολικό τμήμα του Παρισιού, διευκρίνισε η πηγή αυτή.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης του Παρισιού Μισέλ Καντό είχε επίσης δηλώσει στον Τύπο ότι οι τρεις από τους δράστες είχαν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία είχαν ζωστεί.
Η αστυνομική επιχείρηση «ήταν εξαιρετικά δύσκολη: οι τρομοκράτες είχαν κλειστεί στον όροφο και πυροδότησαν τα γιλέκα με τα εκρηκτικά» που φορούσαν, ανέφερε ο Καντό.
Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα ένας τέταρτος επλήγη από πυρά των Ειδικών Δυνάμεων της αστυνομίας.
Πηγές στην γαλλική αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν νωρίτερα ότι οι δράστες φώναζαν συνθήματα όπως «Αλλάχου Άκμπαρ» όταν άνοιξαν πυρ με αυτόματα εναντίον του πλήθους, ενώ έκαναν σαφές ότι η επίθεσή τους γίνεται σε αντίποινα για τη γαλλική συμμετοχή στις επιχειρήσεις στη Συρία.
Δεν έχει υπάρξει επαληθεύσιμη ανάληψη της ευθύνης για τις επιθέσεις μέχρι στιγμής· ωστόσο υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) άφησαν να εννοηθεί σε αναρτήσεις τους στο Twitter ότι αυτό τις εξαπέλυσε. «Το χαλιφάτο χτύπησε τον οίκο του σταυρού», αναφέρει ένα από τα μηνύματα που αναρτήθηκαν.

***  To χρονικό των επιθέσεων στο Παρίσι  
Στις 21:20 έγινε η πρώτη έκρηξη με ανατίναξη ενός καμικάζι έξω από το γήπεδο « Stade de France »
To χρονικό των επιθέσεων στο Παρίσι
-   Αποφράδα ήταν η χθεσινή μέρα για τη Γαλλία, που υπέστη τις 7 συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις στην καρδιά της πρωτεύουσάς της, στο Παρίσι.
Σύμφωνα με το υπουργείο εσωτερικών, όλες οι επιθέσεις έγιναν μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα, 23' για την ακρίβεια, με μια αλληλουχία ανά 5 λεπτά.
Το χρονικό της χθεσινής «ημέρας τρόμου» όπως το κατέγραψε το υπουργείο εσωτερικών έχει ως εξής :
Στις 21:20 έγινε η πρώτη έκρηξη με ανατίναξη ενός καμικάζι έξω από το γήπεδο « Stade de France », κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα ανάμεσα σε Γαλλία και Γερμανία.
Ηταν συγκεντρωμένα γύρω στα 80.000 άτομα και ανάμεσά τους ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών.
Στις 21:25 ήτοι 5΄αργότερα, οι πρώτοι πυροβολισμοί στο 10ο διαμέρισμα ανατολικά στο Παρίσι στο αίθριο μιας πιτσαρίας. Πέντε άτομα έπεσαν νεκρά από τις ριπές.
Στις 21: 30, ήτοι για ακόμα μια φορά 5' αργότερα, δεύτερη ενέργεια καμικάζι έξω από το Στάδιο.
21:38, Επιστροφή στο κέντρο του Παρισιού ( Rue de Charonne) στο 11ο διαμέρισμα νέα επίθεση σε εστιατόρια, στα τραπεζάκια έξω, με 19 νεκρούς σύμφωνα με το υπουργείο.
21: 43 ήτοι 5' αργότερα, νέα έκρηξη πάντα στο 11ο ( Boulevard Voltaire) μπροστά στο νούμερο 253 κοντά στην πλατεία του Έθνους (place de la Nation).
21: 50 αρχή της επίθεσης στο Μπατακλάν στο ίδιο μπουλεβάρτο Βολτέρ, αλλά στο νούμερο 50, όπου ευρίσκεται η ιστορική για την πρωτεύουσα αίθουσα συναυλιών. Η απόσταση από την προηγούμενη επίθεση είναι μόλις 2 χιλιόμετρα ήτοι 5' με αυτοκίνητο.
Στο Μπατακλάν η επίθεση των τρομοκρατών διήρκησε 3 ώρες έως την έφοδο των ειδικών μονάδων της αστυνομίας.
21: 53 Τρίτη ενέργεια καμικάζι και πάλι στο Στάδιο.
Η χθεσινή πολλαπλή επίθεση είχε τρία καινούργια στοιχεία σε σύγκριση με τις προηγούμενες που έχει υποστεί η Γαλλία :
Το πρώτο είναι ότι για πρώτη φορά βρίσκεται αντιμέτωπη με επιθέσεις καμικάζι στο έδαφός της.
Το δεύτερο, ότι υπήρξε ένας πρωτοφανής συντονισμός χρονικά, πράγμα που αποδεικνύει τη λεπτομερή προετοιμασία και την πολύ καλή γνώση των κεντρικών σημείων της πρωτεύουσας και των συνηθειών των Παριζιάνων.
Το τρίτο είναι, ότι δεν υπήρχε συγκεκριμένος στόχος χθες. Οι τρομοκράτες πυροβολούσαν στα τυφλά, μαζικά με μοναδική επιδίωξη, όσους πιο πολλούς...πάρει ο χάρος.
Και αυτό είναι που προκαλεί φρίκη και ανασφάλεια στους Παριζιάνους. Στις προηγούμενες επιθέσεις υπήρχαν συγκεκριμένοι στόχοι, πολιτικοί, θρησκευτικοί ή άλλοι.
Χθες στόχευσαν στο πνεύμα και την καρδιά της Γαλλίας.
'Αλλωστε με ένα βίντεο που κυκλοφόρησε το Ισλαμικό κράτος στο Διαδίκτυο, μέσα στο πρωινό, ένας ανώνυμος ακτιβιστής φέρεται να δηλώνει : «H Γαλλία δεν θα ζήσει εν ειρήνη όσο συνεχίζονται οι αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία».

***  Πού χτύπησαν οι τρομοκράτες στο Παρίσι 
Τα έξι σημεία που έστησαν το μπαράζ επιθέσεων
Πού χτύπησαν οι τρομοκράτες στο Παρίσι
- Σε έξι διαφορετικά σημεία έγιναν οι χθεσινοβραδινές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι από τις οποίες οι νεκροί ανήλθαν, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό αστυνομικών πηγών, σε 127, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε περίπου 180, από τους οποίους οι 80 βρίσκονται σε "απολύτως επείγουσα κατάσταση".
Σύμφωνα πάντως με το CNN οι νεκροί ξεπερνούν τους 153.
Οι επιθέσεις έγιναν κοντά στο Σταντ ντε Φρανς, στα βόρεια προάστια του Παρισιού και στο ανατολικό τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας, σε μέρη όπου συχνάζει πολύς κόσμος τα Σαββατοκύριακα, κοντά στην Πλας ντε λα Ρεπιμπλίκ (Πλατεία της Δημοκρατίας), όπου είχαν συγκεντρωθεί 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Ιανουαρίου.
-Μπατακλάν: 82 νεκροί-
Πολλοί άνδρες οπλισμένοι με καλυμμένο το πρόσωπο εισβάλουν γύρω στις 21:20 τοπική ώρα (22:20 ώρα Ελλάδος) και αρχίζουν να πυροβολούν φωνάζοντας Αλλάχ Ακμπάρ μέσα στην αίθουσα θεαμάτων του Μπατακλάν, όπου εμφανίζεται το αμερικανικό συγκρότημα Eagles of Death Metal.
Υπάρχει ομηρεία για σχεδόν τρεις ώρες. Τουλάχιστον 82 άνθρωποι σκοτώνονται.
"Τους άκουσα καθαρά να λένε στους ομήρους 'φταίει ο Ολάντ, φταίει ο πρόεδρός σας, δεν έπρεπε να επέμβει στη Συρία'. Είπαν επίσης και για το Ιράκ", διηγήθηκε ο 35χρονος Πιερ Ζανασζάκ, ένας παραγωγός της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, ο οποίος βρισκόταν μέσα στην αίθουσα.
Η αστυνομία εξαπέλυσε έφοδο λίγο πριν από τις 00:30 τοπική ώρα (01:30 ώρα Ελλάδος), η οποία ολοκληρώθηκε γύρω στη 01:00 τοπική ώρα (02:00 ώρα Ελλάδος).
Οι τέσσερις δράστες της επίθεσης είναι νεκροί. Οι τρεις από αυτούς μετά την πυροδότηση των εκρηκτικών με τα οποία ήταν ζωσμένοι.
-Σταντ ντε Φρανς: 4 νεκροί-
Ταυτοχρόνως με την επίθεση στο Μπατακλάν, μια πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στις 21:20 τοπική ώρα (22:20 ώρα Ελλάδος) στην περιοχή του Σταντ ντε Φρανς, όπου προγραμματίζεται να διεξαχθεί ο τελικός του Euro τον Ιούλιο του 2016.
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος παρακολουθούσε τον ποδοσφαιρικό αγώνα Γαλλίας-Γερμανίας, απομακρύνθηκε αμέσως από το στάδιο και η αστυνομία σχημάτισε κλοιό ασφαλείας στις εισόδους και τις εξόδους του σταδίου.
Τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν συνολικά γύρω από το αθλητικό αυτό συγκρότημα. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, όπως και τρεις καμικάζι.
-Ρι ντε Σαρόν: 18 νεκροί-
Στο ανατολικό Παρίσι, στην οδό Σαρόν, 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ένα σκηνικό που θύμιζε πόλεμο.
Ένας άνδρας δήλωσε ότι άκουγε πυροβολισμούς για "δύο, τρία λεπτά", "ριπές όπλων". "Είδα πολλά πτώματα να κείτονται στο έδαφος, πλημμυρισμένα στο αίμα", σημείωσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα καφέ και ένα ιαπωνικό εστιατόριο, τα οποία βρίσκονται ακριβώς μπροστά από το Μέγαρο της Γυναίκας, αποτέλεσαν στόχο της επίθεσης αυτής.
-Ρι Αλιμπέρ: τουλάχιστον 12 νεκροί-
Λίγο πιο βόρεια, ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε στην συμβολή των οδών Μπισά και Αλιμπέρ, στο εστιατόριο Le Petit Cambodge. Απολογισμός: τουλάχιστον 12 νεκροί.
"Ήταν εξωπραγματικό, όλος ο κόσμος είχε πέσει στο πάτωμα, κανένας δεν κουνιόταν", διηγήθηκε μια γυναίκα.
"Επικρατούσε πολύ ησυχία, οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν τι συμβαίνει. Ένας νεαρός άνδρας μετέφερε στα χέρια του ένα κοριτσάκι. Φαινόταν νεκρό", πρόσθεσε.
-Ρι ντε λα Φοντέν ο Ρουά: τουλάχιστον 5 νεκροί-
Μερικές εκατοντάδες μέτρα από το Μπατακλάν, στην οδό Φοντέν ο Ρουά, στόχος των τρομοκρατών ήταν μια πιτσαρία, η La Casa Nostra. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από πολλές ριπές "αυτόματου πυροβόλου", σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα, τον 35χρονο Ματιέ.
"Τουλάχιστον 5 νεκροί βρισκόντουσαν γύρω μου, κι άλλοι στον δρόμο, αίμα παντού. Ήμουνα πολύ τυχερός."
-Μπουλβάρ Βολτέρ: ένας νεκρός-
Επίθεση σημειώθηκε και στην Λεωφόρο Βολταίρου, όχι μακριά από το Μπατακλάν. Νεκρός είναι ο καμικάζι.

***  Voicenews.gr : Η απειλή που βγήκε αληθινή....
tzixant6
-  Χθες το απόγευμα ώρες πριν ξεσπάσει ο τρομοκρατικός όλεθρος στο Παρίσι η voicenews.gr δημοσίευσε άρθρο για βίντεο -προειδοποίηση -απειλή των τζιχαντιστών στην Ρωσία και τις μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις. Η ιστοσελίδα voicenews.gr βρίσκεται κοντά στα γεγονότα, μέσα στην επικαιρότητα. Σας ευχαριστούμε που μας επιλέγετε για την ενημέρωσή σας. Η στήριξή σας μας κάνει δυνατότερους, καλύτερους, εγκυρότερους!

***  ISIS: To Παρίσι είναι η αρχή της καταιγίδας- Μανιφέστο πολέμου
isis1
-   Μ ένα φρικιαστικό μανιφέστο που προκαλεί τρόμο, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το αιματοκύλισμα στην γαλλική πρωτεύουσα.
«Οι επιθέσεις έγιναν στο όνομα του Αλλάχ από στρατιώτες του Χαλιφάτου που έδωσαν την απάντησή τους σε όλους όσοι κατέστρεψαν τα σπίτια τους, τις ιδιοκτησίες τους» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι τζιχαντιστές στο μανιφέστο τους που δημοσίευσαν σήμερα στα γαλλικά.
Ισχυρίζονται πως την επίθεση διέπραξαν οχτώ άτομα ζωσμένα με εκρηκτικά και οπλοπολυβόλα.
Στη δήλωση μίσους εξηγούν ότι
«οι επιθέσεις στο Παρίσι σχεδιάστηκαν με τέτοιο τρόπο για να δείξουν ότι η Γαλλία είναι από τους πρώτους μας στόχους όσο συνεχίζει την ίδια πολιτική» ενώ χαρακτηρίζουν το Παρίσι
«πρωτεύουσα της πορνείας και της αισχρότητας».
Τέλος, το κείμενο- θανάτου του Ισλαμικού Κράτους καταλήγει: «Αυτή η επίθεση είναι η αρχή της καταιγίδας και αποτελεί προειδοποίηση γι αυτούς που θέλουν να διδαχθούν»...

***  Δείτε τι έκανε ο Σόρος μια ημέρα πριν την επίθεση στο Παρίσι...
soros7
- Ο δισεκατομμυριούχος χρηματιστής έχει μαντικές ικανότητες ή απλά γνωρίζει τι ακολουθεί μετά την πράξη πολέμου- όπως χαρακτήρισε ο Φρανσουά Ολάντ τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία;
Είτε ισχύει η μία εκδοχή είτε η άλλη, πολλά ερωτηματικά δημιουργεί η βεβιασμένη απόφαση του Τζορτζ Σόρος να πουλήσει άρον- άρον τις μετοχές του και να αγοράσει χρυσό…
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της Blacklisted News, Michael Snudera, ο Σόρος πούλησε… κοψοχρονιά όλες τις μετοχές που είχε σε μεγάλες τράπεζες και εταιρείες της Αμερικής και αγόρασε χρυσό.
Πρόκειται για μία κίνηση που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως προειδοποίηση, καθώς προμηνύει μεγάλα, παγκόσμια γεγονότα…

***  Μόνο στο VOICENEWS.GR : Μετά το Παρίσι έρχονται ο Παγκόσμιος Νόμος και Στρατός
army
- Οι επιθέσεις στο Παρίσι είναι η αρχή του τέλους της Ευρώπης όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα. Οι επιθέσεις ήταν πολύ καλά στημένες, δομημένες στην εντέλεια για να επιφέρουν ένα γενικό χάος και μια αίσθηση τρόμου στους πολίτες. Το κατάφεραν. Ο Γαλλικός στρατός είναι ήδη στο Παρίσι με άδεια να εισέλθει σε κατοικίες για έρευνες αν κριθεί σκόπιμο. Τι θα συμβεί αν ακολουθήσουν παρόμοια χτυπήματα και σε άλλες από τις ηγέτιδες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Πόσο κοντά είμαστε πραγματικά στη δημιουργία ενός ενιαίου Ευρωπαϊκού στρατού ο οποίος θα «διαφυλάττει» τις χώρες μέλη από τους «εχθρούς»;
Αν όμως, δημιουργηθεί όντως αυτός ο στρατός προκύπτουν νέες ανησυχίες  και καίρια ερωτήματα:
 Ποιος ακριβώς θα τον ελέγχει; Ποιος και πως θα καθορίζει τις πράξεις του και με ποια αμεροληψία;
Το μόνο σίγουρο είναι πως ανοίγονται επικίνδυνα μονοπάτια για την Ευρώπη, ακριβώς όπως το ήθελαν αυτοί που σχεδίασαν τις επιθέσεις…

***  Σφαγή στο Παρίσι- Τουλάχιστον 153 νεκροί από τις έξι επιθέσεις τρομοκρατών
epithesi1

Σύμφωνα με την αστυνομία ανάμεσα στους νεκρούς είναι και οκτώ τρομορκάτες. Οι επτά τρομοκράτες που πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά που είχαν φορέσει έπεσαν νεκροί στον χώρο συναυλιών Μπατακλάν, και ένας ακόμη σκοτώθηκε από πυρά ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων.
Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στις 22.17 ώρα Γαλλίας κοντά στο Stade de France, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη φιλικό μεταξύ των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου της Γερμανίας και της Γαλλίας.
Στο στάδιο βρίσκονταν 80.000 θεατές, ενώ τον αγώνα παρακολουθούσε και ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος φυγαδεύτηκε από τους άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας.
Περίπου δέκα λεπτά αργότερα σημειώθηκε η δεύτερη επίθεση στο εστιατόριο Le Petit Cambodge στην οδό Rue Bichat στο 10ο διαμέρισμα της πόλης. Δύο ένοπλοι με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες, εισέβαλαν στο εστιατόριο και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως τους θαμώνες, με αποτέλεσμα έντεκα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.
Η τρίτη επίθεση σημειώθηκε έξω από πολυσύχναστη καφετέρια, όταν άνδρας αγνώστων στοιχείων άνοιξε πυρ προς τους περαστικούς.
Η επόμενη μεγάλη τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 23:00 ώρα Γαλλίας, στο μουσικό θέατρο, πολυχώρο συναυλιών Bataclan. Οι δράστες εισέβαλαν και πυροβολούσαν με ψυχραιμία εναντίον του πλήθους φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ». Εκεί έχασαν τη ζωή τους 118 άτομα, ενώ ακολούθησε και ομηρία.
Ο Φρανσουά Ολάντ κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, σε τηλεοπτικό διάγγελμα. «Είναι φρίκη», είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε από πού προήλθαν αυτές οι επιθέσεις».
Πίσω από τις επιθέσεις βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος, όπως ανακοίνωσαν μέσω Διαδικτύου τα ξημερώματα του Σαββάτου οι τζιχαντιστές της ακραίας οργάνωσης.
Βίντεο  : Dramatic Momment Evacuation in France Stadium after Paris Terror Attack ! , https://youtu.be/q-qaSTqroNk  .-
Βίντεο  2  : Images de l'assaut sur le Bataclan à Paris : "Des dizaines de cadavres. 2 terroristes tués"  , https://youtu.be/IlSDr_taVTo    .-

*** Η κλεψύδρα του χρόνου μειώνεται, αλλά… παίζουν με κλειστά χαρτιά στο KALAMATA:21         
     
Οι δημοτικές παρατάξεις παραμένουν στο… σκοτάδι για την πρόταση που θα κατατεθεί
 Σε πολλές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, αλλά και των Επιτροπών, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έχουν ψέξει τη Δημοτική Αρχή ότι με διαδικασίες «εξπρές» και χωρίς ουσιαστική συζήτηση προσπαθεί να περάσει κάποια θέματα, χρησιμοποιώντας ως όπλο τον εκλογικό νόμο και την αριθμητική πλειοψηφία που διαθέτει.
Αποτέλεσμα, μια σειρά από σοβαρά ζητήματα να μη συζητούνται αναλυτικά και οι απόψεις των παρατάξεων να μη λαμβάνονται υπόψη στη διαμόρφωση της τελικής απόφασης.
Βέβαια, νόμοι όπως ο «Καλλικράτης» ενισχύουν περισσότερο τα παραπάνω, καθώς συρρικνώνει περαιτέρω τη δύναμη των θεσμών δημοτικής εξουσίας με όσα προβλέπει.
Η πόλη, όμως, ιστορικά υπήρξε αναγκαία συνθήκη για τη δημοκρατία και την ελευθερία, ενάντια σε καταπιεστικά έθιμα, ανορθολογικούς φόβους ή προκαταλήψεις. Μ’ αυτήν την έννοια, η πόλη διάνοιξε μία διαδικασία εκπολιτισμού, που όμως όσο πάει και συρρικνώνεται.
Ακόμα δεν έχει γίνει συνείδηση (κι αυτό είναι το ζητούμενο) το γεγονός ότι η αναπαραγωγή του συστήματος εξουσίας σχετίζεται με την καταστροφή των υπολειμμάτων δημοσίου χώρου και, ουσιαστικά, με τη διάλυση της κοινωνίας και τη μετάθεση των αρμοδιοτήτων γι’ αυτήν σε ειδικούς και τεχνοκράτες.
Και ερχόμαστε στο ζητούμενο. Σε 15 ημέρες, περίπου, οι ελληνικές πόλεις που επιδιώκουν να κερδίσουν τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021, θα πρέπει να έχουν υποβάλει το φάκελο της υποψηφιότητας. Τον προϋπολογισμό, τις παρεμβάσεις που προτείνονται και που θα καθορίσουν το χαρακτήρα κάθε πόλης για τα επόμενα χρόνια.
Κι όμως, η συγκεκριμένη ουσιαστική διαδικασία δεν έχει συζητηθεί ακόμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας. Κανείς δε γνωρίζει το πώς θα χρησιμοποιηθούν τα είκοσι (20) περίπου εκατομμύρια που θα απαιτηθούν για να είναι η πόλη έτοιμη να υλοποιήσει με επιτυχία τις απαιτήσεις του θεσμού.
Κι όμως, όποτε έμπαινε προς συζήτηση τέτοιο θέμα, η Δημοτική Αρχή και το Γραφείο Υποψηφιότητας υπόσχονταν ότι όλα θα γίνουν με απόλυτη διαφάνεια και δημοκρατικές διαδικασίες. Στην αρχή είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι μια παρόμοια συζήτηση θα γίνει αρχές φθινοπώρου, αλλά φτάνουμε στην τελική ημερομηνία και ακόμα κανείς δε γνωρίζει κάτι.
Και πάλι, ακόμα κι αν αυτό συμβεί μέσα στις επόμενες ημέρες, ο χρόνος για ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, για αντιθέσεις και συνθέσεις, είναι ελάχιστος. Οι δημοτικές παρατάξεις δεν έχουν το χρόνο να μελετήσουν ενδελεχώς τα προτεινόμενα, ενώ οι πολίτες θα παραμείνουν σε πλήρη άγνοια. Πόσο θα κοστίσει το εγχείρημα, τι θα επιβαρύνει ποιον.
Η μέχρι σήμερα ιστορία των πόλεων της χώρας που πήραν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας (Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη) άφησε πίσω της μόνο χρέη.
Ο θεσμός είναι μια ευκαιρία για την Καλαμάτα να κερδίσει χώρο στον παγκόσμιο χάρτη των πόλεων που θέλουν να προσελκύσουν τουρίστες, να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες για τους πολίτες της. Με τις διαδικασίες, όμως, που ακολουθούνται όλα βρίσκονται υπό αίρεση. Κι αυτό είναι κακό για την πόλη. του Αντώνη Πετρόγιαννη 
 
*** Θέαμα μοναδικό…
Στην Ψαρών, απέναντι από το Πάρκο, αφενός το «πηγάδι» για τα σκουπίδια κλείνει εντελώς το πεζοδρόμιο και, αφετέρου, κάποιοι «απολίτιστοι» πέταξαν τα ρούχα που δε χρειάζονταν στο πίσω μέρος και άφησαν κιβώτια πάνω σ’ αυτόν. Το θέαμα φαίνεται ολοκάθαρα στη φωτογραφία… Ω. - 
 
*** Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην Κυπαρισσία (Φωτογραφίες)

 
 
 
Την Κυπαρισσία επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας, όπου συναντήθηκε με κομματικά στελέχη και μέλη της ΝΔ από την Τριφυλία στο café Mojo, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Τον κ. Τζιτζικώστα, συνόδευαν ο πρώην βουλευτής, Δημήτρη Σαμπαζιώτης, ο πολιτευτής Μίλτος Χρυσομάλλης και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς και τον υποδέχθηκαν θερμά, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Τριφυλίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, ο πρόεδρος της Τ.Ο. ΝΔ Τριφυλίας, Γιώργος Φωτεινός, ο αντιδήμαρχος, Σπύρος Χρονόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Π.Ε. της ΝΔ, Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Σαρμαντζής και ο πρώην δήμαρχος Αετού, Δημήτρης Βόγκας. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, αντάλλαξε χειραψίες και είχε θερμούς εναγκαλισμούς με πολιτικούς του φίλους, ενώ συζήτησε μαζί τους για την επόμενη μέρα στη ΝΔ, κατά την οποία, εάν και εφόσον εκλεγεί, όπως αναφέρει, θα βάλει τέλος στα κλειστά συστήματα του κόμματος, δίνοντας τέλος στους βαρόνους, ανοίγοντάς το στην κοινωνία, με νέους ανθρώπους μπροστά για μια νέα κοινωνική συμφωνία με νέα αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση για τη χώρα. Ακολούθως χαιρέτισε τον κόσμο που καθόταν στις καφετέριες της πλατείας και αναχώρησε για τον Πύργο Ηλείας. -  
 
*** Συλλήψεις 50 ατόμων σε αστυνομικές επιχειρήσεις, οι 16 στη Μεσσηνία

Στη σύλληψη 50 ατόμων προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν από την Τρίτη έως και χθες σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Από τους 50, οι 16 συνελήφθησαν στη Μεσσηνία. Πρόκειται για 3 Έλληνες για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, 1 Έλληνα και 1 αλλοδαπό για καταδικαστικό έγγραφο, 1 Έλληνα για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, 4 Έλληνες για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 2 αλλοδαπούς για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού και για 4 αλλοδαπούς οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έγιναν έλεγχοι σε 995 άτομα, εκ των οποίων 769 ήταν Έλληνες και 226 αλλοδαποί. Προσήχθησαν 137 άτομα, από τα οποία 78 ήταν Έλληνες και 59 αλλοδαποί. Ελέγχθηκαν 846 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 332 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 12 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς. -

***  Θλίψη και οργή στην Κυπαρισσία από το «γκρέμισμα» του Τουριστικού Περιπτέρου…(φωτογραφίες)         
      
 
Δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει περάσει από την παραλία Κυπαρισσίας τις τελευταίες μέρες και να μην έχει αισθανθεί πόνο από το «γκρέμισμα» του Τουριστικού Περιπτέρου, που βρίσκεται σε εξέλιξη! «Γκρέμισμα» το οποίο έχει αναλάβει ο εμπειροτέχνης Τσιμπλής Αναστάσιος, για λογαριασμό του Δήμου Τριφυλίας, ύστερα από ανάθεση της Οικονομικής Επιτροπής και υπογραφή σύμβασης με το δήμαρχο Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα.
Ο τίτλος του έργου είναι «Κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών τουριστικού περιπτέρου Κυπαρισσίας» και το κόστος του έργου, έπειτα από έκπτωση 20,99%, επί της τιμής του προϋπολογισμού της Τεχνικής Μελέτης, την οποία κατέθεσε ο ανάδοχος, ανέρχεται σε 4.342,98 ευρώ (με ΦΠΑ).
Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. αριθ.80/2015 Τεχνική Μελέτη του έργου, που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας, οι εργασίες που θα γίνουν και οι οποίες ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, είναι οι κάτωθι:
1. Αποξήλωση των ξύλινων σανίδων του εξωτερικού καταστρώματος (deck), επιφάνειας περίπου 700,00 τ.μ., το οποίο αποτελείται από τις σανίδες (διαστάσεων περίπου 3,5 μ. Χ0,10 μ.), το πρωτεύοντα σκελετό από ξυλεία διαστάσεων 0,10 Χ 0,10 μ. και το δευτερεύοντα σκελετό από κοιλοδοκούς.
2. Αποξήλωση των δύο αυθαίρετων επεκτάσεων του κτηρίου (Α. Επέκταση ημιυπαίθριου χώρου, επιφάνειας περίπου 100,00τ.μ. και Β. Προσθήκη κουζίνας, επιφάνειας περίπου 90,00 τ.μ.).
3. Αποξήλωση των σαθρών επιχρισμάτων και λοιπών κατασκευών στο κτήριο, που αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των περαστικών και των κατοίκων (γείσα στηθαίων, ξύλινα στέγαστρα, αποξηλωμένες περιφράξεις, κατεστραμμένες γυψοσανίδες κ.ά.).
4. Αποξήλωση του ξύλινου δαπέδου του καταστήματος (laminate) και των κατασκευών γυψοσανίδας στις οροφές, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι η/μ εγκαταστάσεις (υδραυλική, κλιματισμού, ηλεκτρολογική κ.ά.).
5. Αποξήλωση των η/μ εγκαταστάσεων που απαιτούνται (ηλεκτρική, υδραυλική, κλιματισμού) προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του χώρου, δεδομένου ότι θα αποξηλωθούν τμήματα του κτηρίου που από πλευράς εγκαταστάσεων αποτελούν ενιαίο σύνολο.
6. Εργασίες τοποθέτησης περίφραξης προστασίας του χώρου για λόγους ασφαλείας. Θα τοποθετηθούν μεταλλικές σωλήνες γαλβανιζέ περιμετρικά του κτηρίου, στις οποίες θα στηριχθούν φύλλα κυματοειδούς λαμαρίνας σε ύψος τουλάχιστον 1,60 μ.
Κάτοικοι και επαγγελματίες της πόλης, αλλά και απλοί διερχόμενοι από το σημείο και περαστικοί, πραγματικά απορούν με αυτό που συμβαίνει και ουδείς μπορεί να δώσει μια λογική εξήγηση για το «γκρέμισμα». Μιας και ουσιαστικά για γκρέμισμα πρόκειται, από το οποίο θα μείνουν όρθιοι μόνο δυο τοίχοι.
Αυτό ήταν, όμως, το Τουριστικό; Αυτό έβγαλε σε δημοπρασία και αυτό νοίκιασε ο Δήμος Κυπαρισσίας πριν από χρόνια; Αυτούς τους τοίχους παρέδωσε ο προηγούμενος ενοικιαστής; Αυτούς τους τοίχους παρέλαβε ο τελευταίος ενοικιαστής; Αυτούς τους τοίχους όφειλε να παραδώσει και, άραγε, παρέλαβε ο Δήμος Τριφυλίας; Τι σχέση έχει αυτό το «χρέπι» με το Τουριστικό Περίπτερο Κυπαρισσίας;
Όσο, δε, για όσα ακούγονται περί αυθαίρετων κτισμάτων κ.τ.λ., μόνο προφάσεις εν αμαρτίαις θεωρούνται στην πόλη, καθώς ο Δήμος Τριφυλίας, εάν και εφόσον υπήρχαν αυθαίρετες κατασκευές, όφειλε να προχωρήσει σε τακτοποίηση και νομιμοποίηση με βάση την ισχύουσα νομοθεσία! 

***
 
***  Αθλητική ενημέρωση :
Livescore: Καβάλα-Κηφισιά (16-13 10'), Κόροιβος-Άρης (23-22 10'), ΠΑΟΚ-Κολοσσός (21-15 10'), Λαύριο-Ρέθυμνο (20-20 10') 
*** Τον πρωτοπόρο Ηρακλή Χαλκίδας υποδέχεται σήμερα η Καλαμάτα ‘80  
Αντιμέτωποι με την πρόκληση που λέγεται …πρωτοπόρος της Α2 βόλεϊ ανδρών θα τεθούν σήμερα οι παίκτες της Καλαμάτας ’80. Ο Ηρακλής Χαλκίδας που εντυπωσίασε πρόσφατα στο παιχνίδι με τον Ακρίτα θα βρεθεί εκ νέου σήμερα στις 6 μ.μ. στο Κλειστό της Παραλίας και η αναμέτρηση αναμένεται συναρπαστική για τους Μεσσήνιους φίλους του αθλήματος, ωθώντας τους «Λύκους» στο να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Και σε αυτό το παιχνίδι ο προπονητής Χρήστος Δημητρακόπουλος δεν μπορεί να υπολογίζει στον Σπύρο Αποστολόπουλο (υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα και βρίσκεται σε υπηρεσία εκτός Καλαμάτας). Η συνάντηση είναι για την 5η αγωνιστική και θα την «σφυρίξουν» οι Σαραβελάκης-Καψάσκης, με την Κερασία Μουράτη στη γραμματεία. Το υπόλοιπο πρόγραμμα του διημέρου για τον 2ο Όμιλο έχει ως εξής: Σήμερα 4 μ.μ.: Αργυρούπολη-Εθνικός: Β. Οικονόμου-Φραγκάκης 7.30 μ.μ.: Πανερυθραϊκός-Κύζικος: Σταρίδας-Μυλωνάκης 7.30 μ.μ.: Απόλλων-ΑΕΚ: Μουλά-Στάικος 8 μ.μ.: ΕΑΠ-Ολυμπιάδα: Μπακλέσης-Κτενάς Αύριο 6 μ.μ.: Ακρίτας-Κόροιβος: Γκόλφης-Μπακλέσης Α2 ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Παλλήνη ο Ακρίτας, Γλυφάδα ο Μεσσηνιακός Χωρίς ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα οι δύο καλαματιανές ομάδες της Α2 βόλεϊ των γυναικών δοκιμάζονται σήμερα εκτός έδρας για την 5η αγωνιστική και τον 2ο Υποόμιλο του 1ου Ομίλου. Σαφώς πιο εύκολο έργο για τον Μεσσηνιακό που στις 6.30 μ.μ. θ’ αντιμετωπίσει στη Γλυφάδα την εκ των ουραγών ομάδα της Ευρυάλης, με τη Γωγώ Σουρή να μην υπολογίζει την Εβελίνα Μπεσή, για επαγγελματικούς λόγους. Εξαιρετικά δύσκολη αποστολή, αντίθετα, για τον Ακρίτα που θα παίξει στις 7 μ.μ. στην Παλλήνη, κόντρα στην ομώνυμη ομάδα που συγκαταλέγεται στις πρωτοπόρους. Το πρόγραμμα του διημέρου Σήμερα 5.30 μ.μ.: Ιωνικός-Ίωνες: Αντωνόπουλος-Μόσιαλος 6 μ.μ.: Θρίαμβος-Κόρινθος: Παπαχατζής-Παπαδογιάννης 6.30 μ.μ.: Ευρυάλη-Μεσσηνιακός: Μαριδάκης-Διαμάντης 7 μ.μ.: Παλλήνη-Ακρίτας: Τουμπανάκης-Λιδωρακιώτης Αύριο 5 μ.μ.: Πετρούπολη-Χαλάνδρι: Ρίγκος-Καπλανίδης - 
 
***  Αποπλέει απόψε για τη Χίο η Μαύρη Θύελλα          
     
Με πρωινή προπόνηση στο Ασπρόχωμα θα ολοκληρωθεί σήμερα η προετοιμασία της Καλαμάτας για την αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής με τον Κανάρη Νενήτων. Μοναδικό πρόβλημα για τον προπονητή Λεωνίδα Μπίλη, ο τιμωρημένος Ίλιεφ, όμως στα συν είναι ο Βούλγαρος επιθετικός Κράστοτσεφ, ο οποίος δείχνει να ξεπέρασε οριστικά τον τραυματισμό του. Στη διάθεση του έμπειρου τεχνικού θα είναι και ο Αγγελόπουλος, ενώ η ακριβής αποστολή θα γίνει γνωστή σήμερα και εν συνεχεία θ’ αναχωρήσει οδικώς για τον Πειραιά κι από εκεί θα απολεύσει απόψε για τη Χίο.
Στόχος της Μαύρης Θύελλας η πρώτη εκτός έδρας νίκη, απέναντι σε έναν αντίπαλο που ζει για πρώτη φορά το όνειρο της Γ’ Εθνικής.  
 
*** Ύψιστη τιμή για την Βούλα Κοζομπόλη από τη ΔΟΕ 

Μία πολύ σημαντική διάκριση για την Ελλάδα, έλαβε χώρα χθες στη Λωζάνη, κατά την εκδήλωση της απονομής των βραβείων «IOC Women & Sport Awards 2015», που διοργανώνει η ΔΟΕ. Πιο συγκεκριμένα, στο εντυπωσιακό Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάνης , η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) και Aργυρή Ολυμπιονίκης της Υδατοσφαίρισης, κα Βούλα Κοζομπόλη, επιλέχθηκε από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), να λάβει το σχετικό βραβείο της Ευρωπαϊκής Ηπείρου, για τη φετινή χρονιά. Η βράβευση στην κα Κοζομπόλη έγινε από την Lydia Nsekera (chair of the IOC Women in Sport Commission), παρουσία του Προέδρου κ. Bach και των λοιπών μελών της ΔΟΕ, καθώς και του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) κ. Καπράλου, του Πρέσβη της Ελλάδας στην Ελβετία κ. Μάνεση και πολλών διεθνών προσωπικοτήτων. Η βράβευση αυτή αποτελεί μία αναγνώριση για την προσφορά της κα Κοζομπόλη στην προαγωγή του Αθλητισμού, του Πολιτισμού, της Υγείας και της Παιδείας στο γενικότερο πληθυσμό της χώρας μας, ως Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και παράλληλα αποτελεί μία έμπρακτη αναγνώριση της υποστηρικτικής της δράσης στην προαγωγή του γυναικείου αθλητισμού, καθώς και την ανάπτυξη της γυναικείας υδατοσφαίρισης από την οποία προέρχεται. Συνολικά απονέμονται έξι βραβεία, ένα παγκοσμίου επιπέδου και ένα ανά ήπειρο. Η ΔΟΕ με αυτή την ετήσια εκδήλωση θέλει να προωθήσει την πρόοδο των γυναικών σε όλους τους τομείς στον αθλητισμό. Αυτό που λαμβάνεται υπόψη για την απονομή των βραβείων είναι κάποιο σημαντικό επίτευγμα ή η συνεισφορά για την ανάπτυξη, την ενθάρρυνση και την ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών και των νεώτερων κοριτσιών σε όλα τα επίπεδα του παγκόσμιου αθλητισμού. Επιπλέον στην κα Κοζομπόλη αναγνωρίστηκαν οι προσπάθειες της για την ανέλιξη των γυναικών σε θέσεις ευθύνης και της παροχής ίσων ευκαιριών, τόσο στο καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, όσο και στις θέσεις ευθύνης (ήτοι προπονήτριες, διαιτητές, manager και στελέχη ) του αθλητισμού. Για την Αφρική το βραβείο έλαβε η κα Μervat Hassan, για την Ασία η κα Shaikha Hayat Bint AbdulazizAl-Khalifam, για την Αμερική η κα Σάρα Ροζάριο και για την Ωκεανία η κα Cathy Freeman και το παγκόσμιο βραβείο δόθηκε στην Ολυμπιακή Επιτροπή της Νέας Ζηλανδίας. Μετά το τέλος της εκδήλωσης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, ως κάτοχος του βραβείου για την Ευρώπη, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που είχα την δυνατότητα να φέρω ακόμη μια μεγάλη διάκριση για την πατρίδα μου. Αυτό το διεθνές βραβείο από την ανώτατη αρχή του αθλητισμού, την ΔΟΕ, δεν αποτελεί μόνο αναγνώριση των προσπαθειών μου. Είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να κάνω ακόμη περισσότερα στο να γίνει πράξη η προσφορά ίσων ευκαιριών για τις γυναίκες σε όλους τους τομείς του αθλητισμού. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τον πρόεδρο της κ. Σπύρο Καπράλο, για την έμπρακτη συμπαράσταση και όλους τους συναδέλφους μου ολυμπιονίκες για την συνεργασία τους, για την εκπλήρωση των κοινών μας σκοπών. - 

***  Αθλητικές μεταδόσεις :
~   Σάββατο 14/11/201514:50 OTE Sport 5 HD Formula 1: GP Βραζιλίας3ες ελεύθερες δοκιμές15:00 ΕΡΤ2ΑΕΚ - Ποσειδών ΛουτρακίουHandball Premier 17:00 Novasports 2Καβάλα - ΚηφισιάBasket League 17:00 Novasports 2Κόροιβος - ΆρηςBasket League 17:00 Novasports 2Λαύριο - ΡέθυμνοBasket League 17:00 Novasports 1ΠΑΟΚ - ΚολοσσόςBasket League 17:00 ΕΡΤ2Περιστέρι - Λιβαδειά Α2 ανδρών17:50 OTE Sport 5 HD Formula 1: GP Βραζιλίας Κατατακτήριες δοκιμές19:00 Novasports 1Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός Α1 γυναικών19:00 OTE Sport 4 HDΑΕΚ - Απόλλων ΠατρώνBasket League 19:00 OTE Sport 1 HDΟυκρανία - Σλοβενία Πλέι οφ ευρωπαϊκού πρωταθλήματος19:05 Eurosport Global Champions TourΝτόχα19:30 Novasports 3Φοίνικας Σύρου - ΟλυμπιακόςVolley League 21:00 FOX Sports Grand Slam of Darts 21:45 OTE Sport 1 HDΣουηδία - Δανία Πλέι οφ ευρωπαϊκού πρωταθλήματος02:30 FOX Sports Stanford Cardinal - Oregon Ducks NCAA 03:30 OTE Sport 4 HDΜιλγουόκι Μπακς - Κλίβελαντ Καβαλίερς ΝΒΑ
 

***  Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:
Σάββατο, 14/11 ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ 
ΠΑΟΚ 17:00 ΠΑΟΚ-Κολοσσός Ρόδου     , (38-34).-
 Λαυρίου 17:00 Λαύριο-Ρέθυμνο       , (33-37).-
17:00 Κόροιβος Αμαλιάδα-Άρης     , (38-39).-  
Κ. Καλαμίτσας 17:00 Καβάλα-Κηφισιά    , (27-29) .,-
ΟΑΚΑ 19:00 ΑΕΚ-Απόλλων Πατρών 
Κυριακή, 15/11ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
 Τρικάλων 17:00 Τρίκαλα-Ολυμπιακός 
Δευτέρα, 16/11
\
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Τρίπολης 19:00 Αρκαδικός-Παναθηναϊκός   


~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2015  :                        
~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  21 Οκτωβρίου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/10/21-2015.html .-
~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  23  Οκτωβρίου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/23-2015.html .-       
~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  26 Οκτωβρίου  2015  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/26-2015.html .-   
 ~  Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  27  Οκτωβρίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-27-2015.html .-  
~ ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ  Όμορφες διαδρομές στις Ελληνικές ομορφιές Οκτώβρης  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/2015.html .- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  30  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/10/30-2015.html .- 

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  31/10  και 1, 2 Νοεμβρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/3110-1-2-2015.html .-~
  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA   NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  01  Νοεμβρίου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-01-2015.html .- 
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  02  Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr /  .- 
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  Τρίτη  03  Νοεμβρίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-03-2015.html .-  
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  Τετάρτη  04  Νοεμβρίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-04-2015.html .-
~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   04  Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/04-2015.html .-  
 ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Νοεμβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-05-2015.html .-  
~Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  06  Νοεμβρίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-06-2015.html .-    
~ Αρχαία  Ελλάδα -Έρευνα  και  Επιστήμη Παρασκευή 06Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/11/06-2015.html .- 
 ~Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  07  Νοεμβρίου  2015  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-07-2015.html .-
~Αθλητικό  Σαββατοκύριακο   07  και  08  Νοεμβρίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/11/07-08-2015.html .- 
 ~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή  08  Νοεμβρίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-08-2015.html .- 
 ~ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Κυριακή  08 Νοεμβρίου 2015   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/08-2015.html .-  
 ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  09  Νοεμβρίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-09-2015.html .- 
~ΕΠΙΣΤΗΜΗ  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  Μεγάλες Γέφυρες  Δευτέρα  09 Νοεμβρίου 2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/11/09-2015.html .-     
~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS   στο  αγιάζι της  ενημέρωσης  Τρίτη 10  Νοεμβρίου  2015:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-10-2015.html .-    
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  11  Νοεμβρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-11-2015.html .- 
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  11  Νοεμβρίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/11-2015.html  .-    
 ~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  12  Νοεμβρίου  2015  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-12-2015.html .- 
~ ~ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας Παρασκευή  13 Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/13-2015.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  13  Νοεμβρίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-13-2015.html  .-  
~   Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της  ενημέρωσης  Σάββατο  14  Νοεμβρίου  2015   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-14-2015.html .-
~ Εφημερίδα  μας  Σ/Κ 14, 15-11-2015 , ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/11/14-15-11-2015-arfara-news.html .-  
~
Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: