Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας 
Στο αγιάζι της ενημέρωσης 
Τετάρτη 11 Μαρτίου  2020 
~



~ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ  αφηγήσεις 1/20120 : 
https://youtu.be/SfJTGy6Xf78  .-
~ Σκήτη Αγίας Άννης Άγιον Όρος  ενημέρωση  2/2020 : 
https://youtu.be/R1-3liap8jQ   .
~ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ  αφήγηση  3/2020 
https://youtu.be/Uyx9jDrE0SA  .-


~**  Άγιος Σωφρόνιος Πατριάρχης Ιεροσολύμων – Γιορτή σήμερα 11 Μαρτίου
Τη μνήμη του Αγίου Σωφρονίου, του Πατριάρχου Ιεροσολύμων τιμά σήμερα, 11 Μαρτίου, η Εκκλησία μας.
*   Ο Άγιος Σωφρόνιος γεννήθηκε στην Δαμασκό της Συρίας περί το έτος 580 μ.Χ. και ήταν υιός ευσεβών και ενάρετων γονέων, του Πλινθά και της Μυρούς. Λόγω της καταγωγής του αποκαλείται και Δαμασκηνός.
Κατά την νεαρή του ηλικία επισκέφθηκε τους Αγίους Τόπους και εκάρη μοναχός στη μονή του αββά Θεοδοσίου, όπου συνδέθηκε πνευματικά με τον εκεί ασκούμενο Ιωάννη τον Μόσχο, από τον οποίο διδάχθηκε πολλά. Με την συνοδεία αυτού επισκέφθηκε την Αίγυπτο, όπου συνδέθηκε με τον κύκλο του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος και τη Ρώμη. Τότε πέθανε και ο Ιωάννης ο Μόσχος (620 μ.Χ.). Ο Σωφρόνιος μετακόμισε το λείψανο αυτού στα Ιεροσόλυμα και, αφού τα ενταφίασε στη μονή του Οσίου Θεοδοσίου, επανέκαμψε στην Αλεξάνδρεια. Εκεί προσβλήθηκε τότε από ανίατη ασθένεια των οφθαλμών. Επισκέφθηκε τότε το ναό των Αγίων Αναργύρων Κύρου και Ιωάννου στο Αμπουκίρ και θεραπεύθηκε. Το θαύμα αυτό περιέλαβε σε εγκώμιό του προς τους Αγίους αυτούς. Στην συνέχεια επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη με την ελπίδα να προσεταιρισθεί τον Πατριάρχη Σέργιο Α’ (610 – 638 μ.Χ.) στις θέσεις του κατά των Μονοφυσιτών και να εκφράσει τις διαφωνίες του κατά του ενωτικού σχεδίου, το οποίο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Κύρος ο από Φάσιδος (630 – 643 μ.Χ.) ετοίμαζε για να σιγάσει την διαμάχη μεταξύ Ορθοδόξων και Μονοφυσιτών. Αλλά απέτυχε και απογοητευμένος επανήλθε στα Ιεροσόλυμα. Όταν πέθανε ο Άγιος Μόδεστος, Πατριάρχης Ιεροσολύμων, ο Άγιος Σωφρόνιος, για την υπερβάλλουσα αρετή του, ανήλθε το έτος 634 μ.Χ. στον πατριαρχικό θρόνο της Σιωνίτιδος Εκκλησίας. Η κατάσταση ήταν θλιβερή. Εσωτερικά η Ορθοδοξία υπέφερε από την αίρεση του μονοφυσιτισμού. Εξωτερικά οι Άραβες περιέσφιγγαν την πόλη των Ιεροσολύμων. Ήδη κατείχαν τη Βηθλεέμ και ο Άγιος Σωφρόνιος μη δυνάμενος, κατά τον Δεκέμβριο του έτους 634 μ.Χ., να μεταβεί εκεί για να γιορτάσει την γέννηση του Θεανθρώπου, θρηνεί. Για την αποκατάσταση κάποιας ηρεμίας στο ποίμνιό του, συγκαλεί Σύνοδο και καταδικάζει τον Μονοφυσιτισμό. Για την απόκρουση των Αράβων οργανώνει την άμυνα της πόλεως. Το έτος 637 μ.Χ. όμως αναγκάζεται να παραδώσει την πόλη των Ιεροσολύμων στον χαλίφη Ομάρ. Ο Άγιος Σωφρόνιος κοιμήθηκε με ειρήνη το επόμενο έτος, 638 μ.Χ. Το συγγραφικό του έργο είναι σαφώς και καθαρά ποιητικό. Διακρίθηκε κυρίως στην συγγραφή ιδιομέλων και του βίου των Αγίων Αναργύρων, Ιωάννου του Ελεήμονος και Μαρίας της Αιγυπτίας. ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ – ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ : Θαλής, Θαλλός, Θαλλής, Θάλλεια, Θάλεια, Θάλλω, Θεοδώρα, Θοδώρα, Δώρα, Δωρούλα, Ντόρα, Σαβίνα, Ζαμπίνα, Ζαμπία, Σωφρόνιος, Σωφρόνης, Σωφρονία, Σωφρόνη Απολυτίκιο: Ήχος πλ. δ’. Ταχύ προκατάλαβε. Σωφρόνως τον βίον σου, διαγαγών εκ παιδός, την χάριν του Πνεύματος, εισεποήσω σαφώς, Σωφρόνιε πάνσοφε· όθεν ιεραρχίας, ταίς ακτίσιν εκλάμψας, ώφθης της ευσεβείας, ευκλεής υποφήτης. Καί νυν δυσώπει Όσιε, υπερ των τιμώντων σε.


~** Πότε θα τελειώσει ο κόσμος;
~  Ο πατήρ Γαλακτίων Ιλλίε ρώτησε κάποια στιγμή έναν ερημίτη για το πότε θα τελειώσει ο κόσμος. Διαβάστε την πολύ ιδιαίτερη απάντηση που έδωσε ο γέροντας.
*  Πότε θα τελειώσει ο κόσμος;
Μια φορά συνάντησε στό δάσος ο πατήρ Γαλακτίων Ιλλίε (1882-1946) της μονής Συχάστριας στη Ρουμανία, έναν άγιο ερημίτη και τον ρώτησε:  —Πες μου πάτερ, πότε θα τελειώσει αυτός ό κόσμος; Και αυτός ό όσιος στενάζοντας του είπε: —Όταν δεν θα υπάρχει μονοπάτι από τον ένα γείτονα στον άλλον.
~**  Ετοιμοθάνατος μοναχός παρά λίγο να γίνει τροφή στο νοητό δράκοντα
~  Στον Ευεργετινό υπάρχει το κατωτέρω περιστατικό, το οποίο και παραθέτουμε, για όσους θέλουν να ωφεληθούν ψυχικά απ’ αυτό και προετοιμασθούν για την άλλη ζωή. Ζούσε κάποτε, διηγείται ο Άγιος Γρηγόριος ο Διάλογος, ένας νέος ονομαζόμενος Θεόδωρος.   
Ήταν πολύ ακατάστατος και, χωρίς να έχει κλίση για την ζωή, ακολούθησε τον αδελφό του που ασκείτο σε ένα κοινόβιο μοναστήρι.  Εάν κάποιος τον συμβούλευε τα σωτηριώδη λόγια, ήταν αδύνατο να πειθαρχήσει και να τα εκτελέσει. Ούτε και δεχόταν ποτέ να γίνει μοναχός. Συνέβη λοιπόν και αυτός να φθάσει στο τέλος της ζωής του, μετά από μία θανατηφόρο ασθένεια που τον προσέβαλε. Κοντά του συγκεντρώθηκαν όλοι οι αδελφοί του Μοναστηριού και παρακαλούσαν τον Θεό να τον ευσπλαχνισθεί, στην ώρα αυτή της εξόδου της ψυχής του. Ξαφνικά, ενώ οι αδελφοί προσηύχοντο, ο Θεόδωρος άρχισε να φωνάζει δυνατά, διακόπτοντας τις προσευχές των μοναχών, και έλεγε: «Φύγετε από κοντά μου, διότι εγώ παραδόθηκα στον δράκοντα να με κατασπαράξη.  Δεν μπορεί όμως να με φάγει τελείως, λόγω της παρουσίας και των προσευχών σας. Το κεφάλι μου ήδη ευρίσκεται μέσα στο στόμα του. Δώστε τόπο στην οργή αυτή για να μη με βασανίζει περισσότερο και ας το κάνει αυτό που θέλει μία ώρα ενωρίτερα. Αφού είναι αποφασισμένο να με φάγει, γιατί να υπομένω το μαρτύριο της αργοπορίας»;   -Τότε τρομαγμένοι οι αδελφοί του είπαν:-Σφράγισε, αδελφέ, τον εαυτό σου με το σημείο του σταυρού.-Θέλω να σφραγισθώ, απάντησε, αλλά το σάλιο του δράκοντος μου βαραίνει το χέρι. Μετά την απάντησι του Θεοδώρου οι μοναχοί έπεσαν στο έδαφος και με θερμές προσευχές και δάκρυα παρακαλούσαν τον να τον λυτρώσει από τον δράκοντα. Μετά από αρκετή ώρα, τινάχθηκε όρθιος ο ετοιμοθάνατος και είπε με όλη την δύναμή του: -Αδελφοί μου, να ευχαριστήσετε τον Θεό, διότι ο δράκων, που με είχε αρπάξει, έφυγε με τις προσευχές σας και δεν μπόρεσε εδώ να σταθεί καθόλου. Τώρα λοιπόν, σας παρακαλώ, προσευχηθήτε στον Θεό να συγχωρίση τις αμαρτίες μου και, μετά απ’ αυτό που μου συνέβη, είμαι έτοιμος να εγκαταλείψω τελείως την κοσμική ζωή. Πράγματι, αφού συνήλθε και επανέκτησε τις δυνάμεις του, επέστρεψε με όλη την καρδιά του στον Θεό και άλλαξε τελείως γνώμη και ζωή. Διδάχθηκε πολύ απ’ αυτήν την μάστιγα που του επέτρεψε ο Θεός τόσο για την μετάνοια και σωτηρία του, όσο και για εμάς που τα γράφουμε και τα διαβάζουμε. Αφού έζησε κατόπιν αρκετέ χρόνια και ευαρέστησε τον Θεό, εξήλθε η ψυχή του από το σώμα και αναπαύθηκε στους κόλπους του Θεού. Εκ του βιβλίου “Ψυχωφελείς οπτασίες και διηγήσεις γιά την άλλη ζωή”   Εκδόσεις “Ορθόδοξος Κυψέλη”
***  Πόσο αγαπάει η Παναγία μας τους Χαιρετισμούς
Το έτος 620 οι Πέρσες από την Ανατολή και οι Άβαροι από την Δύση ήρθαν με πολυάριθμο στρατό και επολιόρκησαν την Κωνσταντινούπολη, ενώ απουσίαζε ο βασιλιάς Ηράκλειος.
*  Ξαφνικά φοβερός ανεμοστρόβιλος συνέτριψε τα πλοία, τα δε πτώματα εξέβρασε μπροστά στο Ναό των Βλαχερνών, που τιμάται επ’ ονόματι της . Έτσι ο λαός πήρε θάρρος και νίκησαν τους βαρβάρους.
Το βράδυ συγκεντρώθηκαν όλοι στο Ναό της Θεοτόκου των Βλαχερνών και κανένας τους δεν εκάθισε και όλη την νύχτα απέδωσαν εις την Θεοτόκον, τον ευχαριστήριο ύμνο, που ονομάστηκε Ακάθιστος. Τους δε οίκους της Θεοτόκου ή Χαιρετισμούς, άλλοι λένε ότι τους εποίησε ο Πατριάρχης Σέργιος της Κωνσταντινουπόλεως τότε και άλλοι ο Γεώργιος ο Πισίδης, χαρτοφύλαξ της Μεγάλης Εκκλησίας.   Οι Χαιρετισμοί είναι ο υψηλότερος, ο οσιότερος και θεοπρεπέστερος Ύμνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο και πολύ ευχαριστείται με την ανάγνωση τούτων και παρέχει τη Χάρη και την Βοήθεια της σε εκείνους, που τους αναγιγνώσκουν, καθώς και η ίδια το είπε σε πολλούς αγίους: «όστις Με χαιρετίζει μίαν φοράν την ημέραν με τους Χαιρετισμούς, τους οποίους πολύ αγαπώ, θα τον προστατεύω, θα τον διαφυλάττω από παν κακόν, θα τον επιβλέπω καθ’ όλην την ζωή του και εν εκείνη την ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας, θα τον υπερασπισθώ ενώπιον του Υιού μου». Μετά από αυτά, θα πρέπει όλοι μας από σήμερα να αναγιγνώσκουμε τους της Παναγίας μας όσες περισσότερες φορές μπορούμε την ημέρα και σε κάθε περίσταση θλίψεως και ανάγκης καθότι «πολλά ισχύει δέησις Μητρός πρός ευμενείαν Δεσπότου».
*** Αγία Μαρίνα: Η Προσευχή πριν από τον αποκεφαλισμό της
~ : «Αναρχε, αθάνατε άχρονε, ακατάληπτε και ανεξιχνίαστε Κύριε, Θεέ των όλων και Δημιουργέ πάσης Κτίσεως, προνοητά και Σωτήρ όλων, όπου εις Σε ελπίζουσι, ευχαριστώ Σοι, όπου με έφερες εις την ώραν ταύτην και ήγγισα εις τον στέφανον της δικαιοσύνης Σου.
 *   Υμνώ και ευλογώ την αναρίθμητον ευσπλαχνίαν και φιλανθρωπίαν Σου, όπου ηθέλησας να με συντάξης με τους εκλεκτούς δούλους Σου. Επίβλεψον και τώρα επ’ εμέ την ταπεινήν, Δέσποτα Θεέ, Κύριε του ελέους, Παντοκράτωρ και παντοδύναμε, επάκουσον της προσευχής μου και πλήρωσον μου τα αιτήματα εις έπαινον.

Και τιμήν και δόξαν του υπεραγίου και προσκυνητού Σου ονόματος, χάρισαι την άφεσιν των αμαρτιών όλων εκείνων, όπου θέλουν οικοδομήσει Εκκλησίαν εις το όνομα της δούλης Σου, να λειτουργούν εις αυτήν προσευχόμενοι, ή γράφουσι το μαρτύριον της αθλήσέως μου, και το αναγινώσκουσι μετά πίστεως, μνημονεύοντες το όνομα της δούλης σου, και καρποφορούσιτο κατά δύναμιν όλων αυτών, λέγω όσοι θεραπεύουσι το οικητήριον του σώματός μου, όπου εμαρτύρησα δι’ αγάπην Σου, συγχώρησον τας αμαρτίας κατά το μέτρον της πίστεως αυτών και μη εγγίση χείρ κολαστήριος, ούτε πείνα, ουδέ θανατικόν ή άλλη βλάβη ψυχής ή σώματος.   Και όσοι με θέλουν εορτάσει δοξολογούντες μετά πίστεως και Σου ζητήσουν σωτηρίαν και έλεος διά μέσου μου, χάρισαι τους εις τούτον τον κόσμο τα αγαθά Σου, να πορεύωνται προς αυτάρκειαν και αξίωσον αυτούς και της επουρανίου Βασιλείας Σου. Οτι Συ ει μόνος αγαθός και φιλάνθρωπος, και των αγαθών δοτήρ εις τους αιώνας, Αμήν.».
***  «Θωρακίζεται» ο Έβρος: Συρματόπλεγμα, κάμερες και πύργοι σε όλο το μήκος του ποταμού και μεταφορά δυνάμεων…
~  Η ελληνική κυβέρνηση προχωράει στην «θωράκιση» του Έβρου σε έμψυχο δυναμικό αλλά και σε υλικοτεχνική υποδομή με την αρωγή των ευρωπαϊκών κρατών και αρχών και παρουσιάζεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ουσιαστική, από εδώ και στο εξής, φύλαξη των συνόρων, αλλά και για αύξηση της στρατιωτικής θητείας. 
Ο εμπλουτισμός της φύλαξης των συνόρων με έμψυχο δυναμικό απαιτεί αύξηση της θητείας για να καλυφτούν τα όποια κενά. Ήδη οι Ένοπλες Δυνάμεις είχαν προβλήματα από τους καιρούς των «παχιών» αγελάδων. Στην ουσία δεν διέθεταν κανονικό στρατιωτικό δυναμικό σε ότι αφορά τους κληρωτούς.
Τώρα η ανάγκη για ενίσχυση γίνεται ακόμα πιο επιτακτική. Η φύλαξη των συνόρων απαιτεί σημαντική φυσική παρουσία και μιλάμε για 200 χλμ. ποταμιού! Για όσους έχουν υπηρετήσει σε περίπολα στο Ποτάμι γνωρίζουν τις απαιτήσεις του εγχειρήματος. Στην περιοχή καταφτάνουν νέες δυνάμεις, διαμορφώνοντας ένα εξαιρετικό ποσοτικά και ποιοτικά έμψυχο δυναμικό, ενώ θα παραμείνουν όσο χρειαστεί. Ειδικότερα, οι δυνάμεις μας ενισχύονται με 1.000 άτομα στρατιωτικό προσωπικό, δύο λόχους καταδρομών, 1.000 επίλεκτους αστυνομικούς, 22 κύπριους αστυνομικούς, την ελίτ των κυπριακών δυνάμεων, και 600 συνοριοφύλακες της Frontex που θα τεθούν άμεσα στην επιχειρησιακή ετοιμότητα της ελληνικής πλευράς.  Παράλληλα, στον απόηχο της συνάντηση Μητσοτάκη με τον αυστριακό καγκελάριο Κουρτς αναπτύσσονται ειδικά τμήματα από την Αυστρία, αλλά και την Πολωνία και την Τσεχία. Απέναντι τους θα βρουν 1.000 κομάντο της τούρκικης αστυνομίας και Τούρκους στρατοχωροφύλακες. Παράλληλα, τα οχυρωματικά έργα στα ελληνικά σύνορα συνεχίζονται. Πέραν των νέων συρματοπλεγμάτων, στο πρόσεχες διάστημα θα κατασκευαστούν, σε μήκος 200 χλμ, 11 πυλώνες ύψους 50 μέτρων στις κορυφές των οποίων θα τοποθετηθούν συμβατικές κάμερες και κάμερες νυκτός. Ο ΟΣΕ παραχωρεί στο στρατό πλέγματα σιδηροτροχιών και μεταλλικούς στρωτήρες για να ενισχυθεί ο φράχτης που υπάρχει στα ελληνοτουρκικά σύνορα και να κρατήσει στις «επιθέσεις» των αλλοδαπών και των Τούρκων στρατοχωροφυλάκων να ρίξουν σημεία του. Σε δωρεές συρματοπλέγματος προβαίνουν και ιδιώτες. Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε 919 περιπτώσεις αποτράπηκε η παράνομη είσοδος στον Έβρο σε μόλις ένα εικοσιτετράωρο, από τα σώματα ασφαλείας και τον στρατό, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Ειδικότερα, το 24ωρο μεταξύ 06.00 το πρωί της Τρίτης και 06.00 το πρωί της Τετάρτης, στην περιοχή του Έβρου: Έγιναν 20 συλλήψεις. Οι συλληφθέντες είναι, 8 προερχόμενοι από τη Συρία, 6 από την Αίγυπτο, 3 από το Αφγανιστάν, 2 από το Μαρόκο και ένας υπήκοος Πακιστάν.
*** Έβρος: Ο Στρατός συλλαμβάνει παράνομους μετανάστες μπροστά στην κάμερα του ΑΡ και του RT…
Δείτε  βίντεο του ΑΡ και του RT  με τη σύλληψη λαθραίων μεταναστών στον Έβρο που καμία σχέση έχουν με πρόσφυγες. Οι αλλοδαποί που συλλαμβάνονται σύμφωνα, πάντα με την κυβέρνηση, αφού εγκατασταθούν σε κλειστά κέντρα, στη συνέχεια θα απελαθούν, όπου αυτό είναι δυνατό βέβαια.
Και αυτό είναι ακριβώς το πρόβλημα. Είναι άγνωστο εάν οι αλλοδαποί που συλλαμβάνονται γίνει δυνατό να απελαθούν πίσω στις χώρες καταγωγής τους και θα αρχίσει να γίνεται εντονότερο, όταν οι συλλήψεις φτάσουν σε τέτοιο σημείο, που δε θα κάνει κάποια διαφορά εάν κάποιος συλλαμβάνεται ή κατορθώνει να φτάσει στην Ελλάδα από τα νησιά του Αιγαίου.  https://youtu.be/70NnFU8C_K0  .-

***  ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ το Σάββατο στην ΕΡΤ1! Ο Κ. Βελόπουλος θα μιλήσει για ΟΛΟΥΣ και για ΟΛΑ…
Τηλεοπτική εμφάνιση θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κ.Βελόπουλος όπου θα συζητήσει το μπαράζ εξελίξεων στα Εθνικά μας Θέματα, κι όχι μόνο.  

Το Σάββατο στις 14/03 στις 8.15 στην τηλεοπτική εκπομπή ”Μαζί το Σαββατοκύριακο” με τον Γιάννη Σκαλκό και την Νίνα Κασιμάτη στην ΕΡΤ1.  Συντονιζόμαστε όλοι για να ακούσουμε όσα έχει να σχολιάσει ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ…
***  Στρατηγός Κωσταράκος: Να δούμε το τείχος στα νότια σύνορα της Τουρκίας…
«Να εξετάσουμε αυτή την ιδέα εφόσον μάλιστα εξασφαλισθεί χρηματοδότηση της ΕΕ – Μπορούμε να το κατασκευάσουμε αν όχι σε ολόκληρη την συνοριακή γραμμή, τουλάχιστον στα σημεία που απαιτείται» αναφέρει ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ… 
Παρέμβαση για το θέμα της φύλαξης των ελληνικών συνόρων κάνει ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ Μιχάλης Κωσταράκος. Με ανάρτησή του στο facebook, o Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ σημειώνει ότι η Αθήνα θα πρέπει να εξετάσει τη λύση που προώθησαν οι Τούρκοι στα νότια σύνορα τους με την κατασκευή του τείχους μήκους 911 χιλιομέτρων.    
Αναλυτικά στην ανάρτησή του σημειώνει:  «Νομίζω ότι αξίζει να δούμε ολοι πως κατασκεύασαν οι Τούρκοι το δικό τους τείχος στα νότια σύνορα τους. Αξίζει κατά τη γνώμη μου να εξετάσουμε και αυτή την ιδεα εφόσον μάλιστα εξασφαλισθεί χρηματοδότηση της ΕΕ. Αν όχι σε ολόκληρη την συνοριακή γραμμή, τουλάχιστον στα σημεία που απαιτείται. Ασφαλώς στη δίκη μας περίπτωση δεν απαιτείται όλος αυτός ο πολεμικός θανατηφόρος εξοπλισμός πάνω ή γύρω από το τείχος. Το τείχος από μόνο του θα αποτελεί αξεπέραστο εμπόδιο. Εφημερίδα «Βατάν» της 28 Σεπ  Το Τουρκικό τείχος έφτασε στο τέλος ! Κατά μήκος του τείχους όπου έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας με παρατηρητήρια και κάμερες, στρατιώτες φυλάνε σκοπιά με Γερμανικούς σκύλους Κ9.  Στα τέλη Σεπτεμβρίου προβλέπεται να ολοκληρωθεί το τείχος μήκους 911 χιλιομέτρων στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, για την πάταξη της τρομοκρατίας, λαθρεμπορίου και λαθρομετανάστευσης. Με τον τρόπο αυτό τα σύνορα με τη Συρία, που εκτείνονται από το Χάταϊ μέχρι το Σίρνακ, έχουν πλεχτεί με τσιμεντόλιθους πλάτους 2 μέτρων, ύψους 2 μέτρων και βάρους 7 τόνων. Όταν κλείσει η γραμμή των συνόρων από τη μια άκρη μέχρι την άλλη, μετά από το τείχος της Κίνας (8850μ) και των ΗΠΑ-Μεξικού (3500μ) , θα είναι το τρίτο μακρύτερο τείχος στον κόσμο. Τα 200 χιλιόμετρα τείχους κατασκευάστηκε από το ΥΕΘΑ και τις Νομαρχίες και το υπόλοιπο από την κατασκευαστική εταιρία ΤΟΚΙ. Σε κάθε 300 μέτρα κατασκευάστηκε ένα έξυπνο παρατηρητήριο, το οποίο εξοπλίστηκε από τη «ASELSAN» με συσκευές ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας. Στα παρατηρητήρια έχουν εγκατασταθεί πολυβόλα, θερμικές κάμερες και συστήματα ανακοινώσεων, ενώ η πάνω του τείχους έχει καλυφθεί με σύρματα ξυραφιού. Οι ύποπτοι που πλησιάζουν στα 300 μέτρα, τους γίνεται προειδοποίηση στα Αραβικά, Τουρκικά και Αγγλικά και στη συνέχεια ενεργοποιείται το αυτόματο σύστημα βολών. Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από πηγές ασφαλείας, γενικά τα μέτρα ασφαλείας της χώρας στα σύνορα με τη Συρία έχουν αυξηθεί, λόγω του εμφυλίου πολέμου στη Συρία αλλά και των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων. Στο πλαίσιο αυτό έχει κατασκευαστεί το τείχος από μπετόν σε μήκος 911 χιλιομέτρων». Δείτε την ανάρτησή του  

Mikhail Kostarakos
14 ώρες πριν
Νομίζω ότι αξίζει να δούμε ολοι πως κατασκεύασαν οι Τούρκοι το δικό τους τείχος στα νότια σύνορα τους. Αξίζει κατά τη γνώμη μου να εξετάσουμε και αυτή την ιδεα εφόσον μάλιστα εξασφαλισθεί χρηματοδότηση της ΕΕ. Αν όχι σε ολόκληρη την συνοριακή γραμμή, τουλάχιστον στα σημεία που απαιτείται. Ασφαλώς στη δίκη μας περίπτωση δεν απαιτείται όλος αυτός ο πολεμικός θανατηφόρος εξοπλισμός πάνω ή γύρω από το τείχος. Το τείχος από μόνο του θα αποτελεί αξεπέραστο εμπόδιο.
Εφημερίδα «Βα...
Mehr anzeigen
Bild könnte enthalten: Berg, im Freien und Natur
Bild könnte enthalten: Himmel, Brücke, Wolken und im Freien
Bild könnte enthalten: eine oder mehrere Personen und im Freien
Bild könnte enthalten: Himmel und im Freien
Bild könnte enthalten: Himmel und im Freien
+6protothema.grprotothema.gr


protothema.gr

***  Διάγγελμα του πρωθυπουργού εντός της ημέρας – Επιπρόσθετα μέτρα από την κυβέρνηση κατά του κορωνοϊού…
~  Σε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό αναμένεται να προχωρήσει εντός της ημέρας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την χθεσινοβραδινή τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε με τους Ευρωπαίους ομολόγους του με πρωτοβουλία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. 
Το ότι επέλεξε να απευθυνθεί προσωπικά στον ελληνικό λαό δείχνει πως τα πράγματα είναι σοβαρά και πως θα μπορούσε να είναι αλλιώς από την στιγμή που στην Ιταλία εκτυλίσσονται σκηνές από ταινίες τύπου «Οι 12 πίθηκοι» και «The Omega Man»
Ο κ. Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στους πολίτες με στόχο να τους ευαισθητοποιήσει περισσότερο και να ζητήσει την «ευλαβική» τήρηση των μέτρων που προτείνουν οι ειδικοί, οι φορείς και το Κράτος. Πρόκειται για πλήρη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, σε συνεργασία με τους επιστήμονες, οι οποίοι προειδοποιούν για τις επιπτώσεις από την εξάπλωση τους ιού και τις δυσκολίες που προκαλεί στον πληθυσμό.  Προϊδέασε για τις κινήσεις του συνομιλώντας με τον Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η Ελλάδα πήρε μία σειρά από νέα δραστικά μέτρα».  Η κυβέρνηση, το υπουργείο Υγείας έκανε δεκτή την εισήγηση της επιτροπής επιστημόνων για το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων, πανεπιστημίων, βρεφονηπιακών σταθμών για 14 μέρες ως ένα απαραίτητο μέτρο πρόληψης, προκειμένου να προλάβουμε τη γρήγορη εξάπλωση του ιού και να μην τρέχουμε πίσω από τετελεσμένα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό εδώ να επισημάνω ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτόν τον χρόνο τον οποίο έχουμε, ελέγχοντας την επέκταση αυτής της επιδημίας για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το Εθνικό Σύστημα υγείας μας, αλλά κυρίως για να προστατεύσουμε -και θέλω να το τονίσω αυτό εδώ- τους πιο ευάλωτους, τους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες, οι οποίοι πρέπει να είναι στην πρώτη προτεραιότητα της προσοχής μας, στους οποίους κάνω ακόμα μία φορά μία έκκληση, ότι σε αυτές τις συνθήκες και μέχρι να περάσει αυτή η κρίση, είναι πάρα πολύ σημαντικό όσο γίνεται και όσο αυτό είναι εφικτό, να παραμένουν στο σπίτι τους». Υπευθυνότητα και σοβαρότητα Ο κ. Μητσοτάκης ζητά από όλους υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Και για αυτό, κάτι που ανέφερε και στους ευρωπαίους συνομιλητές του, από τους οποίους ζήτησε αλληλεγγύη. 
«Είναι μία κρίση, θα την περάσουμε όλοι μαζί ενωμένοι και θα έχουμε την ευκαιρία βέβαια να συζητήσουμε και σε λίγο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης ποιες κοινές δράσεις μπορούν να αναπτυχθούν και στο επίπεδο της δημόσιας υγείας αλλά και στο επίπεδο της οικονομίας, όπου η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ένα πλαίσιο πρώτων μέτρων για να βοηθήσει επιχειρήσεις που πλήττονται ως προς τη ρευστότητά τους και αύριο θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε κάποια συμπληρωματικά ακόμα μέτρα και βέβαια προσαρμόζουμε συνέχεια τις πολιτικές μας με βάση τα νέα δεδομένα που έχουμε στη διάθεση μας» είπε. Μάσκες και αναπνευστήρες  Ο κ. Μητσοτάκης στη συζήτηση που είχε με τους Ευρωπαίους ομολόγους του τόνισε, μεταξύ άλλων, πως είναι απόλυτη προτεραιότητα η προστασία της δημόσιας υγείας.  «Σε αυτό το πλαίσιο χρειαζόμαστε δημοσιονομικό χώρο για να προστατέψουμε όσους πλήττονται». Ο πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης του συστήματος υγείας των κρατών-μελών με μέσα και προσωπικό. Έθεσε παράλληλα το ζήτημα της ανάληψης οικονομικών μέτρων για την ενίσχυση της ρευστότητας και την στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας που πλήττεται.  Ζήτησε το κόστος των μέτρων αυτών να εξαιρεθεί από τους δημοσιονομικούς στόχους των κρατών-μελών, όπως προβλέπονται από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης ή από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας όπως η Ελλάδα.  Επίσης ζήτησε την ανάληψη ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την προμήθεια ειδών προστασίας (π.χ. μάσκες) και αντιμετώπισης (π.χ. αναπνευστήρες) σε ευρωπαϊκό επίπεδο και μετά την κατανομή τους, ανάλογα με τις ανάγκες, στα κράτη-μέλη.  Προτάσεις του Αλ. Τσίπρα Προτάσεις για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το πρωί της Δευτέρας επικοινώνησε με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να κλείσουν τα σχολεία. Ο κ. Τσίπρας, μεταξύ άλλων προτείνει προσλήψεις 4.000 γιατρών και νοσηλευτών, ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας με επιπλέον κλίνες και προσωπικό, αύξηση του προϋπολογισμού του υπουργείου Υγείας με επιπλέον 150 εκατ. ευρώ, επίταξη μονάδων από ιδιωτικά νοσηλευτήρια, και μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων και προστασία της πρώτης κατοικίας.  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως η κυβέρνηση οφείλει να ακούσει και να υλοποιήσει τις προτάσεις του.  «Έχει χρέος και κοινωνική ευθύνη. Αλλά όλοι έχουμε ευθύνη. Τα κόμματα, η Εκκλησία, οι συλλογικοί φορείς της κοινωνίας μας, όλοι» ανέφερε.
*** Κορωνοϊός: Αδεια και τηλεργασία για τους γονείς -Τι θα ισχύσει για Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα…
~  Στην έκδοση νέας πράξης νομοθετικού περιεχομένου ή εγκυκλίων, όπου αυτό είναι εφικτό, με μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τον κορωνοϊό, αναμένεται να προχωρήσει σήμερα η κυβέρνηση… 
Σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνονται προβλέψεις για άδειες ειδικού σκοπού ή εκ περιτροπής ωράριο εργασίας των εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις περιπτώσεις που εργάζονται και οι δύο γονείς και έχουν παιδιά έως 15 ετών. Στόχος είναι να διευκολυνθούν οι οικογένειες στην φύλαξη και φροντίδα των παιδιών ύστερα από την απόφαση κλεισίματος όλων των εκπαιδευτικών μονάδων για 14 ημέρες.
Ολονύκτιες συσκέψεις για τον κορωνοϊό- Οι αποφάσεις για τους εργαζόμενους γονείς Οι συσκέψεις στα αρμόδια υπουργεία, Οικονομικών, Εσωτερικών και Εργασίας συνεχίζονταν μέχρι αργά χθες το βράδυ και οι διατάξεις γράφονταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάστηκαν όλα τα ενδεχόμενα και οι αποφάσεις χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Η πρώτη αφορά γονείς που δουλεύουν και οι δύο στον δημόσιο τομέα. Θα δίνεται η δυνατότητα να δουλεύουν εκ περιτροπής μέσα στην ημέρα, σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες τους, χωρίς να απαιτείται η χρήση άδειας. Εναλλακτικά θα υπάρχει η δυνατότητα ο ένας εκ των δύο να κάνει χρήση ειδικής άδειας, που αναμένεται να προβλέπεται ως ειδικό καθεστώς στην ΠΝΠ και θα χρησιμοποιείται και ένα μέρος, αναλογικά, της κανονικής άδειας. Κυβερνητικό στέλεχος ξεκαθάριζε πάντως ότι «έχουμε ανάγκη σε μια τέτοια κρίση από ένα ισχυρό δημόσιο και σε κάθε περίπτωση όλες οι υπηρεσίες θα δουλέψουν στο έπακρο για την αντιμετώπιση της». Η δεύτερη κατηγορία αφορά οικογένειες όπου ο ένας γονέας δουλεύει στο δημόσιο και ο άλλος στον ιδιωτικό τομέα. Ήδη παρέχεται η δυνατότητα της εργασίας από το σπίτι ή της τηλεργασίας, όταν, όμως, αυτό δεν είναι δυνατόν θα ισχύσει ένα παρόμοιο καθεστώς με την προηγούμενη περίπτωση. Θα μπορεί ένας ιδιωτικός υπάλληλος, σε συνεννόηση με την επιχείρηση να εργάζεται ένα μέρος του ωραρίου που κρίνεται απαραίτητο και όταν θα βρίσκεται σπίτι θα εργάζεται αυτός που είναι στο δημόσιο. Για την διαμόρφωση της εκ περιτροπής εργασίας των δύο αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει προτεραιότητα η ιδιωτική επιχείρηση. Η τρίτη κατηγορία αφορά γονείς που εργάζονται και οι δύο στον ιδιωτικό τομέα. Σε αυτή την περίπτωση είτε θα ακολουθηθεί το παράδειγμα του δημοσίου, εφόσον υπάρχουν τα περιθώρια συνεννόησης των επιχειρήσεων, είτε θα χορηγείται παρόμοια ειδική άδεια. Υπήρξε ένα πρόβλημα με τις εισφορές στην περίπτωση νέας ειδικής άδειας στον ιδιωτικό τομέα, ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών είναι διατεθειμένο να καλύψει αυτό το κόστος προκειμένου να λειτουργήσει ομαλά το μοντέλο διευκόλυνσης των γονέων που σχεδιάζεται.           Ανακοινώνεται τρίμηνη άδεια για τα μέλη των ΚΕΠΑ  Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, σήμερα, θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Εργασίας ότι θα δοθεί τρίμηνη άδεια στα μέλη των ΚΕΠΑ (κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας) και θα υπάρξει ανάλογη επέκταση των επιδομάτων στους δικαιούχους χωρίς να χρειαστεί η επανεξέταση τους.  Είναι δεδομένο ότι πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κατάσταση που καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση και πολύπειρα στελέχη που έχουν ζήσει σε θέσεις ευθύνης την περίοδο της κρίσης μιλούσαν για «μεγαλύτερες δυσκολίες και πιο σύνθετες ασκήσεις από την δύσκολη περίοδο των μνημονίων, καθώς κινούμαστε σε αχαρτογράφητα, παγκοσμίως, νερά».  Συσκέψεις υπουργείων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού  Σήμερα έχουν προγραμματιστεί στο υπουργείο Οικονομικών νέες συσκέψεις με τους παραγωγικούς φορείς, τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Θα συζητηθούν οι επιπτώσεις στην οικονομία και τα μέτρα στήριξης που απαιτούνται για την στήριξη των επιχειρήσεων. Επίσης, απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα των δασκάλων και των καθηγητών στο δημόσιο, αλλά, κυρίως, των χιλιάδων εκπαιδευτικών στα φροντιστήρια που θα παραμείνουν κλειστά και θα υπάρχει πρόβλημα με τις πληρωμές τους, καθώς, οι περισσότεροι πληρώνονται με τις ώρες των μαθημάτων που κάνουν μηνιαίως.  «Μπαίνουμε σε μια δύσκολη περίοδο που θα έχει συνέπειες», σημείωνε στο iefimerida.gr στέλεχος της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι γίνεται κάθε προσπάθεια να μετριαστούν οι επιπτώσεις από τον κορωνοϊό και το οικονομικό κόστος που συνεπάγεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εξεταστεί όλα τα πιθανά σενάρια, ακόμα και το ενδεχόμενο τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά για τους επόμενους δύο μήνες, εφόσον κριθεί απαραίτητο από την επιστημονική κοινότητα.  Ο Μητσοτάκης αποφασίζει για το τελικό περιεχόμενο των ανακοινώσεων  Στον πρωινό καφέ του Μεγάρου Μαξίμου θα συζητηθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις υπό το πρίσμα και της τηλεδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην οποία συμμετείχε χθες ο Πρωθυπουργός και θα αποφασιστεί το τελικό περιεχόμενο των ανακοινώσεων που θα κάνει για τα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης του κορωνοϊού, την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών.  Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας χθες στους ομολόγους του, τόνισε ότι «Είναι απόλυτη προτεραιότητα η προστασία της δημόσιας υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο χρειαζόμαστε δημοσιονομικό χώρο για να προστατέψουμε όσους πλήττονται». Ζήτησε επίσης την ενίσχυση του συστήματος υγείας των κρατών μελών σε μέσα και προσωπικό. ‘Έθεσε παράλληλα το ζήτημα της ανάληψης οικονομικών μέτρων για την ενίσχυση της ρευστότητας και την στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας που πλήττεται, σημειώνοντας ότι «το κόστος των μέτρων αυτών πρέπει να εξαιρεθεί από τους δημοσιονομικούς στόχους των κρατών-μελών, όπως προβλέπονται από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης ή από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας όπως η Ελλάδα».  Πηγή: iefimerida.gr
***   Α. Χατζηκομνηνός : Πρότεινα στο Μητσοτάκη κλειστές δομές σε Γυάρο, Μακρόνησο, Μπαρμπαλιά και το σκέφτεται… (FOCUS FM- ΗΧΗΤΙΚΟ)
~  Ο πρωθυπουργός ακούει και σκέφτεται όλες τις προτάσεις, ακόμη και της λύσης των ακατοίκητων νησιών, αποκάλυψε μιλώντας στον FOCUS FM o αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Άρης Χατζηκομνηνός..
Σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Διπλός Ελληνικός” με το Στέφανο Δαμιανίδη και τον Αντώνη Οραήλογλου, τόνισε, ότι είναι σε φάση “παγώματος” οι κλειστές δομές στα νησιά, εκτός της Σάμου και επεσήμανε, ότι ο πρωθυπουργός έχει εντοπίσεις τα λάθη καθυστέρησης της κυβέρνησης.
“Είπα στον πρωθυπουργό να γίνουν δομές σε ακατοίκητα νησιά, όπως σε Μακρόνησο, Γυάρο και Μπαρμπαλιά, ένα νησάκι 1,5 ναυτικό μίλι από το Μανταμάδο, που έχει την έκταση να καλύψει 2 Μόριες. Να ξέρουν οι απέναντι, ότι θα πάνε σε ακατοίκητο νησί και μετά θα γυρίσουν πίσω. Ο πρωθυπουργός το σκέφτεται. Μετά την κουβέντα, που κάναμε πάγωσαν όλες οι κουβέντες για τις δομές σε Λέσβο και Χίο”, τόνισε ο κ. Χατζηκομνηνός. Κάλεσε μάλιστα στην κυβέρνηση “να ελεγχθούν όλες οι ΜΚΟ και οι ντόπιες. Να τους “ξετινάξουν”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Επεσήμανε παράλληλα πως τις τελευταίες ημέρες είναι μηδενικές οι ροές στα νησιά, καθώς όπως είπε, “όταν το λιμενικό έχει εντολή για αποτροπή, γίνεται αποτροπή”.  Για το κρούσμα κορωνοϊού στη Λέσβο, είπε, ότι είναι γυναίκα, που είχε μεταβεί στα Ιεροσόλυμα. Σε αυτή τη φάση, ελέγχονται στενές 4-5 επαφές της.  Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξή του κ. Χατζηκομνηνού στον FOCUS FM, εδώ:




***  Ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού σε Βερολίνο και Βιέννη…
~   ΤΡΙΤΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ   ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΕ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΒΙΕΝΝΗ   “Τσάι και συμπάθεια”από Μέρκελ και Κουρστ, στον κ. Μητσοτάκη.  Πίσω όμως από τα χαμόγελα, κρύβεται το πραγματικό σχέδιο τους, να μετατρέψουν την Ελλάδα σε “πάρκινγκ” παράνομων μεταναστών. Οι Ευρωπαίοι θέλουν, τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα και όχι στις αυλές τους. Η ΝΔ θα τους αφήσει; Με τα ευχολόγια των Ευρωπαίων δεν επιλύονται τα σοβαρά προβλήματα μας. ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
***  ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΛΑ: Βγαίνουν στο Αιγαίο ΝΕΑ ελληνικά σκάφη – Σχέδιο ”βύθισης” των τουρκικών προκλήσεων…(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
~  Επαναστατικές εξελίξεις για τις Ελληνικές ναυτικές δυνάμεις. 
Φωτογραφία του πρώτου ελληνικού περιπολικού σκάφους CNV P355GR, που κατασκευάζεται σε ιταλικά ναυπηγεία έρχεται στη δημοσιότητα, καταδεικνύοντας ένα ακόμη σοβαρότατο εξοπλιστικό πρόγραμμα της ΕΛΑΚΤ, με σκοπό να σταματήσουμε τις ροές “μεταναστών” κυρίως που απειλούν τα νησιά μας.
Πρόκειται για ένα σκάφος μήκους 37 μέτρων που είναι υπό κατασκευή στα ναυπηγεία Vittoria της Ιταλίας. Η χώρα μας έχει παραγγείλει 4 (+2) τέτοια σκάφη από την ιταλική εταιρεία Cantiere Navale Vittoria SpA μετά από μια διεθνή διαδικασία υποβολής προσφορών.  
EXCLUSIVE: Photo of the first CNV P355GR 37-metre coastal patrol vessel for the @HCoastGuard, under construction at Vittoria Shipyard in Italy. Greece has ordered 4 (+2) such vessels from Cantiere Navale Vittoria SpA after an international bid process.
Η ελληνική ηγεσία του λιμενικού οφείλει να λάβει υπόψιν ότι οι Τούρκοι εδώ και μεγάλο διάστημα έχουν μεταμορφώσει το λιμενικό τους ουσιαστικά, σε μια μικρή δύναμη που δρα σε συνθήκες “πολεμικού ναυτικού”. Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας, το τουρκικό λιμενικό σώμα αναβαθμίζεται κατακόρυφα με την τοποθέτηση αυτομάτου οπλικού συστήματος (STAMP), σε δεκαεννέα ήδη υπάρχοντα σκάφη τα οποία μετατρέπονται αυτόματα, σε ταχύπλοα πολεμικά πλοία τα οποία θα έχουν την δυνατότητα «ναυτικών επιχειρήσεων».  Η τουρκική αμυντική εταιρεία ROKETSAN η οποία κατασκευάζει το εν λόγω σύστημα, τοποθέτησε τα συστήματα στα σκάφη αυτά. Πρόκειται για τηλεχειριζόμενα σταθεροποιημένα βάθρα πολυβόλου (STAMP) 12,7mm της Aselsan. Μια τέτοιου τύπου πλατφόρμα με οπλικό σύστημα, το οποίο θα πραγματοποιεί βολές ακριβείας θα πρέπει να τοποθετήσουμε σε πολλά σκάφη του ελληνικού λιμενικού, αναβαθμίζοντας κατακόρυφα την δυνατότητα των σκαφών αυτών κατά των προκλήσεων του τουρκικού λιμενικού, τις οποίες προπαγανδίζουν μάλιστα όπως παρακάτω:  https://twitter.com/Bahriye1773/status/1236308921209495557?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1236308921209495557&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pentapostagma.gr%2Fethnika-themata%2Foplika-systimata%2F6928352_anatrepontai-ola-bgainoyn-sto-aigaio-nea-ellinika-skafi Ακόμα και με αντιαρματικά συστήματα μπορούμε να εξοπλίσουμε τα τα σκάφη αυτά, όπως κάνουν οι Τούρκοι, που τοποθετούν το αντιαρματικό πυραυλικό σύστημα Mizrak-U UMTAS (Uzun Menzilli Tanksavar Sistemi) στα νέα ταχύπλοα σκάφη κλάσης Κ του λιμενικού τους. Στο Αιγαίο πέλαγος έχουμε ένα καθημερινό “πόλεμο” με πολλές μορφές, για αυτό οφείλουμε να προετοιμαστούμε ανάλογα όσο γίνεται ταχύτερα. Όπως γίνεται κατανοητό η αναβάθμιση και η μετατροπή του λιμενικού μας σώματος σε κατ΄ουσία «παρακλάδι» του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, αποτελεί τη μόνη λύση για την ελληνική ακτοφυλακή και τα μύρια όσα προβλήματα αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή στο Αιγαίο από τα «κύματα» των λαθρομεταναστών. Κινούμενη σε αυτήν τη «λογική» η ηγεσία της ΕΛΑΚΤ θα μετατρέψει μέρος των σκαφών που διαθέτει σε μάχιμη δύναμη, η οποία δύναται κάτω από αντίξοες συνθήκες να αναλάβει ακόμη και ναυτικές πολεμικές αποστολές μικρής “εμβέλειας”.  Επίσης όπως διαβάσαμε, εκτός της πρότασης Γαλλίας-Ιταλίας, για τη συμμετοχή της Ελλάδος στο πρόγραμμα κατασκευής της ευρωπαϊκής Κορβέτας σε ελληνικά ναυπηγεία, μέσω του προγράμματος PESCO, έχουμε και προγράμματα μη επανδρωμένων σκαφών επιφανείας για διάφορες αποστολές, τα οποία μας λύνουν τα χέρια σε πολλά προβλήματα στα αχανή θαλάσσια σύνορα του Αιγαίου, διότι υπάρχουν σύνορα ότι και να δηλώνουν διάφοροι πολιτικοί και ανεύθυνοι. Η ίδια επιτροπή άμυνας της ΕΕ τρέχει και τα παρακάτω προγράμματα εγκεκριμένα από το 2018, και για μη επανδρωνόμενα αυτόνομα σκάφη επιφανείας.  -Maritime (semi-) Autonomous Systems for Mine Countermeasures (MAS MCM  -Harbour & Maritime Surveillance and Protection (HARMSPRO) -Upgrade of Maritime Surveillance -Cyber Threats and Incident Response Information Sharing Platform -Cyber Rapid Response Teams and Mutual Assistance in Cyber Security -Strategic Command and Control (C2) System for CSDP Missions and Operations -Armoured Infantry Fighting Vehicle / Amphibious Assault Vehicle / Light Armoured Vehicle -Indirect Fire Support (EuroArtillery) -EUFOR Crisis Response Operation Core (EUFOR CROC). Η Ελλάδα, μέσω αυτό του προγράμματος που αφορά την δημιουργία ευρωπαϊκού αμυντικού μηχανισμού, έχει μια τεράστια πραγματικά ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει πολεμικά πλοία (επανδρωμένα και μη) με ευρωπαϊκά κονδύλια. Πρόκειται για ένα πεδίο δράσης των ελληνικών πανεπιστημίων, στα οποία θα βρεθούν πολλά “φωτισμένα μυαλά” για να βοηθήσουν στην κατασκευή ενός ελληνικής κατασκευής μη επανδρωμένου θαλάσσιου σκάφους για τις ανάγκες του ΠΝ και της ΕΛΑΚΤ. Δεν πρέπει όμως σε καμία περίπτωση να μείνουμε πίσω, διότι η ιστορία δεν πρόκειται να μας το συγχωρέσει ποτέ.




***  Οι Γερμανοί “υπηρετούν” τον Ερντογάν! Πιέζουν για συμβιβασμό με την Τουρκία στον Έβρο-Ανθελληνική στάση από τις Βρυξέλλες…
~  Οι Γερμανοί “πούλησαν” ξανά την Ελλάδα – Η εθνική ασφάλεια στο “βωμό” των γερμανοτουρκικών συμφερόντων… 
Δεν είχαμε και πολλές ελπίδες συνεννόησης με την Τουρκία μετά την ανακοίνωση της “αναθεώρησης” της συμφωνίας για το μεταναστευτικό του 2016, η οποία ουσιαστικά πέθανε χθες, ήρθαν και οι δηλώσεις της προέδρου της ΕΕ και πραγματικά “έδεσε” το πράγμα.
“Η προϋπόθεση για την επίλυση της κατάστασης στα ελληνικά σύνορα είναι η επικοινωνία (Ελλάδος-Τουρκίας)”, δήλωσε η πρόεδρος της ΕΕ Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. Η ίδια τόνισε ότι είναι σημαντικό να έχουμε “ανοιχτά κανάλια διαλόγου” με την Τουρκία για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αλλά και για την επίλυση των προβλημάτων πάντα με την προϋπόθεση της επικοινωνίας. Μιλάμε για μια άκρως ανθελληνική στάση, την στιγμή που οι Τούρκοι απειλούν με εισβολή στο ελληνικό έδαφος, έχοντας ως “όπλο” χιλιάδες “μετανάστες” στην πλειοψηφία τους και όχι πρόσφυγες, υπακούοντας σαφώς στα κελεύσματα των ΗΠΑ που δεν επιθυμούν ρήξη με την Άγκυρα. Η ετεροβαρής στάση της ΕΕ σε μια χώρα μέλος της ένωσης, αποτελεί πραγματικά μάθημα για τους ιστορικούς του μέλλοντος, για το τι ακριβώς είναι αυτή η ΕΕ και τι προσφέρει στα κράτη μέλη σε σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα. «Οι μετανάστες χρήζουν ανάγκη βοήθειας, η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια, αλλά και η Τουρκία χρειάζεται επίσης βοήθεια» είπε η Φον Ντερ Λάιεν. Η κυρία αυτή μας καλεί ως Ελλάδα “να κινηθούμε προς τα εμπρός”, δηλώνοντας ότι τα δύο συμβαλλόμενα μέρη οφείλουν να έχουν έναν ανοιχτό, εποικοδομητικό και φιλικό διάλογο. Ζητούν δηλαδή από την Ελλάδα να συμβιβαστεί ή να υποχωρήσει σε θέματα εθνικής κυριαρχίας στα σύνορα της από τις χιλιάδες απεγνωσμένων ανθρώπων, τους οποίους “σπρώχνουν” βιαίως, οι τουρκικές αρχές;  Μας ζητούν να “δώσουμε κάτι” (όπως αναφέρει και το ΝΑΤΟ σε ανάλογες περιπτώσεις), αποδεικνύοντας ότι δεν ισχύει καμία συμμαχία και δήθεν κοινά συμφέροντα ή απλώς θέλουν οι ίδιοι να “χαιδέψουν” και πάλι την Τουρκία μη τυχόν και πάει με τη Μόσχα ; Η Φον Ντερ Λάιεν δήλωσε ότι οι «συναντήσεις μας με την Τουρκία είναι ένας τρόπος για το πώς να προστατευθούν τα συμφέροντα τόσο της ΕΕ, αλλά και το πως θα δημιουργηθεί μια κοινή λύση και για την Τουρκία». Σε “στημένη” ερώτηση Τούρκου δημοσιογράφου του πρακτορείου ειδήσεων Anadolou για το τι θα κάνει η ΕΕ αν η Ελλάδα παραβιάσει δήθεν το διεθνές δίκαιο και πώς εξηγείτε αυτή τη στάση η ίδια απάντησε: “Δεν επιτρέπεται κανένας τύπος υπερβολικής χρήσης στρατιωτικής δύναμης. Όλες οι παρεμβάσεις πρέπει να είναι ανάλογες. Ωστόσο, δύο ζητήματα πρέπει να αποφασισθούν από κοινού, α. πρέπει να προστατευθούν τα σύνορα της ΕΕ, και β. τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα”, κατέληξε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. “Είναι γνωστό ότι η ΕΕ δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της συμφωνίας του μεταναστευτικού που συνήφθη τον Μάρτιο του 2016”, ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.  Σύμφωνα με τον ίδιο, το τουρκικό κράτος έχει δαπανήσει 40 δισεκατομμύρια λίρες για να βοηθήσει τους πρόσφυγες. Η ΕΕ υποσχέθηκε στην Τουρκία τρία δισ. ευρώ και στη συνέχεια άλλα τρία δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά η Τουρκία δεν έλαβε ούτε την πρώτη δόση. “Η συμφωνία για το μεταναστευτικό με την ΕΕ πρέπει να αναθεωρηθεί”, δήλωσε ο Τσαβούσογλου προσθέτοντας ότι είναι έτοιμος για εποικοδομητικό διάλογο. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, εν μέσω της επιδείνωσης της κατάστασης στο Ιντλίμπ, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι πλέον σε θέση να περιορίσει τις ροές “μεταναστών”.  Έτσι, βρίσκοντας αυτήν την πρόφαση, η Τουρκία άνοιξε τα σύνορά της με την ΕΕ σε χιλιάδες “μετανάστες” , οι οποίοι έσπευσαν στα σύνορα με την Ελλάδα. Πολλά κράτη μέλη της ΕΕ, κάλεσαν την Τουρκία να συμμορφωθεί πλήρως με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία μετανάστευσης και σημείωσαν το απαράδεκτο της χρήσης των “μεταναστών” ως μέσου πολιτικής πίεσης, αλλά στις Βρυξέλλες κουμάντο κάνουν οι Γερμανοί και τα συμφέροντα τους με την Τουρκία, κανένας άλλος. pentapostagma.gr
***  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  ,,..Το   Α  και Το Ω ...:
   ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ για το ΚΟΡΟΝΑΪΟ με τα μέχρι τούδε δεδομένα :

Κοροναϊός: Συμπτώματα και μετάδοση - Όλα όσα πρέπει να Ξέρετε  :               Κοροναϊός: Νέα μέτρα ανακοινώνονται συνεχώς από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της εξάπλωσης του COVID-19 –   
και τι πρέπει να προσέξετε 
Σε μια σειρά 10 ερωτήσεων και απαντήσεων, θα πληροφορηθείτε σχετικά με όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο κοροναϊό, που ξέσπασε και στη χώρα μας. Την ίδια ώρα, αλλάζει άρδην η καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών στην Ελλάδα μετά την αύξηση των κρουσμάτων του ιού. 
1. Ποιος είναι ο νέος ιός;                                                                            

Ένας νέος ιός εμφανίστηκε στην Κίνα το Δεκέμβριο του 2019 και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για νέο κοροναϊό, ο οποίος ονομάζεται πλέον «2019-nCoV» και είναι μέλος της ίδιας μεγάλης οικογένειας με τους προηγούμενους ιούς SARS και MERS.

2. Τι είναι οι κοροναϊοί;

Είναι συχνοί ιοί και τυπικά προκαλούν ήπια αναπνευστικά προβλήματα όπως βήχα και καταρροή, αλλά μερικοί είναι πιο επικίνδυνοι, όπως ο SARS και ο MERS πριν μερικά χρόνια. Οι περισσότεροι άνθρωποι μολύνονται με πιο ήπιους κοροναϊούς τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους, έχοντας ήπια έως μέτρια συμπτώματα. Σε λίγες περιπτώσεις οι συνήθεις κοροναϊοί μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού, όπως πνευμονία και βρογχίτιδα. Είναι κοινοί στα ζώα παγκοσμίως και μόνο λίγοι από αυτούς είναι γνωστό ότι μολύνουν τους ανθρώπους. Σπάνια κάποιος κοροναϊός μεταλλάσσεται και εξαπλώνεται από τα ζώα στους ανθρώπους, όπως συνέβη με τους ιούς SARS και MERS.

3. Ποια είναι τα συμπτώματα του νέου ιού;

Οι ασθενείς έχουν πυρετό και βήχα, ενώ μερικοί έχουν και δύσπνοια. Τα συμπτώματα, που μοιάζουν πολύ με του SARS, εμφανίζονται ανάμεσα στη δεύτερη μέρα και στη δεύτερη εβδομάδα μετά την έκθεση στον ιό.

4. Πώς γίνεται η διάγνωση και η θεραπεία του;

Οι κινεζικές αρχές έχουν κάνει την αλληλούχιση (αποκωδικοποίηση) του γονιδιώματος του νέου κοροναϊού και έχουν μοιραστεί την πληροφορία, επιτρέποντας έτσι σε επιστήμονες από όλο τον κόσμο να μελετήσουν τον ιό. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αντιικές θεραπείες για τη λοίμωξη, συνεπώς οι ασθενείς λαμβάνουν φαρμακευτική θεραπεία απλώς για τα συμπτώματα τους και θα ανακάμψουν μόνοι τους μετά από ένα διάστημα. Η ανάπαυση και η λήψη πολλών υγρών βοηθούν στην αντιμετώπιση της λοίμωξης. Δεν υπάρχει ακόμη εμβόλιο για το νέο κοροναϊό, αλλά ήδη ξεκίνησε η προσπάθεια δημιουργίας του.

5. Από πού προήλθε ο ιός;

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ακόμη αναζητά την πηγή προέλευσης του ιού. Οι υποψίες εστιάζονται σε μια αγορά τροφίμων και ζώντων ζώων στην πόλη Γουχάν, όπου εμφανίστηκαν τα πρώτα επιβεβαιωμένα περιστατικά. Μια γενετική ανάλυση, που συνέκρινε το νέο ιό με περισσότερους από 200 κοροναϊούς και η οποία δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό "Journal of Medical Virology", δείχνει ότι ο νέος κοροναϊός μοιάζει με άλλους συγγενικούς ιούς που μολύνουν φίδια και νυχτερίδες. Μια πιθανότητα είναι ότι ο «2019-nCoV» προέκυψε από το συνδυασμό ξεχωριστών ιών που μολύνουν αυτά τα δύο είδη ζώων. Αυτό μπορεί να συνέβη στη φύση ή στην αγορά της Γουχάν, όπου τα ζώα διατηρούνταν κοντά το ένα στο άλλο. 
6. Πώς εξαπλώθηκε στους ανθρώπους;

Η ίδια γενετική ανάλυση δείχνει πως ο ιός πιθανώς ανέπτυξε την ικανότητα να «πηδά» από τα ζώα στους ανθρώπους χάρη σε μια συγκεκριμένη μετάλλαξη στο γονίδιο μιας πρωτεΐνης. Αν ο ιός εκκρίθηκε μαζί με τα κόπρανα των ζώων, τότε μέσω του αέρα θα εισπνεύστηκε από κάποιους ανθρώπους, όπως πιστεύουν μερικοί επιστήμονες.

7. Πώς μεταδίδεται μεταξύ ανθρώπων;

Από τον αέρα με τα σταγονίδια του βήχα και του φταρνίσματος, με την προσωπική επαφή (π.χ. άγγιγμα χεριών), με το άγγιγμα μολυσμένων επιφανειών (π.χ. πόμολο πόρτας) και στη συνέχεια με το άγγιγμα του στόματος ή της μύτης, προτού κανείς πλύνει τα χέρια του, καθώς επίσης μέσω μολυσμένων κοπράνων.

8. Πώς συγκρίνεται με τον SARS και τον MERS;

Οι δύο αυτοί προηγούμενοι ιοί προκαλούσαν σοβαρά συμπτώματα. Δεν είναι σαφές πώς ακριβώς ο νέος συγκρίνεται μαζί τους, όσον αφορά τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων. Σε μερικούς ασθενείς έχει προκαλέσει σοβαρά συμπτώματα και θάνατο, αλλά στους περισσότερους πιο ήπια συμπτώματα. Ο SARS που άρχισε το 2003 στη νότια Κίνα και πιστεύεται ότι πήγασε από νυχτερίδες, μόλυνε περισσότερους από 8.000 ανθρώπους και σκότωσε 774, δηλαδή περίπου έναν στους δέκα ασθενείς. Ενώ ο MERS που εμφανίστηκε στη Σαουδική Αραβία το 2012 και «πήδηξε» από τις καμήλες στους ανθρώπους, ήταν ακόμη πιο φονικός, καθώς σκότωσε έναν στους τρεις ανθρώπους που μόλυνε (το 34%).

9. Μπορεί ο νέος ιός να προκαλέσει πανδημία;

Για να συμβεί αυτό, χρειάζονται τρεις προϋποθέσεις: να μολύνει αποτελεσματικά τους ανθρώπους, να αναπαράγεται μέσα στο ανθρώπινο σώμα και να μεταδίδεται εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο. 
~** Σχεδόν όλοι οι ασθενείς (το 97,5%) έχουν εμφανίσει τα συμπτώματά τους μέσα σε 12 μέρες (συγκεκριμένα 11,5 μέρες) από την έκθεση στον ιό και την έναρξη της λοίμωξης, πράγμα που δικαιολογεί την έως τώρα εφαρμοζόμενη απομόνωση (καραντίνα) για 14 μέρες. 
~ Όμως, περίπου ένας στους χίλιους -σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις- θα ξεφύγει από το «δίχτυ ασφαλείας», καθώς θα εμφανίσει συμπτώματα αφότου έχει βγει από την 14ήμερη καραντίνα. Υπολογίστηκε ότι για κάθε 10.000 άτομα που μπαίνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων, τουλάχιστον τα 101 θα εκδηλώσουν συμπτώματα μετά τη λήξη της απομόνωσης τους. 
~ Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Τζάστιν Λέσλερ του Τμήματος Επιδημιολογίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "Annals of Internal Medicine", δήλωσαν ότι «με βάση και τη νέα ανάλυση όλων των δημόσια διαθέσιμων δεδομένων, η τωρινή σύσταση για ενεργή επιτήρηση ή καραντίνα επί 14 μέρες είναι εύλογη, αν και μερικές περιπτώσεις θα ξεφύγουν».
~* Η μέση περίοδος επώασης επί 5,1 μέρες του νέου ιού είναι παρόμοια με εκείνη του προηγούμενου συγγενικού κοροναϊού που προκάλεσε τη νόσο SARS, αλλά και του ιού MERS-CoV που έχει επώαση επί πέντε έως επτά μέρες. Οι ανθρώπινοι κοροναϊοί που προκαλούν τα κοινά κρυολογήματα, έχουν μέση περίοδο επώασης περίπου τριών ημερών.

***

~**  ΑΘΛΗΤΙΚΑ :

~ΣΗΜΕΡΑ  ,... Τετάρτη 11/03/2020 :  
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μαδρίτης 
ΠΑΡΙ ΣΕ ΖΕΡΜΕΝ - ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΝΤ

***  ΧΘΕΣ  10/03/2020  ...  για το  Basket Champion League :
Βόνη -  ΑΕΚ Αθηνών   86-90 , (49-45).-^
Τα  δεκάλεπτα : 24-23 , 25-22, 17-17 , 20-28 .- ^
~***  Για το Champion League  στο  ποδόσφαιρο σήμερα :
ΛΕΙΨΙΑ -  ΤΟΤΤΕΝΑΜ  3-0  * .-^
ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΑΤΑΛΑΝΤΑ    3-4 * .-^

*** Σήμερα 11-03-2020   Basketball Champions League   : 
Περιστέρι - Χάποελ Ιερουσαλήμ

***  Κορωνοϊός -Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο: Πιθανή αναβολή έως 2 χρόνια, αν δεν γίνουν το καλοκαίρι…
Μία καθυστέρηση ενός ή δύο ετών θα ήταν «η πιο εφικτή» επιλογή αν αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο δήλωσε μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της οργανωτικής επιτροπής στο Reuters, με αφορμή την επιδημία του κορωνοϊού… 
Ειδικότερα, ο Haruyuki Takahashi, ένα από τα 25 μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020» δήλωσε: «Πρέπει να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για οποιαδήποτε πιθανότητα. Εάν τα παιχνίδια δεν γίνεται να πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι, μια καθυστέρηση ενός ή δύο ετών θα ήταν το πιο εφικτό».
«Θα πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε για αυτό σοβαρά από τον Απρίλιο. Δεν νομίζω ότι οι Αγώνες θα μπορούσαν να ακυρωθούν, θα ήταν μία καθυστέρηση», δήλωσε στη Wall Street Journal «Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα αντιμετώπιζε προβλήματα εάν υπάρξει ακύρωση. Μόνο τα αμερικανικά τηλεοπτικά δικαιώματα τους παρέχουν ένα τεράστιο ποσό», τόνισε ενώ εξήγησε ότι δεν πιστεύει ότι μια διεξαγωγή Ολυμπιακών Αγώνων χωρίς κοινό είναι ρεαλιστική επιλογή λόγω του ποσού των χρημάτων που θα χαθούν από εισιτήρια και άλλες πωλήσεις.  Πηγή: iefimerida.gr
***  ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ για τον Κορωνοϊό: Ανώτατο όριο 60 ατόμων σε όλα τα γήπεδα…
Από το υφυπουργείο Αθλητισμού δόθηκαν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για ανώτατο όριο 60 ατόμων στους αγωνιστικούς χώρους, κλειστών και ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων για την διεξαγωγή των αγώνων… 
Την απαγόρευση όλων των αθλητικών διοργανώσεων με παρουσία άνω των 60 ατόμων στον αγωνιστικό χώρο προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε το υφυπουργείο Αθλητισμού.
Η εγκύκλιος προβλέπει:  Ύστερα από την έκδοση των ακόλουθων νομοθετημάτων:  Α) Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού» (ΦΕΚ Α’ 42 / 25-02-2020),  Β) Κοινή Υπουργική Απόφαση «Επιβολή των μέτρων προσωρινής απαγόρευσης της παρουσίας κοινού σε αθλητικές εκδηλώσεις, της λειτουργίας χώρων διενέργειας συνεδριακών εκδηλώσεων και της λειτουργίας των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.)» (ΦΕΚ Β’ 726 / 08-03-2020)  Γ) Κοινή Υπουργική Απόφαση «Επιβολή του μέτρου προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας χώρων αθλητικών εκδηλώσεων και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων με παρουσία άνω των εξήντα (60) ατόμων στον αγωνιστικό χώρο διεξαγωγής του αθλήματος» (ΦΕΚ Β’ 782/10.3.2020) όπου αναφέρονται τα εξής:  «Αποφασίζουμε την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας, στο σύνολο της Επικράτειας, από 10.3.2020 έως και 24.3.2020, όλων των κλειστών και ανοικτών χώρων αθλητικών εκδηλώσεων και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων, για ατομικά και ομαδικά αθλήματα, εφόσον στον αγωνιστικό χώρο διεξαγωγής του αθλήματος βρίσκονται συνολικά περισσότερα από εξήντα (60) άτομα, κατά τα αναφερόμενα στην από 10.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19» διευκρινίζουμε τα ακόλουθα: 1. Απαγορεύεται η παρουσία κοινού στις αθλητικές εκδηλώσεις (επίσημοι αγώνες και προπονήσεις), που λαμβάνουν χώρα στο σύνολο των αθλητικών υποδομών της Επικράτειας, σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα, από 9.3.2020 έως και 22.3.2020, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, κατά τα αναφερόμενα στην από 7.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. 2. Κατά τη διεξαγωγή επίσημων αθλητικών εκδηλώσεων επιτρέπεται να παρευρίσκονται εντός της αθλητικής εγκατάστασης (ανοικτού ή κλειστού σταδίου, κλειστού γυμναστηρίου, κολυμβητηρίου κλπ.) και εκτός του αγωνιστικού χώρου: α) το απολύτως αναγκαίο προσωπικό για τη λειτουργία και φύλαξη της αθλητικής εγκατάστασης και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, β) σε περίπτωση ραδιοτηλεοπτικής προβολής του αθλητικού αγώνα το απολύτως αναγκαίο προσωπικό για τη ραδιοτηλεοπτική κάλυψη αυτού και γ) όχι περισσότεροι του ενός (1) δημοσιογράφου ανά Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης για την κάλυψη του αθλητικού αγώνα και ύστερα από σύμφωνη γνώμη του ΠΣΑΤ. Ως προς τα πρόσωπα, που επιτρέπεται να παρευρίσκονται εντός του αγωνιστικού χώρου διεξαγωγής του αθλήματος ισχύουν τα οριζόμενα στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 782/10.3.2020) 3. Οι αποστολές των ομάδων σε αθλητικούς αγώνες αποτελούνται από τα πρόσωπα που προβλέπονται στον Κανονισμό Διεξαγωγής Αγώνων κάθε αθλητικής Ομοσπονδίας ή Αρχής, προσαυξημένες με έως 5 εκπροσώπους της κάθε ομάδας, που θα δηλώνονται επιπρόσθετα και στο φύλλο αγώνος. Σε περίπτωση παραβίασης των ανωτέρω προβλέψεων, εγγράφονται οι παραβιάσεις στο φύλλο αγώνος από τον διαιτητή ή παρατηρητή του αγώνα, ανάλογα την περίπτωση, και ακολουθείται η πειθαρχική διαδικασία που προβλέπεται στον Πειθαρχικό Κανονισμό της κάθε Ομοσπονδίας για παράβαση διεξαγωγής αγώνα ή αθλητικού γεγονός κεκλεισμένων των θυρών, με παραπομπή στην αρμόδια Πειθαρχική Επιτροπή για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων. Σε κάθε περίπτωση, οι κατά τόπους διοικήσεις ή οι φορείς διαχείρισης αθλητικών εγκαταστάσεων δύνανται να αναστέλλουν προσωρινά τη λειτουργία αυτών, εάν υπάρχει ανάγκη άμεσης λήψης προληπτικών μέτρων (π.χ. απολύμανση). Σε ό,τι αφορά στις Γενικές Συνελεύσεις των Ομοσπονδιών, μπορούν να πραγματοποιηθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα, που αναφέρεται στις ανωτέρω Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, μόνο εφόσον τηρούνται τα μέτρα, που ορίζονται από αυτές. Καλούνται οι Ομοσπονδίες, Ενώσεις και Διοργανώτριες Αρχές να εναρμονισθούν άμεσα με την παρούσα εγκύκλιο. protothema.gr
~ Τέντρος Αντχάνομ Γκεμπρεγέσους 
«Ανησυχούμε βαθιά τόσο από τα υψηλά επίπεδα εξάπλωσης και από τη σοβαρότητά τους, αλλά και από τα ανησυχητικά επίπεδα ασυμπτωματικών κρουσμάτων», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε πως ο χαρακτηρισμός του κορωνοϊού ως πανδημία «δεν αλλάζει την αξιολόγηση του ΠΟΥ σχετικά με τον κίνδυνο που συνιστά ο κορωνοϊός. Δεν αλλάζει τι κάνει ο ΠΟΥ και δεν αλλάζουν αυτά που θα πρέπει να κάνουν οι χώρες». Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντχάνομ Γκεμπρεγέσους ανακήρυξε ως πανδημία το ξέσπασμα του κοροναϊού.
***

***  *ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2020 : 



1.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  στο αγιάζι της ενημέρωσης   Κυριακή 01 Μαρτίου 2020  .- ~ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  !  Καλή Τεσσαρακοστή ! Και χαρούμενα κούλουμα ! :   https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2020/03/01-2020.html    .- 
2.-Αρφαρά Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Καθαρά Δευτέρα 02 Μαρτίου 2020   :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2020/03/02-2020.html .- 
3.-Αρφαρά   Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 03  Μαρτίου  2020   :  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2020/03/03-2020.html   .
4.-Αρφαρά  -2-  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2020  : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2020/03/2-03-2020.html  .-
5.-  Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 04 Μαρτίου 2020  :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2020/03/04-2020-4-5.html   .-
6.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2020 :  https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2020/03/05-2020.html   .- 
7.-.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης   Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2020  :  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2020/03/06-2020.html  .-
8.-.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο 07  Φεβρουαρίου 2020   : https://snsarfara.blogspot.com/2020/03/07-2020-7.html  .-                     
9.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης    Κυριακή 08 Φεβρουαρίου 2020  :  https://stamos-dynami.blogspot.com/2020/03/08-2020.html   .-
10.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  09 Μαρτίου  2020 : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2020/03/09-2020-2020-httpsyoutu.html  .-
11.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 10 Μαρτίου 2020  :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2020/03/10-2020.html    .-

12.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 11 Μαρτίου  2020   :  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2020/03/11-2020-11-11.html  
13 .- 

~*38.-  .-  Αρφαρά  Η  Εφημερίδα μας  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  παρασκευή  31 -Ιανουαρίου  2020  : https://snsarfara.blogspot.com/2020/01/31-2020.html  .-   Α-..και το Ω ..! :  https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2020/01/31-2020.html  .-
 *** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2020  :
 1.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  01 Φεβρουαρίου  2020  .-~   ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ! :  https://stamos-dynami.blogspot.com/2020/01/01-2020.html  .- 
2.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 02  Φεβρουαρίου 2020    : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2020/02/02-2020.html   .-
3.- Αρφαρά  -2-  Η Εφημερίδα μας . Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή  02 Φεβρουαρίου 2020  :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2020/02/2.html .-
31.-  Αρφαρά   Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020  :  https://snsarfara.blogspot.com/2020/02/26-2020.html .
 32 .- Αρφαρά Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020  :  https://stamos-dynami.blogspot.com/2020/02/27-2020.html  .-
33.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020   :  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2020/02/28-2020.html     .-
34.-Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατα 29 Φεβρουαρίου 2020  :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2020/02/29-2020.html  .-
~  Α
~

Δεν υπάρχουν σχόλια: