Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Στο αγιάζι της καθημερινής μας Ενημέρωσης

Στο αγιάζι της καθημερινής μας Ενημέρωσης   :  Δευτέρα  3 Οκτωβρίου  2011 ,

Στο αγιάζι της Ενημέρωσης ...Δευτέρα  3  - 10 - 2011 :
~** Αν δεν προσπαθήσεις , αν δεν αποφασίσεις , να διευθύνεις τη ζωή σου , σίγουρα τότε θα σου την διευθύνει κάποιος άλλος .-
** Ας  κάνουμε την προσευχή μας για τη Σωτηρία της Ελλάδας μας  ...Έλληνες Πατριώτες !!!

~** Ο λογαριασμός στους πολίτες
~ Τόση (οι) .., όσοι(η) κι΄ όσοι(η);? !  ...~!!!
* Τον λογαριασμό στέλνει στους πολίτες το υπουργείο Οικονομικών με το προσχέδιο προϋπολογισμού το οποίο κατατέθηκε και προβλέπει έλλειμμα 8,5% του ΑΕΠ φέτος και 6,8% του ΑΕΠ το 2012. -

~** Να κατευνάσει τα πνεύματα επιχειρεί ο πρωθυπουργός

* Κατ' ιδίαν συναντήσεις με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε μια προσπάθεια να αμβλύνει το κλίμα εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας. Χθες κατά το υπουργικό συμβούλιο εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος. -

~** Επενδυτική συμφωνία με το Κατάρ

* Την υπογραφή συμφωνίας για είσοδο κεφαλαίων του Κατάρ στην εταιρεία Μεταλλεία Χαλκιδικής «Ελληνικός Χρυσός» επισφράγισαν το Σάββατο σε συνάντηση που είχαν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Εμίρης του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ-Θάνι.

~** Πρεμιέρα για τη φοροκάρτα τη Δευτέρα

* Από τη Δευτέρα και με σλόγκαν «δίνω την κάρτα, συλλέγω έξοδα» ξεκινά η διάθεση της φοροκάρτας, η οποία στοχεύει στο να απαλλάξει τους φορολογούμενους από την συγκέντρωση αποδείξεων. Η χρήση της σε πρώτη φάση θα είναι προαιρετική.-

~**  Διαψεύδει ο Τζίγκερ!

* Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης διέψευσε πως δείπνησε με στελέχη της Arboris Capital, ενώ από το περιβάλλον του αναφέρεται πως ούτε είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρίγκιπα Σουλτάν. * Όπως έγραφε σήμερα στο πρωτοσέλιδό της αθλητική εφημερίδα, ο Τζίγκερ μίλησε απευθείας με τον ενδιαφερόμενο επενδυτή από τη Σαουδική Αραβία, αλλά είχε και δείπνο με ανθρώπους της Arboris Capital στην Εκάλη.

* Από την πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη διαψεύδονται τα δημοσιεύματα, καθώς ούτε δείπνησε με εκπρόσωπο της επενδυτικής εταιρίας από το Άμπου Ντάμπι ούτε μίλησε στο τηλέφωνο με τον πρίγκιπα Σουλτάν.

~** Η ώρα του λογαριασμού για τη ΔΕΥΑΜ

~   Δύο φορές θα πληρώσουν το νερό οι κάτοικοι της Βουφράδος  * «Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια», μα στη συγκεκριμένη περίπτωση, δυστυχώς, δεν πρόκειται για το τραγούδι της Χάρις Αλεξίου, αλλά για το πρόβλημα που αναδείχθηκε πρόσφατα στη Δημοτική Ενότητα Βουφράδος του Δήμου Μεσσήνης, με τους λογαριασμούς της ύδρευσης. Εκεί, η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων καλείται να ξαναπληρώσει οφειλές του παρελθόντος.
* Θα θυμίσουμε ότι πριν από δύο εβδομάδες, ερωτηθείς σχετικά από το «Θάρρος» ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, ανακοίνωσε ότι υπάρχει πρόβλημα, ότι αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας οι εξοφλήσεις αυτών των λογαριασμών, καθώς και ότι διενεργείται Ένορκη Διοικητική .-
** Εξέταση για να καταλογιστούν ευθύνες.
 * Η ΕΔΕ, όπως μας πληροφόρησε χθες ο κ. Αναστασόπουλος, βρίσκεται σε εξέλιξη και το θέμα είναι «ιδιαίτερα μπλεγμένο», αλλά θα δοθεί λύση.
*   Από την άλλη πάλι, υπάρχουν κάτοικοι που καλούνται να πληρώσουν λογαριασμούς πολλών χιλιάδων ευρώ, ενώ, όσοι προνόησαν και είχαν κρατήσει τα αντίγραφα, μάλλον γλίτωσαν.
* Τα στόματα μένουν ερμητικά κλειστά παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων. Πληροφορηθήκαμε, όμως, ότι μεταξύ αυτών που κλήθηκαν να ξαναπληρώσουν την κατανάλωση νερού, ήταν και συγγενείς πολιτικού παράγοντα της Πελοποννήσου, οι οποίοι όμως φυλούσαν τις αποδείξεις και «απαλλάχθηκαν» από το νέο βάρος.
** Τα προβλήματα με τον «Καλλικράτη»
~ Με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» προέκυψαν και τα προβλήματα, καθώς η Υπηρεσία Ύδρευσης του νέου Δήμου εντόπισε την ύπαρξη οφειλών παρελθόντων ετών καταναλωτών, στους οποίους απέστειλε και τις σχετικές επιστολές, ζητώντας την εξόφληση των υποχρεώσεών τους.
~ Έκπληκτοι οι παραλήπτες παρέλαβαν τα ειδοποιητήρια και άρχισαν να αναρωτιούνται τι συνέβη και τους ζητούν να ξαναπληρώσουν, καθώς, στις περισσότερες περιπτώσεις, η πληρωμή των λογαριασμών είναι η πρώτη ενέργεια με τη λήψη της σύνταξης.
 **  Από το ’91 έως σήμερα
* Άτομο που γνωρίζει πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις, αλλά για ευνόητους λόγους θέλει να τηρήσει την ανωνυμία του, μας πληροφόρησε πως πρόκειται για θέμα του οποίου οι ρίζες κρατούν πολύ πριν την εφαρμογή του προγράμματος «Ιωάννης Καποδίστριας», από τον καιρό των τότε Κοινοτήτων, το 1991.
* Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, η «τρύπα» ανέρχεται ή και ξεπερνά τις 100.000 ευρώ, καθώς υπάρχουν λογαριασμοί από το 1991 έως και το 1998 (εφαρμογή προγράμματος Ι. Καποδίστριας»), αλλά και ακόμη πιο «φρέσκοι», με τους τελευταίους να αφορούν τα έτη 2007 και το 2008.
* Παραδόξως πώς, το περιστατικό έχει συμβεί μόνο στα χωριά του τέως Δήμου Βουφράδος και η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως έντονη σε Πετρίτσι και Χατζή, όπου το ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί ανέρχεται σε κάποιες περιπτώσεις έως και στις 15.000 ευρώ.
* Το ίδιο άτομο μας πληροφόρησε πως είναι κοινή πεποίθηση των κατοίκων ότι υπάρχουν ευθύνες σε συγκεκριμένο πρόσωπο (που δεν κατονόμασε), το οποίο είναι «προστατευόμενος» ισχυρού πολιτικού παράγοντα σε κεντρικό επίπεδο.
* Πρόσθεσε δε ότι ένα από τα πλεονεκτήματα του «Καλλικράτη» είναι το γεγονός ότι με την ενοποίηση των τέως Δήμων προέκυψαν στο δημόσιο ταμείο χρήματα για το Δήμο Βουφράδος, η ύπαρξη των οποίων, στην ουσία, αγνοούνταν και από τον τέως δήμαρχο Κων. Κυριακόπουλο.

~** Στον αέρα χιλιάδες δημοτικοί υπάλληλοι

* Το… μπαλάκι της εφεδρείας περνάει στους Δήμους  * Τις τελευταίες ημέρες, μετά και τα συνεχή δημοσιεύματα, ένα ερώτημα πλανάται μεταξύ των υπαλλήλων στο Δήμο Καλαμάτας, αλλά και στους υπόλοιπους Δήμους του νομού. Αν αληθεύουν όλα αυτά που λέγονται και γράφονται περί απολύσεων προσωπικού στους ΟΤΑ της χώρας.
* Σαφή και ξεκάθαρη απάντηση δεν μπορεί να δώσει κανείς. Αν δώσει κάποιος, όμως, βάση στα χθεσινά δημοσιεύματα των αθηναϊκών εφημερίδων, μέχρι σήμερα θα έχει αποκρυσταλλωθεί η οριστική απόφαση για το καυτό θέμα της εφεδρείας στο Δημόσιο.
 * Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», «προς το παρόν, αυτό που έχει κλειδώσει μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης είναι ότι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου στις υπηρεσίες του Δημοσίου θα υπηρετούν 30.000 λιγότεροι υπάλληλοι, χωρίς όμως να υπάρχει μέχρι στιγμής ένα σαφές σχέδιο για το ποιους αφορά η μείωση του προσωπικού και με ποιον τρόπο θα εφαρμοστεί.
* Αιχμή του δόρατος στο σχέδιο της εφεδρείας θα αποτελέσουν 80.000 συμβασιούχοι δημοτικοί υπάλληλοι. Στον αριθμό αυτό συγκαταλέγονται και 15.000 υπάλληλοι που υπηρετούν σε Δήμους με συμβάσεις αορίστου χρόνου, καθώς και 12.000 στις δημοτικές επιχειρήσεις.
* Όλα αυτά, όμως, μαζί με τα συνταγματικά κωλύματα που υπάρχουν για την απόλυση μέσω κατάργησης της οργανικής θέσης, εξηγούν ίσως το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχουν παρθεί οι οριστικές αποφάσεις για το τι θα γίνει στο Δημόσιο, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έχει δώσει διορία μέχρι την Κυριακή το βράδυ να βρεθεί λύση.
* Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πέραν των νομικών-συνταγματικών κωλυμάτων που διαπιστώθηκαν από τους συμμετέχοντες υπουργούς στη σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, εκτιμήθηκε, μεταξύ άλλων, πως ενδέχεται να υπάρξουν “εμπόδια” και από άλλους φορείς του Δημοσίου, όπως είναι οι ΟΤΑ, οι επικεφαλής των οποίων (δήμαρχοι) ίσως ακολουθήσουν την τακτική-ανταρσία μερικών εκ των 151 υπό κατάργηση/συγχώνευση οργανισμών και δε στείλουν λίστες εργασιακής εφεδρείας».

~** Η φοιτητική ζωή στην Καλαμάτα κοστίζει

 * Πόσα χρειάζεται ένας φοιτητής για να περάσει ένα μήνα στην Καλαμάτα; Πώς σπαταλά αυτό το ποσό; Έχουν αλλάξει τα πράγματα για τους γονείς τον τελευταίο χρόνο;
 * Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα θα πάρετε, αφού διαβάσετε το παρακάτω ρεπορτάζ.
 * Μιλήσαμε, λοιπόν, ενδεικτικά με φοιτητές που ζουν ανάμεσά μας και μας μίλησαν για τα οικονομικά τους…
 * Στη Φαίη κάθε μήνα οι γονείς της στέλνουν 1.000 ευρώ. Από αυτά, τα 350 αφορούν το ενοίκιο, ενώ τα υπόλοιπα τα ξοδεύει στο σούπερ μάρκετ και σε λογαριασμούς. Ωστόσο, αποταμιεύει ένα μέρος, αφού δεν ξοδεύει πολλά χρήματα για ξενύχτια, όπως μας λέει, σχολιάζοντας ότι η Καλαμάτα δεν είναι ακριβή πόλη.
 * Η Μαρία μαζί με το ενοίκιό της ξοδεύει γύρω στα 700 ευρώ, χρήματα που προέρχονται από τους γονείς της, αφού δε δουλεύει.
 * Μέχρι πρότινος το εισόδημα της Χαράς προερχόταν από τους γονείς της, αλλά τον τελευταίο καιρό, λόγω της κρίσης, έχουν δυσκολέψει τα πράγματα. Έτσι, αναγκάστηκε να κάνει μαθήματα σε παιδιά για να εξασφαλίσει ένα επιπλέον εισόδημα.
 * Κάθε μήνα ξοδεύει γύρω στα 600 ευρώ, κυρίως σε φαγητό, αφού δε μαγειρεύει συχνά στο σπίτι της. Επίσης, χαλάει χρήματα για εξόδους, όπως και για την αγορά της αγαπημένης της εφημερίδας και ενός πολιτικού περιοδικού, ώστε να ενημερώνεται. Το καλοκαίρι, πάντως, ξόδεψε περισσότερα, όπως μας λέει, αφού έβγαινε πιο πολύ. Θεωρεί δε ότι η Καλαμάτα έχει φυσιολογικές τιμές σε σχέση με την ευρύτερη αγορά.
 * Γύρω στα 600 ευρώ πληρώνει η Κωνσταντίνα για ενοίκιο και λογαριασμούς, ενώ για προσωπικά της έξοδα θέλει 450 ευρώ. Αυτά είναι η εκμάθηση γερμανικών, το γυμναστήριο και οι έξοδοί της.
 * Η Βούλα, μαζί με το ενοίκιο του σπιτιού της, χρειάζεται 800 ευρώ για να «βγάλει» το μήνα. Αυτά πάνε για καφέδες, για τα έξοδα του σπιτιού, για ποτά και το σούπερ μάρκετ.
 * Η Ιωάννα ξοδεύει με το ζόρι 100 ευρώ το μήνα. Τα πιο πολλά από αυτά πάνε στο σούπερ μάρκετ. Για καφέ ή σε κάποιο κλαμπ πάει μια φορά την εβδομάδα και αν. Όσο για τις τιμές της Καλαμάτας, μας λέει ότι «αν δεν έχεις να ψωνίσεις, όλα ακριβά σου φαίνονται».
 * Το ποσό που της δίνουν οι γονείς της έχει μειωθεί αρκετά, αφού είναι άνεργοι πλέον.
 * Η Χριστιάννα δεν έχει υπολογίσει πόσα ξοδεύει, όπως μας λέει, αυτό το ξέρουν καλυτέρα οι γονείς της. Τα χρήματά της διοχετεύονται σε καφέδες, ποτά και σούπερ μάρκετ.
 * Το εισόδημά της μέχρι πρότινος προερχόταν από τους γονείς της αποκλειστικά, αλλά πλέον δουλεύει και η ίδια.
 * Μόλις πριν από λίγο καιρό ο Φώτης ξενοίκιασε το σπίτι που έμενε. Πλην του ενοικίου, ξόδευε γύρω στα 200 ευρώ, τα πιο πολλά εκ των οποίων στο φαγητό, το σούπερ μάρκετ και για κανέναν καφέ.
 * Την Καλαμάτα δεν τη θεωρεί ακριβή, «αλλά σίγουρα μπορείς να βρεις και φθηνότερες πόλεις, καθώς η Καλαμάτα είναι τουριστική περιοχή».
 * Το εισόδημά του προερχόταν κατά το ήμισυ από τους γονείς του, αφού το άλλο μισό το συμπλήρωνε ο ίδιος, δουλεύοντας ως σερβιτόρος. Με το πέρασμα του χρόνου το μερίδιο που προερχόταν από τους γονείς του, πάντως, όλο και μειωνόταν, κάτι που θεωρούσε λογικό δεδομένων των συνθηκών.
 * Η Βίκυ δεν έχει «στάνταρ» χρήματα που ξοδεύει κάθε μήνα. Το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός της προέρχεται από τους γονείς της, αλλά και η ίδια κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την κατάσταση, με το να δουλεύει. Τα χρήματα που της στέλνουν έχουν μειωθεί, πάντως, κάτι που θεωρεί λογικό όπως έχουν γίνει τα πράγματα.
 * Συγκρίνοντας, όμως, τις τιμές της Καλαμάτας με αυτές της Αθήνας, συμπεραίνει ότι η πόλη μας είναι φτηνή.
 * Ο Στέλιος χρειάζεται περίπου 250 ευρώ για προσωπικά έξοδα και 230 ευρώ για το ενοίκιο και τους λογαριασμούς. Πιστεύει πως η Καλαμάτα είναι οικονομική πόλη και κατάλληλη για φοιτητές. Το ποσό που ξοδεύει δεν προέρχεται όλο από τους γονείς του, αφού δουλεύει περιστασιακά.
 * Κλείνοντας, μας λέει κι αυτός ότι το ποσό που στέλνουν οι δικοί του έχει ελαττωθεί, αφού μείωσαν το μισθό του πατέρα του.
 * Η Χαρά αρπάζει την ευκαιρία και μας μιλά γενικότερα για τη φοιτητική της ζωή στην πόλη: «Όταν βγήκαν τα αποτελέσματα των βάσεων και είδα ότι πέρασα στην Καλαμάτα, δε θυμάμαι κι εγώ πόσες μέρες έκλαιγα... Όμως, με την προτροπή των γονιών μου, πήρα τη μεγάλη απόφαση και το εννοώ, γιατί έμενα (και μένω τώρα πλέον) στην Καβάλα. Όταν ήρθα όμως, τα πράγματα άλλαξαν και μαζί τους η γνώμη μου για τη σχολή και την πόλη. Μου άρεσε που είναι επαρχιακή πόλη, όμορφη, συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα, δίνοντάς μου πολλές επιλογές, όλες τις ώρες της μέρας Είναι μια πόλη "ανθρώπινη" όπως τη λέω εγώ, με πολύ καλό βιοτικό επίπεδο για τους κατοίκους. Δεν είναι απρόσωπη όπως η Αθήνα. Το εισόδημά μου προερχόταν από τους γονείς μου. Δε θεωρώ ότι είναι ακριβή πόλη... ίσως σε πολλούς να φαίνεται έτσι, αλλά δεν είναι, καθώς οι τιμές έχουν φτάσει στα ύψη σε όλες τις πόλεις σε κάποια βασικά είδη (π.χ. στο super market). Τα έξοδά μου ήταν, κυρίως, σε καφέδες και ποτά, αν και πολλές φορές προτιμούσαμε με την παρέα μου να μαζευόμαστε σε σπίτια».

~** Περιθωριακό τοπίο η Δυτική Καλαμάτα

* Αβάσταχτη είναι καθημερινότητα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής στην Αγία Τριάδα. Η κατάσταση έχει περιγραφεί διεξοδικά με συνεχή ρεπορτάζ στο «Θ». Δρόμοι γεμάτοι λακκούβες, πεζοδρόμια που μικραίνουν και φαρδαίνουν ανάλογα με το κέφι και τους... γνωστούς που έχουν διάφοροι, κακός φωτισμός, χώροι που έχουν μετατραπεί σε ανοικτή χωματερή, όπως αυτός μετά το μηχανοστάσιο του ΟΣΕ. * Το πλέον επώδυνο ζήτημα, όμως, είναι αυτό με τους αθίγγανους πίσω από το Πολυκλαδικό. Οι συνθήκες στην περιοχή που έχουν καταλάβει δεν περιποιούν τιμή σε κανέναν. Ούτε στη Δημοτική Αρχή ούτε στις Υγειονομικές Υπηρεσίες του νομού.
 * Εικόνες, με μικρά παιδιά να προσπαθούν να παίξουν μέσα σ’ ένα βουνό από κάθε λογής σκουπίδια, πάνω σε κομμάτια από σπασμένα γυαλιά, και γενικότερες συνθήκες υγιεινής ανύπαρκτες, είναι πλέον καθημερινές και «συνηθισμένες», εδώ και χρόνια.
* Χθες με το… φακό του «Θ» επιχειρήσαμε μία ακόμα επίσκεψη. Οι εικόνες που αντικρίσαμε μαρτυρούν μια κατάσταση που έχει φτάσει στο μη παρέκει και γρήγορα θα πρέπει να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες διαχείρισης των χρόνιων προβλημάτων που κρατούν την περιοχή στην υποβάθμιση.
* Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, ο δήμαρχος Παν. Νίκας πολλάκις στο παρελθόν έχει παραδεχτεί ότι υπάρχουν προβλήματα. «Όντως η περιοχή είναι υποβαθμισμένη», έχει αναφέρει χαρακτηριστικά.
* Εκεί, όμως, που εγείρονται μια σειρά από ερωτήματα είναι όταν αρχίζει να αναφέρει τις προσπάθειες που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή για να τα αντιμετωπίσει. Δεν έχει καταφέρει να πείσει ακόμα, ότι όντως, υπάρχει κάποιο σχέδιο από την πλευρά της, για να δώσει μια ικανοποιητική απάντηση στις συνεχείς διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής.

~** ΑΘΛΗΤΙΚΑ :
** Το Σαββατο-κύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου 2011 για την Α΄τοπική στην 4η αγωνιστική :

~ Ακρίτας Κορώνης -Αστέρας Αρφαρών 1-3 .-^
Tα γκόλ : Γ. Μπούρας , Φ. Κεράνης Β. Φωτεινάκης , Μουτζούρης .-

~ Μεσσηνιακός - Α.Ε. Αβίας 0-1 .-^

~ Ολυμπιακός Καλαμάτας - Παναθηναϊκός Καλαμάτας 1-0 .-^

~ Α.Ο. Ασπρόχωμα - Αίας Καλαμάτας 2-1 .- ^

~ Α.Ο. Φαραί - Ομόνοια Καλαμάτας 2-2 .- ^

~ Ηρακλής Καλαμάτας - Εθνικός Μελιγαλά 0-0 .- ^

~ Κυπαρισσία - Απόλλωνας Καλαμάτας 3-3 .- ^

~ Α.Ο. Σπερχογείας - Τέλλος Άγρας 2-0 .-

** Τετάρτη 5-10-2011 για το κύπελλο Μεσσηνίας :

~ Απόλλων Καλαμάτας – Α.Ο. Κυπαρισσίας

~ Σπερχογεία – Πάμισος

~ Α. Ο. Φαραί - Ολυμπιακός Καλαμάτας

Και Τετάρτη 12-10-2011 : Εράνη Φιλιατρών –Α.Ο. Ασπρόχωμα

Για την Β΄τοπική Μεσσηνίας 1η αγωνιστική 1 και 2 /10/2011 :

~ 1ος όμιλος :

~ Α.Ο. Διαβολίτσι – Ανδρούσα 2-1.- ^

~ Ηρακλής Κυπαρισσίας –Ενωμένα Σωματεία 2-1 .- ^

~ Νίκης Πλάτης – Α.Ο. Πατίστας 2-1 .-^

~ Αστέρας Μικρομάνης – Πανιώνιος Καλαμάτας 1-2 .- ^

~ Μάνεση – Καλό Νερό 2-1 .- ^

~ Αστέρας Βαλύρας – Δωριεύς Δωρίου 0-3 .- ^

~ Άρις - Ατρόμητος Πλατύ 1-2 .- ^

2ος Όμιλος :

Δόξα Καλαμάτας Καλλιθέα 2-0 .-^

~ Νέστωρ Πύλου – Λογγά 3-1 .-^

~ Μιλτιάδης – Θύελλα Χαροκοπειού 3-2 .- ^

~ Απόλλων Πεταλίδι – Στενωσιά 4-0 .- ^

~ Α.Ο. Χώρας –Τσικλητήρας Πύλου 2-1 .- ^

~ Xανδριναϊκός – Ολυμπιακός Ανάληψης 3-1 .-

Α.Ο. Μεθώνης – Α.Ε. Βέργα 4-0 .-

** Την 5η αγωνιστική στην Α΄Τοπική Μεσσηνίας :

Αστέρας Αρφαρών – Α.Ο. Σπερχογείας

Εθνικός Μελιγαλά – Ολυμπιακός Καλαμάτας

Ομόνοια Καλαμάτας – Α.Ο. Ασπρόχωμα

Ηρακλής Καλαμάτας – Μεσσηνιακός Γ. Σ.

Α.Ε. Αβίας – Α.Ο. Κυπαρισσίας

Παναθηναϊκός Καλαμάτας – Ακρίτας Κορώνης

Τέλος Άγρας – Αίας Καλαμάτας

Απόλλων Καλαμάτας – Α.Ο. Φαραί

Σε Φιλικά μάτς προχθές :

** ΠΣ.Καλαμάτα –Πάμισος Μεσσήνης 1-0 .^

** KALAMATA – ZAΚΥΝΘΟΣ 2-0 .- ^

** ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ – ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 3-0 .- ^

Για το Κυπριακό πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο :
Αλκή Λάρνακος - Ανόρθωση  1-3 , (0-2) .-^
Απόλλων Λεμεσού - ΑΠΟΕΛ  0-2  , (0-0).-
~** Από τον Όλυμπο...στην κορυφή του κόσμου

 * Αύριο στις 8.00 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου, θα γίνει από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας η προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «Από τον Όλυμπο στο Έβερεστ».
 * Η ταινία αυτή, που γυρίστηκε από το μέλος της αποστολής και επαγγελματία κινηματογραφιστή Παύλο Τσιαντό, καταγράφει την πρώτη κατάκτηση από ελληνική αποστολή της ψηλότερης κορυφής των Ιμαλαΐων (8.848 μέτρα), η οποία έγινε το πρωί της 16ης Μαΐου 2004.
 * Αρχηγός αυτής της αποστολής ήταν ο συμπατριώτης μας Παναγιώτης Κοτρωνάρος και μέλη της οι Μιχάλης Στύλλας, Αντώνης Αντωνόπουλος, Γιώργος Βουτυρόπουλος και Παύλος Τσιαντός.
 * Με τον πρόεδρο του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας, Μαν. Αλοίμονο, είχαμε την ευκαιρία χθες να θυμηθούμε και πάλι ορισμένα στιγμιότυπα από αυτή την προσπάθεια.
 (** Η πρώτη απόπειρα
 * Όπως μας έλεγε, «η ομάδα αυτή είχε στο ενεργητικό της πολλές κατακτήσεις κορυφών σε βουνά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Την εποχή εκείνη ήταν οι καλύτεροι ορειβάτες της χώρας μας. Όταν έχουν πατήσει σε δεκάδες κορυφές, ήταν επόμενο να θελήσουν κάποια στιγμή να βρεθούν και στην… κορυφή του κόσμου, στο Έβερεστ. Τροχοπέδη, όμως, σε αυτή την επιθυμία τους ήταν το κόστος του εγχειρήματος. Κάθε άτομο της αποστολής για να ανέβει στο βουνό ήθελε 60.000 ευρώ! Μόνο για την άδεια να πας στο base camp θέλεις 25.000 ευρώ. Μαζί με αυτό θα πρέπει να προσθέσετε και τον ειδικό εξοπλισμό που απαιτείται. Ένα κατάλληλο μπουφάν είχε 2.000 ευρώ. Με όλα αυτά θέλω να πω ότι, δίχως να έχει κάποιος πίσω του ένα χορηγό, ήταν πολύ δύσκολο να επιχειρήσει να πατήσει στην κορυφή του Έβερεστ.
 * Βέβαια, έγιναν κάποιες προσπάθειες προσέγγισης του υπουργείου Πολιτισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αλλά δε στέφθηκαν από επιτυχία. Βλέπετε, οι ορειβάτες δεν είναι… ποδοσφαιριστές! Εν τω μεταξύ, μέχρι τότε δεν υπήρχε Έλληνας που να έχει καταφέρει να ανέβει στην κορυφή του κόσμου. Όμως, αυτό δεν έφτανε για να… συγκινήσει τους ιθύνοντες του αθλητισμού μας.
 Ο… από μηχανής Ελληνοκαναδός
 * Παρά τα προβλήματα, όμως, με τη χρηματοδότηση, τελικά τα κατάφεραν. Για να αποδειχτεί, για μια ακόμη φορά, ότι τα σπουδαία και σημαντικά πράγματα στη ζωή χρειάζονται και μια δόση… τύχης. Ένα μέλος της αποστολής, λοιπόν, είχε πάει μαζί με το παιδί του επίσκεψη σε φιλικό σπίτι. Μικροί και μεγάλοι που βρίσκονταν εκεί, μόλις έμαθαν ότι είναι ορειβάτης άρχισαν να τον βομβαρδίζουν με ερωτήσεις. Έχεις ανέβει στον Όλυμπο; Ποιο είναι το ψηλότερο βουνό που έχεις κατακτήσει; Γιατί δεν έχεις επιχειρήσει να πατήσεις στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου; Είναι δύσκολο; Έχει ανέβει ποτέ στο Έβερεστ Έλληνας; Οι τελευταίες ερωτήσεις έγιναν από ένα μικρό της παρέας. “Όχι” ήταν η απάντηση του ορειβάτη. Ακριβώς πίσω του βρισκόταν ένας Ελληνοκαναδός, ο Παύλος Αγγελάτος, που παρακολουθούσε τη συζήτηση, χωρίς όμως μέχρι τότε να έχει παρέμβει. Όταν άκουσε, όμως, ότι συμπατριώτης του δεν έχει βρεθεί στο Έβερεστ, τον έπιασε το… πατριωτικό του. Ξέρετε πώς είναι οι απόδημοι. Ρώτησε, λοιπόν, γιατί κανείς δεν έχει αποπειραθεί να ανέβει στο βουνό. Μόλις άκουσε ότι αιτία είναι το υψηλό οικονομικό κόστος της προσπάθειας, είπε: “Ό,τι θέλετε θα σας τα δώσω εγώ. Προχωράτε και ό,τι χρειαστεί, εγώ είμαι εδώ. Και δε χρηματοδοτώ μόνο την προσπάθεια, αλλά θα ήθελα αυτή να κινηματογραφηθεί”! Η απόφαση αυτή του στοίχισε 300.000 δολάρια, αλλά από εκείνη τη νύχτα ξεκίνησε ουσιαστικά η προσπάθεια της πρώτης ελληνικής ομάδας για την κατάκτηση της κορυφής.
 * Βέβαια, ακόμα κι έτσι, η προσπάθεια δεν ήταν στρωμένη με… ροδοπέταλα. Μόλις έμαθαν κάποιοι ορειβάτες ότι ξεκίνησε η προσπάθεια για την κατάκτηση του… κόσμου, ήθελαν κι αυτοί να λάβουν μέρος, φτιάχνοντας τη δική τους ομάδα. Δεν ήθελε και πολύ να ξεκινήσει η γκρίνια. Ο Π. Αγγελάτος, όμως, είχε λύση και γι’ αυτό το θέμα. Τους είπε ότι θα χρηματοδοτήσει και τη δεύτερη αποστολή.
 * Τα παραπάνω έγιναν το 2002. Από τότε και για τα επόμενα δύο χρόνια άρχισε η περίοδος της προετοιμασίας, που ήταν σκληρή. Η ομάδα με τον Παναγιώτη Κοτρωνάρο ήθελε να ανέβει στο Έβερεστ το 2004, χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.
 *** Η προσπάθεια για την κορυφή
 * Το να καταφέρει κάποιος να ανέβει στο Έβερεστ χρειάζεται σκληρή προετοιμασία. Κάθε ημέρα ανέβαιναν βουνά, προσπαθούσαν να εγκλιματιστούν στις συνθήκες που θα αντιμετώπιζαν, δηλαδή. Επειδή, όμως, όλοι τους ήταν πολύ έμπειροι ορειβάτες, αυτά δεν τους ήταν εμπόδιο. Για να βρεθούν, όμως, στην κορυφή των 8.848 μέτρων απαιτήθηκε ένα διάστημα 2 μηνών! Όταν προσέγγισαν το βουνό, ξεκίνησαν σιγά σιγά να ανεβαίνουν. Συνεργάστηκαν με μια πλειάδα ανθρώπων, αλλά ένας Ελληνοαμερικανός ήταν αυτός που τους βοήθησε πραγματικά. Ο ίδιος είχε καταφέρει να ανέβει στην κορυφή του κι έτσι οι γνώσεις του φάνηκαν πολύτιμες για την ομάδα του Π. Κοτρωνάρου.
 * Στο δρόμο, κυριότερος αντίπαλός τους ήταν το κρύο και οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούσαν. Μάλιστα, όπως μου έλεγαν, συνάντησαν και πτώματα ανθρώπων που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις προσπάθειές τους. Παρ’ όλα αυτά, το πρωί της 16ης Μαΐου βρέθηκαν στην κορυφή, κι έτσι πέρασαν στην ιστορία ως οι πρώτοι Έλληνες που πάτησαν στο Έβερεστ.
 * Δε σου κρύβω ότι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, όταν βρίσκονταν σε μια χαμηλότερη κορυφή, στα 8.000 μέτρα συγκεκριμένα, ένα από τα μέλη, ο Χρήστος Μπαρούχας, επηρεάστηκε από την προσπάθεια της ανάβασης και, τελικά, έχασε τη ζωή του.
 * Η ταινία, λοιπόν, που θα προβληθεί στο Πνευματικό Κέντρο τη Δευτέρα δείχνει την ιστορία της όλης προσπάθειας. Βέβαια, προηγήθηκε μια απόπειρα από την πλευρά μου να γινόταν η προβολή της το καλοκαίρι, μέσω μιας μικρής χρηματοδότησης από το Δήμο Καλαμάτας και τη “Φάρις”, αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον από την πλευρά τους. Φαίνεται ότι κάποιοι της Δημοτικής Αρχής δε μας συγχωρούν ότι ως Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας είχαμε ταχθεί στο πλευρό της “Ομάδας Δράσης για τον Ταΰγετο” και εναντίον της λειτουργίας της Μαραθόλακκας. Βέβαια, ένας δήμαρχος δεν είναι μόνο για να εξυπηρετεί τους ψηφοφόρους του, αλλά αυτό είναι μιαν άλλη ιστορία».
 *** Μπράβο του!
 * Παρά το γεγονός ότι την περίοδο εκείνη, άνοιξη του 2004, όλα τα φώτα της δημοσιότητας ήταν στραμμένα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, που θα γίνονταν μετά από τρεις μήνες, η είδηση της κατάκτησης της κορυφής του Έβερεστ από μια ελληνική ομάδα δεν πέρασε απαρατήρητη. Ψάχνοντας, μέσω του διαδικτύου, για δημοσιεύματα που αναφέρονταν στο γεγονός, βρήκαμε δύο από αυτά, τα πλέον χαρακτηριστικά.
 * Το πρώτο αναφέρεται στον Παναγιώτη Κοτρωνάρο και την προσωπικότητά του. Γράφει μεταξύ άλλων: «…Για μένα αυτό ισοδυναμεί με το να έχει ανεβεί το Έβερεστ άλλη μια φορά. Είναι πραγματικά φάρος και υπόδειγμα για τους άλλους εμάς. Τα γράφω αυτά γιατί ξέρω ότι η σεμνότητά του ποτέ δε θα του επιτρέψει να τα δηλώσει. Όμως, είναι χρέος αυτά να τα μαθαίνει ο κόσμος. Παλικαριά και ανωτερότητα. Είναι αρχηγός.
 * Στον τελευταίο μας κολυμβητικό μαραθώνιο των 26 km, από το ένα πόδι της Χαλκιδικής στο άλλο, στις 17-7-2004, πέρα από τη χαρά της παρέας και της άμιλλας, τον άκουσα να δίνει συνέντευξη. Κράτησα την απάντησή του στο εύλογο ερώτημα: “Τώρα που πάτησες την πιο ψηλή κορυφή του κόσμου, τι θα κάνεις μετά;”. Και η απάντησή του: “Αφού δεν έχει άλλο πιο ψηλά ποσοτικά, θα στραφούμε σε πιο ποιοτικές από πλευράς δυσκολίας αναρριχήσεις”. Επίσης, έχω κρατήσει ότι γι’ αυτόν μετράει περισσότερο η διάρκεια για έναν αθλητή, από το να κάνει κάτι εντυπωσιακό μια φορά και να σταματήσει. Ίσως αυτά να δίνουν απάντηση σε σημάδια κορεσμού του καθενός μας».
 *** ΑΥΤΗ Η ΚΟΡΥΦΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΕΛΛΑΔΑ
 ~~ Το «ελληνικό» Έβερεστ
 *  Το δεύτερο είναι από δημοσίευμα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Αυτή η κορυφή είναι για σένα, Ελλάδα. Με αυτά τα λόγια αφιέρωσαν το κατόρθωμά τους στη χώρα μας τα μέλη της εθνικής ορειβατικής αποστολής “Hellas-Everest 2004”, που πρόσφατα ύψωσαν την ελληνική σημαία στην κορυφή του Εβερεστ (8.848 μέτρα), για πρώτη φορά στην ιστορία της εγχώριας ορειβασίας.
 * Ο χορηγός και μέλος της αποστολής Παύλος Αγγελάτος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι Έλληνες ορειβάτες, απέδωσε την επιτυχία στην άψογη τήρηση των κανόνων ασφαλείας και στην ομαδικότητα των συμμετεχόντων, τους οποίους ευχαρίστησε για τη συνεισφορά τους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον εκλιπόντα ορειβάτη Χρήστο Μπαρούχα, που στη διάρκεια της αποστολής προετοιμασίας στο Νεπάλ έχασε άδικα τη ζωή του.
 * Ο Παναγιώτης Κοτρωνάρος, αρχηγός της νότιας ομάδας, χαρακτήρισε την αποστολή “τακτοποίηση ενός χρόνια ανοικτού λογαριασμού για την ελληνική ορειβασία” και αφιέρωσε την επιτυχία τους στους ορειβάτες που έχουν χάσει τη ζωή τους στα Ιμαλάια».

~** Μεσσηνιακά κρασιά

***** «Είναι ποιοτικά και μπορούν άνετα να σταθούν στο εξωτερικό»
 ~ Ανάμεσα στα τοπικά προϊόντα με δυναμική και προοπτικές βρίσκεται και το μεσσηνιακό κρασί. Πώς τα πάει, όμως, αυτή την εποχή της κρίσης; Τρεις οινοποιοί από τη Μεσσηνία μίλησαν στο «Θ» για την παραγωγή της φετινής χρονιάς, την ποιότητα και τη διάθεση του προϊόντος στην εσωτερική αγορά, αλλά και τη διεθνή.
 ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΒΟΛΑΚΗΣ
 * «Στην Ελλάδα μειώθηκε η κατανάλωση  στις ταβέρνες, αυξήθηκε στο σπίτι»
 ~ «Φέτος, η παραγωγή στη Μεσσηνία ήταν πολύ μικρή, λόγω περονόσπορου. Χάλασε κάποια σταφύλια, τα υπόλοιπα όμως, που έμειναν, μοιράστηκαν την παραγωγή του κάθε κλήματος, οπότε η ποιότητα είναι καλύτερη» μας λέει ο οινοποιός Γιάννης Τσαβολάκης, ο οποίος έχει τη μονάδα του στην περιοχή μεταξύ Καλαμάτας - Μεσσήνης και εξάγει το κρασί του σε Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία και Κίνα. «Με την κρίση οι εξαγωγές πηγαίνουν καλύτερα. Όχι επειδή έχει συμβεί κάτι από μέρους της κυβέρνησης ή οτιδήποτε άλλο, αλλά γιατί τρέχουμε εμείς να βρούμε αγορές. Η αύξηση των εξαγωγών οφείλεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία και την ποιότητα του προϊόντος. Γιατί, με το ευρώ, είμαστε δυστυχώς πανάκριβοι για όλο τον κόσμο».
~ Εσωτερική κατανάλωση: «Ούτε και η εσωτερική κατανάλωση έχει μειωθεί λόγω κρίσης. Μπορώ να πω ότι έχει αυξηθεί κιόλας, ωστόσο υπάρχει μείωση στις ταβέρνες. Η κατανάλωση γίνεται πια ιδιωτικά, στα σπίτια. Ο κόσμος κάνει παρέες στο σπίτι. Έχει γυρίσει μερικές δεκαετίες πριν, τότε που δεν πήγαινε έξω με παρέες. Το βλέπω από το κατάστημα λιανικής. Γιατί, αν έρθει να πάρει από εδώ το κρασί, θα δώσει 1,5 ευρώ το κιλό, ενώ, αν το πιει στην ταβέρνα, θα το πληρώσει 8 ευρώ, ξέχωρα από τα άλλα έξοδα».
~ Στο ερώτημα, εάν η κρίση έχει στρέψει τον κόσμο στο «χύμα», επειδή είναι πιο οικονομικό, ο κ. Τσαβολάκης απαντά: «Υπάρχει και το επώνυμο “χύμα”. Οι συσκευασίες των 10, των 20 ή των 5 λίτρων, θεωρείται ότι έχουν αντικαταστήσει το “χύμα”. Είναι μεν “χύμα”, αλλά επώνυμο, πιστοποιημένο, όπως και το εμφιαλωμένο. Δεν είναι το άσχετο “χύμα”, που το πουλάει ο άλλος χωρίς ετικέτα. Όταν αγοράζεις κρασί από τον καθέναν, που δε γνωρίζεις πώς το έχει φτιάξει και τι του έχει βάλει μέσα, είναι έγκλημα, γιατί δεν ξέρεις τι πίνεις. Αντίθετα, νιώθεις ασφάλεια όταν παίρνεις ένα επώνυμο προϊόν, που προέρχεται από μια επιχείρηση η οποία ελέγχεται, έχει haccp, iso, άδεια λειτουργίας, άδειες εμφιάλωσης, όλες τις προδιαγραφές, τις οποίες για να λάβει πρέπει να είναι εντάξει».
 ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
 * «Τα ελληνικά εστιατόρια προτείνουν χύμα ως φθηνότερο»
 ~ «Η ποιότητα φέτος είναι πολύ καλή, αλλά η παραγωγή μειωμένη. Επειδή τα περισσότερα αμπέλια είχαν αρρωστήσει, λόγω περονόσπορου, ήθελε μεγάλη προσοχή» αναφέρει ο οινοποιός Θανάσης Αποστολόπουλος από τις Ράχες Κυπαρισσίας. «Εμάς, βέβαια, στην περιοχή μας, είχαν προσέξει τα ραντίσματα και είχαμε καλή παραγωγή και πολύ καλή ποιότητα σταφυλιού, οπότε και κρασιού».
~ Τα κρασιά του κτήματος Αποστολόπουλου διατίθενται στο Νομό Μεσσηνίας και στην Αθήνα. «Τώρα με την κρίση, βλέπουμε μείωση στην κατανάλωση, η αγορά δεν παίρνει, είναι μειωμένη η ζήτηση, αλλά το παλεύουμε. Αν δεν υπήρχε η κρίση, θα ήμασταν πολύ καλύτερα. Ο κόσμος δε βγαίνει πια στα εστιατόρια και αυτό έχει αντανάκλαση και στο φαγητό και στις μειωμένες πωλήσεις κρασιού για εμάς. Επίσης, τα μαγαζιά στρέφονται στο να πουλάνε “χύμα”, το οποίο είναι πιο φθηνό, για να μη δίνουν μεγάλους λογαριασμούς. Προτείνουν λοιπόν “χύμα”, οπότε έχουμε δύο φορές κρίση. Βέβαια, εκτός από τυποποιημένο σε μπουκάλι, κάνουμε και σε ασκούς, ροζέ και κόκκινο. Επίσης, έχουμε δύο σειρές, μία βιολογική και μία συμβατική. Το βιολογικό, αν και ακριβότερο, πάει καλύτερα από το συμβατικό».
~ Το μέλλον για το μεσσηνιακό κρασί: «Το προϊόν είναι ποιοτικό. Ιδιαίτερα τα κόκκινα της Τριφυλίας είναι από τα καλύτερα κρασιά στην Ελλάδα. Όμως, μέσα σε αυτή την κρίση που είμαστε, δεν μπορώ να πω και πολλά για το μέλλον. Δε βλέπω να βελτιώνεται η κατάσταση. Είναι δύσκολα τα πράγματα. Για εκείνους που κάνουν εξαγωγές, ίσως είναι καλύτερα. Με τις εξαγωγές, αν έχεις αγορά, διορθώνεται κάπως η κατάσταση».
 ** ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
 * «Με την κρίση υπάρχει πρόβλημα,  αλλά οι εξαγωγές πάνε καλύτερα»
 ~ «Η ποιότητα σε γενικές γραμμές είναι καλή, αλλά δεν υπάρχει πρώτη ύλη. Στην περιοχή μας η παραγωγή ήταν μειωμένη περίπου 50-60%, λόγω ζημιών από περονόσπορο και αφορίας, δηλαδή δε γέννησαν τα σταφύλια, δεν ήταν καλή χρονιά που λέμε» επισημαίνει ο οινοποιός Δημήτρης Παναγιωτόπουλος από τον Πύργο Τριφυλίας, ενώ προσθέτει:
~ «Πρόβλημα υπάρχει ευρύτερα με την κρίση. Δεν κινείται τίποτα και από τη στιγμή που δεν κινείται τίποτα, δυσκολεύουν τα πράγματα σε όλους τους τομείς. Για τον καταναλωτή στο να αγοράσει προϊόν, για εμάς τα οινοποιεία στο να αγοράσουμε πρώτη ύλη, η οποία ήδη έχει ακριβύνει φέτος αισθητά. Αλλά αυτό είναι θετικό, γιατί και ο παραγωγός πρέπει να πάρει λεφτά, γιατί, αν δεν πάρει λεφτά, δε θα υπάρχουν αμπέλια. Και πρέπει να υπάρχει κίνητρο για τον παραγωγό, ώστε να καλλιεργήσει πιο εντατικά, πιο σωστά και πιο σοβαρά».
~ Σχετικά με την κρίση και την εσωτερική κατανάλωση: «Έχουμε και φθηνούς κωδικούς στην αγορά, δε διαθέτουμε μόνο ακριβά κρασιά. Έχω και κρασί ακριβό, αλλά έχω και κρασί με 3 ευρώ το μπουκάλι. Ωστόσο, τα ακριβά δεν πάνε μόνο στο εξωτερικό, τα προτιμούν και οι Μεσσήνιοι, αλλά και ευρύτερα στην Ελλάδα».
~ Εξαγωγές: «Υπάρχει ενδιαφέρον από διάφορες χώρες, όπως Κίνα και άλλες ασιατικές, αλλά αυτές δεν είναι εύκολες αγορές. Στην Ευρώπη είναι πιο εύκολες, γνωρίζουν τι ζητάνε, που είναι βασικό. Οι άλλοι δε γνωρίζουν, προσπαθούν να μάθουν, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο. Οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν περισσότερο το κρασί, τόσο οι εισαγωγείς όσο και το κοινό. Στην Κίνα, όμως, πιστεύω θα μάθουν γρήγορα, και αυτό θα είναι καλό, γιατί αυτές οι καινούργιες αγορές θα βοηθήσουν όλους. Γενικά, οι εξαγωγές πάνε καλύτερα. Γιατί, πλέον τα προϊόντα αναδεικνύονται πιο σοβαρά προς τα έξω. Τα λαμβάνουν υπόψη πιο σοβαρά και οι άλλες χώρες που κάνουν εισαγωγές, γιατί είναι αξιόπιστα και πολύ καλά ποιοτικώς. Αυτό φαίνεται και από όλα τα ελληνικά κρασιά, γιατί οι διακρίσεις που παίρνουν στο εξωτερικό είναι σοβαρές και πολλές. Οπότε, γιατί να μην μπορούν να σταθούν άνετα, και ειδικότερα τα μεσσηνιακά, στο εξωτερικό; Δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι από την Αυστραλία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Πορτογαλία ή την Καλιφόρνια της Αμερικής, χώρες με μεγάλο μερίδιο στην παγκόσμια αγορά. Κάθε χρόνο το ενδιαφέρον από το εξωτερικό για τα ελληνικά κρασιά μεγαλώνει».

 ~**Οικοδόμοι Κυπαρισσίας

(** Σφοδρή αντίδραση για την παράνομη εργασία
 * Τη σφοδρή αντίδραση των οικοδόμων της περιοχής της Κυπαρισσίας έχει προκαλέσει η διαρκώς και αυξανόμενη παράνομη εργασία στην οικοδομή τόσο αλλοδαπών όσο και Ελλήνων. Το Σωματείο Οικοδόμων Κυπαρισσίας πολλές φορές στο παρελθόν έχει επισημάνει στις αρμόδιες αρχές το τεράστιο πρόβλημα που προκαλείται στους ίδιους και τις οικογένειές τους, καθώς και στην τοπική και εθνική οικονομία, από την παράνομη εργασία, ζητώντας να επιληφθούν με τις υπηρεσίες τους του θέματος και να το αντιμετωπίσουν.
 * Ωστόσο, δυστυχώς, τίποτα δεν έχει γίνει και το πρόβλημα αυτό, πλέον, ξεπερνά κάθε προηγούμενο, λαμβάνοντας εκρηκτικές διαστάσεις, με οδυνηρές συνέπειες για τους ανθρώπους που δουλεύουν νόμιμα σε οικοδομικές εργασίες.
 * Σε ανακοίνωσή του στις 22 Σεπτέμβρη, η οποία κοινοποιείται στο Δήμο Τριφυλίας, το ΙΚΑ, το Αστυνομικό Τμήμα, τη ΔΟΥ, την Ομοσπονδία τους και την Π.Ε. Μεσσηνίας, το Σωματείο Οικοδόμων Κυπαρισσίας αναφέρει: «Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια ο κλάδος μας πλήττεται καθημερινά από την παράνομη εργασία τόσο αλλοδαπών όσο και Ελλήνων, δηλαδή ανθρώπων που εργάζονται χωρίς να είναι ασφαλισμένοι στο ασφαλιστικό μας ταμείο και χωρίς να έχουν υποβάλει δήλωση άσκησης του επαγγέλματος του οικοδόμου στη ΔΟΥ. Η κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη καθώς καθημερινά παρατηρείται το φαινόμενο αυτό και, μάλιστα, σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς, που η εύρεση οικοδομικής εργασίας γίνεται ολοένα δυσκολότερη. Αποτέλεσμα της παράνομης εργασίας στον κλάδο μας είναι καταρχήν η οικονομική μας εξαθλίωση, η τεράστια φοροδιαφυγή και η πτώχευση του ασφαλιστικού μας ταμείου. Είναι χρέος όλων μας να εναντιωθούμε στην παράνομη εργασία, που θίγει καταρχήν εμάς ως οικοδόμους, που εργαζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια νόμιμα και μοχθούμε καθημερινά για να συντηρήσουμε τις οικογένειές μας, αλλά θίγει και το γενικότερο σύνολο. Είναι καιρός πλέον να μη δείχνουμε ανοχή στην παράνομη εργασία και γι' αυτό το λόγο καλούμε όλους να συνδράμουν στην προσπάθειά μας, ώστε να παταχθεί η παράνομη εργασία και να μπορέσει να επιβιώσει το επάγγελμα των οικοδόμων, που πλήττεται καθημερινά.
 * Γνωστοποιούμε σε όλους: ιδιώτες - ιδιοκτήτες - κατασκευαστές και παράνομα εργαζομένους ότι θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διασφαλιστεί το επάγγελμά μας και ειδικότερα θα καταγγέλλεται άμεσα οποιαδήποτε παράνομη απασχόληση διαπιστώνεται σε οικοδομική εργασία».
 * Μιλώντας στο «Θ» ο γραμματέας του Σωματείου, Χρήστος Καραμπεσίνης, σημείωσε: «Υπήρχε μία ανοχή, αλλά πλέον έχει εξαντληθεί και η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Υπάρχει ανεξέλεγκτη παράνομη εργασία στην οικοδομή, υπάρχει φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή, ανασφάλιστη εργασία. Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι. Το κράτος δεν ενδιαφέρεται για τίποτα, δε μας υπολογίζει. Εμείς αντιδρούμε για να προασπίσουμε τη δουλειά μας. Θέλουμε και τη βοήθεια των συναδέλφων και του κόσμου».
 * Με τη σειρά του, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου, Χρήστος Βερλέκης, τόνισε: «Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο. Πρέπει να σταματήσει η παράνομη εργασία και κάποια στιγμή πρέπει να κατοχυρωθεί το επάγγελμά μας στην οικοδομή. Δουλεύουμε νόμιμα, πληρώνουμε, αλλά έχουμε να αντιμετωπίσουμε την παράνομη εργασία».

 ~** Για που μας πάνε  ; ? Που πηγαίνουμε με την οικονομική κρίση , την Ανεργεία κ.λ.π. ? Το έχουμε καταλάβει  ;

~** ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΡΕΧΕΙ ? Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗ ΒΡΟΧΗ !


** Δε νομίζουμε πως χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο στα συγκλονιστικά λόγια του Γέροντα Παϊσιου : Ελπίζουμε ο Θεός να δίνει δύναμη στον κόσμο για να αντέξει αυτές τις δοκιμασίες και όσοι εθελοτυφλούν αρνούμενοι τα γεγονότα που προείπαν οι Πατέρες της Εκκλησίας και επαληθεύονται, να αλλάξουν σύντομα μυαλά

** Καλοκαίρια και χειμώνες
περιμένω να φανείς
δάκρυα καυτά σταγόνες
θα με καιν ώσπου να 'ρθεις

** Στο τηλέφωνο με παίρνεις κι' αποφεύγεις να βρεθούμε,
να με δεις μέσα στα μάτια και να κάτσεις να τα πούμε,
πρόσωπο με πρόσωπο, να 'ρθεις να μου μιλήσεις,
πρόσωπο με πρόσωπο, στα μάτια να με δεις,
για τα λάθη που έκανα το λόγο να ζητήσεις,για τα λάθη που έκανες να δω τι θα μου πεις......
Tερζής Πασχάλης .-

** ΜΑΓΚΙΑ είναι....να ακολουθείς το δρόμο που εσύ χάραξες....να ορίζεις εσύ τις αποφάσεις σου...να ΄σαι έτοιμος να πληρώσεις αν χρειαστεί....να ξέρεις τι θέλεις... να μην παίζεις με τις ψυχές των άλλων...να λες και να εννοείς... να μπορείς να κλαις αληθινά... να μπορείς να λες «σ΄αγαπάω» και να το πιστεύεις....να λες «δεν γουστάρω» κι έτσι να'ναι...να μπορείς να λες «αντίο» κοιτώντας τον άλλον στα μάτια....να μην χρησιμοποιείς ανθρώπους....να κρατάς την ψυχή σου καθάρια και να μην την ξεπουλάς...!!!!
~ Αλλιώς....τσάμπα μαγκιά κουβαλάς....!!!


  **** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 :

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/09/blog-post_13.html  , ΤΡΊΤΗ, 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2011 . Ελληνικές Διαδρομές -Ελληνικές ομορφιές -Αξέχαστες περιηγήσεις .-

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/09/blog-post.html  , Στην καθημερινότητά μας εικόνες βίντεο : Πέμπτη , 15 Σεπτεμβρίου 2011 .-

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/09/blog-post.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας Ενημέρωσης : Παρασκευή , 16 Σεπτεμβρίου 2011 .-

~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/09/blog-post_17.html  , Αυτό το Σαββατο-Κύριακο στηνΕΝΗΜΈΡΩΣΗ , Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011 .-

~** * http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/09/2011.html  , ΚΥΘΗΡΑ 2011 : Τα Κύθηρα στο Νομό Λακωνίας , στο νησί της Παγαγιάς της Μυρτιδιώτισσας : Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011 .-

~* * http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/09/blog-post_18.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας Ενημέρωσης : Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011.-

~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/09/blog-post_19.html  , Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011 , Ο Δρόμος της καθημερινότητας στην ενημέρωσή μας .-

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/09/blog-post_21.htm l , Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011 , Αλήθεια η ψέματα για την μετοχή τέρας; , Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011 , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/09/2011.html  , Προσκύνημα στην Παναγιά της Τήνου -Άνδρος 2011 : Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011 .-

** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/09/2011.html  , Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011, ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ - ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 2011 .-

~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/09/blog-post_25.html  , Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011 , Αυτό το Σαββατο-Κύριακο στην ενημέρωση .-

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/09/blog-post_26.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης : Δευτέρα , 26 Σεπτεμβρίου 2011 , .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/09/y.html  , YΓΕΙΑ και ΑΝΘΡΩΠΟΣ , ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ,.-

~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/09/blog-post_27.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης : Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011 . .-

~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/09/blog-post.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης : Τετάρτη , 28 Σεπτεμβρίου 2011 ,.-

~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/09/blog-post_7460.html  , Στην καθημερινότητά μας εικόνες βίντεο : Tετάρτη , 28 Σεπτεμβρίου 2011 .-

~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/09/blog-post_7460.html  , Στην καθημερινότητά μας εικόνες βίντεο : Τετάρτη , 28 Σεπτεμβρίου 2011 .-

~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/09/blog-post_30.html  , Αυτ;h την Παρασκευή στην ενημέρωση ,

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Αυτό το Σαββατο-Κύριακο στην ενημέρωση : Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011 και Κυριακή 2 - 10 - 2011 στο αγιάζι της καθημεριμότητας και της ενημέρωσης :.-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , ΣΤΟ Αγιάζι της ΕΝΗΜΈΡΩΣΗΣ ΤΟΥ Σαββατο-Κύριακου : 1 Οκτωβρίου και Κυριακή 2 -10-2011 .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/10/h.html  , H Ζωή είναι μπροστά μας : , Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 201 ,.-

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας Ενημέρωσης : Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011 ,.-

*** http://www.ecomonoseis.gr/  Μονώσεις σε Στέγες .-

~** **** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ .. ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011


~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Αυτό το Σαββατο-Κύριακο στην ενημέρωση : Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011 και Κυριακή 2 - 10 - 2011 στο αγιάζι της καθημεριμότητας και της ενημέρωσης :.-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Στο Αγιάζι της ΕΝΗΜΈΡΩΣΗΣ ΤΟΥ Σαββατο-Κύριακου : 1 Οκτωβρίου και Κυριακή 2 -10-2011 .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/10/h.html  , H Ζωή είναι μπροστά μας : , Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 201 ,.-

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας Ενημέρωσης : Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011 ,.-

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/10/2011.html  , Διάλογοι 2011 : Δευτέρα , 3 Οκτωβρίου 2011 , .-

~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Aυτή η Τρίτη στην ενημέρωση : ΤΡΙΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 ,.-

**** ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΑΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ :

** http://valta-trifilias.blogspot.com/  , Τριφυλία Μπλόκ .-

** http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/shadow-of-rape.html  : Η σκιά του βιασμού !

~* https://www.facebook.com/media/set/?set=a.199070136831928.50083.100001868301551&type=1  : ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ !!

(1).- http://vandhmotiko.blogspot.com/  : XΑΡΟΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ !! .-

(2) .- http://www.mitrikosthilasmos.com/  , ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΥΛΑΣΜΟΣ !! .-

(3).- http://akrasakis.blogspot.com/  , ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ !! .-

(4).- http://magikikimwlia.blogspot.com/   , ΜΑΓΙΚΗ ΚΙΜΩΛΙΑ !! .-

(5).- http://sxoleio98.blogspot.com/  , ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ !!.-

(6).- http://arch4kids.blogspot.com/  , ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ .-

(7).- http://messanagros-rhodes.blogspot.com/  , Ένα όμορφο χωριό της Ρόδου !.-

(8).- http://logia-tou-aera.blogspot.com/  , ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ .-

(9).- http://delfinaki-sunset.blogspot.com/  , ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ !! .-

(10).- http://ideopigi.blogspot.com/  , Ιδιοπηγή .._

***

Δεν υπάρχουν σχόλια: