Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Στο αγιάζι της καθημερινότητας Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Στο αγιάζι της καθημερινότητας   : 
Τρίτη 31 Ιανουαρίου  2012 .

Μεγαλώνοντας ... ίσως μας φέρουν την ευημερία ,
την χαρά , την τργασία , την ηρεμία !!!!

Το  μικρό μας ποντικάκι στην ενημέρεωση !
 *** «Εντός της εβδομάδας θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις»

* Την πεποίθησή του ότι, εντός της εβδομάδας, θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, τόσο για το ζήτημα της απομείωσης του ελληνικού χρέους, όσο και με την Τρόικα, για το νέο πρόγραμμα, εξέφρασε από τις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός. -

*** Καρατζαφέρης: Αντίθετος στην κατάργηση 13ου και 14ου μισθού

* Κατηγορηματικά αντίθετος με την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού εμφανίστηκε ο Γ. Καρατζαφέρης, μιλώντας στο «Πρωινό ΑΝΤ1», ενώ αποκάλυψε ότι στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό ήταν όλοι αντίθετοι με αυτό το ενδεχόμενο.
*** Σε επίπεδα ρεκόρ ο αριθμός κρατουμένων

~ Σε επίπεδα ρεκόρ έχει φτάσει ο αριθμός των κρατουμένων στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας αγγίζοντας τις 13.000. Το αποτέλεσμα είναι τα σωφρονιστικά καταστήματα να ασφυκτιούν ενώ ήδη δύο έκλεισαν τις πύλες τους.-

*** Επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα για το νέο μνημόνιο

* Για νέο μνημόνιο και συνέχιση της ίδιας «καταστροφικής πολιτικής», που θα συνοδεύεται με νέες σημαντικές θυσίες από τον ελληνικό λαό, κατηγορεί την κυβέρνηση ο Α. Τσίπρας.
*** Σαμαράς: Θα καταφέρουμε να βγούμε από την κρίση

~ Την εκτίμησή του πως παρά το βαρύ κλίμα «η Ελλάδα μετράει» στο εξωτερικό, και πως τελικά θα τα καταφέρουμε να βγούμε από την κρίση, μετέφερε ο Αντώνης Σαμαράς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
*** Επαφές Παπαδήμου στη Γερμανία

* Στο εξωτερικό παραμένει ο έλληνας πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, και συγκεκριμένα στη Γερμανία, προκειμένου να έχει επαφές με Γερμανούς αξιωματούχους. Παράλληλα, αναμένεται συνάντηση του ίδιου με τον Μάριο Ντράγκι.

** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και Άλλα :

*** Γιατρούς του ΕΣΥ ψάχνει το ΣΔΟΕ

-Ένας εξ αυτών από τη Μεσσηνία, με τεράστιες καταθέσεις
-Στο Αυτόφωρο 55χρονος Καλαματιανός για χρέη στο Δημόσιο
 * Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ πιάστηκαν 250 μεγαλοκαταθέτες στην Πελοπόννησο, μεταξύ των οποίων 40 με 50 στην Καλαμάτα, όπως δήλωσε στο «Θ» ο προϊστάμενος υπηρεσίας Πελοποννήσου, Ν. Κολετζάκης. Οι εν λόγω, όχι μόνο εμφανίζουν προφανή αδυναμία να δικαιολογήσουν τους παχυλούς τραπεζικούς τους λογαριασμούς με βάση τις ισχνές δηλώσεις που έχουν υποβάλει στην Εφορία, αλλά ερευνώνται και για ενδεχόμενη διαφθορά.
* Σαράντα γιατροί του ΕΣΥ, δύο αστυνομικοί, τέσσερις υπάλληλοι Πολεοδομίας, δύο υπάλληλοι δασικών υπηρεσιών, επιχειρηματίες, δικηγόροι και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες από την Κόρινθο, το Άργος, το Ναύπλιο, την Τρίπολη, την Καλαμάτα, την Πύλο και άλλες πόλεις της Πελοποννήσου, κίνησαν τις υποψίες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έπειτα από σχετικές καταγγελίες.
* Όταν, λοιπόν, άνοιξαν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί, εκτός από το ύψος των καταθέσεων, προέκυψαν και ύποπτες αλλεπάλληλες καταθέσεις, οι οποίες μάλλον δύσκολα μπορούν να δικαιολογηθούν από τις εμφανείς - στην Εφορία - αμοιβές τους.
* Στη λίστα της Πελοποννήσου, οι ενδείξεις εκτεταμένης φοροδιαφυγής και ενδεχόμενης διαφθοράς δε φαίνεται να κάνουν διαχωρισμούς και αγγίζουν πληθώρα επαγγελματικών ομάδων.
* Γιατροί και δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες έχουν κερδίσει μια θέση στον κατάλογο του ΣΔΟΕ, με τεράστιες αποκλίσεις μεταξύ δηλωθέντων εισοδημάτων και τραπεζικών καταθέσεων. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και πριν από την ολοκλήρωσή της, κάθε ένας από τους διακόσιους πενήντα φορολογούμενους δεν μπορεί να θεωρηθεί φοροφυγάς ή διεφθαρμένος. «Ενδεχομένως κάποιοι να μπορούν να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις τους, θα πρέπει όμως να το αποδείξουν», σημείωσε ο κ. Κολετζάκης στο «Θ», τονίζοντας ότι μετά την αλλαγή του σχετικού νόμου το βάρος της απόδειξης φέρει ο φορολογούμενος και όχι ο ελεγκτής. Ο φορολογούμενος, δηλαδή, θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι φοροφυγάς και όχι ο ελεγκτής το αντίθετο.
* Από την άλλη πλευρά, χθεσινό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα «Morias news» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «πολύ μεγάλη βόμβα θα σκάσει εντός των ημερών από το ΣΔΟΕ στην Πελοπόννησο. Τρανταχτά ονόματα της Περιφέρειας, ιδιαίτερα γιατροί και δικηγόροι, βρέθηκαν με αδήλωτους λογαριασμούς εκατομμυρίων.
* Γιατρός του ΕΣΥ από τη Μεσσηνία σύμφωνα με πληροφορίες πολύ γνωστό όνομα, είναι πρώτος στη λίστα που έχει το υπουργείο Οικονομικών, με τεράστιες καταθέσεις. Η υπόθεση είναι γνωστή εδώ και 2 μήνες, αλλά δεν είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Οι εμπλεκόμενοι έχουν ήδη κληθεί να δώσουν εξηγήσεις από τους ελεγκτές.
* Περισσότεροι από 40 γιατροί που εργάζονται στα Νοσοκομεία Καλαμάτας, Κορίνθου, Σπάρτης και Άργους δε δήλωναν τις μεγάλες τους καταθέσεις, οι οποίες σε καμία περίπτωση δε δικαιολογούνται από τους μισθούς τους στο εθνικό σύστημα υγείας». Α.Π.

*** Αύξηση στα διόδια από σήμερα

~ Στη διαδρομή Καλαμάτα-Αθήνα  * Βαθύτερα θα βάζουν το χέρι στην τσέπη οι οδηγοί οχημάτων που θα μετακινούνται από Καλαμάτα προς Αθήνα, χωρίς να χρησιμοποιήσουν την Αττική Οδό, μετά τις νέες τιμές στα διόδια της γέφυρας Μάναρη, της Νεστάνης, του Σπαθοβουνίου και της Κορίνθου. Αυτές θα τεθούν σε ισχύ από σήμερα τα μεσάνυχτα, για τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκαναν οι εταιρείες παραχώρησης (ΜΟΡΕΑΣ ΑΕ και Ολυμπία Οδός).
* Η επιβάρυνση είναι μικρή για τους οδηγούς δικύκλων και τρικύκλων, καθώς απαιτούνται 4,80 ευρώ έως την Κόρινθο και 2,20 ευρώ από Κόρινθο προς Αθήνα (και αντίστροφα). Έτσι, οδηγός οχήματος της συγκεκριμένης κατηγορίας θα πρέπει να πληρώνει 1,30 ευρώ στο Μάναρη (παραμένει αμετάβλητη), 1,70 στη Νεστάνη (από 1,60), 1,80 στο Σπαθοβούνι (από 1,70) και 2,20 ευρώ στην Κόρινθο (παραμένει αμετάβλητη).
* Για τα ΙΧ, το συνολικό κόστος έως Αθήνα ανέρχεται πλέον σε 10 ευρώ, και επιμερίζεται ως εξής: 1,90 ευρώ στο Μάναρη (παραμένει αμετάβλητη), 2,40 στη Νεστάνη (από 2,30), 2,50 στο Σπαθοβούνι (από 2,40) και 3,20 ευρώ στην Κόρινθο (από 3,10 ευρώ).
* Αυξάνει δε δραματικά όσο μεγαλώνει κι ο όγκος του οχήματος. Τα μικρά φορτηγά θα πληρώνουν συνολικά 25,50 ευρώ για μετάβαση στην Αθήνα. Θα δίνουν 4,90 ευρώ στο Μάναρη (από 4,80), 6,10 στη Νεστάνη (από 5,90), 6,40 στο Σπαθοβούνι (από 6,20) και 8,10 ευρώ στην Κόρινθο (από 7,90).
* Οι νταλίκες και τα μεγάλα φορτηγά θα πρέπει να πληρώνουν 34,80 ευρώ για την ίδια διαδρομή. Στο Μάναρη θα δίνουν 6,90 ευρώ (από 6,70), στη Νεστάνη 8,50 (από 8,20), στο Σπαθοβούνι 9 ευρώ (από 8,70), ενώ στην Κόρινθο 11,40 ευρώ (από 11 ευρώ).
* Η αναπροσαρμογή θα ισχύσει για όλους τους χρήστες συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητών ΟΛΥΜΠΙΑ PASS και e-pass της Αττικής Οδού, ενώ, όπως αναφέρεται, ο νέος τιμοκατάλογος περιλαμβάνει ΦΠΑ 23%.
* Είναι ευνόητο ότι η αύξηση της τιμής των διοδίων θα συμπαρασύρει και τις τιμές τόσο των μεταφερόμενων προϊόντων όσο και το κόστος των μετακινήσεων. Σύμφωνα, όμως, με τις ανακοινώσεις, η αύξηση αυτή προβλέπεται από τις συμβάσεις παραχώρησης.

*** Στον "Αθανασίου" το πρώην καφενείο "Μούστου"

 ~ Πραγματοποιήθηκε προχθές Κυριακή ο διαγωνισμός με κλειστές προσφορές για την ενοικίαση του κτηρίου κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά (πρώην Μούστου) στην κεντρική πλατεία. Η τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού ήταν 7.500 ευρώ και, τελικά, κατατέθηκε μία προσφορά, ύψους 8.550 ευρώ, από τις «επιχειρήσεις Αθανασίου», που είναι και η μισθώτρια εταιρεία για τα επόμενα 15 χρόνια.
~ Όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημ. Μπούχαλης, «η Δημοτική Αρχή είναι άκρως ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα του διαγωνισμού. Εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν προς όφελος του Δήμου Καλαμάτας, αφού πετύχαμε τιμή 2.300 ευρώ περίπου πάνω από την τελευταία τιμή ενοικίασης.
~ Αυτό, με πολύ απλά λόγια, σημαίνει ότι κάθε χρόνο θα δίνονται περισσότερα χρήματα σε περισσότερους άπορους φοιτητές, σύμφωνα και με τις εντολές του διαθέτη».
~ Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις για το θέμα του δημάρχου Παν. Νίκα λίγο αργότερα.
~ Βεβαίως, η διαδικασία του διαγωνισμού μπορεί να ολοκληρώθηκε, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το θέμα της μίσθωσης του κτηρίου έκλεισε. Απομένει η έγκριση από την Επιτροπή Κληροδοτημάτων του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να έχει τη δυνατότητα ο νέος ενοικιαστής να προχωρήσει σε ανακατασκευή και χρήση του.
~ Από την άλλη πλευρά, πετυχημένος ήταν και ο διαγωνισμός που διενεργήθηκε για τη μίσθωση του κτηρίου στον πεζόδρομο της Αριστομένους, όπου λειτουργούσε μέχρι πρότινος το ΚΕΠ του Δήμου Καλαμάτας. Το μίσθωμα για τα επόμενα 12 χρόνια, που θα καταβάλλει η επιχείρηση που πλειοδότησε, είναι ύψους 2.350 ευρώ το μήνα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο κτήριο θα λειτουργήσει επιχείρηση υπόδησης .- Α.Π.

*** Δάσκαλοι

~ Ταμείο Αλληλοβοήθειας λόγω κρίσης  * Εκδήλωση για την κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας διοργάνωσε χθες στο ξενοδοχείο «Rex» στην Καλαμάτα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, με αφορμή και τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών.
* Καλωσορίζοντας τους συναδέλφους του ο πρόεδρος του Συλλόγου, Σπύρος Καμαρινόπουλος, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και οι εκπαιδευτικοί στην εποχή της οικονομικής κρίσης, επισημαίνοντας την ύπαρξη του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του κλάδου τους. Πρόσθεσε ότι σε τέτοιους καιρούς πρέπει να ενισχύεται το αίσθημα της αλληλεγγύης, γι’ αυτό τους κάλεσε να συμμετάσχουν και στην αιμοδοσία που έχει προγραμματίσει ο Σύλλογός τους για αύριο.
 * Από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας, ο υπεύθυνος Παιδείας για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Δημήτρης Πολίτης, είπε ότι, παρά τη δύσκολη οικονομικά εποχή, τα σχολικά κτήρια βρίσκονται σε καλή κατάσταση, όσον αφορά στη συντήρησή τους.
* Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Νίκος Κλάδης μίλησε για ουσιαστική ανάγκη να υπάρχει άριστη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και όλους τους φορείς, στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα, αλλά και ο καθένας ξεχωριστά. Στόχος να μπορέσουν οι εκπαιδευτικοί να ανταπεξέλθουν στο χρέος τους απέναντι στους μαθητές και την ελληνική κοινωνία, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων.
* Καλή επιτυχία στο έργο των εκπαιδευτικών ευχήθηκε η σχολική σύμβουλος Θεοφανία Σιούτη. Και ο αιρετός του ΠΥΣΠΕ Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας, ενώ ο αιρετός του ΑΠΥΣΠΕ Κώστας Σαραβελάκης τόνισε την ανάγκη της ομόνοιας και της συνεργασίας μεταξύ των εκπαιδευτικών. Επίσης, κάλεσε και άλλους συναδέλφους του να εγγραφούν στο Ταμείο Αλληλεγγύης, για να το στηρίξουν, προκειμένου να δυναμώσει και να είναι περισσότερο ανταποδοτικό.- Μ.Ν.  Θάρρος .- 2012 .-

** *** ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΗΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΡΙΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Σχετικό Βίντεο  Κυριακή 29/01/2012 :
  http://youtu.be/z_1PwFQN3J8  ,



*** Προώθηση έργων στους Δ. Τριφυλίας & Οιχαλίας

~ Σύσκεψη με στόχο την προώθηση σημαντικών έργων στους Δήμους Τριφυλίας και Οιχαλίας του Νομού Μεσσηνίας πραγματοποιήθηκε χθες στην Τρίπολη με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσου Αποστολόπουλου. * Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες από τους δύο μεσσηνιακούς Δήμους συναντήθηκαν με το γενικό γραμματέα και τους προϊσταμένους των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και συντόνισαν τις προσπάθειές τους για επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων που είχαν τεθεί κατά την επίσκεψη του κ. Αποστολόπουλου στους δύο Δήμους την περασμένη Παρασκευή.
 * Ο κ. Αποστολόπουλος έδωσε κατευθύνσεις για την επίλυση των εντοπισμένων ζητημάτων και ζήτησε από τις υπηρεσίες να ξεπεράσουν τα προβλήματα που δημιουργεί η γραφειοκρατία, επιταχύνοντας έτσι την υλοποίηση των έργων.
* Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη συζητήθηκε η περιβαλλοντική αδειοδότηση του Βιολογικού Καθαρισμού Γαργαλιάνων, ώστε το έργο να ενταχθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο ΕΣΠΑ. Αποφασίστηκε να ξεπεραστεί η διαδικασία έγκρισης προμελέτης και να εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση απευθείας η μελέτη, μετά από γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
* Επίσης, αποφασίστηκε να μπει σε προτεραιότητα το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο των Γαργαλιάνων. Θα σταλεί για έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ταυτόχρονα θα προχωρήσει η διαδικασία της έγκρισης της γεωλογικής μελέτης και των άλλων αδειοδοτήσεων.
* Παράλληλα, προωθείται το έργο καθορισμού της χερσαίας ζώνης λιμένος στη Μαραθούπολη, καθώς και η απαλλαγή από περιβαλλοντικούς όρους αδειοδότησης των έργων οδοποιίας στην περιοχή της Αυλώνας.
* Για το Δήμο Οιχαλίας, κλείνουν άμεσα οι δεκάδες εκκρεμείς υποθέσεις των γεωτρήσεων μετά την υπογραφή εκτελεστικών συμβάσεων μεταξύ των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και των μηχανικών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

*** Συμβολαιογράφοι

~ «Ακατανόητη η κόντρα των δικηγόρων»
 * Ακατανόητη, σε γενικές γραμμές, βρίσκουν οι συμβολαιογράφοι την κόντρα που ξεκίνησαν οι δικηγόροι εναντίον τους, όσον αφορά στη μεταφορά δικαστικής ύλης, όπως η έκδοση των συναινετικών διαζυγίων, η συναινετική εγγραφή και εξάλειψη της προσημείωσης υποθήκης, η έκδοση κληρονομητηρίου κ.ά.
* Κύριο επιχείρημα είναι ότι οι συμβολαιογράφοι, σύμφωνα με το Σύνταγμα, είναι δημόσιοι λειτουργοί και δεν αφαιρούν κανένα δικηγορικό έργο, ενώ σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Εφετείων Ναυπλίου και Καλαμάτας, Παναγιώτης Δουμουλάκης, απαντά στις αιτιάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.
 ~ Δημόσιοι λειτουργοί
* Πιάνοντας την ιστορία από την αρχή, κ. Δουμουλάκης εξήγησε πως, όταν η Αντιβασιλεία των Βαυαρών ήρθε στη νεοσύστατη Ελλάδα να οργανώσει κράτος, μετέφερε το γερμανικό μοντέλο διοίκησης: «Διέκρινε τους τομείς της δημόσιας ζωής, που θεώρησε χρήσιμους να ελέγξει, λ.χ. εξωτερική άμυνα, εσωτερική ασφάλεια, υγεία, παιδεία, απονομή δικαιοσύνης, ιδιοκτησιακό καθεστώς γης, περιορισμοί στη μεταβίβασή της, έσοδα από την κατοχή και τη μεταβίβαση περιουσίας, παράσταση των πολιτών ενώπιον των κρατικών υπηρεσιών κ.ά. Καθόρισε ότι αυτός ο έλεγχος θα ασκείται με δημόσιους υπαλλήλους. Διαπίστωσε, όμως, ότι τα οικονομικά του κράτους δεν αρκούν για την πληρωμή μισθών σε μεγάλο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων. Για το λόγο αυτό βρέθηκε στην ανάγκη να μεταφέρει από τη γερμανική διοίκηση το θεσμό των άμισθων δημοσίων υπαλλήλων. Τα θέματα αρμοδιότητας υπουργείου Δικαιοσύνης τα αντιμετώπισε, πρώτον, με έμμισθους δημόσιους υπαλλήλους, τους δικαστές, με αρμοδιότητα να αποδίδουν αντικειμενικά δικαιοσύνη. Δεύτερον, με άμισθους δημόσιους υπαλλήλους, τους συμβολαιογράφους, με έργο την εκπροσώπηση των συμφερόντων του Δημοσίου, κυρίως στη μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας και την ικανοποίηση χρηματικών απαιτήσεων, αλλά και την υπεράσπιση του κοινού συμφέροντος των συναλλασσομένων. Τρίτον, με άμισθους δημόσιους υπαλλήλους, τους δικηγόρους, με αρμοδιότητα την εκπροσώπηση των πολιτών ενώπιον των δικαστηρίων, ενώπιον των συμβολαιογράφων και ενώπιον της Διοίκησης».
Οριοθετημένες αρμοδιότητες
* Οι αρμοδιότητες αυτών των δημόσιων υπαλλήλων, ανέφερε στη συνέχεια, είναι απόλυτα οριοθετημένες και προφανώς ο δικαστής μπορεί να αποδώσει δικαιοσύνη δίχως την παρουσία δικηγόρου: «Όμως, ο νομοθέτης έκρινε ότι αυτό μπορεί να γίνεται μόνο σε υποθέσεις μικρού αντικειμένου, γιατί την υπεράσπιση των συμφερόντων των πολιτών την έχει αναθέσει στους δικηγόρους. Κι αυτό, γιατί ο πολίτης δικαιούται να έχει υπεράσπιση ακόμη και όταν παρανομεί ή ακόμη και όταν δεν έχει δίκιο. Αντίστοιχα ο δικηγόρος, αφού έχει καθίσει στα ίδια φοιτητικά θρανία με το δικαστή, θα είχε τη δυνατότητα να απονείμει δικαιοσύνη. Με μια προϋπόθεση: να μην ενδιαφέρεται μόνο για το συμφέρον του ενός μέρους των διαδίκων, δηλαδή του πελάτη του, αλλά να ενδιαφέρεται για το συμφέρον όλων των διαδίκων. Ουσιαστικά, θα έπρεπε να πάψει πρώτα να ασκεί το έργο του δικηγόρου, που είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων του πελάτη του, για να μπορεί στη συνέχεια να αποδώσει αντικειμενικά δικαιοσύνη. Παρόμοια είναι οριοθετημένες και οι αρμοδιότητες του δικηγορικού και του συμβολαιογραφικού λειτουργήματος. Αρμοδιότητα του συμβολαιογράφου είναι, κυρίως, η υπεράσπιση των συμφερόντων του Δημοσίου και στη συνέχεια των συμφερόντων όλων των συναλλασσομένων. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι η μονομερής υπεράσπιση των συμφερόντων του ενός μέρους των συναλλασσομένων. Αυτό, δηλαδή η υπεράσπιση των συμφερόντων του ενός μέρους των συναλλασσομένων σε βάρους του άλλου μέρους, έχει ανατεθεί στους άμισθους δημοσίους υπαλλήλους, που ονομάζονται δικηγόροι».
~ Πικρία
* Όλα αυτά, όπως εξήγησε ο κ. Δουμουλάκης, καθορίζουν τις απαντήσεις των συμβολαιογράφων στις επιστολές του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας: «Επιθυμούν οι συμβολαιογράφοι να πάψει η υποχρεωτική παράσταση των δικηγόρων στα συμβόλαια; Σε κάποια συμβόλαια πρέπει να είναι υποχρεωτική η παράσταση, γιατί ο δικηγόρος είναι αρμόδιος να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του ενός μέρους των συναλλασσομένων έναντι του άλλου. Ποια είναι τα συμβόλαια με αντικρουόμενα συμφέροντα, δεν είναι του παρόντος.
* Είναι αρμοδιότητα δικηγόρου η έκδοση διαζυγίου, κληρονομητηρίου στην εξ αδιαθέτου διαδοχή, η εγγραφή προσημείωσης ή η εξάλειψη προσημείωσης, έκδοση διαταγής πληρωμής κ.ά.; Όχι. Όλα αυτά είναι αρμοδιότητα των δικαστηρίων. Η αρμοδιότητα των δικηγόρων σε αυτές τις υποθέσεις έχει να κάνει με την
* Η εκπροσώπηση του πολίτη / διαδίκου ενώπιον της Αρχής που εκδίδει ή θα εκδίδει αυτές τις αποφάσεις ή πράξεις. Η τρόικα, με σκοπό την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων, ζήτησε να μεταφερθεί η αρμοδιότητα των δικαστηρίων στους συμβολαιογράφους. Κανείς δε ζήτησε να μεταφερθεί η αρμοδιότητα των δικηγόρων στους συμβολαιογράφους. Οι δικηγόροι θα εξακολουθήσουν να ασκούν το ίδιο έργο, όπως και πριν. Και πάντως, οι συμβολαιογραφικοί σύλλογοι ποτέ δε ζήτησαν να αναλάβουν αυτή τη δουλειά, η οποία δεν έχει και ουσιαστικό αντικείμενο αμοιβής. Στις δύσκολες ώρες, όμως, μας ζητήθηκε να σηκώσουμε τα μανίκια. Είπαμε, ναι. Και τίποτε άλλο.
* Έχω τη γνώμη ότι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της επαρχίας έχουν σοβαρό λόγο να είναι απογοητευμένοι από την εξέλιξη με το θέμα της δημιουργίας δικηγορικών εταιρειών χωρίς τοπικούς περιορισμούς. Ήταν μια άδικη απόφαση, που θα οδηγήσει στη δημιουργία καρτέλ. Και η δημιουργία τέτοιων καταστάσεων δεν οδήγησε ποτέ σε μείωση των τιμών. Μεσομακροπρόθεσμα η δημιουργία δικηγορικών εταιρειών πανελλαδικής κλίμακας θα οδηγήσει σε εξαθλίωση των μεμονωμένων δικηγόρων και υπερβολική αύξηση των κερδών των εταιρειών. Όμως, το μέτρο ευνοεί τους δικηγόρους των Αθηνών και, για το λόγο αυτό, πέρασε από τη Βουλή. Κατά αυτού του μέτρου θα ήθελαν, πιθανόν, οι δικηγόροι της επαρχίας να στραφούν. Επειδή, όμως, δεν είναι εύκολο να τα βάλει κανείς με τους δικηγόρους του κέντρου, κάποιοι επέλεξαν να εκτρέψουν την πίκρα των δικηγόρων της επαρχίας σε θέματα δίχως σημασία». - Β.Β. Θάρρος 2012 .-

*** Νοσοκομείο  Καλαμάτας  

Τρεις νέοι γιατροί στη ΜΕΘ  * Με τρεις νέους γιατρούς ενισχύεται τις αμέσως επόμενες ημέρες η λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας.
* Όπως ανακοινώθηκε από τη Διοίκηση του ιδρύματος, πρόκειται για μία μόνιμη θέση Επιμελητή Β΄, και συγκεκριμένα για την ιατρό πνευμονολόγο Δαριωτάκη Φωτεινή, και δύο επικουρικούς ιατρούς με σύμβαση ενός έτους, τις Τριμανδύλη Μαρία και Αυγουλέα Μαρία.
* Με τις προσλήψεις αυτές το ιατρικό προσωπικό της ΜΕΘ του Γ.Ν. Καλαμάτας θα έχει ως εξής: Ένας διευθυντής, ένας επιμελητής Α΄, ένας επιμελητής Β΄ και δύο επικουρικοί ιατροί.

*** 1.750 μεταβολές καταχώρισε ο Δήμος για το χαράτσι


* Ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες η προθεσμία που είχαν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες για να προβούν σε διορθώσεις των λαθών που έχουν εντοπίσει κατά τον υπολογισμό του ειδικού τέλους ακινήτων της ΔΕΗ.
* Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δ. Μπούχαλη, έγιναν 1.750 μεταβολές από τους επανελέγχους, βάσει και της σχετικής εγκυκλίου που έχει εκδώσει για τη διαδικασία που οφείλουν να ακολουθούν οι ενδιαφερόμενοι το υπουργείο Οικονομικών.
* Εφόσον γίνει η διόρθωση των στοιχείων, η διαφορά θα αφαιρεθεί από το αντίστοιχο τέλος του 2012, η καταβολή του οποίου θα ξεκινήσει την προσεχή άνοιξη, με την πρώτη από τις συνολικά πέντε δόσεις, ενώ η 31η Μαρτίου έχει οριστεί ως ημερομηνία υπολογισμού του φετινού τέλους.
* Αυτό σημαίνει ότι το τέλος δε θα επηρεαστεί από τυχόν αύξηση των αντικειμενικών αξιών φέτος, εκτός κι αν αυτή γίνει νωρίτερα από τα τέλη Μαρτίου.
* Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, ο Δήμος Καλαμάτας έστειλε τις ενημερωμένες καταστάσεις στο Διαχειριστή Δικτύου της ΔΕΗ, ο οποίος ακολούθως θα πρέπει να τις αποστείλει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, που θα τις ελέγξει ενδεικτικά ως προς την τιμή ζώνης. Σε περίπτωση που εντοπιστεί λάθος σε τιμή ζώνης, η ΓΓΠΣ διορθώνει την κατάσταση, ενημερώνοντας σχετικά τον αρμόδιο Δήμο. Στη συνέχεια, έως τη 10η Φεβρουαρίου 2012, η ΓΓΠΣ διαβιβάζει τις καταστάσεις στο Διαχειριστή Δικτύου.
* Από την άλλη πλευρά, όσοι φορολογούμενοι επικαλούνται οικονομική αδυναμία πληρωμής του ειδικού τέλους ακινήτων, θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση, συμπληρώνοντας τη φόρμα που βρίσκεται στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://www1.gsis.gr/ taxisnet2/eta. Με τη σειρά της, η ΓΓΠΣ, αφού επεξεργαστεί τις αιτήσεις και τα στοιχεία των φορολογουμένων, θα αποστέλλει σχετικό αρχείο στην αρμόδια ΔΟΥ για την οριστική εξέταση των αιτήσεων.
* Ο προϊστάμενος της Εφορίας θα μπορεί να αποφασίζει, εκτός από την αναστολή διακοπής του ρεύματος, είτε την καταβολή του τέλους σε περισσότερες από τις προβλεπόμενες δόσεις -που είναι δύο για το 2011 και πέντε για το 2012-, είτε τον περιορισμό του ποσού του τέλους, σε ύψος που κρίνεται αναγκαίο, ώστε ο υπόχρεος να μπορεί να ανταποκριθεί στην καταβολή του. - Του Αντώνη Πετρόγιαννη εφημερίδα Θάρρος  2012 .-

*** Αρωγός στο Κοινωνικό Ιατρείο ο Δ. Καλαμάτας

~ Συζητήσεις για ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Φαρμακείου
 * Την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Καλαμάτας στην προσπάθεια για λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα εξέφρασε χθες με δηλώσεις του ο δήμαρχος Παν. Νίκας, με την ευκαιρία της συνάντησης που είχε με ομάδα ιατρών οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν το εγχείρημά τους.
* Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «με επισκέφθηκαν σήμερα οκτώ ιατροί και μου ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να λειτουργήσουν κοινωνικό ιατρείο, ζητώντας παράλληλα τη συμπαράσταση του Δήμου Καλαμάτας σ’ αυτή την προσπάθεια. Από την πλευρά μας, η στάση μας είναι δεδομένη. Τους ευχαρίστησα για την ευαισθησία τους και τη διάθεση κοινωνικής προσφοράς.
~ Είναι κάτι που τιμά όλο τον κλάδο των ιατρών.
* Κάναμε μια κατ’ αρχάς συζήτηση για το πού μπορεί να στεγαστεί η προσπάθειά τους. Ο Δήμος θα βοηθήσει και στα ζητήματα της στέγασης και σ’ αυτό των ανελαστικών εξόδων. Τους εθελοντές πρέπει να τους βοηθάμε.
* Από την πλευρά μας, προτείναμε τη λειτουργία του δίπλα από το δημοτικό ιατρείο, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, για να μπορούν να λειτουργούν παράλληλα. Σε περίπτωση που θελήσουν κάτι άλλο, εμείς και πάλι θα σταθούμε δίπλα τους. Εξάλλου, υπάρχουν και κάποιοι χώροι στο Ανατολικό Κέντρο. Ό,τι κι αν αποφασίσουν, θα το στηρίξουμε.
* Στον αντίποδα, θα πρέπει να αναφέρω, επίσης, ότι την προσεχή Τετάρτη θα συναντηθώ με το Σύλλογο Φαρμακοποιών στην κατεύθυνση ίδρυσης και λειτουργίας στην Καλαμάτα Κοινωνικού Φαρμακείου, για να στηρίξουμε τους ανασφάλιστους, τους άνεργους, τους λαθρομετανάστες, τον κόσμο εκείνο ο οποίος έχει πρόβλημα. Η κοινωνία θα πολεμήσει για να αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη κρίση».

*** ΠΑΣΥ-ΠΑΜΕ στα διόδια της Ασέας

* Τα διόδια της Ασέας άνοιξαν μέλη της ΠΑΣΥ και του ΠΑΜΕ την περασμένη Παρασκευή από τις 3.00 έως τις 5.30 το απόγευμα.
* Η διαμαρτυρία οργανώθηκε στο πλαίσιο προγραμματισμένων κινητοποιήσεων της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, του ΠΑΜΕ και άλλων σωματείων, την προηγούμενη εβδομάδα.

*** Πριν 94 χρόνια

- ΜΕΤΑ περισσής μεγαλοπρεπείας ετελέσθη η χθεσινή εορτή των Τριών Ιεραρχών. Την εορτήν παρηκολούθησαν οι διδάσκαλοι μετά των μαθητών εν τω Ναώ του Αγίου Ιωάννου χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτου Ιεζεκιήλ Βελανιδιώτου. Μετά το πέρας της εορτής εξεφώνησε θαυμάσιον πανηγυρικόν και θρησκευτικόν λόγον ο Καθηγητής των θρησκευτικών Φύτιζας. Επίσης θαυμάσιον λόγον εξεφώνησεν εν τω Ναώ των Ταξιαρχών ο Χριστόφιλος προς τους εκκλησιασθέντας εκεί μαθητάς του ιδιωτικού σχολείου των Δουβαρά και Καλαμαρά. Τα μαθήματα λόγω της εορτής είχον διακοπή καθ’ όλην την χθεσινήν ημέραν.
- ΧΑΡΙΣ εις τας μεγάλας φροντίδας του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Ναού θα διεξαχθή μεγαλοπρεπώς εφέτος παρ’ όλας τα ανωμάλους περιστάσεις η εορτή της Πολιούχου μας. Μέχρι της σήμερον θα έχη περατωθή ο εσωτερικός διάκοσμος του Ναού ο οποίος θα παρουσιάση μίαν φιλόκαλλον όψιν. Έξωθεν του Ναού έχουν στηθή σημαιοστόλιστοι αψίδες, ούτως ώστε ο εσωτερικός και εξωτερικός διάκοσμος να παρουσιάζουν μίαν λαμπράν εικόνα. Κατά την τελετήν θα χοροστατήση ο αφιχθείς χθες ενταύθα επίσκοπος Γυθείου Διονύσιος Δάφνος.
 - ΑΠΟΨΕ ο θίασος του Πλέσσα δίδει ένα από τα λαμπρότερα δραματικά έργα του περιφήμου συγγραφέως Νικοντέμι η «Σκιά». Σπεύσατε να εξασφαλίσητε τα εισιτήριά σας.

***
   ~*** ANAΡTHΣEIΣ IANOYAΡIOY 2012 :

 ** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/01/2012.html  , Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012 , ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ - ΠΡΩΤΟΜΗΝΙΑ 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/2012.html  ,Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012 , Στον πρώτο μήνα του 2012 , έχουμε και λέμε .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/01/3-2912.html  , Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/4-2012.html  , Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012 , Ενημέρωση για το περιβόλι της Παναγιάς .-
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/4-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας - της Ενημέρωσης ! .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/4-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012 ,.-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/2012.html  , Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012 , Στο πρώτο δεκαήμερο του Γεννάρι , του έτους 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/2011.html  , ΒΙΝΤΕΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2011 : Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012 .- ΤΟ ΠΕΡΙΒΙΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ .-
 ** http://snsarfara.blogspot.com/2012/01/blog-post.html  , Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012 , Βιντεο -παρουσιάσεις Μένουμε και Βλέπουμε Ελλάδα .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/6-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής ενημέρωσης , Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012.- .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/01/7-8-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης του ΣαββατοΚύριακου 7 και 8 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/01/7-8-2012.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 7 και 8 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/01/9-2012.html  , Η Ζωή δεν είναι άνοιξη , Η Ανοιξη είναι Ζωή Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012 .-
 ** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/01/blog-post.html  , Στο αγιάζι των Μεσσηνιακών ...με άρωμα Μεσσηνίας Δευτέρα , 9-1-2012 .-
** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/01/10-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/01/10-2012.html  , Άρωμα ευχαριστιών για ευχές φίλων κ.α. Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/01/10-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/01/11-2012.html  , Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012 , Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΤΗΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ . –
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/11-2012.html  , Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής Ενημέρωσης Τετάρτη 11Ιανουαρίου 2012 .-
 * * http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/01/12-2012.html  , ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ Πεμπτη 12 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/13-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/13-2012.html  , Ηλεκτρονική ενημέρωση στο σήμερα : Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/14-15.html  , Σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιανουαρίου στην ενημέρωση .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/01/blog-post_15.html  , ΌΜΟΡΦΗ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ : Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/16012012.html  ,Στο δευτεριάτικο αγιάζι της ενημέρωσης 16/01/2012 .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/01/18-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012.-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/18-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής ενημέρωσης , Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/01/19-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Πεμπτη 19 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/01/20-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής ενημέρωσης , Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/01/14-20-2012.html  , Αθλητικά της βδομάδας που μας έφησε 14 - 20 Ιανουαρίου 2012 , Παρασκευή 20/01/2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/01/21-22-2012.html  , Άρωμα Σαββατοκύριακου στην ενημέρωση 21 και 22 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/01/21-01-2012.html  , Άρωμα στο αγιάζι Σαββατιάτικης ενημέρωσης 21 /01 /2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/01/23-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης ,Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/23-2012.html  , Όλα μαζεμένα ...όλα λυμένα ... όλα μπερδεμένα Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/01/blog-post.html  , Δευτέρα 23 /01/2012 , ΑΝΟΙΓΩΝΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ .- ** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/01/24-2012.html  , Ζωή είναι ωραία αλλά και δύσκολη Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/24-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας , : Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012 , .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/25-2012.html  , Κάθε ημέρα κοντά σας στο αγιάζι της καθημερινότητας , Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012.-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/01/26-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης : Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/01/arfara-kalamatas-2012.html#!/2012/01/arfara-kalamatas-2012.html   , ARFARA KALAMATAS 2012 :
Φωτογραφίες από το πανέμορφο Αρφαρά μας Πέμπτη 26/01/2012 .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/27-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/01/28-29-01-2012.html  , Αυτό το Σαββατοκύριακο στο αγιάζι της ενημέρωσης 28 , 29 /01 /2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/30-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/01/30-2012.html  , Μια χειμωνιάτικη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012 .-
** ** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/01/31-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , : Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012 .-

Η Γερμανιά την Ευρώπη !! Συμπεριφορά αλληλεγκύης !
Και η Ελλάδα το μπορεί !!
**

Δεν υπάρχουν σχόλια: