Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Αυτό το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου 2012

Αυτό το  Σαββατοκύριακο 11 και 12  Φεβρουαρίου  2012 :
Που μας πάνε;
Που πηγαίνουμε ;
Το ποντικάκι μας  στην ενημέρωση του Σαββατοκύριακου !
*** Σε 72 "κολασμένες" ώρες θα κριθούν τα πάντα
     ~ «Μασάζ» στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες θα κάνουν σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς. Η προσοχή επικεντρώνεται... στις θεραπευτικές ικανότητες του πρώτου, καθώς τα αντάρτικα προειδοποιητικά πυρά έχουν προέλθει, μέχρι στιγμής, μόνο από το ΠΑΣΟΚ.
 ~ Η απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών (σ.σ. αρμόδιας για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις!) Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου να υποβάλλει την παραίτησή της στον πρωθυπουργό προκάλεσε έκρυθμη κατάσταση. Κι αυτό διότι ανακοινώθηκε λίγα λεπτά μετά τις παραιτήσεις των τεσσάρων υπουργών εκ του ΛΑΟΣ και «ήρθε» να προστεθεί στην προχθεσινή παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας Γιάννη Κουτσούκου.
 * Υποψίες...
 ~ Το γεγονός δε, ότι και τα δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως όλοι οι βουλευτές που δημοσιοποίησαν ήδη την πρόθεσή τους να καταψηφίσουν το δεύτερο Μνημόνιο, ανήκουν στους λεγόμενους «παπανδρεϊκούς»-«κοινωνιστές» του κόμματος, προκάλεσε ερωτηματικά για τη στάση του κ. Παπανδρέου. Κάποιες κακές γλώσσες μάλιστα μίλησαν και για «υποκίνηση» λόγω των... εσωκομματικών λογαριασμών που έχει ανοίξει η υπόθεση της διαδοχής.
 ~ Κομματική πειθαρχία
 ~ Από πλευράς ΝΔ μόνο ένας βουλευτής (προς το παρόν) έχει δηλώσει ότι θα δώσει αρνητική ψήφο, ο Δημήτρης Σταμάτης (σ.σ. συνονόματος του στενού συνεργάτη του κ. Σαμαρά).
 ~ Ο Πάνος Καμμένος έχει επίσης δηλώσει το ίδιο, αλλά έχει τεθεί εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας από τον Νοέμβριο επειδή δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου.-
 * Και οι δύο αρχηγοί, φέρονται έτοιμοι να θέσουν θέμα κομματικής πειθαρχίας. Ο φόβος διαγραφής και μη συμμετοχής στα ψηφοδέλτια στις επόμενες εκλογές, εκτιμάται ότι θα αποδώσει στους «γαλάζιους», αλλά θα αφήσει αδιάφορους τους «πράσινους», οι οποίοι γνωρίζουν ότι λόγω... ελεύθερης δημοσκοπικής πτώσης του ΠΑΣΟΚ δεν θα επανεκλεγούν οι περισσότεροι.
 ~ Θέλουμε και μπορούμε εκλογές;
 * Αν και οι προβολείς θα παραμένουν μέχρι αύριο στραμμένοι στην ψηφοφορία στη Βουλή, η συζήτηση στο παρασκήνιο αφορά στον ανασχηματισμό που θα επιχειρήσει αμέσως μετά ο Λουκάς Παπαδήμος, λόγω των παραιτήσεων των τεσσάρων υπουργών του ΛΑΟΣ και των δύο του ΠΑΣΟΚ.
 * Και όχι μόνο: Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί μέχρι τη Δευτέρα από τους δύο εναπομείναντες κυβερνητικούς εταίρους (μετά την αποχώρηση του ΛΑΟΣ) είναι κατά πόσο εμφανίζονται πρόθυμοι να δεχθούν αναβολή των εκλογών για ένα, τουλάχιστον, χρόνο.
 ~ Ο Καρατζαφέρης άνοιξε την πόρτα
 * Μία θετική απάντηση θα επέτρεπε στον κ. Παπαδήμο να σχηματίσει μία «κανονική» (αντί μεταβατικής) κυβέρνησης, με συμμετοχή τεχνοκρατών, στα πρότυπα του Ιταλού Μόντι.
 * Οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου όχι απλά αποδέχονται μία τέτοια εξέλιξη, αλλά την έχουν προτείνει κιόλας – και γι΄αυτό μιλούν για «ευκαιρία» που έδωσε ο Γ. Καρατζαφέρης με την χθεσινή πιρουέτα, καθώς άνοιξε την πόρτα και στον ανασχηματισμό και στην αναβολή των εκλογών.
 ~ Σαμαράς: Ναι σε ανασχηματισμό - αλλά και εκλογές
 * Ο κ. Σαμαράς; Σύμφωνα με συνεργάτες του εμφανίζεται... “large” στο θέμα του ανασχηματισμού («ο πρωθυπουργός έχει δικαίωμα να κάνει αλλαγές στην έκταση που θέλει μα τα πρόσωπα που επιθυμεί»), ωστόσο σημειώνουν πως θα επιμείνει σήμερα στο αίτημά του για εκλογές «όταν ολοκληρωθούν δανειακή σύμβαση και ‘κούρεμα’». Πότε; Κάπου στα τέλη Απριλίου αφού οι ημερομηνίες για πριν το Πάσχα «δεν βγαίνουν».
 ~ «Πολιτική σταθερότητα» θέλουν οι Βρυξέλλες
 ~ Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσίασε χθες το Capital.gr, κοινοτικές πηγές αναφέρουν ότι οι εξελίξεις στην Αθήνα τα επόμενα 24ωρα θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες για το αν θα ανακοπεί η εξέλιξη επιδείνωσης της κατάστασης στην Ελλάδα όσον αφορά τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI.
 ~ Ως προϋποθέσεις για την αναστροφή του κλίματος, θέτουν όχι μόνο την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης, αλλά, παράλληλα, την παράταση του βίου της κυβέρνησης και την ενίσχυσή της με ένα βασικό κορμό τεχνοκρατών α λα Μόντι.
 ~ Οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν, ωστόσο, ότι μια τέτοια εξέλιξη προϋποθέτει τη συμφωνία και των δυο μεγάλων κομμάτων. Ως εκ τούτου, μένει να επιβεβαιωθεί η επιμονή Σαμαρά για ανοιξιάτικες κάλπες...
 * Διαβάστε ακόμη:
*"Πράσινο φως" από το υπουργικό για το νέο Μνημόνιο
*Μπαράζ υπουργικών παραιτήσεων και βουλευτικών “δεν ψηφίζω”
* Καρατζαφέρης: Δεν ψηφίζω ταπείνωση της χώρας, αλλά δεν αποσύρω τους υπουργούς μου
* Ανασχηματισμός επί θύραις λόγω Καρατζαφέρη
* Παραιτήθηκε και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

***Σαμαράς: "Εκλογές αμέσως μετά το PSI, συνεννοηθήκαμε;"
* Στη φράση «δεν μπορώ να διανοηθώ τη χώρα μου με άδεια ράφια» συμπύκνωσε ο Αντώνης Σαμαράς την ανάγκη να υπερψηφισθεί αύριο από τη Βουλή το νέο οικονομικό πρόγραμμα της χώρας.  * Την ίδια στιγμή, «σήκωσε» το θέμα των εκλογών, σε μία προσπάθεια να διαλύσει εντυπώσεις ότι έχει συναινέσει παρασκηνιακά στη μετάθεσή τους στο (μακρινό) μέλλον.
 ~ Κάλπη ίσον βαλβίδα κοινωνικής εκτόνωσης
 * Μιλώντας στην κοινοβουλετική ομάδα της ΝΔ ο κ. Σαμαράς ανέλυσε (περισσότερο διεξοδικά από ποτέ) τον λόγο για τον οποίον πρέπει να στηθούν κάλπες μέσα στην άνοιξη: «Τα άκρα ενισχύονται θυμίζοντας το τέλος της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Οι εκλογές θα λειτουργήσουν λυτρωτικά για το φρόνημα του λαού και, κυρίως, εκτονωτικά για την ελληνική κοινωνία. Αν δεν γίνουν, θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη», είπε, εμφανίζοντας την κάλπη σαν βαλβίδα εκτόνωσης.
 * Αυτή, δηλαδή, είναι η απάντησή του στα επιχειρήματα που προβάλλουν κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ και ο Γ.Καρατζαφέρης (σ.σ. αλλά και κοινοτικοί παράγοντες, ανεπισήμως) πως εάν γίνουν τώρα εκλογές, θα προκύψει πολύ ενισχυμένη η Αριστερά με ό,τι αυτό σημαίνει για τις μετεκλογικές εξελίξεις.
 * «Όταν ολοκληρωθεί το PSI θα ζητήσω την άμεση διάλυση της Βουλής. Αλλιώς κυβερνήστε χωρίς εμάς. Είμαστε σε θέση να επιβάλλουμε εκλογές και θα το κάνουμε. Συνεννοηθήκαμε νομίζω», ήταν η επωδός.
 ~ Αλλαγή πολιτικής για ανάταξη-ανάπτυξη
 * Σ΄αυτό το πλαίσιο, ο κ.Σαμαράς εμφάνισε τη ΝΔ ως τη μοναδική δύναμη «υπευθυνότητας και σύνεσης». Υπενθύμισε τους λόγους για τους οποίους απέρριψε την λάθος συνταγή του πρώτου Μνημονίου και για τη «δυστυχώς δικαίωσή μας εντός κι εκτός Ελλάδας» αφού η χώρα βυθίσθηκε στην ύφεση και η ανάπτυξη αναβάλλεται κάθε χρόνο για τον επόμενο.
 * Και δεσμεύθηκε πως ο ίδιος, μετά τις εκλογές (εάν τις κερδίσει, βεβαίως) θα δώσει τη μάχη της ανάταξης και ανάπτυξης της χώρας: «Επιμένω ότι η συνταγή του Μνημονίου ήταν καταστροφικό λάθος. Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και διατήρηση τη κοινωνικής συνοχής. Αλλά για να γίνει αλλαγή πολιτικής πρέπει να υπάρχει χώρα».
 ~ Υπέγραφαν ό,τι τους έδιναν, θα λογοδοτήσουν
 * Κατακεραύνωσε την κυβέρνηση Παπανδρέου («δεν διαπραγματεύθηκε τίποτα, υπέγραφαν ότι τους έδιναν») και δεσμεύθηκε ότι για «τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ θα έλθει η ώρα του καταλογισμού στην επόμενη Βουλή».
 * Στον αντίποδα, όπως αναμενόταν, τοποθέτησε τις «σκληρές διαπραγματεύσεις» των τελευταίων ημερών που οδήγησαν σε όποια θετικά αποτελέσματα ήταν δυνατόν, όπως οι μικρότερες μειώσεις στις συντάξεις…
 ~ Πού είναι… ο πάτος στο βαρέλι;
 * Μοίρασε τις ευθύνες εξίσου στον προηγούμενο υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου («έλεγε ότι θα βγουμε στις αγορές το 2011 και ότι θα είχαμε ανάκαμψη το 2012») και στον νυν Ευ.Βενιζέλο (τον Ιούλιο έλεγε ότι μπήκε πάτος στο βαρέλι και αμέσως μετά κατέρρευσαν τα πάντα, μιλούσε για πρωτογενές πλεόνασμα το 2012 και αλλά ακόμη για το πρωτογενές έλλειμμα παλεύουμε»).
 * Αναφέρθηκε στην «καταστροφική πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου για δημοψήφισμα» εξαιτίας της οποίας «η Ευρώπη έπαψε να μας έχει εμπιστοσύνη».
 ~ ΝΔ =η μόνη συντεταγμένη δύναμη στο χάος
 * Ως εκ τούτων, εμφάνισε τη ΝΔ ως τη μόνη «συντεταγμένη δύναμη στο χάος», περιγράφοντας την εικόνα των άλλων δύο κομμάτων που στήριξαν το πρώτο Μνημόνιο και τα λάθη του ως εξής:
 * «Το ΠΑΣΟΚ που επέβαλλε το Μνημόνιο και ειρωνευόταν εμάς σήμερα διαλύεται. Οι ίδιοι το λένε. Εγιναν ζούγκλα. Ο ΛΑΟΣ φεύγει από την κυβέρνηση και καταψηφίζει το οικονομικό πρόγραμμα. Δεν θα το σχολιάσω»...
 ~ «Δεν θέλω τζάμπα μάγκες»
 & Οσο για την κομματική πειοθαρχία στην αυριανή ψηφοφορία; Ξεκαθάρισε πως όποιος βουλευτής σκεφτεί μικροπολιτικά και προς ίδιον εκλογικό όφελος, δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. «Τσάμπα επαναστάτες και τσάμπα μάγκες δεν τους θέλω υποψηφίους», ήταν η προειδοποίηση.
* Και το… καρότο; «Σκεφτείτε και κάντε το καθήκον σας, σας έχω εμπιστοσύνη»…

*** Παπανδρέου: "Η μάχη θα κερδηθεί"

* Δίνουμε μάχη για να σώσουμε τον πολίτη και τα κοινωνικά του δικαιώματα από την πλήρη εξαφάνιση, τόνισε στην εισηγητική του ομίλία στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο Πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου.  * «Έτυχε σε μας να πάρουμε στην πλάτη μας τα την τύχη της χώρας. Δίνουμε μάχη να σώσουμε τον πολίτη και τα κοινωνικά του δικαιώματα από την πλήρη εξαφάνιση. Η μάχη πρέπει να κερδηθεί και θα κερδηθεί» σημείωσε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη που δεν πρόλαβε σε δύο χρόνια να διορθώσει τα λάθη δεκαετιών.
 * «Δίνουμε μάχη με τα πολεμοφόδια που βρήκμε και αυτά τα πολεμοφόδια ήταν πενιχρά» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε «μη χάσουμε τον πόλεμο».

***  *** ΘΕΣΕΙΣ … ΑΠΟΨΕΙΣ ….. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ….. ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ… :
AYTA ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ …ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ :
** ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ.......

Δύο ακόμα ημέρες ( Σάββατο και Κυριακή ) θα παραμείνουν οι μικροπωλητές στην πόλη μας.Συμφωνα με τις πληροφορίες που συλλέξαμε μέχρι την Κυριακή θα "δώσουν" παράταση στο πανηγύρι μας οι μικροπωλητές ,οι οποίοι λόγω του άσχημου καιρού δεν κατάφεραν να πουλήσουν την πραγματειά τους και να συγκεντρώσουν τα αναμενόμενα.Ετσι και εσείς που ακομη δεν εχετε καταφέρει να ερθετε στην πολη μας λογω καιρουπερισσότερα » ...
 Ακολουθού σχετικά Βίοντεο : ΔΕΙΤΕ ΤΑ !! :

~*** Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπου Φιλιατρών 2012 : http://www.youtube.com/watch?v=4CJ4TwsWM3I




~** Περιφορά εικόνας Αγίου Χαραλάμπου Φιλιατρών 2012 : http://www.youtube.com/watch?v=RA0p3Kl3Lrs  ,



~**Παρέλαση -Περιφορά εικόνας Αγ. Χαραλάμπου Φιλιατρών 2012: http://www.youtube.com/watch?v=wnM_71dYxuM  ,



~** Εορταστικές εκδηλώσεις στα Φιλιατρά Μεσσηνίας 2012 : http://www.youtube.com/watch?v=yfiF6Te-vrE  ,



** Συνεδριάζει το κόμμα της απάτης... υπό του ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΑ Σαμαρά
* Στις 11.30 το πρωί του Σαββάτου στη Βουλή θα γίνει η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αναβλήθηκε την Παρασκευή, λόγω της κρίσιμης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.****Η παραίτηση του Γιάννη Μανώλη, πρωί της Πέμπτης που μας πέρασε, κλιμάκωσε τις εσωκομματικές αντιδράσεις. Ο Αντώνης Σαμαράς ενδέχεται να θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας κατά την ψηφοφορία της Κυριακής.*πληροφορίες από pontikopagida**

** Το Καστελόριζο επιστρέφει στη Δραχμή ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς το Κράτος.
~ Η Μεγίστη, γνωστότερη με την ονομασία Καστελλόριζο (κόκκινο φρούριο), αποτελεί το νοτιανατολικότερο άκρο της Ευρώπης. Απέχει μόλις 2 ναυτικά μίλια από τις τουρκικές ακτές και οι 450 κάτοικοί της (μαζί και οι στρατιώτες) νιώθουν καθημερινά την «καυτή ανάσα» της γείτονας από πάνω τους.Την ώρα, δε, που η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να... υπογράψει ένα νέο μνημόνιο, εν μέσω έντονων αντιδράσεων κοινωνίας και εργαζομένων, ώστε η χώρα μας να παραμείνει πάση θυσία στο ευρώ, στο Καστελόριζο, το «νησί του μνημονίου», προσωνύμιο από τότε που ο τέως πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου πριν σχεδόν 22 μήνες ανακοίνωσε από το νησί την ένταξη της Ελλάδας στο πρώτο μνημόνιο, ετοιμάζεται να υψώσει σημαία ανεξαρτησίας και να επιστρέψει εκεί από όπου ξεκίνησε η Ελλάδα: Στη δραχμή!!!
~  Ενδεικτικά είναι τα όσα λέει στην aftodioikisi.gr ο ο δήμαρχος του «νησιού του μνημονίου», ο Παύλος Πανηγύρης, εκφράζονται το θυμό αλλά και την απελπισία του από τη συμπεριφορά των πολιτικών απέναντι στο Καστελόριζο.
~ «Κάποια στιγμή θα σηκωθούμε να φύγουμε και θα σηκώσουμε την «ανεξάρτητη σημαία της επανάστασης», την «ανεξάρτητη σημαία του Καστελλόριζου». Θα επιστρέψουμε στη δραχμή, μιας και, όπως φαίνεται, η πατρίδα μας με το ευρώ δεν είναι πλέον ανεξάρτητη. Για να είμαστε και Έλληνες και ανεξάρτητοι», τονίζει με έμφαση.
~ Και προσθέτει: «Νιώθουμε παραμελημένοι, εγκαταλελειμμένοι, ότι δεν υπάρχει κράτος. Δεκαοχτώ χρόνια δήμαρχος και έχω απογοητευθεί», σημειώντας πως η ανάπτυξη δεν έχει φτάσει ακόμα στο νησί, ή αν πήγε, «έφυγε» μαζί με τους επισήμους και τις υποσχέσεις τους.
~ Κατέστρεψαν το Καστελλόριζο, καταστρέφουν τη χώρα, σημειώνει και επιτίθεται με σφοδρότητα συλλήβδην εναντίον του πολιτικού προσωπικού της χώρας (πλην ενός, του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη): «Αυτοί οι ανεγκέφαλοι που βγαίνουν σήμερα στις τηλεοράσεις και δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα μας περνούν για βλάκες. Λένε ότι έκαναν λάθη και έχουν το θράσος να θέλουν να πάρουν πάλι τα ηνία αυτής της χώρας. Για εμένα είναι ανεπιθύμητοι. Δε θέλουμε κανέναν πλέον εδώ πέρα. Να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους».

~** Τουρκικές «εισαγωγές»
~ Αναφορικά με το δήμο του, πέραν της έλλειψης προσωπικού που παρουσιάστηκε με την εφαρμογή του ΟΕΥ, «από τα 20 άτομα που προβλέπει, έχω αυτή τη στιγμή 5 άτομα, και ένα μηχανικό που θέλω για μελέτες δεν έχω• δεν υπάρχει σωστή κατανομή των ειδικοτήτων», λέει ο δήμαρχος, το σημαντικότερο πρόβλημα στο νησί είναι η τροφοδοσία.
~ Και εδώ το πρόβλημα έρχεται να το λύσει η… ευγενική χορηγία της Τουρκίας, στις ακτές της οποίας κατεθύνονται οι Καστελλοριζίτες για να προμηθευτούν τρόφιμα, καθώς -όπως λέει ο δήμαρχος- ό,τι αγοράσουν συν τα εισιτήρια είναι… φτηνότερα από τα σούπερ μάρκετ της Μεγίστης, που είναι ακριβότερα ακόμα και από αυτά της Ρόδου. Η προμήθεια αυτή φτάνει στο 30-40% των αναγκών των κατοίκων του νησιού.-
** tsantiri.gr , epirus.ellas.voula@gmail.com

** Έκκληση στους ισχυρούς της Ευρώπης από μια Ελληνίδα.
* Γράφει η Αγγελική ΠαπακωστοπούλουΤο έγκλημα ολοκληρώνεται σιγά-σιγά μέσα σ’ ένα απίστευτο περιβάλλον αθλιότητας και γελοιότητας μαζί.Και οι δικές μας ευθύνες όμως είναι πολλές, απ’ τις λάθος επιλογές και την εμπιστοσύνη που δείξαμε στους πολιτικούς μας. Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι... μας μισούσαν τόσο πολύ οι δικοί μας άνθρωποι.Δεν βλέπαμε το σχέδιο που είχαν εκπονήσει για το χαμό μας. Κωφεύουν και γελάνε βλέποντας το θάνατό μας. Δεν περιμένω να φθάσει η δική μου κραυγή στην Βουλή των Ελλήνων (;)Γι’ αυτό απευθύνω έκκληση, η ασήμαντη εγώ, στους ισχυρούς της Ευρώπης που τα έχουν βάλει μαζί μας. Οι Έλληνες το ξέρω είμαστε « αεί παίδες». Άτακτα παιδιά που σας έχουν όμως ανεξίτηλα μπολιάσει.
~ Εξαιτίας των ερώτων του Δία, έχετε εσείς το όνομά σας.
Το φορολογικό σας σύστημα, σας το έχει δώσει ο Σόλων.
Διοικείτε τους λαούς σας από τους νόμους του Περικλή και του Κλεισθένη.
Πολεμάτε σωστά γιατί έχετε διαβάσει Θουκυδίδη.
Η αρετή σας πηγάζει απ’ τον Σωκράτη.
~ Είστε πιο λογικοί από μας το ξέρω, γιατί μας πήρατε τον Αριστοτέλη.
Στην ιατρική τα πάτε πολύ καλά, γιατί η αρχή έγινε από τον Ιπποκράτη.
Τα κέρδη από τα μουσεία σας προέρχονται απ’ τις δικές μας κλεμμένες Ιερές Πέτρες.
Η γλώσσα σας γλυκαίνει γιατί είναι αναμεμιγμένη με τους δικούς μας φθόγγους.
Η μουσική σάς συντροφεύει γιατί το καλάμι ζωντάνεψε στα χέρια του Πάνα και του Μαρσύα.
Γλεντάτε με το κρασί μας, που φύτεψε ο Βάκχος στα χωράφια του Οινέα.
Λογαριάζετε τα χρέη μας με τα μαθηματικά του Πυθαγόρα.
Ατενίζετε τις ουράνιες σφαίρες με τα μάτια του Αριστάρχου.
~ Όταν μιλάτε για Θεούς, για όντα και μη όντα, στα μονοπάτια βαδίζετε της σκέψης του Παρμενίδη και του Ξενοφάνη.
Για να βρείτε την Αρχή, σκύψατε στον Τίμαιο του θείου Πλάτωνα, αλλά δεν ξέρω αν κάτι έστω έχετε καταλάβει…
Μην μας σπρώχνετε στα-χαρτογραφημένα από τον Φιλόλαο- Τάρταρα και στο σκότος του Άδη.
Μη μας στερείτε τον ήλιο.
Ο Έλληνας μεγαλουργεί μόνο όταν τρέφεται μ’ ελευθερία και δίκαιο.
Το χώμα μας είναι σκληρό, μα το ποτίζουμε μ’ αίμα και ιδρώτα για να μαλακώσει, θέλουμε όμως και ήλιο, γι αυτό τον έχουμε κάνει Θεό μας.
Εξάλλου αν σβηστεί ο δικός μας ο ήλιος,
Θα χαθεί και η δικιά σας ετερόφωτη λάμψη…
*Με εκτίμηση,
Αγγελική Παπακωστοπούλου

** Το πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα στερείται πολιτικού ηγέτη
***Tο έχουμε επισημάνει πολλές φορές: το πρόβλημα της χώρας αυτή τη στιγμή –και τα προηγούμενα πολλά χρόνια- δεν είναι ούτε το χρέος ούτε η διάθεση του Έλληνα για δουλειά. Το πρόβλημα είναι η έλλειψη πολιτικής ηγεσίας. Ένα πρόβλημα που διογκώνεται στη συγκεκριμένη κρίσιμη στιγμή. Κανείς..**πολίτης δεν μπορεί να επιλέξει με σιγουριά ευρώ ή δραχμή, όχι γιατί δεν υπάρχει δίλημμα αλλά γιατί κανείς πολιτικός ηγέτης δεν είναι σε θέση να αναλάβει την ευθύνη για να πει πως θα είναι η επόμενη μέρα –οι γενικόλογες φανφάρες πέθαναν.**Κανείς δεν έχει την ικανότητα να πάρει τα γκέμια στα χέρια...τα γκέμια .- Την ώρα που ο κόσμος κρέμεται από τα χείλη τους, ο ένας απαγγέλει Καβάφη, ο άλλος ψελλίζει εκλογές αλλά δεν τολμά να τις ζητήσει, για τον τρίτο περιττεύουν τα σχόλια και ο τέταρτος το χαβά του ως γνήσιος υπηρέτης των ξένων αφεντάδων! Η πολιτική ηγεσία αποδεικνύεται ελάχιστη μπροστά στην Ιστορία. Η ανεπάρκειά τους είναι τόση που κάνει τον Τσίπρα να φαντάζει… Ντε Γκωλ.
* Όμως είναι και το άλλο. Με τη στάση που έχουν τηρήσει την τελευταία διετία, οπότε και ουσιαστικά επέτρεψαν να διαλυθεί η χώρα, έχουν χάσει πλήρως την επιστοσύνη των πολιτών. Φαντάζει πια γελοίο το επιχείρημα ότι αγωνίζονται για το… κατοστάρικο του κατώτατου μισθού όταν τον έχουν πάει στα 492 ευρώ το κεφάλι, δηλαδή τον έχουν μειώσει τουλάχιστον κατά 40%. Έστω αυτή την ώρα που οι Έλληνες περιμένουν να ακούσουν τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα για να ανακάμψει και να αναπτυχθεί, το πολιτικοδημοσιογραφικό κατεστημένο αναπτύσσει τη μνημονιακή προπαγάνδα –για τον ΟΕΚ που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες ούτε κουβέντα. Οι ώρες που ακολουθούν είναι κρίσιμες. Ο Καρατζαφέρης που έχει πολιτικό ένστικτο την έκανε διακριτικά –αν μη τι άλλο αυτό θεωρεί- την ώρα που στη Συγγρού επιλέγουν παλαιοκομματικές μεθόδους για συγκράτηση των αμνών στο μαντρί. Δεν αποκλείεται να δούμε τον Παπαδήμο να παραιτείται πρώτος, σε ένα σχέδιο αιφνιδιασμού προς πίεση των κυβερνητικών εταίρων. Η κοινή δήλωση Θεοδωράκη – Γλέζου πρέπει να προβληματίσει. Καλούν τον κόσμο στο Σύνταγμα την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, «να μαζευτούμε έξω από τη Βουλή για να απαιτήσουμε να μην υπογραφεί η θανατική καταδίκη της πατρίδας μας, που είναι η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης». Βαριές κουβέντες από κορυφαίους Έλληνες που κάποιοι θέλουν να τους βάλουν στο περιθώριο. Όλο και περισσότεροι στην Ευρώπη αντιλαμβάνονται που το πάει η Γερμανία. Για να δούμε… Κυριακή κοντή γιορτή. Και ελλείψει ηγεσίας, πραγματικά ο Θεός να βάλει το χέρι του…
~ http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/02/blog-post_2377.html#ixzz1m3w40e1q

** ΑΘΛΗΤΙΚΗ ενημέρωση του Σαββάτου :
~* Για την Σούπερ Λίνκ στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  :
* Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα  0-0  , (0-0).- ^
Τα γκόλ : -
Κάρτες : Σουλεϊμάν Ακίμ Όμο , Δημήτρης Σιόβας ,Κωνσταντίνος Μενδρινός , Αλέξανδρος Μιχαήλ ,  Χρήστος Πατσατζόγλου , ώτης Κηπουρός , Γιώργος Ντάσιος , Φώτης Γεωργίου .- ^
 * ΟΦΗ  Ηρακλείου - ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης  0-2 , (0-2).- ^
Τα γκόλ: 24΄ , 38΄Απόστολος Γιάννου ,.-^  
Κάρτες : Ζόρνι Λόπεζ , Στάθης Ταυλαρίδης , Στέλιος Μαλεζάς ,Δημήτρης Σαλπιγκίδης , Γιώργος Φωτεινάκης , Ντάριο Κρέσιτς ,.- ^  

~** Για την Α΄Τοπική της ΕΠΣΜεσσηνίας  , 21η αγωνιστική :
Μεσσηνιακός Γ.Σ. -Ολυμπιακός Καλαμάτας 0-2 .- ^
Εθνικός Μελιγαλά - Ακρίτας Κορώνης  2-0 .- ^

Ομόνοια Καλαμάτας - Αίας Καλαμάτας  5-1 .- ^

~** Για την Β΄ τοπική στο Μεσσηνιακό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο :
~ 1ος όμιλος : 19η αγωνιστική :
ΑΕΟΣΩΜ Καλαμάτας - Α.Ο. Πατίστα 1-2 .- ^ 
Α.Σ.Ανδρούσα - Νίκη Πλάτης  2-1 .- ^ 
Αστέρας Μικρομάνης - Α.Σ. Μάνεσι 2-1 .- ^ 
ΑΠ.Σ. Άρις - Α.Ο. Διαβολιτσίου 1-3  
~ 2ος όμιλος  , 19 αγωνιστική :
Τσικλητήρας Πύλου - Θύελλα Χαρολοπιού 2-1 .- ^
Α.Ο. Στενωσιάς - Χανδριναϊκός Π.Σ. 4-2  .- ^
Δόξα Καλαμάτας - Νέστωρας Πύλου 8-2 .- ^

~** Για την Γ΄τοπική στο ποδόσφαιρο ΕΠΣΜεσσηνίας :
1ος όμιλος , 17η αγωνιστική :
* Διαγόρας Κοπανακίου - Α.Ο. Σελλά 2-1 .- ^
* Ολυμπιακός Διαβολιτσίου - Α.Ε. Γαργαλιάνων 0-3 .-^ α.α.
2ος όμιλος :
Α.Σ. Δαναός Καλαμάτας - Νέδουσα Αλαγονίας  1-4 .- ^
Α.Ε. Μάνης - ΑΠΟ Καλαμάτας Ίκαρος 3-0 .- ^
ΑΠΣ. Δήμος Παπαφλάσσας - Α.Ο. Χατζή 5-2 .- ^

~* Για την 1η κατηγορία στο Κυπριακό Ποδόσφαιρο :
~ Απόλλων Λεμεσού - Νέα Σ αλαμίνα  3-2 , (1-2).- ^
~ ΑΕΚ  Λάρνακας - Ομόνοια Λευκωσίας 2-1  , (1-0).- ^
~ Ολυμπιακός Λευκωσίας - Ένωση Νέων Παραλιμνίου 2-0 , (1-0).- ^

~** Για την Α1 στο Ελληνικό Μπάσκετ  :
Ίκαρος Καλλιθέας - Άρης Θεσσαλονίκης   69-54 .-^
ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης - Μαρούσι  86-82  .- ^
~ Ηλυσιακός - Α.Γ.Ο. Ρεθύμνου  64-69  ,  (35-37) .-  

*** Προς ανασχηματισμό η κυβέρνηση Παπαδήμου
~ Τα δεδομένα έχουν πλέον αλλάξει για την κυβέρνηση Παπαδήμου, μετά τις παραιτήσεις των υπουργών του ΛΑΟΣ και της κυρίας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Μετά από αυτές τις εξελίξεις, όλα δείχνουν ότι επί θύραις βρίσκεται ο ανασχηματισμός.  ~ Συγκεκριμένα, τις παραιτήσεις τους έχουν υποβάλει μέχρι στιγμής ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριος Ροντούλης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Άμυνας πρέσβης Γεώργιος Γεωργίου και η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
 ~ Έτσι, η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που ξεκίνησε στις 7.30 μ.μ., απόκτησε άλλη βαρύτητα. Αρχικές πληροφορίες έλεγαν ότι η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη δημόσια τηλεόραση. Εντούτοις, δόθηκαν στη δημοσιότητα μαγνητοσκοπημένα αποσπάσματα.
 ~ Σε δήλωσή του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας τόνισε: «Είναι φανερό ότι ευρύτερες σκοπιμότητες, εντός και εκτός Ελλάδας, υπαγορεύουν τη διαχείριση αυτού του προγράμματος για τη διαμόρφωση μιας υποτιμητικής εικόνας για τον ελληνικό λαό, τα κόμματα και τη χώρα μας. Αυτό δεν είναι δεκτό. Οφείλουμε να σπάσουμε αυτόν τον κλοιό. Δημοσιονομική πολιτική και διαρθρωτικές αλλαγές με πολιτική ανάπτυξης οδηγούν την Ελλάδα στο να πάψει να είναι ο φτωχός συγγενής και εταίρος β' κατηγορίας. Η κυβέρνηση για να ανταποκριθεί στο ρόλο της μπροστά στη μεγάλη πρόκληση, πρέπει και αυτή να αλλάξει. Ο πρωθυπουργός έχει το λόγο».
 ~ Το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ανάφερε ότι «μπρος στην λαϊκή αγανάκτηση και αντίδραση, τα κόμματα της συγκυβέρνησης παραπαίουν και φανερώνεται η αδυναμία τους να διαπράξουν το νέο μεγάλο αποτρόπαιο έγκλημα που έχουν συναποφασίσει υπηρετώντας την πλουτοκρατία και την ευρωλυκοσυμμαχία».
 ~ «Η κυβέρνηση Παπαδήμου καταρρέει κάτω από την λαϊκή κατακραυγή και τα αδιέξοδα που μας οδήγησε η πολιτική της. Οι μνημονιακοί υπουργοί πηδούν από το καράβι για να διασωθούν. Ο πρωθυπουργός δεν έχει καμιά νομιμοποίηση να συνεχίζει να παραμένει στη θέση του, υλοποιώντας μια κατάφωρα άδικη και αντικοινωνική πολιτική. Αποτελεί μονόδρομο η παραίτηση του και η προκήρυξη εκλογών. Είναι η στιγμή ο λαός να βάλει αποφασιστικά τη σφραγίδα του στις εξελίξεις» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.
 ~ «Αυτές οι πολιτικές ηγεσίες, αυτή την ώρα δεν αξίζουν στον ελληνικό λαό» δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη κληθείσα να σχολιάσει τις εξελίξεις. «Βλέπετε μπροστά σας το θέατρο σκιών το οποίο παίζεται όλες τις τελευταίες ημέρες από όλους. Είναι ντροπή. Ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε απόγνωση και εκείνοι παίζουν εκλογικά παιχνίδια. Πιστεύω ότι η τιμωρία θα είναι πάρα πολύ μεγάλη» συμπλήρωσε.
 ~* Αναβρασμός στις ΚΟ
 * Την ίδια ώρα, αναβρασμός επικρατούσε στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των δύο μεγάλων κομμάτων. Οι προγραμματισμένες για χθες, Παρασκευή, συνεδριάσεις των ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. αναβλήθηκαν για σήμερα Σάββατο.
 * Στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται τα ρήγματα στην ΚΟ καθώς την παραίτησή του από τη βουλευτική του έδρα υπέβαλε ο βουλευτής Άρτας, Παύλος Στασινός, μία μέρα μετά την παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας και βουλευτή Ηλείας του Κινήματος, Γιάννη Κουτσούκου.
 * Την απόφασή της να μην ψηφίσει το νέο μνημόνιο γνωστοποίησε εξάλλου και η ανεξάρτητη βουλευτής (πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ) Μιλένα Αποστολάκη, καθώς, όπως αναφέρει σε δήλωσή της, είναι ανυπόστατο πλέον το επιχείρημα ότι η ψήφιση της δανειακής σύμβασης αποτρέπει τη χρεοκοπία της χώρας.
 * Ο βουλευτής Τρικάλων Χρήστος Μαγκούφης δήλωσε επίσης ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα, όπως και ο βουλευτής Ηρακλείου Ιωάννης Μιχελογιαννάκης και ο βουλευτής Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη.
 * O πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς ανέβαλε για σήμερα τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με στόχο να εξηγήσει γιατί το κόμμα πρέπει να στηρίξει τα υφεσιακά μέτρα του νέου Μνημονίου.
 * Εκτός της παραίτησης του Γ. Μανώλη από τη θέση του γραμματέα Συνδικαλιστικού, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έρχεται αντιμέτωπος και με τη διαφωνία επί των μέτρων που έχουν εκφράσει τις προηγούμενες ημέρες ορισμένοι βουλευτές του κόμματος. Μεταξύ αυτών, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος τόνισε ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα, αλλά θα ψηφίσει το PSI.

*** Αδιάφοροι στους καναπέδες οι πολίτες της Καλαμάτας
* Με πολύ μικρή συμμετοχή, σε σχέση με την άγρια επίθεση στα εργασιακά, πραγματοποιήθηκαν χθες οι απεργιακές συγκεντρώσεις στην Καλαμάτα.  * Χωρίς την αναμενόμενη συμμετοχή, σε σχέση με τις απίστευτες επιθέσεις που δέχονται τα εργασιακά δικαιώματα και το κοινωνικό κράτος, πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί στο κέντρο της Καλαμάτας οι απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας ενάντια στη νέα δανειακή σύμβαση και τους όρους της.
 * Η μία συγκέντρωση ήταν στο Εργατικό Κέντρο, σε συνεργασία με το Συντονιστικό Ενάντια στο Νέο Μνημόνιο, την ΑΔΕΔΥ και άλλους φορείς. Η «Ανοιχτή Συνέλευση» διοργάνωσε συγκέντρωση στο σιντριβάνι της κεντρικής πλατείας, ενώ στη συνέχεια ενώθηκε με την πορεία του Εργατικού Κέντρου. Η τρίτη συγκέντρωση, του ΠΑΜΕ και άλλων σωματείων, έγινε στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Τη δική τους διαμαρτυρία διοργάνωσαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο και τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.
 * Συγκεντρώσεις είχαν προγραμματιστεί και για το απόγευμα χθες, ενώ το Συντονιστικό Ενάντια στο Νέο Μνημόνιο, το Εργατικό Κέντρο και η ΑΔΕΔΥ καλούν σε παλλαϊκή συγκέντρωση αύριο Κυριακή στις 11.00 το πρωί στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.
 * Η τρίτη συγκέντρωση, του ΠΑΜΕ και άλλων σωματείων, έγινε στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Τη δική τους διαμαρτυρία διοργάνωσαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο και τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.
* Νωρίς το πρωί, εργαζόμενοι υπηρεσιών του Διοικητηρίου κατέλαβαν το κτήριο, το οποίο παρέμεινε κλειστό, ενώ μέλη του ΠΑΜΕ έκαναν κατάληψη στις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Καλαμάτας, στην οδό Φιλελλήνων.
* Συγκεντρώσεις είχαν προγραμματιστεί και για το απόγευμα χθες, ενώ το Συντονιστικό Ενάντια στο Νέο Μνημόνιο, το Εργατικό Κέντρο και η ΑΔΕΔΥ καλούν σε παλλαϊκή συγκέντρωση αύριο Κυριακή στις 11.00 το πρωί στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.

*** Tα Φιλιατρά τίμησαν τον Άγιο Χαράλαμπο!
* Με μεγαλοπρέπεια τίμησαν χθες στα Φιλιατρά την παντριφυλιακή εορτή του πολιούχου τους Αγίου Χαραλάμπους. Τον εορτασμό λάμπρυνε η παρουσία των προσκεκλημένων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευσταθίου, ο οποίος προεξήρχε στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού, Νέας Σμύρνης Συμεών, Σερβίων και Κοζάνης Παύλου, μετά του επιχώριου Μητροπολίτη, Τριφυλίας και Ολυμπίας, κ. Χρυσοστόμου.  * Το πρωί η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών παιάνισε το εωθινό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ πιστοί από την ευρύτερη περιοχή συνέρρευσαν στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου και βρίσκεται η Ιερά Εικόνα του Αγίου και τελέστηκε Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.
* Στο κήρυγμά του, ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης Συμεών σημείωσε: «Οι άνθρωποι είμαστε αδύναμοι και έχουμε ανάγκη βοήθειας, ανάγκη συμπαραστάσεως. Τα γόνατά μας συχνά κλονίζονται, ο ορίζοντας της ζωής μας σκοτεινιάζει. Η πηγή από την οποία μπορεί ο άνθρωπος να αντλήσει βοήθεια και δύναμη, ισχύ και θάρρος είναι ο αληθινός Θεός!».
* Αφού αναφέρθηκε στη ζωή και τη δράση του Αγίου Χαραλάμπους, τον οποίο κάλεσε η χάρη του Θεού, τόνισε: «Σήμερα τιμούμε τη μνήμη του, επικαλούμε τις πρεσβείες του και όλοι εμείς προσπαθούμε να εμπνευστούμε από τη ζωή και το παράδειγμά του!». Παρά το κρύο και το βροχόπτωση, κανονικά και με τη συμμετοχή των πιστών, έγινε λιτανεία της Ιεράς και Εφεστίου Εικόνας του Αγίου, συνοδεία των Φιλαρμονικών του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, της Κυπαρισσίας και των Γαργαλιάνων, προσκόπων και μαθητών σχολείων, σε κεντρικές οδούς, με κατάληξη την κεντρική πλατεία, όπου και εψάλη δέηση.
* Ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Μητροπολίτες, ευχόμενος να είναι τα έτη τους ακόμη περισσότερα από αυτά του Αγίου Χαραλάμπους: «Ο Άγιος επέτρεψε με ηλιοφάνεια να κάνουμε τη λιτανεία Του! Τον λιτανεύομε εξ όλης της καρδίας μας και εξ όλης της ψυχής μας, διότι αποβλέπομε σε ένα, στην ευλογία και στην πρεσβεία του. Να πρεσβεύει για εμάς, έτσι ώστε όχι να βγούμε από την κρίση, αλλά να μας σώσει μέσα από την κρίση. Όχι να μας δώσει κάποια επίγεια χαρά, αλλά την ουράνια να προγευόμαστε και σε αυτή να αποβλέπομε!». Ακολούθως η πομπή επέστρεψε στον Ιερό Ναό, όπου και έγινε η Απόλυση.
* Στη συνέχεια ο Δήμος Τριφυλίας παρέθεσε δεξίωση στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών, όπου οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες είχαν την ευκαιρία, «μεταξύ οίνου και εδεσμάτων», να συζητήσουν για διάφορα ζητήματα, τοπικού και ευρύτερου ενδιαφέροντος, με κυρίαρχο το νέο μνημόνιο.
* Ο οικοδεσπότης δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, μαζί με τις ευχές του, σημείωσε: «Η γιορτή, για άλλη μια φορά, είχε λαμπρό χαρακτήρα. Είναι μια παντριφυλιακή γιορτή, η οποία συγκεντρώνει προσκυνητές όχι μόνο από τη Μεσσηνία, αλλά απ’ όλη την Πελοπόννησο σχεδόν. Αυτό μας ενθαρρύνει, μας δίνει δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε μία προσπάθεια η οποία έχει γίνει τρομερά δύσκολη».
* Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς σημείωσε: «Γιορτάζει ο Άγιος Χαράλαμπος, ο πολιούχος των Φιλιατρών και έχει έρθει κόσμος απ’ όλη την Ελλάδα αψηφώντας τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Εύχομαι ο Άγιος Χαράλαμπος να φωτίζει τις πολιτικές ηγεσίες, να έχουν έμπνευση και διορατικότητα, να ξεχάσουν το πολιτικό κόστος και να κοιτάνε πρώτα και κύρια το συμφέρον της χώρας. Εύχομαι στους πολίτες, υπομονή και κουράγιο. Χρειάζεται αισιοδοξία για να ατενίζουμε το μέλλον, πάντα όμως με αγώνες διεκδικητικούς!».
* Στις εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων, διακρίναμε το βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη, τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβούλιου Γιώργο Πουλοκέφαλο, τον Περιφερειακό Συμπαραστάτη του πολίτη Γιώργο Μπουλούκο, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρη Αδαμόπουλο, τους δημάρχους Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο και Οιχαλίας Φίλιππο Μπάμπη και τον επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας Δήμου Τριφυλίας» Δημήτρη Σωτηρόπουλο.

*** Αυξάνεται η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου
* Με ταχείς ρυθμούς εξαπλώνεται στην Ελλάδα, η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Αν και σε παγκόσμιο επίπεδο η χρήση του ξεκίνησε από το 2006 και στην Ελλάδα πρωτοεμφανίστηκε στα μέσα του 2008, τον τελευταίο χρόνο άρχισε να διαδίδεται ραγδαία, με τον αριθμό των χρηστών να αυξάνεται καθημερινά. Από πολλούς θεωρείται ως ο μελλοντικός τρόπος καπνίσματος, καθώς προβάλλεται ως «ένας υγιεινός» τρόπος απαλλαγής από το κλασικό τσιγάρο. * Ωστόσο, οι απόψεις για το αν και κατά πόσο αυτό ισχύει διαφέρουν, καθώς υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι είναι αντίθετοι στη χρήση του, βασιζόμενοι στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που να «αθωώνουν» τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου.
 Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει κάποιες απόπειρες προσέγγισης και διευκρίνισης του θέματος, οι οποίες περιορίζονται στη μελέτη των άμεσων συνεπειών του «ηλεκτρονικού καπνίσματος» στον ανθρώπινο οργανισμό και όχι στο τι μπορεί να προκαλέσει αυτό μακροπρόθεσμα.
* Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μία συσκευή που μπορεί να μοιάζει με το κλασικό τσιγάρο. Αποτελείται από την μπαταρία, τον ατμοποιητή και το φίλτρο μέσα στο οποίο βρίσκεται η νικοτίνη, αν αυτό είναι επιθυμητό, και το υγρό, το οποίο ο ατμοποιητής του ηλεκτρονικού τσιγάρου εξατμίζει για να παραχθεί ο καπνός. Το αναλώσιμο φίλτρο δίνει στο χρήστη του ηλεκτρονικού τσιγάρου την αίσθηση του καπνίσματος και μπορεί να περιέχει νικοτίνη σε ποσοστό, ανάλογα με το είδος, από 4 έως 6%, φυτική γλυκερίνη, νερό και διάφορα αρωματικά. Η νικοτίνη βρίσκεται σε υγρή μορφή και ανάλογα με το ποσοστό της, τα φίλτρα διακρίνονται σε υψηλής, μέτριας και μικρής ποσότητας. Υπάρχει και η δυνατότητα στο φίλτρο να μην εμπεριέχεται καθόλου νικοτίνη.
* Παρά το γεγονός ότι οι έρευνες σχετικά με τη χρήση, αλλά και τις συνέπειες του ηλεκτρονικού τσιγάρου στην υγεία των καπνιστών βρίσκονται ακόμα σε εμβρυακό στάδιο, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), στις αρχές Δεκεμβρίου, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατα του καπνίσματος και περιέχουν νικοτίνη, όπως είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο, με χρήση νικοτίνης, υπάγονται στα φαρμακευτικά προϊόντα και, συνεπώς, δεν επιτρέπεται να τεθούν στην αγορά, χωρίς άδεια κυκλοφορίας φαρμάκου του ΕΟΦ».
* Ταυτόχρονα, διευκρινίζει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει χορηγηθεί από τον ΕΟΦ καμία άδεια και ούτε έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα, με την προβλεπόμενη από το νόμο τεκμηρίωση για την ποιότητα, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των εν λόγω προϊόντων, ώστε να αξιολογηθούν από τον Οργανισμό.
* Ως εκ τούτου, επισημαίνει ότι τα προϊόντα που κυκλοφορούν είναι χωρίς άδεια και άρα παράνομα, ενώ εφιστά την προσοχή του καταναλωτικού κοινού στο γεγονός ότι τα προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου με χρήση νικοτίνης δεν είναι εγκεκριμένα και, επομένως, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθότι δεν έχει αξιολογηθεί η ασφάλεια τους.
* Λίγες ημέρες αργότερα το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα έρευνας για το αν και κατά πόσο το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι επιβλαβές για την υγεία των χρηστών. Η έρευνα έγινε από την επιστημονική ομάδα του δρος Ανδρέα Φλουρή, ερευνητή στη φυσιολογία του περιβάλλοντος.
* Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Φλουρής επισημαίνει ότι «καταρχήν πρέπει να τονιστεί ότι η έρευνα αφορούσε αποκλειστικά τις συνέπειες που μπορεί να προκληθούν από τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου στον ανθρώπινο οργανισμό άμεσα, δηλαδή μέσα σε μία ώρα αμέσως μετά τη χρήση του. Αυτό που προέκυψε από την έρευνά μας είναι ότι με τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου προκαλείται απόφραξη των αναπνευστικών αεραγωγών, δηλαδή των πνευμόνων, όμως σαφώς μικρότερης κλίμακας σε σχέση με το κοινό τσιγάρο, σε ένα ποσοστό της τάξης του 30%, όχι τόσο λόγω της νικοτίνης, αλλά άλλων ουσιών που εμπεριέχονται. Να επαναλάβω ότι μιλάμε για τις άμεσες συνέπειες και όχι τις μακροπρόθεσμες, οι οποίες ακόμα είναι προς διερεύνηση».
* Από τη μεριά τους, οι έμποροι του ηλεκτρονικού τσιγάρου υποστηρίζουν ότι τοξικολογικές μελέτες αναφέρουν πως πρόκειται για μία ασφαλή μορφή καπνίσματος και ότι για όσους το προτιμούν μειώνονται οι κίνδυνοι για παθήσεις που οφείλονται στο κάπνισμα. Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι με τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν επηρεάζονται οι γύρω από τους καπνιστές.
* Παράλληλα, τονίζουν ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελεί ένα νέο μέσο απόλαυσης της αίσθησης του καπνίσματος και ότι πρόκειται για το καλύτερο και ασφαλέστερο υποκατάστατο του τσιγάρου και βοηθάει τον καπνιστή να ελαττώσει, πολλές φορές και να το κόψει, χωρίς να βλάπτει ούτε τον ίδιο ούτε να γεννά παθητικούς καπνιστές.
* Βέβαια, σε καμιά περίπτωση δεν υποστηρίζουν ότι όποιος δεν είναι καπνιστής μπορεί να ξεκινήσει τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Αντιθέτως, ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρέπει να γίνεται χρήση ειδικότερα από άτομα κάτω των 18 ετών, από έγκυες και θηλάζουσες. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο απευθύνεται αποκλειστικά σε όσους έχουν εθιστεί πολύ από τον καπνό του τσιγάρου και θέλουν να βρουν έναν τρόπο να το ελαττώσουν ή ακόμα και να απαλλαγούν από αυτό. Στα πλεονεκτήματά του, οι υποστηρικτές του ηλεκτρονικού καπνίσματος εντάσσουν και το οικονομικό, καθώς υποστηρίζουν ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι κατά πολύ πιο φθηνό σχέση με το κοινό τσιγάρο.
* Ωστόσο, επισημαίνουν ότι ήδη στην αγορά έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με την ανεξέλεγκτη διακίνηση του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι ο πλέον σωστός και ασφαλής τρόπος για να προμηθευτεί κάποιος ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι είτε μέσω διαδικτύου, είτε από τα ειδικά εμπορικά καταστήματα που ανήκουν σε επώνυμες εταιρείες. Υποστηρίζουν ότι εξαιτίας του ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο, ο καθένας μπορεί να πουλάει χωρίς άδεια ηλεκτρονικά τσιγάρα.
* Ισχυρίζονται ακόμα ότι έχει ξεκινήσει ένας πόλεμος εναντίον του ηλεκτρονικού τσιγάρου, καθώς θεωρείται ο μεγαλύτερος εχθρός του κλασικού, οπότε οι καπνοβιομηχανίες, παγκοσμίως, φοβούνται την ευρεία εξάπλωση του σε βάρος των δικών τους συμφερόντων.
* Θετική είναι η άποψη των χρηστών του ηλεκτρονικού τσιγάρου, καθώς, όπως λένε, είναι άοσμο, δεν αφήνει κατάλοιπα, όπως αποτσίγαρα και στάχτες, απαλλάσσει από σπίρτα, τασάκια και αναπτήρες.
* Ο Μάριος, χρόνιος καπνιστής, δηλώνει: «Έχω ξεκινήσει να καπνίζω ηλεκτρονικό τσιγάρο εδώ και ενάμιση μήνα και ακόμα τουλάχιστον δε μου λείπουν τα παλιά μου τσιγάρα». Ο Αλέξανδρος, που δηλώνει παλιός και μανιώδης καπνιστής, λέει ότι «από τότε που άρχισα να κάνω το ηλεκτρονικό τσιγάρο, έχω περιορίσει σημαντικά το παραδοσιακό κάπνισμα και πιστεύω με τον καιρό θα πετάξω το πακέτο στα σκουπίδια». Και ο Βαγγέλης πιστεύει ότι σύντομα θα σταματήσει το κάπνισμα με τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου. «Η αλήθεια είναι ότι από τότε που άρχισα τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου έχω ελαττώσει το κάπνισμα, αλλά ακόμα είναι αρκετές οι φορές που αναζητώ τα παλιά μου τσιγάρα, ο οργανισμός μου δηλαδή, και αναγκάζομαι να καπνίσω», λέει.
* Η Ελένη είναι καινούργια χρήστης του ηλεκτρονικού τσιγάρου και δηλώνει: «Έχω λίγες μέρες που άρχισα το ηλεκτρονικό τσιγάρο και δεν μπορώ ακόμα να πω με βεβαιότητα αν θα με κάνει να κόψω το κάπνισμα. Ωστόσο τις τελευταίες 3 ημέρες το έχω μειώσει αισθητά».

*** Ελληνικό φαγητό με σήμα ποιότητας
* Προτηγανισμένες πατάτες σε αυτοαποκαλούμενα παραδοσιακά εστιατόρια, χωριάτικη σαλάτα με σπορέλαιο και λευκό τυρί τρίτων χωρών που σερβίρεται ως ελληνική φέτα, σε τραπέζι με πλαστικό τραπεζομάντηλο και πλαστικές καρέκλες, περιγράφουν αρκετές φορές την εικόνα των ελληνικών εστιατορίων, ακόμη και σε περιοχές ιδιαίτερα τουριστικές.
* Την ίδια στιγμή, όπως αποκαλύπτει έρευνα του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών που πραγματοποιήθηκε στα τέλη του 2011 σε δείγμα 1.250 καταναλωτών από όλη την Ελλάδα, μειώθηκε το ποσοστό εκείνων που γευματίζουν συχνά (δύο με τέσσερις φορές την εβδομάδα) εκτός σπιτιού (από 35,04% το 2006 σε 28,32% το 2011). Το γεγονός αυτό αποδίδεται στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, σε συνδυασμό με το ότι δεν υποχώρησαν οι τιμές στα καταστήματα εστίασης.
* Απέναντι στην κατάσταση αυτή, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού αποφάσισε ήδη από το 1999 να προχωρήσει στη δημιουργία ενός πιστοποιητικού που θα μπορέσει να εξασφαλίσει την ποιότητα των ελληνικών εδεσμάτων, να τονώσει την ελληνική επιχειρηματικότητα στον τομέα της εστίασης και να ξαναφέρει το ελληνικό και το ξένο κοινό στις παραδοσιακές ταβέρνες.
* Εκείνο που το Ειδικό Σήμα Ποιότητας για την Ελληνική Κουζίνα ζητά από τους εστιάτορες είναι φαγητά φτιαγμένα με αποκλειστικά καλής ποιότητας ελαιόλαδο, σαλάτες με παρθένο ελαιόλαδο, ελληνική φέτα, ελληνικές τηγανητές πατάτες- σε καμιά περίπτωση προτηγανισμένες- ελληνικός καφές που παρασκευάζεται στη φωτιά και όχι στον ατμό και σερβίρεται με το μπρίκι στο τραπέζι, και κουβέρ που περιλαμβάνει υποχρεωτικά ελιές ή πάστα ελιάς και τοπικό ορεκτικό. Η «ελληνική σαλάτα» θα πρέπει, επίσης, να περιέχει ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, πιπεριά, ελιές, ρίγανη, τυρί φέτα και ελαιόλαδο και να σερβίρεται φρεσκοκομμένη και με άριστης ποιότητας παρθένο ελαιόλαδο.
* Επιπλέον, κριτήρια που βαθμολογούνται θετικά είναι η προσφορά χαρακτηριστικών πιάτων της τοπικής κουζίνας, η συστηματική χρησιμοποίηση ελληνικών τοπικών προϊόντων, όπως κρέατα, τυριά, λαχανικά και φρούτα, η καλαίσθητη διακόσμηση και επίπλωση του καταστήματος, η περιγραφή των εδεσμάτων στον τιμοκατάλογο, η προσφορά καλού ψωμιού και η διάθεση και παρουσίαση τοπικών εμφιαλωμένων κρασιών, καθώς και κρασιών από την υπόλοιπη Ελλάδα.
* «Στόχος του Ειδικού Σήματος Ποιότητας Ελληνικής Κουζίνας είναι η διάδοση και καθιέρωση της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας (εθνικής ή τοπικής) και της δημιουργικής ελληνικής κουζίνας, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και της ποιότητας των χρησιμοποιούμενων προϊόντων, η ανάδειξη της διαφορετικότητας της κάθε περιοχής ανά την επικράτεια, τόσο με τα τοπικά προϊόντα - εδέσματα όσο και με την καλή και σωστή εξυπηρέτηση πολιτών» επισημαίνει στο ΑΜΠΕ η αρμόδια διευθύντρια του ΕΟΤ Σοφία Λαζαρίδου.
* Στο ερώτημα αν έχουν βελτιωθεί, μέσω της χορήγησης του σήματος ποιότητας, οι παρεχόμενες υπηρεσίες, απαντά θετικά, λέγοντας ότι στις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν έχει παρατηρηθεί προσφορά άριστων πρώτων υλών και εμπλουτισμός του τιμοκαταλόγου με παραδοσιακά και τοπικά εδέσματα.
* Μέχρι σήμερα, 803 επιχειρήσεις έχουν λάβει το σχετικό σήμα ποιότητας, ενώ η συντριπτική τους πλειοψηφία έχει ενταχθεί σε ειδικά επιδοτούμενα προγράμματα ενισχύοντας την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα ως στοιχείο του συνολικού ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Τα περισσότερα πιστοποιητικά έχουν δοθεί σε επιχειρήσεις της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Κρήτης, του Πηλίου, της Καρδίτσας, των Τρικάλων και της Αιτωλοακαρνανίας.
* Το σήμα είναι προαιρετικό και ο επιχειρηματίας που ενδιαφέρεται να το αποκτήσει πρέπει να υποβάλει σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Ποιοτικού Ελέγχου και Εποπτείας Αγοράς του ΕΟΤ. Ακολούθως πραγματοποιείται έλεγχος από ειδικά κλιμάκια και, αν διαπιστωθούν ελλείψεις, γίνονται υποδείξεις για βελτιώσεις εν όψει του δεύτερου ελέγχου.
* Η πρακτική του σήματος ποιότητας για τη διασφάλιση ποιοτικής κουζίνας σε εθνικό επίπεδο εφαρμόζεται, άλλωστε, εδώ και χρόνια στο εξωτερικό, με θετικά αποτελέσματα τόσο στο τουριστικό προϊόν κάθε χώρας όσο και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

***Προσέλκυσε το ενδιαφέρον στην Agrotica
* Μεγάλη επισκεψιμότητα σημείωσε στην έκθεση Agrotica της Θεσσαλονίκης, όπου συμμετείχε, το περίπτερο του ΤΕΙ Καλαμάτας, ενώ εντυπωσίασε με τις νέες τεχνολογίες που έχει αναπτύξει στον αγροτικό τομέα, όπως τα υδροπονικά συστήματα καλλιεργειών.  * «Μέσα από την Agrotica είχαμε την ευκαιρία να αναδείξουμε τις καινούργιες τεχνολογίες, που το ΤΕΙ Καλαμάτας έχει αναπτύξει για τον αγροτικό τομέα, η δε υποδοχή από τον αγροτικό κόσμο ήταν πάρα πολύ θετική και το ενδιαφέρον έντονο. Επισκέφθηκα και εγώ την έκθεση και είδα την προσέλευση και το ενδιαφέρον του κοινού με τα μάτια μου» ανέφερε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Ανδρέας Κανάκης.
 * Ο Αναστάσιος Κότσιρας, επίκουρος καθηγητής σε θέματα Λαχανοκομίας και υδροπονικών καλλιεργειών, αναφέρθηκε στους τομείς που παρουσιάστηκαν στην έκθεση, όπως: καλλιέργειες σε προηγμένα υδροπονικά συστήματα, γευσιγνωσία ελαιολάδου, αειφόρος διαχείριση του γεωργικού περιβάλλοντος, θέματα βιολογικής καταπολέμησης επιβλαβών εντόμων, χρήση μεσογειακών φυτών στην κηποτεχνία κ.λπ. Διανεμήθηκαν επίσης 7.500 χιλιάδες ενημερωτικά φυλλάδια, 2.000 φιαλίδια ελαιολάδου από το αγρόκτημα του ΤΕΙ Καλαμάτας, ενώ τηρήθηκε και βιβλίο επισκεπτών απ’ όλη την Ελλάδα.
 * Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, όπου παρουσιάστηκαν θέματα γύρω από την Υδροπονία και την Εντομολογία. Η συνάντηση είχε στόχο και τη σύναψη συνεργασίας σε κοινά εκπαιδευτικά αντικείμενα. «Είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε και τις παραγωγικές δυνατότητες της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, η οποία, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο τις υψηλής τεχνολογίας εγκαταστάσεις της, εκτός από την εκπαίδευση, παράγει και διαθέτει προϊόντα υψηλής ποιότητας, κάτι που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση» σημείωσε ο κ. Κότσιρας.
 * Στροφή στη γεωργία
 * Ο Αν. Κότσιρας μεταφέροντας την εμπειρία της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη, παρατήρησε ότι πολλοί άνθρωποι, λόγω συνθηκών, έχουν επιλέξει ή τείνουν να επιλέξουν το επάγγελμα του αγρότη, αλλάζοντας ουσιαστικά την ανθρωπογεωγραφία του κλάδου και μειώνοντας το μέσο όρο ηλικίας στο επάγγελμα. «Ήρθαμε σε επαφή με πολλούς νέους αγρότες. Καταγράφεται, ουσιαστικά, μια τάση φυγής από τα αστικά κέντρα και οι πολίτες είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στην ελληνική γη».
 * Και πρόσθεσε: «Μεταφέροντας το σφυγμό της έκθεσης θα γίνουν προτάσεις στη Διοίκηση του ΤΕΙ για την πραγματοποίηση σεμιναρίων σε σπουδαστές γεωπονίας, επιστήμονες του γεωπονικού χώρου, αγρότες και απλούς πολίτες, με αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού και των προηγμένων εγκαταστάσεων του ΤΕΙ, όπως χαρακτηρίστηκαν και από την επιτυχή εξωτερική αξιολόγηση. Στόχος όλων μας, η δυναμική ανάπτυξης της ελληνικής γεωργίας και ιδιαίτερα της Πελοποννήσου».
 * Ο Χρήστος Μουρούτογλου, καθηγητής Εφαρμογών στη ΣΤΕΓ, ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της παρουσίασης στη Θεσσαλονίκη. Εκτός από τους εκπαιδευτικούς, τον Γιώργο Κωνσταντακόπουλο, υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του ΤΕΙ, τον Καλλίμαχο Νηφάκο, ειδικό τεχνικό προσωπικό του Εργαστηρίου Λαχανοκομίας, και την Ιωάννα Μηλιώνη από το Γραφείο Διασύνδεσης, «η οποία πίστεψε από την αρχή σε μας, συμβάλλοντας στη συνολική προβολή της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας».
 * Συμπλήρωσε ότι η Σχολή «μπορεί να συμβάλει, μέσω της εκπαίδευσης, αλλά και συνεργασιών με εταιρείες ή και απλούς ιδιώτες που ζητούν από το ΤΕΙ συμβουλευτικό ρόλο».
 * Και ο Γιώργος Σταθάς, αν. καθηγητής Εντομολογίας, χαρακτήρισε τη συμμετοχή στην Agrotica «μια πολύ καλή ευκαιρία για να συναντήσουμε άμεσα τον τελικό αποδέκτη του γνωστικού μας αντικειμένου που είναι ο καλλιεργητής». Ανέφερε ότι υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο για συζήτηση, για να πουν οι επισκέπτες τα προβλήματά τους σε θέματα Υδροπονίας, αρωματικών φυτών και φυτοπροστασίας, να ζητήσουν συμβουλές, αλλά και περαιτέρω συνεργασία σε επίπεδο συμβουλευτικής, ακόμη και για να αγοράσουν ελαιόλαδο ή λαχανικά του ΤΕΙ.

*** Πριν 94 χρόνια
- ΜΕΤΑ περισσής μεγαλοπρεπείας θα τελεσθούν σήμερον τα εγκαίνια του Οικονομικού Συσσιτίου εις το παρά το Άγιον Ιωάννην εργοστάσιον πρώην Μεταξουργείον. Χάρις εις τας φροντίδας του Διοικητικού Συμβούλιου και των Κυριών και Δεσποινίδων, αι οποίαι έχουν αναλάβει διαφόρους υπηρεσίας δια την τελείαν λειτουργίαν του οικονομικού συσσιτίου, διεκοσμήθη μετά μεγάλης φιλοκαλλίας το εσωτερικόν του εργοστασίου, εντός του οποίου έχουν εγκατασταθή τα μαγειρεία του Συσσιτίου.
- ΚΑΤΑ τα εγκαίνια θα προσέλθη πλήθος κόσμου αφιεμένης ελευθέρας της εισόδου. Επίσης θα παραστή και ο Μελισσουργός μετά του Στεφανοπούλου. Της λαμπράς ταύτης εορτής θα προηγηθή αγιασμός υπό του Ιεροκήρυκος Παπανικολοπούλου, μετά το πέρας θα διανεμηθώσι αναψυκτικά εις τους προσελθόντας υπό των δεσποινίδων, Μπενιάδου, Βασιλείου, Νικολοπούλου, Αντιγόνης Νικολοπούλου, Αλεξάκη, Συρίδου και Πεταλά. Μετά το τέλος των εγκαινίων θα αρχίση αμέσως η διανομή του συσσιτίου εις τους εγγραφέντας απόρους της πόλεώς μας.
- Ο Βασίλειος Καντάρης κάτοικος Κομοθέκλας της Ολυμπίας απήγαγεν την Γεωργούλαν, σύζυγον Τζανέτου Τζανετοπούλου, τραπείς εις άγνωστον διεύθυνσιν.

***
  
 ~*** ANAΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 :

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/02/1-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερότητας στην ενημέρωση , Η Ελληνική γλώσσα , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/02/2012.html  , Ελλαδα - Ευρώπη και Ελευθερία 2012 , Tετάρτη 01/02/2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/02/1-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012.-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/  , Παναγία Υπαπαντη Σωτήρα στην Καλαμάτα 2/02/2012 .- http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/2-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης 2 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/2-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Πεμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/3022012.html  ,
Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Παρασκευή 3/02/2012 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/02/4-5-2012.html  , Aυτό το Σαββατοκύριακο στην ενημέρωση 4 και 5 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/6022012.html  , Ελεύθερες Θέσεις ...Σκέψεις ....Απόψεις κ.λ.π.6/02/2012 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/7-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/02/blog-post.html  , Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012 , Το σημερινό διακύβευμα είναι η εθνική ταυτότητα και η ελευθερία μας .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/02/7-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 .-
 ** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/02/8-2012.html  , Σήμερα είναι Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 στην Ενημέρωση .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/9022012.html  , Ελεύθερες απόψεις ...! Θέσεις..!! Σκέψεις ...! κ.α. , Πέμπτη 9/02/2012 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/9-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/02/10-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 .-
**** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/02/11-12-2012.html , Αυτό το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου 2012 ,-

** Aπό Φιλιατρά  σε Γιάλοβα και Πύλο 10-02-2012 η διαδρομή μας: 
** Εικόνα 013.avi Ναυμαχία Πύλου αφήγηση 2012: http://youtu.be/cwmJk_xAamY  , ~** Εορταστικές εκδηλώσεις στα Φιλιατρά Μεσσηνίας 10-02-2012 : http://www.youtube.com/watch?v=yfiF6Te-vrE  ,



** ~** Aφήγηση για Άγιο Χαράλαμπο Φιλιατρών 10/02/2012 , πηγαίνοντας στις  εορταστικές εκδηλώσης Φιλιατρά Ν. Μεσσηνίας : http://www.youtube.com/watch?v=8kg4Ff14f4Y   ,



~** Ι.Ν.Άγίου Χαραλάμπους Φιλιατρών εντός 10/02/2012 : http://www.youtube.com/watch?v=9FYN1pI117w ,



~*** Φαγητό και διασκέδαση Γιάλοβα Πύλου Μεσσηνίας Παρασκευή 10/02/ 2012 στην ταβέρνα εξοχ. κέντρο "Χελονάκια " : http://www.youtube.com/watch?v=vkE42qGjkY0  ,



** ** Χορός στη Γιάλοβα Πύλου 10/02/2012 ,  στην ταβένα "τα χελονάκια" : http://www.youtube.com/watch?v=a27rcmTBmU4
 ,

Δεν υπάρχουν σχόλια: