Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Σήμερα είναι Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Σήμερα είναι Κυριακή  11 Μαρτίου  2012   :
Στο  αγιάζι της Ενημέρωσης

*** Σαμαράς: Αμέσως μετά το Πάσχα οι εκλογές
* Οι εκλογές θα γίνουν αμέσως μετά το Πάσχα, ανέφερε ο Αν. Σαμαράς, στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, στα γραφεία του κόμματος. Ζήτησε αυτοδυναμία και απέκλεισε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης.
*Το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει τη δεδηλωμένη, ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι οι εκλογές είναι πια δεδομένες, μετά και την ολοκλήρωση του PSI.
 * Παράλληλα, απέκλεισε εκ νέου κάθε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ. Τώρα που ολοκληρώθηκαν οι στόχοι που είχαμε θέσει το τελευταίο πενταμηνο, κάποιοι προσπαθούν να μας χτυπήσουν με ανοησίες περί συγκυβέρνησης, δήλωσε ο κ. Σαμαράς. Δεν θέλουμε να συγκυβερνήσουμε, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι: «εγώ δεν θέλω να σώσω το ΠΑΣΟΚ, εγώ θέλω να σωθεί η χώρα».
 * Ο κ. Σαμαράς έθεσε ως στόχο της Νέας Δημοκρατίας την αυτοδυναμία στις εκλογές, ενώ επισήμανε ότι θα επιδιώξει την εθνική συνεννόηση, εξηγώντας ότι θα λαμβάνει υπόψη όλες τις απόψεις. «Η αυτοδυναμία είναι απαραίτητη για να σωθεί η χώρα. Με τη συμφωνία κερδίσαμε χρόνο, με την αυτοδυναμία θα αξιοποίησουμε τον χρόνο για το καλό της χώρας. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη μόνο από καλή διαχείριση, αλλά από μεγάλες αλλαγές. Οι όποιες μεγάλες αλλαγές στηρίχθηκαν πάντα σε ισχυρές κυβερνήσεις διαχρονικά στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό», τόνισε σχετικά.
 * «Θέλουμε και θα επιδιώξουμε εθνική συνεννόηση με όλους, άλλο όμως η εθνική συνεννόηση και άλλο η συγκυβέρνηση. Με μικροκομματικά παζάρια που θυσιάζουν το εθνικό συμφέρον δεν θα αλλάξει η Ελλάδα», πρόσθεσε. Είπε ακόμη ότι θα συγκροτήσει ολιγομελές και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα και ότι η συνεργασία περισσότερων κομμάτων εμποδίζει ένα μικρό επιτελικό σχήμα.
 * Ο κ. Σαμαράς υπερασπίστηκε την απόφασή του να μπει στη συγκυβέρνηση και να ψηφίσει το δεύτερο Μνημόνιο, λέγοντας ότι «κάποιοι ήθελαν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία για να αφήσουν την Ελλάδα εκτός ευρώ».
 * Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο κίνημα συμπαράστασης υπέρ της Ελλάδας που έχει αρχίσει να δημιουργείται στο εξωτερικό και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ. «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μας διέσυρε στο εξωτερικό», υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «επί δύο χρόνια οι Έλληνες έχουν ακούσει προσβολές όσες δεν έχουν ακούσει στους αιώνες».
 * Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε και στην Αριστερά. «Δεν ασκεί πολιτική είναι οι προφήτες της συμφοράς. Κάποιοι από αυτούς τις μισές μέρες της εβδομάδας θέλουν το ευρώ και τις άλλες μισές δεν το θέλουν. Βρίσκονται σε σύγχυση και απελπισία. Επέβαλαν τις συντεχνίες, έδιωξαν τις επιχειρήσεις, ανέχθηκαν τους κουκουλοφόρους. Θα μάθουν ότι δεν μπορούν να μας κουνούν το δάχτυλο. Τους το λέμε ευθέως ότι δεν βρίσκονται υπεράνω κριτικής», σημείωσε. Κορυφώνοντας είπε ότι είναι «αδιόρθωτοι γιατί τώρα, που η χώρα πάει να ορθοποδήσει, εκείνοι καλλιεργούν σύγχυση και απελπισία».
 * Σημείωσε δε ότι θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες, με τις χαμηλές συντάξεις κυρίως, ενώ αναφέρθηκε εκ νέου στην ανάγκη για υγιή ανάπτυξη.
 * Είμαι αποφασισμένος να κάνω μεγάλες αλλαγές, είπε ο κ. Σαμαράς και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στον ελληνικό λαό, λέγοντας: «δώστε μου τη δύναμη να αλλάξω την Ελλάδα». Και με τη βοήθεια του Θεού, θα νικήσουμε, κατέληξε.

*** Μόνος υποψήφιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος

* Μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ θα είναι στις εκλογές της 18ης Μαρτίου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού κρίθηκε πως μόνο η δική του υποψηφιότητα πληροί τις προϋποθέσεις που προβλέπει το καταστατικό του κόμματος.
*  Την αλλαγή στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ και την τοποθέτηση του μοναδικού υποψηφίου Ευάγγελου Βενιζέλου καλούνται να επικυρώσουν με την ψήφο τους στις 18 Μαρτίου τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος.
 * Η υποψηφιότητα Βενιζέλου εγκρίθηκε διά ανατάσεως της χειρός έπειτα από μια αρκετά τεταμένη συνεδρίαση, κατά την οποία η υποψηφιότητα Παπουτσή συγκέντρωσε 13 ψήφους, ενώ εκείνη του Στέφανου Τζουμάκα, ο οποίος αυτοπροτάθηκε, μόλις τρεις.
 * Ο πρόεδρος της επιτροπής Καταστατικού Γιώργος Ανωμερίτης είχε καταστήσει σαφές πριν τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου πως η υποψηφιότητα Βενιζέλου ήταν η μοναδική εκ των δύο που κατατέθηκαν που πληρούσε τις προϋποθέσεις που προβλέπει το άρθρο 41 του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ, αφού συνοδευόταν από 189 υπογραφές. Ο Χρήστος Παπουτσής κατέθεσε την υποψηφιότητά του χωρίς την παράθεση υπογραφών, με τον κ. Ανωμερίτη να παραπέμπει τη λήψη απόφασης στο ΕΣ.
 * Υποστηρίζοντας την υποψηφιότητά του ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου, ο Χρήστος Παπουτσής ανέφερε πως το καταστατικό δεν λέει τίποτα για «υπογραφή», αλλά για προτίμηση. «Τα πολιτικά ζητήματα δεν απαντώνται με τεχνικά οφσάιντ ή διαδικαστικά τερτίπια. Στο καταστατικό υπάρχει η λέξη ‘προτίμηση’ και ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται είναι ζήτημα ερμηνείας».
 * Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το καταστατικό του Κινήματος, για να πιστοποιηθεί η υποψηφιότητα κάποιου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει υπέρ αυτής να συνηγορήσουν τουλάχιστον 94 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα, όπως προβλέπεται στην 5η παράγραφο του άρθρου 41 του καταστατικού «υποψήφιος πρόεδρος αναδεικνύεται όποιος προταθεί από το 1/4 τουλάχιστον των μελών του Εθνικού Συμβουλίου ή το 1/3 των Περιφερειακών Επιτροπών του Κινήματος ή το 10% τουλάχιστον του συνόλου των Μελών του Κινήματος».
 * Μάλιστα, ο Χρήστος Παπουτσής προέβλεψε πολιτικές εξελίξεις, αποκαλύπτοντας πως στελέχη του κόμματος δεν επιθυμούν να εκφράσουν την προτίμησή τους σε κανέναν «είτε γιατί αρνούνται τη λογική των υπογραφών, είτε γιατί άλλοι δεν ήθελαν να βάλουν υπογραφή λόγω προσωπικών ευαισθησιών και σχέσεων, είτε γιατί έχουν αποφασίσει να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ, είτε γιατί ετοιμάζονται να συμμετέχουν σε άλλο σχηματισμό που ανακοινώνεται τις επόμενες ημέρες».
 * Για δημοκρατικά διάτρητη και αμφισβητήσιμη διαδικασία έκανε λόγο από πλευράς του ο Στέφανος Τζουμάκας, δηλώνοντας ότι χιλιάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να την ακολουθήσουν.
 * Να συσπειρωθούν γύρω από τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και να συμμετάσχει στην ψηφοφορία της 18ης Μαρτίου κάλεσε τα μέλη του κόμματος ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος μίλησε για ιδιαίτερα σημαντική και κρίσιμη διαδικασία και για ένα παραγωγικό διήμερο.
 * «Στόχος μας η νίκη στις βουλευτικές εκλογές και η πρωτιά του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε από πλευράς του ο Ευάγγελος Βενιζέλος που δήλωσε πως «έχω πλήρη επίγνωση της ευθύνης που επωμίζομαι». «Ευχαριστώ θερμά το Εθνικό Συμβούλιο που μου έκανε την πολύ μεγάλη τιμή να με ανακηρύξει υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος απηύθυνε επίσης κάλεσμα στα μέλη του Κινήματος για συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «σας περιμένουμε με ανοικτή αγκαλιά στις κάλπες».
 * Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου έληξε με την έγκριση της εισήγησης του προέδρου του Κινήματος και των εισηγήσεων του απολογισμού, του Παντελή Οικονόμου, και του προγράμματος, του Πάρη Κουκουλόπουλου, ενώ η πρόταση του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου να γίνει παράλληλα με την εκλογή του προέδρου και κομματικό δημοψήφισμα, παραπέμφθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο.
 * Η διαδικασία εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη βάση, παρότι αμφισβητήθηκε, είναι ευκαιρία για μία προθέρμανση του Κινήματος εν όψει των εκλογών, για να υπάρξει εξωστρέφεια, τόνισε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου, Μιχάλης Καρχιμάκης, κλείνοντας τη συνεδρίαση του οργάνου. Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, υπήρξε διακοπή, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της υποβολής και της ανακήρυξης των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του Κινήματος.
 * Λίγο νωρίτερα ο Θεόδωρος Πάγκαλος ένωσε τη φωνή του με τις φωνές των στελεχών που παρείχαν στήριξη στον Ευάγγελο Βενιζέλο, λέγοντας ότι "πρέπει να αναγνωρίσουμε τη μεγάλη συνεισφορά του στη θέση του υπουργού Οικονομικών", ενώ του ευχήθηκε κάθε επιτυχία. Την στήριξή τους στον Ευ. Βενιζέλο είχαν ήδη ανακοινώσει από το Σάββατο στελέχη, όπως οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Γιάννης Διαμαντίδης και Άννα Διαμαντοπούλου.
 * Μεταξύ εκείνων που τοποθετήθηκαν την Κυριακή, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης καθόρισε ως τρίπτυχο για την πορεία του κόμματος τη νέα συλλογικότητα, τη νέα συσπείρωση για νέα πορεία. Έθεσε ως κεντρικό δίλημμα «το διάδοχο ΠΑΣΟΚ ή θα είναι συλλογικό ή δεν θα υπάρξει».
 * Για «ευρύτατο κοινό τόπο» και «πραγματικό σύμφωνο ενότητας και νίκης» για την πορεία του ΠΑΣΟΚ, μίλησε ο Παντελής Οικονόμου, ενώ ο Πέτρος Ευθυμίου σημείωσε ότι η νέα ηγεσία πρέπει να καθοδηγηθεί σε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα εξόδου «γιατί η νέα δανειακή σύμβαση δεν σώζει την Ελλάδα αυτομάτως».
 * O Πάρις Κουκουλόπουλος ανέφερε επί της διαδικασίας ότι όλες οι προτάσεις που κατατέθηκαν και προφορικά και γραπτά θα αξιολογηθούν από το Πολιτικό Συμβούλιο, προκειμένου να τεθούν υπόψη της νέας ηγεσίας και να αποτελέσουν τις βασικές προγραμματικές θέσεις του Κινήματος.
 * «Συμπληρωματικές και όχι συγκρουόμενες» χαρακτήρισε εξάλλου τις ομιλίες των Βενιζέλου και Παπουτσή η Κατερίνα Μπατζελή, η οποία υποστήριξε ότι χρειάζονται δύο τουλάχιστον υποψηφιότητες σε αυτή την αναμέτρηση για να μπορέσει να εκφραστεί όλη η κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ και για να υπάρχει εγγύηση του αποτελέσματος της εκλογής.
 * Με «όλες της τις δυνάμεις» θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου, είπε η Νάντια Γιαννακοπούλου. «Η "συγγνώμη" και το "ευχαριστώ" προς τον λαό που ακούστηκε χθες από τον Ευάγγελο Βενιζέλο αποτελούν αφετηρία για μια νέα πορεία ανάκτησης της εμπιστοσύνης του», ανέφερε ο Δημήτρης Λιντζέρης.
 * Παρουσιάζοντας την ιδεολογική του πλατφόρμα στην Εθνική Συνδιάσκεψη το Σάββατο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέπτυξε μια ιδεολογία προσαρμοσμένη στην ευρωπαϊκή οικογένεια, τοποθέτησε το ΠΑΣΟΚ στο χώρο της Κεντροαριστεράς, έκανε αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου, ζήτησε συγγνώμη από το λαό για τα λάθη που έγιναν, ευχαρίστησε για τις θυσίες που έκανε και τόνισε με έμφαση ότι το ΠΑΣΟΚ θα πάει στις εκλογές με στόχο τη νίκη. Αναφερόμενος στις οικονομικές εξελίξεις τόνισε ότι μετά την ολοκλήρωση του PSI η χώρα απομακρύνθηκε από τη χρεοκοπία, αλλά πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη.
 * Από την πλευρά του ο Χρήστος Παπουτσής στην ομιλία του εκθείασε την προσφορά του Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, έκανε αριστερή στροφή προτείνοντας τη διασφάλιση ενός ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος με ταυτόχρονα πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, προκειμένου να ανακουφιστούν οι οικονομικά ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες.
 * Νωρίτερα το Σάββατο, ο Γιώργος Παπανδρέου, στην τελευταία ομιλία του ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τήρησε ουδέτερη στάση ως προς τις υποψηφιότητες, διαμήνυσε ότι όποιος και αν εκλεγεί θα είναι κοντά του, επιστράτευσε το mea culpa για τα λάθη της κυβέρνησής του και τόνισε ότι «χρειάζεται ένα παγκόσμιο μέτωπο για τη δημοκρατία».

*** Παπαρήγα: «Θα πάμε στις εκλογές με αγώνες»
* Το μήνυμα ότι το ΚΚΕ θα είναι μέσα στα προβλήματα και ότι θα πάει στις εκλογές με αγώνες έστειλε η Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Καβάλα. Κάλεσε δε το λαό να προετοιμαστεί ενόψει της εκλογικής μάχης. * Αναφορικά με τις εκλογές σημείωσε ότι το ΚΚΕ θα πάει στις εκλογές «κάνοντας διάλογο με το λαό και συζητώντας, με τα εργατικά λαϊκά στρώματα, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει μέρα που να μην είμαστε κοντά στους εργάτες που κινδυνεύουν με απόλυση, που εκβιάζονται από τους εργοδότες, στις λαϊκές γειτονιές που κλείνουν τα κέντρα υγείας, εκεί που τα σχολεία δεν έχουν πετρέλαιο γιατί δεν έχουνε να τα τροφοδοτήσουν».
 * «Τα ψέματα τέλειωσαν», ανέφερε και πρόσθεσε: «Εμείς προχωράμε στην εκλογική εκστρατεία και ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε συκοφαντίες, προβοκάτσιες, βρωμιές, τα πάντα».

*** Έντονη κριτική ΛΑΟΣ στον Αντώνη Σαμαρά
* «Μέσα στα πολλά, που υιοθετεί με χρονο-καθυστέρηση ο κ. Σαμαράς, είναι και το σύνθημα "Ανάκαμψη", υποστηρίζει ο ΛΑΟΣ σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος. * Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπολύει ο ΛΑΟΣ σχολιάζοντας την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ. Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι καθυστέρησε να υιοθετήσει το σύνθημα «Ανάκαμψη».
 * «Μέσα στα πολλά, που υιοθετεί με χρονο-καθυστέρηση ο κ. Σαμαράς, είναι και το σύνθημα "Ανάκαμψη", υποστηρίζει ο ΛΑΟΣ.
 * «Ανάκαμψη της σοβαρότητας, ανάκαμψη της αλήθειας, ανάκαμψη της ηθικής, που από καιρό δείχνει να έχει απωλέσει η ΝΔ», προστίθεται στην σχετική ανακοίνωση.

*** Παρουσίασε το κόμμα του ο Π. Καμμένος
* Την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος του «Ανεξάρτητοι Έλληνες» παρουσίασε την Κυριακή στο Δίστομο ανεξάρτητος βουλευτής, Πάνος Καμμένος. Είναι ανάγκη «πρώτα να αποδοθεί Δικαιοσύνη», δήλωσε ο κ. Καμμένος. * «Δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε ανυποχώρητα και με όσα μέσα διαθέτουμε για να ανοίξει και να κριθεί με αντικειμενικούς όρους ο φάκελος της εθνικής τραγωδίας» τόνισε από το Δίστομο, παρουσιάζοντας την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος του «Ανεξάρτητοι Έλληνες», ο ανεξάρτητος βουλευτής, Πάνος Καμμένος.
 * Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Δημαρχείο του Διστόμου, εκτίμησε ως βασικό στοιχείο την απόδοση ευθυνών και μάλιστα υπογράμμισε πως «μόνο μία υπερκομματική επιτροπή με έκτακτες εξουσίες και αρμοδιότητες, αποτελούμενη αδέκαστους και υπεράνω υποψίας Έλληνες, μπορεί να φέρει σε πέρας αυτό το δύσκολο έργο».
 * Είπε ακόμη πως «οι έκτακτες καταστάσεις αντιμετωπίζονται μόνο με έκτακτα μέτρα», ενώ προσδιόρισε πως σε όλο αυτό το πλαίσιο περιλαμβάνει «αυτούς που συμμετείχαν αφανώς ή εμφανώς στη διαχείριση της εξουσίας και λειτούργησαν για το προσωπικό συμφέρον» και πρόσθεσε πως είναι ανάγκη «πρώτα να αποδοθεί Δικαιοσύνη, να τιμωρηθούν πολιτικά, νομικά και κοινωνικά όλοι οι υπεύθυνοι της τραγωδίας που ζει και βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός».
 * Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Καμμένος απέρριψε την πιθανότητα απόδοσης Δικαιοσύνης από εξεταστικές επιτροπές, αφού «εξυπηρετούν κομματικά συμφέροντα και δεν είναι δυνατόν να αποδώσουν Δικαιοσύνη».
 * Χειροκροτούμενος από τους οπαδούς του που έφτασαν μέχρι το Δίστομο, παρά τις σκληρές καιρικές συνθήκες αφού έβρεχε και χιόνιζε, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «πανεθνική αφύπνιση» και για «πανεθνικό ξεσηκωμό». Μίλησε, δε, με έμφαση για «αποτελεσματική διαχείριση του προβλήματος του χρέους».

*** Φ. Κουβέλης: Δεν συναινούμε στο μνημόνιο

* Την αντίθεση του στην πολιτική του μνημονίου επανέλαβε το Σάββατο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Αναφέρθηκε στο PSI και στις πολιτικές εξελίξεις. * Στην Κεντρική Επιτροπή του Δημοκρατικής Αριστεράς, που συνήλθε το Σάββατο, ο Φώτης Κουβέλης μίλησε για το PSI, αναλύοντας τη νέα οικονομική κατάσταση και τις εναλλακτικές προτάσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς.
 * Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι «η σε σημαντικό βαθμό θετική ολοκλήρωση του PSI δεν επιτρέπει τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς, όταν είναι δεδομένο ότι υπάρχει βαρύτατο τραύμα στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και στους ιδιώτες κατόχους ομολόγων», ενώ επανέλαβε την αντίθεση του στο μνημόνιο, σημειώνοντας ότι η συνέχιση της πολιτικής του μνημονίου είναι αδιέξοδη και πρέπει να αλλάξει.
 * «Η Δημοκρατική Αριστερά σταθερά ζητά την ανακεφαλαίωση των ασφαλιστικών ταμείων, όπως επίσης και τη διασφάλιση των ιδιωτών κατόχων ομολόγων του δημοσίου, που πίστεψαν ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να εγγυάται τις αποταμιεύσεις τους», ανέφερε ο κ. Κουβέλης σε σχέση με το PSI.
 * Αναφορικά δε με την οικονομική πολιτική, επισήμανε πως: «η πολιτική του μνημονίου, όπως είχαμε πει εξαρχής, δεν ήταν δυνατόν να στεφθεί με επιτυχία διότι οι κεντρικές επιλογές του εγκλώβιζαν τη χώρα σε έναν φαύλο κύκλο διαρκούς υποτίμησης. Η άρνησή μας να συναινέσουμε σε τέτοιες πολιτικές διατηρείται στο ακέραιο. Η συνεχής επίκληση διλημμάτων, μπροστά στον κίνδυνο χρεοκοπίας, επιχειρεί να κρύψει ότι η ίδια η ασκούμενη πολιτική αναπαράγει την κρίση διαχείρισης του χρέους».
 * Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παρουσίασε την πρόταση του κόμματός του, που, όπως είπε, κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ αναφέρθηκε επίσης στις πολιτικές εξελίξεις και τις επερχόμενες εκλογές.
 * «Τις τελευταίες ημέρες πυκνώνουν οι δημόσιες τοποθετήσεις από διάφορά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μας καλούν να δηλώσουμε αν θα συνεργαστούμε μαζί τους», ανέφερε ο κ. Κουβέλης και συνέχισε: «Τους απαντώ ευθέως: Με αυτήν την πολιτική με την οποία πορεύονται τα τελευταία χρόνια και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν και μετά τις εκλογές, δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας.
 * «Είναι φανερό ότι ενώ προσπαθούν να ασκήσουν επικοινωνιακή πίεση επάνω μας, πρακτικά-όπως φαίνεται από τις δηλώσεις των ίδιων στελεχών-προετοιμάζουν πυρετωδώς το έδαφος για συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αριστερό άλλοθι σε μια τέτοια εξέλιξη εμείς δεν θα δώσουμε», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και υπογράμμισε ότι «καταλύτης για λύση σε προοδευτική κατεύθυνση, είναι η ήττα και η αποδυνάμωση του δικομματισμού, με παράλληλη ενίσχυση της ΔΗΜΑΡ».
 * Mέσα στο Σαββατοκύριακο η Δημοκρατική Αριστερά αναμένεται να «κλείσει» και να επικυρώσει τα περισσότερα ψηφοδέλτια στις περιφέρειες της χώρας, που σύμφωνα με στελέχη του Κόμματος ενδέχεται να φτάσουν και τα δύο τρίτα του συνόλου της επικράτειας.
 * Την Τρίτη, η Δημοκρατική Αριστερά θα παρουσιάσει το λεγόμενο «μνημόνιο οικολογίας», που συνυπογράφουν στελέχη του οικολογικού κινήματος, δηλώνοντας τη συστράτευσή τους με τη ΔΗΜΑΡ στις επερχόμενες εκλογές.

*** Δεν γλιτώνει κανείς από το χαράτσι!

* Δεν γλιτώνει κανείς από το χαράτσι των ακινήτων, διαμηνύει εμμέσως πλην σαφώς το Υπουργείο Οικονομικών, «αδειάζοντας» τη ΔΕΗ για τον διαχωρισμό ηλεκτρικού ρεύματος-έκτακτου τέλους που επιχείρησε τις προηγούμενες ημέρες. *Δεν γλιτώνει κανείς από το χαράτσι των ακινήτων, διαμηνύει εμμέσως πλην σαφώς το Υπουργείο Οικονομικών, «αδειάζοντας» τη ΔΕΗ για τον διαχωρισμό ηλεκτρικού ρεύματος-έκτακτου τέλους που επιχείρησε τις προηγούμενες ημέρες.
 * Όσοι επιλέγουν να πληρώσουν μόνο την αξία του ρεύματος, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα χρήματά τους θα υπολογίζονται ως έναντι της δόσης του χαρατσιού και όχι ως εξόφληση του ηλεκτρικού. Άρα, θα οφείλουν την αξία του ρεύματος και το υπόλοιπο του τέλους ακινήτων με ότι αυτό συνεπάγεται.
 * Πάντως, το αλαλούμ στις Εφορίες συνεχίζεται, ενώ όσοι δικαιούνται μειωμένο συντελεστή στο έκτακτο τέλος, του 2011, έχουν προθεσμία μέχρι τις 20 Μαρτίου για να υποβάλουν αιτήσεις στις εφορίες όπου ανήκουν.
 * Εν τω μεταξύ, τα 819 εκατ. ευρώ έφθασαν οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί της ΔΕΗ στις 31 Δεκεμβρίου του 2011, αναφέρει η Εταιρία σε σχετική ενημέρωση. Επίσης, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί (δηλαδή αυτοί που δεν έχουν πληρωθεί έστω και μία ημέρα μετά την ημερομηνία λήξης τους) δεν 
***

  *** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ :
 
~** Για την Σούπερ Λίνκ στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :
Κέρκυρα – Ξάνθη 2-0 , (0-0) .- ^ 
Τα γκόλ : 60΄ Χρήστος Καλατζής , 69΄Νακαρατο  Βερονέσι Γκουστάβο   .- ^
Κάρτες : Τίμο  Βένζελ , Χουάν  Μαρτίν Εντουάρντο , Μάρκο Μαρκόφσκι , Σπύρος Βάλλας , Δημήτρης Κομεσίδης , Ντάνι  κόκκινη .- ^

ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός 2-0 ,(1-0) .- ^
Τα γκόλ : 22΄Λεάντρο Μπεθέρα , 61΄ Γιώργος Ντάσιος .- ^
Κάρτες : Γιώργος Ντάσιος , Παρασκευάς Αδράλας , Θεμιστοκλής Τζημόπουλος , Γιάννης Αλεξίου (2) κόκκινη , Βαγγέλης Κουτσόπουλος , Θανάσης Μουλόπουλος , Γιώργος Ζησόπουλος , Τσάκσον Μεντί  .- ^

Ολυμπιακός Πειραιώς - Άρης Θεσσαλονίκης  3-0 , (2-0) .-  ^  
Τα γκόλ  : 18΄ Ιβάν  Μαρκάνο , 45΄ πεν, Χοσέ Χολέβας , 68΄Κέβιν Μιραλάς .-^  
Κάρτες  Χοσέ Χολέβας ,Βασίλης Τοροσίδης , Καλίφα Σανκορέ , Μηχάλης Σιφάκης κόκκινη , Κωνσταντίνος Καπετάνος .-^   

Παναιτωλικός - Εργοτέλης  2-0  , (1-0) .-  ^  
Τα γκόλ : 23΄ Άγγελος Χαριστέας  , 50΄ πεν.  Ανρί Καμαρά .-^   
Κάρτες :   Ανέστης Αναστασιάδης , Ντέϊβιντ Άντι Χουσεϊν Μουμίν , Εγκούτου Ολίσε  , Γιώργος Σαρρής , Ζαχαρίας Καβουσάκης .-^  

ΑΕΚ  Αθηνών - Παναθηναϊκός   2-0  , (0-0)  .- ^  
Τα γκόλ : 48΄Λεονάρντο , 71΄ Βίκτωρ Κλωναρίδης ,    
Κάρτες : Κώστας Κατσουράνης , Στέργιος Mαρίνος , Μάτερ Τζούνιορ Σιμάο , Νίκος  Καράμπελας , Νίκος  Γεωργέας , Λεονάρντο , Βίκτωρ Κλωναρίδης , Κώστας Μανωλάς .- ^  
Διαιτητής : Κουκουλάκης .- ^  
Σημείωση : Το γκόλ της ΑΕΚ δεν έπρεπε να μετρήσει διότι ήταν σε θέση οφσάϊτ δύο παίχτες της ΑΕΚ ο Καφές και Λυμπερόπουλος .- 
Επίσης δεν έδωσε κανονικότατο πέναλτυ υπέρ Χριστοδουλόπουλου που τον αγκάλιασε ο Κοντοές και ενέτρεψε εντός περιοχής .- ^  

~** Για την Φουτ μπολ Λίγκα Β΄Εθνική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :
Αναγέννηση Γιαννιτσών – Θρασύβουλος 0-0  , (0-0) .- ^
Αναγέννηση Επανομής – Αγροτικός Αστέρας 1-0 , (0-0) .- ^  
Φωκικός – Εθνικός Αστέρας  1-1 , (0-0) .- ^
 Πανσερραϊκός – Πιερικός 1-2 , (1-1) .- ^ 
Πλατανιάς - Παναχαϊκή 0-2 , (0-0) .- ^
Βύζας Μεγάρων - Βέροια 1-3 , (0-2) .- ^

~** Για την Φούτ μπόλ 2 : 1ος όμιλος :
ΑΕΠ Ηρακλής 1908 – Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας 2-0 , (1-0) .- ^
Αετός Σκύδρας - Εθνικός Γαζώρου 1-2 , (1-0) .- ^
Αναγέννηση Σερρών – Δόξα Κρανούλας 0-0 , (0-0) .- ^
Απόλλων Καλαμαριάς – Βατανιακός 1-0 , (1-0) .- ^
Νίκη Βόλου – Οικονόμος 2-1  , (2-1) .- ^
Τύρναβος – Τηλυκράτης Λευκάδας 0-1 , (0-1) .- ^

~** Φουτμπόλ Λίνκ 2 , 2ος Όμιλος :
Αστέρας Σμύρνης – Απόλλων Σμύρνης 0-1 , (0-0) .- ^
Ζάκυνθος – ΠΑΟ Ρούφ 2-2 , (1-0) .- ^
Καλαμάτα -Προοδευτική 0-0 , (0-0) .- ^
Κεραυνός Γλυφάδας – Ηλυσιακός 3-0 , (2-0) .- ^
Χανιά – Πανηλειακός 2-1 , (1-0) .- ^

~** Για  την Δέθνική  στο περιφερειακό στον 6ο  Όμιλο :
Αχαϊκή  - Τριταιϊκός  3-0  α.α. . -^
Τσιλιβί - Θύελλα Πατρών 0-3  α.α. .-  ^
Ολυμπιακός Γυθείου - Εικοσιμία  2-1 .- ^
Αστέρας Αμαλιάδας - Ατρόμητος Λάππα  2-1 .- ^
Εράνη Φιλιατρών - Βρασιές  2-0 .- ^
Παναιγιάλειος - Διαγόρας Βραχνέϊκών 2-1 .- ^
Π.ΟΦ. Πανόπουλο - Πάμισος Μεσσήνης  0-0 .- ^

~** Για την 1η κατηγορία στο Κυπριακό ποδόσφαιρο :
ΑΕΚ Λάρνακας - Ανόρθωση 1-1 , (1-1) .- ^
Απόλλων Λεμεσού - Άρης Λεμεσού 1-2 , (0-1) .- ^  
Εθνικός Άχνας - Αλκή Λάρνακας  2-0 , (1-0) .- ^  
Ολυμπιακός Λευκωσίας - ΑΕΛ  0-0  , (0-0) .- ^

~** ΑΘΛΗΤΙΚΑ για σήμερα Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 :
 Για την Α΄ τοπική ερασιτεχνική κατηγορία στο ποδόσφαιρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας : 24η αγωνιστική ,
Σάββατο 10//03/2012 :
Α.Ο. Ομόνοια – Α.Ε. Αβίας 3-0 .- ^
Α.Ο. Ασπρόχωμα - Ολυμπιακός Καλαμάτας 1-1 .- ^
Αίαντας Καλαμάτας – Ηρακλής Καλαμάτας 2-1 .- ^
Κυριακή 12/03/2012
Παναθηναϊκός Καλαμάτας – Εθνικός Μελιγαλά 0-3 α.α. .- ^
Ακρίτας Κορώνης – Α.Ο. Φαρραί 2-1 .- ^  
Α.Ο. Σπερχογείας - Α.Ο. Κυπαρισσίας  4-2 .- ^  
Α.Π.Σ. Αστέρας Αρφαρών – Μεσσηνιακός Γ.Σ. 3-2 ^
Απόλλων Καλαμάτας – Τέλος Άγρας   0-1 .- ^

Για την Β΄ τοπική ΕΠΣΜεσσηνίας στο ποδόσφαιρο στην 22η αγωνιστική :
1ος Όμιλος Σάββατο 10/03/2012 :
Νίκη Πλάτης – Α.Ε. Κυπαρισσίας /Ηρακλής 1-0 ,- ^
Αστέρας Βαλύρας – Πανιώνιος Καλαμάτας 3-6 .- ^
Α.Ο. Διαβολιτσίου - Α.Ο. Πατίστας 0-0 .- ^
Α.Π.Σ. Άρις Καλαμάτας - Α.Ο. Δωρίου 1-3 .- ^
Ατρόμητος Πλατύ – Α.Σ. Ανδρούσας 2-1 .- ^
Κυριακή 12/03/2012 :
Α.Σ. Μάνεσι – ΑΟΕΣΩΜ Καλαμάτας   2-0 .- ^
ΠΑΟ Καλού Νερού – Αστέρας Μικρομάνης   0-2 ,- ^
2ος Όμιλος : Σαββάτο 10/03/2012 :
Νέστωρ Πύλου – Α.Ο. Βέργας 0-3 .- ^
Ολυμπιακός Ανάληψης - Απόλλων Πεταλιδίου 1-1 .- ^
Α.Ο. Στενωσιάς – Α.Ο. Μιλτιάδης 1-1 .- ^
Κυριακή 11/03/2012 :
Α.Ο. Μεθώνης – Χανδριναϊκός Π.Σ. 2-3 .- ^
Παπαφλέσσας Χώρας – Θύελλα Χαροκοπιού  2-1 .- ^
Δόξα Καλαμάτας – Τσικλητήρας Πύλου  3-1 ,- ^
ΠΑΟ Καλλιθέας – Α.Ο. Λογγά  2-2 .- ^  

Για την Γ΄ τοπική ΕΠΣΜεσσηνίας κατηγορία στο ποδόσφαιρο :
1ος Όμιλος 20η αγωνιστική : Σάββατο 10/03/2012 :
Α.Ε. Γαργαλιάνων – Α.Σ. Πανθουριακός 0-5 .- ^
Νέος Άρις Καλαμάτας – Πάμισος Άριος 4-2 .- ^
Α.Ο. Πανευαϊκός – Παπαφλέσσας Άμφειας 1-2 .- ^
Κυριακή 11/03/2012 :
Α.Σ. Αμφιθέας – Α.Ο. Διοδίων  0-2  .- ^
2ος Όμιλος , στην 20η αγωνιστική : Κυριακή 11/03/2012 :
Κεραυνός Καλαμάτας – Θύελλα Παραλίας 5-1 .- ^  
Α.Ο. Χατζή – Α.Σ. Δαναός   2-0 .- ^
ΑΕΚ Καλαμάτας – Πράσινα Πουλιά Καλαμάτας  2-4 .- ^
ΑΠΟ Καλαμάτας Ίκαρος – Θησέας Καλαμάτας  0-2 .- ^  
Νέδουσα Αλαγονίας - Α.Π.Σ. Δήμου Παπαφλέσσα  1-4 .- ^

~** Για το προπαιδικό της ΕΠΣΜεσσηνίας στον 2ο Όμιλο , 6η αγωνιστική :
Σάββατο 10/03/2012 : Αστέρας Αρφαρών – Α.Σ. Δαναός 1-0 .- ^
Και Α.Ε. Μάνης – Ολυμπιακός Καλαμάτας 2-2 .- ^



*** ** http://snsarfara.blogspot.com/2012/02/blog-post.html  , Τριήμερο Απόκρεων και καρναβαλιών , Σάββατο 25 , Κυριακή 26 και Καθαροδευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/28-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012.-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/29-2012.html  , ΘΕΣΕΙΣ ..ΣΚΕΨΕΙΣ ..ΑΠΟΨΕΙΣ Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/02/29-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής Ενημέρωσης , Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 .-

** ~** ΜΑΡΤΙΟΣ 2012 …ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ !!! :
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωσή μας , Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012.
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/03/1-m-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 1 Mαρτίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/03/2-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας , Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/03/3-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Σάββατο 3 Μαρτίου 2012
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ενημέρωση - Εδήσεις -Σχόλια κ.α : Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/03/5-2012.html  , Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής ενημέρωσης , Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012
** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , Η ζωή μας στην καθημερινότητα της ενημέρωσης , Tr;ith 6 /03/2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012 , Ελεύθερες Σκέψεις θέσεις απόψεις και Σχόλια .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/03/7-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/03/8-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012 , Στο αγιάζι της καθημεριονότητας στην ενημέρωσή μας .-
*** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/03/10-03-2012.html  , Σάββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης ,10-03-2012 .-

***ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ – ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ :


~*** Οι 5 υπερτροφές του Μαρτίου
~ Ο Μάρτιος είναι ο μήνας των μεγάλων αντιθέσεων, αφού έχει τις ίδιες πιθανότητες να φέρει την άνοιξη, αλλά και τη βαρυχειμωνιά - «Μάρτης γδάρτης» άλλωστε λέει ο σοφός λαός για τον πρώτο μήνα της ανοιξιάτικης εποχής. Ακριβώς αυτές οι αντιθέσεις προκύπτουν και στα όσπρια και λαχανικά αυτού του μήνα, κάποια από τα οποία είναι ιδανικά για τις κρύες νύχτες του και άλλα για τις πιο φωτεινές και ζεστές ημέρες του.
 * Δείτε λοιπόν ποιες τροφές ενδείκνυνται για κατανάλωση αυτή την εποχή και σπεύσατε να τις αποκτήσετε.
 ~* Αρακάς: το πράσινο μπιζέλι
 * Ένα από τα πιο παραδοσιακά λαδερά φαγητά, ο αρακάς είναι στα… πάνω του αυτή την εποχή. Αποτελεί πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης, βιταμίνης Α, C και βιταμινών του συμπλέγματος Β, ενώ είναι επίσης πλούσιος σε φυτικές ίνες, σίδηρο, κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο κ.ά., τονώνοντας το πεπτικό, το ανοσοποιητικό και τον οργανισμό μας εν γένει. Πώς να τον καταναλώσετε: Αν στη λαδερή του μορφή δεν σας ενθουσιάζει, δοκιμάστε να τον προσθέσετε βραστό στο ρύζι ή τη σαλάτα σας. Αν επιμένετε στη λαδερή βερσιόν, προσέξτε μην το παρακάνετε με το λάδι που θα χρησιμοποιήσετε.
 ~* Άσπρα σπαράγγια: κάτι αγνό στο πιάτο σας
 * Τραγανιστά, νόστιμα και ωφέλιμα, βρίσκονται στην εποχή τους και αποτελούν μια καλή ευκαιρία να διευρύνετε τους διατροφικούς σας ορίζοντες. Όσον αφορά τη θρεπτική τους αξία, όπως όλα τα λαχανικά, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, ενώ έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α και C, κάλιο, β-καροτίνη και δεν περιέχουν καθόλου νάτριο, λίπος ή χοληστερίνη. Τα οφέλη τους είναι παρόμοια με αυτά των πράσινων και των ιωδών σπαραγγιών και βοηθούν πολύ στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην τόνωση του ανοσοποιητικού, ενώ παρουσιάζουν και αντικαρκινικές ιδιότητες. Το άσπρο τους χρώμα οφείλεται στην απουσία χλωροφύλλης και έχουν λίγο πιο ελαφριά γεύση από τα πράσινα. Πώς να τα καταναλώσετε: Θα πρέπει να αφαιρέσετε τη σκληρή και πικρή φλούδα τους πριν τα μαγειρέψετε. Προτιμήστε τα στον ατμό ή σιγοβράστε τα σε νερό με χυμό λεμονιού.
 ~* Αγκινάρες: ένα λαχανικό που έχετε ξεχάσει
 * Αν δεν θυμάστε την τελευταία φορά που είδατε αγκινάρα στο πιάτο σας, τότε ήρθε η σωστή περίοδος για να την καταναλώσετε. Οι αγκινάρες αποτελούν μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, όπως επίσης καλίου και φυλλικού οξέος, βοηθώντας στην παραγωγή του DNA και του RNA. Οι φυτικές τους ίνες βοηθούν στην καλύτερη πέψη, η βιταμίνη Κ που περιέχουν δρα βοηθητικά στη διατήρηση της υγείας των οστών, ενώ είναι πλούσιες και σε ισχυρά αντιοξειδωτικά, κάνοντας καλό στο συκώτι και αναπτύσσοντας αντικαρκινική δράση. Πώς να τις καταναλώσετε: Οι αγκινάρες είναι ένα λαχανικό που μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, είτε στο γκριλ, είτε στον ατμό, είτε να προστεθεί σε σούπα ή σε βραστό κρέας – και φυσικά μην ξεχνάτε τις αγκινάρες αλά πολίτα, με τα καρότα, τα κρεμμύδια και τον άνηθο. Αν τέτοιου είδους παραδοσιακές συνταγές σας ξενίζουν, μπορείτε απλώς να τις προσθέσετε στη σαλάτα σας.
 ~* Γογγύλι: η ρίζα της υγείας
 * Ο Μάρτιος σηματοδοτεί το τέλος της περιόδου ακμής του λαχανικού αυτού και είναι μια πολύ καλή εποχή να απολαύσετε τα οφέλη του. Το γογγύλι έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, αποτελεί σημαντική πηγή βιταμίνης C δυναμώνοντας το ανοσοποιητικό σας σε μια περίοδο ιώσεων και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην ενδυνάμωση των μαλλιών, των νυχιών, των δοντιών και των οστών, όντας πλούσιο σε ασβέστιο, βιταμίνη Α, βιταμίνες του συμπλέγματος Β κ.ά. Πώς να το καταναλώσετε: Είτε βραστό, είτε ψητό, είτε σε πουρέ, το γογγύλι θα σας χαρίσει «απλόχερα» τα οφέλη του.
 ~* Φασόλια φάβας: ένα ωφέλιμο ορεκτικό
 * Από το τέλος του μήνα μέχρι και το Μάιο, τα φασόλια φάβας βρίσκονται στην ακμή τους και αποτελούν μια εξαιρετική πηγή φυλλικού οξέος, θειαμίνης και ψευδάργυρου, συγκεντρώνοντας τα γενικότερα οφέλη τον οσπρίων (πλούσια σε σίδηρο, κάλιο, φυτικές ίνες, φώσφορο κ.ο.κ.). Πώς να τα καταναλώσετε: Η πιο διαδεδομένη μορφή είναι ο πουρές των φασολιών αυτών με τη συνοδεία ελαιόλαδου και κρεμμυδιού, ενώ μπορείτε να τα προσθέσετε και σε ομελέτες, σε σαλάτα, στη σούπα, σε ζυμαρικά, ακόμη και στο κρέας κατσαρόλας.  Πηγή clickatlife.gr

~*** «Κόκκινη κάρτα» στο ηλεκτρονικό τσιγάρο
~ «Σβήνει» τα ηλεκτρονικά τσιγάρα η Ευρωπαϊκή Πνευμονολογική Εταιρεία (E.R.S), καθώς σύμφωνα με την επίσημη θέση της δεν ταξινομεί τη νέα καπνιστική μόδα ως ασφαλή εναλλακτική λύση ή μέθοδο για τη διακοπή του καπνίσματος. Στο πλαίσιο αυτό συνιστά την απαγόρευση του ηλεκτρονικού καπνίσματος στους δημόσιους χώρους.
 ~ «Η επιστημονική τεκμηρίωση της ασφάλειας του ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν υπάρχει και δεν μπορεί η μέθοδος αυτή να υποστηριχθεί ως επιστημονική θεραπευτική προσέγγιση της διακοπής του καπνίσματος. Οι καπνιστές δεν θα πρέπει να ανταλλάσσουν ένα καρκινογόνο προϊόν για άλλο», τονίζει η κα. Χριστίνα Γκράτζιου, πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου του Καπνίσματος της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας.
 ~ Και συνεχίζει: «'Η Ευρωπαϊκή Πνευμονολογική Εταιρεία υποστηρίζει πλήρως τις κατευθυντήριες γραμμές του άρθρου 14 της σύμβασης-πλαισίου για τον έλεγχο του καπνίσματος (FCTC) και ως εκ τούτου η καλύτερη συμβουλή υγείας για τους καπνιστές είναι να σταματήσουν το κάπνισμα σύμφωνα με επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους».
 ~ Σημειώνεται ότι η Επιτροπή βάζει στο στόχαστρο και άλλα προϊόντα καπνού, καθώς και την προώθηση προϊόντων νικοτίνης χωρίς έγκριση, όπως ο μασώμενoς καπνός και το ναργιλέ.
 ~ Η E.R.S ενέκρινε την υιοθέτηση της επίσημης θέσης της κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της, καθώς κρίθηκε απαραίτητη η σωστή πληροφόρηση του κοινού, δεδομένης της έκτασης χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου και του γεγονότος ότι το θέμα απασχόλησε συχνά, ειδικά τον τελευταίο καιρό, τα Μ.Μ.Ε.
 ~* Έρευνα στην Ελλάδα
 ~ Στο νέο Κέντρο Έρευνας και Ελέγχου του Καπνίσματος της Α΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής του Γ.Ν.Ν.Θ.Α «Σωτηρία», το οποίο λειτουργεί από τις αρχές Φεβρουαρίου, σχεδιάζεται η πραγματοποίηση περαιτέρω ειδικής έρευνας σε καπνιστές από το γενικό πληθυσμό και σε καπνιστές με αναπνευστικά προβλήματα σχετικά με την επίδραση της διακοπής του καπνίσματος, τον έλεγχο του stress και τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου.
 ~ Η έρευνα θα τελεί υπό την εποπτεία και ευθύνη της αναπληρώτριας καθηγήτριας κας Χριστίνας Γκράτζιου στη Α΄ Πανεπιστημιακή Κλινική του Γ.Ν.Ν.Θ.Α «Σωτηρία» (Διευθυντής: καθηγητής κ. Ν. Κουλούρης).
 ~ Στόχος του νέου Κέντρου Έρευνας και Ελέγχου του Καπνίσματος είναι η έρευνα και η εφαρμογή θεραπευτικών προγραμμάτων για τη διακοπή του καπνίσματος σε καπνιστές που θέλουν να διακόψουν το τσιγάρο, καθώς και σε ομάδα καπνιστών ασθενών με αναπνευστικά, καρδιολογικά ή άλλα χρόνια προβλήματα υγείας και σε άλλους ειδικούς πληθυσμούς καπνιστών.
 ~* Info:
 ~ Το Κέντρο Έρευνας και Ελέγχου του Καπνίσματος λειτουργεί κάθε Τρίτη και ώρες 12:00-16:00 στο κτίριο της Α΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής του Γ.Ν.Ν.Θ.Α «Σωτηρία».
 ~ Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 210-7763454. (ώρες λειτουργίας 09:00-14:00)

 
~*** 24 απίστευτα υγιεινές τροφές
~ Οι παρακάτω τροφές μπορούν να προστατεύσουν από σοβαρές ασθένειες όπως ο διαβήτης, ο καρκίνος και τα καρδιακά προβλήματα, ενώ ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Επιπρόσθετα βοηθούν στην απώλεια βάρους ή στην διατήρηση του σωστού βάρους.
 ~ Αν μέχρι τώρα δεν προτιμούσατε αυτά τα υγιεινά τρόφιμα, ήρθε η ώρα να γεμίσετε το καλάθι των αγορών σας με αυτά και να βοηθήσετε την υγεία σας!
 1. 'Απαχο βοδινό κρέας
2. Αυγά
3. Γιαούρτι
4. 'Απαχο γάλα
5. Σολομός
6. Φασόλια (όλων των ειδών)
7. Αμύγδαλα
8. Edamame και Tofu
9. Πλιγούρι βρώμης
10. Λιναρόσπορος
11. Ελαιόλαδο
12. Αβοκάντο
13. Μπρόκολο
14. Σπανάκι
15. Ντομάτες
16. Γλυκές πατάτες
17. Σκόρδο
18. Κόκκινη πιπεριά
19. Σύκα
20. Blueberries
21. Αχλάδια
22. Μήλα
23. Γκουάβα (εξωτικό φρούτο)
24. Μαύρη σοκολάτα

  **** ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΑΔΙΑΚΡΗΤΩΣ :


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ.ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ.ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΕΤΕ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΥΜΝΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ.Η ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

*** ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ!!!!
 ~*  ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΓΙΝΑΜΕ ΧΙΛΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΙΔΙΟΤΡΟΠΙΕΣ ΚΑΙ 10 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΝΩΜΕΣ... ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΝΤΙ ΤΟΥ "Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ" ΕΝΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΤΟ "Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΝ ΤΗ ΔΙΑΙΡΕΣΕΙ................................... ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ; ΑΝ ΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥΣ... ΚΑΙ ΠΑΡΩΠΙΔΟΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΝΤΕΥΘΕΝ ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ..........!!!! ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ. ΓΡΗΓΟΡΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΟΤΙ ΜΗΔΕ ΡΟΔΟΣ ΜΗΔΕ ΠΗΔΗΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΧΟΝΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΠΗΔΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΑΝΕΡΑ ΚΑΙ ΚΡΥΦΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΣΩΣΤΑ Ή ΕΣΣΦΑΛΜΕΝΑ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΤΑΓΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΕΥΤΑ, ΕΤΣΙ ΓΑΜΑΕΙ Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ....... ΞΥΠΝΑΤΕ Ή ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ!!!!   ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΣ

*** Και τότε ο Υιός του μεγάλου Θεού θα έλθει στους... :
~ Και τότε ο Υιός του μεγάλου Θεού θα έλθει στους ανθρώπους με σάρκα, ομοιάζων με τους θνητούς στη γή. Τέσσερα φωνήεντα θα φέρει, το δε άφωνον φανερώνεται σε αυτόν διπλό, και όλον τον αριθμό θα αποκαλύψω. Οκτώ μονάδες, τόσες δεκάδες επί αυτών και οκτώ εκατοντάδες, το όνομά του θα φανερώσει στους απίστους. Εσύ δε κατανόησέ το καλά στο νού σου.
~ Ο Άγιος Νικόδημος δίνει το εξής λεξαριθμικό άθροισμα : I Η Σ Ο Υ Σ = 10+8+200+70+400+200 = 888
~ ~* Οὗτος ἐστιν ἀπό οὐρανῶν βεβηκώς, φλογός ὑποβαλών ἀθάνατον πῦρ. ὅν τρέμει οὐρανός γῆ τε θάλασσα, τάρτατοι καί βύθιοι δαίμονες, αὐτοπάτωρ τρισόλβιος.
* Αυτός είναι ο όποιος ήλθε από τους ουρανούς, αφού υπέταξε το αθάνατο πυρ της φλογός. Αυτόν τρέμει ο ουρανός, η γη και ή θάλασσα, οι τάρταροι και οι υποχθόνιοι δαίμονες, τρισμακάριος ο ίδιος ο Πατέρας.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

~* *** «Δεν είναι δυνατόν μικρές, ακραίες ομάδες να εμποδίζουν τις κοινωνικές, εθνικές και όποιες άλλες δραστηριότητες σε αυτή τη χώρα» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ.Χρυσοχοΐδης.
~ Ώστε έτσι λοιπόν ;;;
"Μικρές και ακραίες ομάδες" ...εκλεκτέ της CIA υπουργέ των πραιτωριανών που ψεκάζουν με δηλητήρια τον λαό ;;;
Να απαγορεύσεις λοιπόν τη συμμετοχή των πολιτών στις παρελάσεις (παλιομοδίτικες έτσι ή αλλιώς) και να τις κάνετε μόνοι σας, μήπως και ανέβει λίγο το πεσμένο ηθικό σας.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα ανακαλύψεις εσύ και το συνάφι σου, ότι αυτό που ονομάζεις ..."κοινωνικές, εθνικές και όποιες άλλες δραστηριότητες" ο λαός το αντιλαμβάνεται διαφορετικά.
Και διαφορετικά το αντιμετωπίζει !!!
** "ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ": ΜΙΝΙ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟΛΑΓΝΩΝ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ!
~ Το σκηνικό είναι κωμικοτραγικό: Από τη μια, τα εγχώρια παπαγαλάκια της συγκυβέρνησης, να πανηγυρίζουν για την "επιτυχία του PSI". Μέχρι και ο Τζέφρυ...άνοιξε σαμπάνιες (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙ' ΑΥΤΟ!), δηλώνοντας χωρίς αιδώ πως "οι θυσίες του ελληνικού λαού έπιασαν τόπο"!
* Κι έρχεται μετά από λίγο, η ανακοίνωση της ISDA για το περίφημο "πιστωτικό γεγονός", που ενεργοποιεί τα CDS (εικόνα αριστερά)!
 * Μούγκα οι "εθνοσωτήρες"...! Αρχικά, προσπάθησαν να το υποβαθμίσουν. Έπειτα, είπαν πως ήταν κάτι το αναμενόμενο! Αλήθεια, γιατί δεν μας προειδοποιήσατε τότε, παρά θριαμβολογούσατε ακατάσχετα;
* Για να μην το πολυκουράζουμε: Όσο κι αν δεν αρέσει σε πολλούς, σήμερα η Ελλάδα έκανε...πρόβα χρεωκοπίας! Και μάλιστα όχι με τους όρους που την συμφέρουν (στάση πληρωμών στους τοκογλύφους κλπ), αλλά με αυτούς των δανειστών (αγγλικό δίκαιο, "ξεφόρτωμα" ελληνικών ομολόγων κλπ)!
 * Αυτή είναι η αλήθεια, όπως και να την "βαφτίζουν". Και συνιστά μία ακόμα τεράστια αποτυχία των μνημονιακών γραικύλων, που πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!
~ http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2012/03/blog-post_10.html ,

*** ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΔΗΓΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ
\~ ΑΘΗΝΑ 12-3-2012.
* Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ξεδιαντροπιά και όνειδος για ένα πολιτικό καθεστώς από το να επιδίδονται τα κομματικά και τα προπαγανδιστικά του φερέφωνα στον αποπροσανατολισμό του λαού από τα αληθινά προβλήματα και στην κατασυκοφάντηση των πατριωτικών δυνάμεων που μάχονται για την επιβίωση του Έθνους. Μέσα σ’ αυτό το σκοταδιστικό και ψυχροπολεμικό περιβάλλον οι πάσης φύσεως ταγοί με τις τάχα διαφορετικές ιδεολογικές ενδυμασίες και τους κοινούς στόχους, τέκνα της ίδιας νεοταξικής μήτρας, μας μιλούν για τον επελαύνοντα «ακροδεξιό κίνδυνο», για τον κίνδυνο της διάλυσης του πολιτικού συστήματος, ακόμη και για τον κίνδυνο ξεσπάσματος ενός αντικομουνισμού.  * Ουδείς όμως μιλάει για τον αληθινό κίνδυνο να χάσουμε την Πατρίδα μας από το καθεστώς και τους συμμαχικούς του δανειστές που ενισχύουν τους γειτονικούς μας εχθρούς. Κόμματα και δημοσιογράφοι του συρμού, επειδή ξέρουν την αγάπη του λαού μας στο Ελληνικό Έθνος και επειδή πάσχουν από πολιτικό καιροσκοπισμό μετά ισχυράς δόσης πολιτικού αυτισμού, αποκαλούν τον Εθνικισμό «ακροδεξιά» και την εθνικιστική προσμονή αποτίναξης των δεσμών «κίνδυνο».
 * Τρέμουν οι ανθέλληνες την δεδηλωμένη απέχθεια του Έλληνα στον διεθνισμό και την έντονη επιθυμία και στήριξη στις Δυνάμεις του Έθνους. Τόσο στο Εθνικοκοινωνικό Κίνημα όσο και στον Ελληνικό Στρατό. Βλέπουν την εκπληκτική δημοσκοπική άνοδο της Χρυσής Αυγής σε όλες τις έρευνες γνώμης και παθαίνουν ίλιγγο καθώς διαπιστώνουν πως το σάπιο νεοταξικό καθεστώς που έχουν στήσει και τους θρέφει σε βάρος των Ελλήνων γκρεμίζεται. Και μαζί τους ανησυχούν οι έμποροι των εθνών και οι τοκογλύφοι τους.
 * Ακούσαμε τον σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας και πρώην συνεργάτη του Μιτεράν Ροκάρ να λέει πως για την Ελλάδα η μόνη διέξοδος θα είναι ένα στρατιωτικό πραξικόπημα όταν αφαιρείται από έναν λαό το 25% του εισοδήματός του. Ήρθαν μετά οι δημοσκοπικές σφαλιάρες καίτοι κουρεμένες και το ντελίριο του Συστήματος ξεκίνησε.
 * Διαβάσαμε λοιπόν τον κ. Πρετεντέρη να γράφει πως δεν πρέπει να ανησυχήσουν καθόλου και πως θα πρέπει να απαντήσουν στα συμφέροντα που θέλουν τον κατακερματισμό και τη διάλυση του πολιτικού συστήματος με την κάθοδο στις κάλπες για να περιγραφούν ζητούμενα και κίνδυνοι ώστε να δουν αν μπουν στη Βουλή εννιά κόμματα, δηλαδή ο εξής ένας. Ο Ελληνικός Εθνικισμός. Και από εκεί που ξορκιζόντουσαν οι εκλογές, τώρα φτάνουμε στην όψιμη υπεράσπιση χαρακτηρίζοντας μάλιστα τις αγαπημένες δημοσκοπήσεις τους τώρα εικονική πολιτική πραγματικότητα.
 * Η ΝΔ, πρώην αντιμνημονιακή και νυν μνημονιακή, «ξάφνου» θέλει γρήγορες εκλογές για να μην ανέβει κι άλλο το Εθνικιστικό Κίνημα. Γιατί αυτό επιβάλλει η ποδηγέτηση του ελληνικού λαού. Τρομολαγνεία, επιβολή του δήθεν μνημονιακού μονόδρομου, ολίγο καθεστωτικό ψευτοπατριωτισμό και η Αριστερά στην απορρόφηση κραδασμών. Με το ΚΚΕ να κάνει λόγο για τον κίνδυνο προβοκάτσιας στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου για να φοβηθεί το κίνημα της πλάκας και να καταφέρεται εναντίον των αποστράτων και των ανδρών των ειδικών δυνάμεων. Και ακόμη να καταγγέλλει ο Περισσός την συλλήβδην κατηγορία των πολιτικών για προδοσία που πολύ τσούζει τους απολιθωμένους μπολσεβίκους. Την ίδια ώρα το καθεστώς μεθοδεύει ακόμη και τη ματαίωση της παρέλασης για το φόβο της λαϊκής διαμαρτυρίας. Επομένως για μια φορά ακόμη το ΚΚΕ δίδει την προστασία του στο καθεστώς που τάχα αντιμάχεται.
 * Για να ολοκληρωθεί το παζλ του καθεστώτος έρχεται η συνασπισμένη αριστερά να κατηγορήσει τις καθεστωτικές εφημερίδες που πανηγυρίζουν για την υποτιθέμενη επίθεση των αστικών κομμάτων ενάντια στην Αριστερά. Και οι κατηγορίες των ευρωπαϊστών της Αριστεράς συνεχίζονται με την ευφάνταστη «ενίσχυση» της «ακροδεξιάς» ως αντίβαρο στα αδιέξοδα των μνημονιακών. Για να έρθει απέναντι από τους δήθεν αντιμνημονιακούς η μνημονιακή κ. Διαμαντοπούλου να ζητήσει κυβέρνηση με συνεργασία φορέων ευρωπαϊκής προοπτικής που θα τηρήσει τις υποσχέσεις της σκλαβιάς των Ελλήνων και της πώλησης της Ελλάδος, αλλά και κοινοβουλευτικό σεβασμό των δεσμωτών μας. Με τους καθηγητάδες της ΟΛΜΕ να νοιάζονται μονάχα για τα μαθήματα αντιρατσισμού στα παιδιά μας.
 * Την ίδια στιγμή που οργανώνεται από το Σύστημα η επιχείρηση αφοπλισμού των πατριωτικών αντανακλαστικών του ελληνικού λαού, το γνωστό χαράτσι για την αρπαγή του ελληνικού σπιτιού μετατρέπεται σε νέο φόρο προκειμένου να αποφευχθούν νομικά κωλύματα και να φτάσει στον τελικό σκοπό του μέσω των εφοριών. Οι τράπεζες λαμβάνουν νέες ενισχύσεις ρευστότητας 30 δις ευρώ μέσα από άσχετο νομοσχέδιο για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης! Οι μισθοί απειλούνται με μείωση άνω του 50% λόγω των επιχειρησιακών και των ατομικών συμβάσεων με τους «εργατοπατέρες» να προτείνουν υπογραφή έστω και με το πιστόλι στο κρόταφο πριν ισχύσουν οι νέες ρυθμίσεις. Η αμερικανική μυστική υπηρεσία CIA και «ευρωπαίοι» επίτροποι ονομάζουν τα Σκόπια Μακεδονία. Ενώ Παπανδρέου και Παπαδήμος συζητούν μεταξύ των οικονομικών και της χρεοκοπίας που μας οδηγούν το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.
 * Ο Πατριωτισμός μας δεν εγκαταλείπεται όπως ακριβώς στην μάχη τα όπλα τα ιερά. Και η Ελλάδα μήτε χρεοκοπεί μήτε οπισθοχωρεί μήτε μεταλλάσσεται. Οι Έλληνες περιφρουρούν το Έθνος τους. Το Εθνικοκοινωνικό Κίνημα θα αναλάβει τις τύχες της Πατρίδος μας. Τα ενεργούμενα της ξενοκρατίας θα μας απαλλάξουν. Και ο Ελληνισμός μας θα τρανωθεί όπως του πρέπει.
~ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
* http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/ .-

*** ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΝΕΟΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ. Ο ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ
* ~ Σε μία πρώτη κίνηση-προάγγελο συμμετοχής του σε μια επόμενη μνημονιακή κυβέρνηση, προχώρησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας ότι "Ναι μεν δεν συμφωνεί με το Μνημόνο, αλλά έχει ψηφιστεί και είναι δεσμευτικό"!  ~ Και τότε κυρ-Φώτη γιατί να σε ψηφίσει ο κόσμος; Για να εφαρμόσεις στο Μνημόνιο με "αριστερή" συνταγή; Μάλιστα ήταν τόσο σαφής στην συνέντευξή του στην "Καθημερινή" που τόνισε ότι "Όσα έχει συμφωνήσει η Ελλάδα συνιστούν ένα δεσμευτικό πλαίσιο και δυνατότητα αναδιαπραγμάτευσης υπάρχει μόνο σε επιμέρους ρυθμίσεις"! δικαιώνοντας βέβαια απόλυτα όλοσυς όσους τον χαρακτηρίζουν "χρυσή εφεδρεία" του Μνημονίου.
 ~ Μάλιστα πετάει και γέφυρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας ότι "Είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε μετεκλογικές συνεργασίες υπό προϋποθέσεις"!
 ~ Νέος κωλοτούμπας, λοιπόν, μας προέκυψε, αλλά αυτός ήταν τουλάχιστον περισσότερο αναμενόμενος απ'ότι π.χ. ο Α.Σαμαράς. Από την αρχή ο Φ.Κουβέλης φλερτάριζε έντονα με το ΠΑΣΟΚ και όταν αυτό άρχισε να καταρρέει και η ΔΗΜΑΡ να αποτελεί "την πρώτη στάση εξόδου από το ΠΑΣΟΚ", απέκοψε τελείως τις γέφυρες .-

~*

Δεν υπάρχουν σχόλια: