Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Στο  αγιάζι της  ενημέρωσης  Τετάρτη  28  Μαρτίου  2012  :
Το  ποντικάκι  μας  ενημερώνει  !
* «Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Οι ηγέτες σκέφτονται τις επόμενες γενιές " Général De Gaulle
*O  ΣΟΚΡΑΤΗΣ  436πχ. -438πχ  έλεγε  : " Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ  , ΔΙΟΤΙ  , ΚΑΤΕΧΡΑΣΘΗ  ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ  ΙΣΟΤΗΤΑΣ , ΔΙΟΤΙ  ΕΜΑΘΕ  ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ , ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ  ΤΗΝ ΑΥΘΑΔΙΑ  ΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ , ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ , ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , ΤΗΝ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ , ΩΣ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ , ΩΣ ΕΥΔΑΙΜΩΝΙΑ " .-

*** 6  ΜΑΙΟΥ  Η  ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

~** ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΑΚΙ ΜΑΣ .... 40  ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ :
 ΝΔ  του Α.Κ.ΣΑΜΑΡΑ  : 30%-35%  ,
ΠΑΣΟΚ  : του Ευάγγελου ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ : 22% -28 % ,
ΚΚΕ της :  Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ : 7-9% ,
ΔΗΜΑΡ Δημοκρατ. Αριστερά : του Φ. ΚΟΥΒΕΛΗ : 6-8% ,
ΣΥΡΙΖΑ  : του Αλέξη ΤΣΙΠΡΑ : 5-7%  ,
 Ελεύθεροι Έλληνες :Το  κόμμα του Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ : 4-6 % ,
Δημοκρατ. Συμμαχία : το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη : 2-3% ,
ΛΑ.ΟΣ : του Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ : 2-4% ,
Οικολογοι -Πράσινοι : 2-4% ,
Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών : του Γιάννη Δημαρά : 2-3% ,
 Κοινωνική Συμφωνία : Το  κόμμα της κας Λούκα Κατσέλη : 2% ,
Λοιπά κόμματα : 2-4% ,
 ΑΠΟΧΗ -- Χ; 
ΛΕΥΚΑ - ΑΚΥΡΑ -- Χ;  ( Ο εκλογολόγος???!!!  )
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ διάλυση Βουλής 6 Μαϊου οι εκλογές !
* Εάν μια ελεύθερη κοινωνία δεν μπορεί να βοηθήσει τους πολλούς που ζουν στην φτώχεια, δεν μπορεί να σώσει τους λίγους που είναι πλούσιοι.- John F. Kennedy

*** Βλέπει εκλογές την 6η Μαΐου ο Κουβέλης
* Η πιο πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών είναι η 6η Μαΐου δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

*** Βγαίνουν τα μαχαίρια εν όψει εκλογών
* Κλείδωσε η 6η Μαΐου, όπως άφησε να εννοηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ξεκίνησαν τους προεκλογικούς διαξιφισμούς, ενώ συνεχίζεται η στελέχωση της Ιπποκράτους.

*** Αποκλείει πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ η Κατσέλη
* Την πρόθεσή της να συνεργαστεί με άλλα κόμματα, στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων, εξέφρασε η Λούκα Κατσέλη, η οποία άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να συζητήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατική Αριστερά, ενώ απέκλεισε το ΠΑΣΟΚ.

*** Καλπάζουν τα χρέη προς το Δημόσιο
* Εκρηκτική αύξηση σημείωσαν τα τελευταία 2 χρόνια οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων προς το δημόσιο.  * Σύμφωνα με στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, το καλοκαίρι του 2010 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ήταν 36,6 δισ. ευρώ και στις αρχές του 2012 ανήλθαν στα 45,5 δισ. ευρώ. Μάλιστα, η αυξητική τάση συνεχίζεται παρά τις αλλεπάλληλες ρυθμίσεις τμηματικής εξόφλησης που έχει θεσπίσει το υπουργείο Οικονομικών.
 * Παράλληλα, έχουν ληφθεί μέτρα όπως συλλήψεις οφειλετών, δέσμευση και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και δημοσιοποίηση στοιχείων των οφειλετών στο διαδίκτυο.
 * Σημειώνεται ότι βρίσκεται σε ισχύ έως τις 30 Μαρτίου (δηλ. έως και μεθαύριο) ρύθμιση που επιτρέπει στους οφειλέτες με συνολικό χρέος έως 10.000 ευρώ να εξοφλήσουν την οφειλή τους δίνοντας μόλις 100 ευρώ το μήνα.

*** Επιχειρήσεις «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας
* Καθημερινές επιχειρήσεις σκούπα θα διεξάγονται στο κέντρο της Αθήνας, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε στη ΓΑΔΑ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με τον αρχηγό της αστυνομίας και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματικούς.

*** Επί τάπητος οι γερμανικές αποζημιώσεις
* Για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων ύψους 165 δισ. ευρώ ενημερώνουν σήμερα τις επιτροπές Οικονομικών, Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής οι υπουργοί Οικονομικών, Εξωτερικών και Δικαιοσύνης.


*** Αναλαμβάνει δράση και ο κόσμος του Παναθηναϊ8κού !!!
* Ο Παναθηναϊκός... βουλιάζει και ο κόσμος του δεν θα μείνει αμέτοχος σε αυτή την ιστορία αφού στελέχη της Θύρας 13 θα αναλάβουν δράση. * Συγκεκριμένα, αναμένεται να έρθουν σε επαφή με ορισμένους από τους μετόχους της ΠΑΕ για να μάθουν από πρώτο χέρι τι γίνεται και αν υπάρχει μέλλον στο σύλλογο.
 * Εκτός από αυτό η Θύρα 13 θα κινητοποιηθεί άμεσα και αναμένεται να γίνει και συγκέντρωση, αφού φίλαθλοι του Παναθηναϊκού δεν είναι μόνο οι οργανωμένοι. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να δημιουργηθεί και ένα άτυπο Γραφείο Τύπου.

*** Διαμαρτυρία για την εγκληματικότητα στην Μεσσηνία !  
* Περισσότερη αστυνόμευση ζήτησαν κάτοικοι από το Αριοχώρι, την Ασπροπουλιά, το Πλατύ, τον Αρι και το Αγιο Φλώρο. Οι κάτοικοι έκαναν σήμερα το πρωί πορεία διαμαρτυρίας και συγκέντρωση έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, τον Δήμο Καλαμάτας και το Δικαστικό Μέγαρο

*** Εκλεψαν από τάφους 57 χάλκινα καντήλια στην Πυλία :
~ Πενήντα επτά χάλκινα καντήλια άρπαξαν άγνωστοι από τάφους των νεκροταφείων Ικλαινας και Μπαλοδημέικων στην Πυλία.
 ~ Συγκεκριμένα οι ιερόσυλοι έκλεψαν 40 χάλκινα καντήλια από το νεκροταφείο της Ικλαινας και άλλα 17 από αυτό των Μπαλοδημέικων - απ' το οποίο "σήκωσαν" ακόμη 4 χάλκινα κηροπήγια που βρίσκονταν στο εσωτερικό του ναού του Αγίου Νικολάου.
 ~ Οι κλοπές καταγγέλθηκαν χθες. Υπολογίζεται πως στο πρώτο νεκροταφείο οι δράστες "χτύπησαν" τη νύχτα 24 προς 25 Μαρτίου, ενώ στο δεύτερο κάποια στιγμή από τις 20 του μήνα έως και χθες.

***  Το εργαστήριο θα απαντήσει για το απανθρακωμένο πτώμα
* Στα εργαστηριακά αποτελέσματα έχει στραφεί πλέον η προσοχή των αστυνομικών αρχών που προσπαθούν να ρίξουν φως στην υπόθεση του απανθρακωμένου πτώματος το οποίο βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην παραλιακή περιοχή της Βλασάδας.
 * Καταρχάς αναμένεται η ταυτοποίηση του πτώματος, αν και από την πρώτη στιγμή όλα συγκλίνουν στο ότι ανήκει σε έναν 62χρονο που είχε εξαφανιστεί το ίδιο βράδυ, από σπίτι που βρίσκεται κοντά στον τόπο του συμβάντος. Μένει όμως αυτό να διασταυρωθεί και επιστημονικά.
 * Από την άλλη, οι ιστολογικές εξετάσεις αναμένεται να δώσουν στοιχεία για το αν προϋπήρχε κάποιο παθολογικό αίτιο που έκανε ίσως τον άνδρα να πέσει στη φωτιά - καθώς όπως έχει επισημάνει από την αρχή η ιατροδικαστής Αγγελική Τζιόλα, αιτία θανάτου ήταν η απανθράκωση.
 * Οι αστυνομικές αρχές εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα και με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται να απομακρύνονται από το ενδεχόμενο της εγκληματικής πράξης, χωρίς φυσικά να το έχουν αποκλείσει τελείως. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο ατράνταχτο στοιχείο που να συνηγορεί σε αυτό. Ομως με την προανάκριση να συνεχίζεται και εν αναμονή της συγκέντρωσης όλων των στοιχείων -και κυρίως των επιστημονικών- δεν έχει αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο, αφού η όλη υπόθεση καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου. Κ.Μ.


** ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Τετάρτη  28/03/2012 :
~** ΠΣ Η Καλαμάτα - Ζάκυνθος (1-0 ΤΕΛΙΚΟ) :
~ Μεγάλη νίκη με 1-0 πέτυχε η Μαύρη Θύελλα απέναντι στην Ζάκυνθο και πλέον πλησίασε στην τρίτη θέση που οδηγεί στα πλει οφ ανόδου. Ηταν η πρώτη φετινή νίκη της Καλαμάτας στο γήπεδο της και ήρθε χάρη στο πολύ ωραίο γκολ που πέτυχε με κεφαλιά ο Μπεγέτης στο 59'. Το αξιοσημείωτο ήταν πως η Καλαμάτα ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της όταν έμεινε με 10 παίκτες, καθώς στο 50' αποβλήθηκε ο Κωνσταντόπουλος με δεύτερη κίτρινη κάρτα.- 
** 1' Ξεκίνησε στο Δημοτικό Στάδιο της Καλαμάτας ο αγώνας της "Μαύρης Θύελλας" με την Ζάκυνθο για την 14η αγωνιστική του Νοτίου Ομίλου της Γ' εθνικής. Λίγος ο κόσμος προς το παρών στις εξέδρες του γηπέδου, καθώς οι θεατές δεν ξεπερνούν τους 300.
 ~ Διαιτητής του αγώνα είναι ο Διώτης με βοηθούς τους Κολοσιώνη και Τσίκνα, όλοι από την Αιτωλοακαρνανία. Ο Γιαννόπουλος από την Αρκαδία ήταν 4ος διαιτητής. -
Οι συνθέσεις των ομάδων. :
ΚΑΛΑΜΑΤΑ Κοψαχείλης, Τσόπελας, Ρουμπουλάκου, Μπλέτσας (9' λ.τ. Νικητόπουλος), Κωνσταντόπουλος, Ψυχογιόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Τσιμικλής, Τριανταφυλλάκης (80' Δρούγας), Μπεγέτης, Κρητικός (87' Αθανασόπουλος).
 ΖΑΚΥΝΘΟΣ Γεωργίου, Λιβέρης (24' λ.τ. Τσιριγώτης), Σαμαράς, Κόντη (65' Μπάστας), Κωστάκης, Κυπαρίσσης, Στρατομήτρος ,Α. Γεωργίου, Πέττας (46' Φίλαι), Διαμαντόπουλος, Χαρτσιάς.
 * Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Κωνσταντόπουλος (23' η πρώτη, 55' η δεύτερη), Ρουμπουλάκου 60'), Ψυχογιόπουλος (65'), Σπανός (66'), Τσιριγώτης (76'), Τσιμικλής (76'), Κρητικός (76').
~** Στους άλλους αγώνες της Γ΄  Εθνικής στο Νότιο όμιλο :
~ Ηλυσιακός - Πανηλειακός 1-0 .- ^
~ Χανιά - ΠΑΟ Ρούφ  3-1 .- ^
~ Ρουβάς -Προοδευτική  0-0 .- ^
~ ΑΟ Γλυφάδας - Αστέρας Μαγούλας  0-0 .- ^
~ ΠΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ  -Ζάκυνθος  1-0 .- ^

~**  Γ΄ εθνική  στο Βόρειο όμιλο :
Τύρναβος 2005-Απόλλων Καλαμαριάς 1-1 .- ^  

Νίκη Βόλου-Αναγέννηση Σερρών 3-0  .- ^  
Αετός Σκύδρας-Δόξα Κρανουλας 1-0  .- ^  
Μ. Αλέξανδρος Ηράκλειας-Οικονόμος Τσαριτσάνης 3-1 .- ^  
Τηλυκράτης Λευκάδας-Εθνικός Γαζώρου 1-0 '^  
ΑΕΠ Ηρακλής-Βατανιακός 3-0 .- ^  

*** Σόκ  για τον ΠΑΜΙΣΣΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ :
Σόκ από τον αδόκητο θάνατο του 58χρονου Νίκου Καλογερόπουλου , παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Παμίσου και πατέρας των Γιάσννη και Αντώνη ποδοσφαιριστών σήμερα του Παμίσου (29-03-2012)  ^  .-

~** Για την Φουτ Μπολ Λίνκ Β΄ εθνική στο ελληνικό ποδόσφαιρο :
Πιερικός - ΑΕΛ Λάρισα   2-1 .- ^  
Διαγόρας Ρόδου - ΗΓρακλής Ψαχνών  0-3  α.α. .- ^
Πλατανιάς Α.Ο. - Αγροτικός Αστέρας   0-0 .- ^
Πανσερραϊκός - Αναγέννηση Γιαννιτσών  1-0  .- ^
Καλονή Μυτηλήνης  Φωκι8κός  1-0 .- ^
Βέροια - Εθνικός Αστέρας  5-0 .- ^
Βύζας Μεγάρων - Αναγέννηση Επανωμής 0-0 .- ^
Πανθρακικός -Θρασύβουλος Φυλής 3-1 .- ^
Καλλιθέα - Παναχαϊκή  5-2 .- ^  

** Για το Κυπριακό ποδόσφαιρο :
 ΤαμπλόΚYΠΡΟΣ: Κύπελλο :

28.03. 19:00 Τελικό Ερμής 0 - 3 Ομόνοια (0 - 1)
28.03. 18:00 Τελικό Εθνικός Άχνας 0 - 0 Ολυμπιακός Λευκωσίας (0 - 0)
~** Στην 1η  κατηγορίου στο πρωτάθλημα :

25.03. 18:00 Τελικό Nέα Σαλαμίνα 2 - 0 'Αρης Λεμεσού (0 - 0)

25.03. 18:00 Τελικό Απόλλων Λεμεσού 1 - 1 Ανόρθωση (0 - 1)
25.03. 18:00 Τελικό Εθνικός Άχνας 0 - 1 ΑΕ Λεμεσού (0 - 0)
25.03. 18:00 Τελικό Παραλίμνι 2 - 0 Αλκή (1 - 0)
24.03. 18:00 Τελικό A.E. Κίτιον 2 - 0 Αναγέννηση Δερύνειας (1 - 0)
24.03. 18:00 Τελικό Ολυμπιακός Λευκωσίας 3 - 1 Ερμής (1 - 0)
23.03. 16:00 Τελικό ΑΠΟΕΛ 0 - 0 Ομόνοια (0 - 0)


*** Για  το  εύρωμπάσκετ , για το Φάϊναλ Φόρ της Κωνσταντινούπολης 3ος αγώνας  :
 ~ Μπιλμπάο - ΤΣΣΚΑ Μόσχας    94-81 .- ^   
~ Ολυμπιακός Πειραιώς - Σιένα  75-55 .- ^    

*** Για το Τσάμπιον Λιγκ στο ευρωπαϊκό μποδόσφαιρο :
* Μίλαν - Μπαρτσελόνα 0-0 .- ^
*  Μαρσέϊγ - Μπάγερν   0-2 , (0-1).- ^   

*** Οργή στο Αριοχώρι Μεσσηνίας για τους τσιγγάνους
* Τα στοιχεία για την έκρηξη της μικροεγκληματικότητας επιβεβαιώνουν αυτό που λέει η καθημερινή εμπειρία των πολιτών. Η ευρύτερη περιοχή του πρώην Δήμου Άριος έχει μετατραπεί πλέον σε επικίνδυνη ζώνη. * Και την τεράστια ανασφάλεια των πολιτών δεν την προκαλεί το οργανωμένο έγκλημα, που έχει τουλάχιστον συγκεκριμένους στόχους και διακρίνεται από στοιχειώδη ορθολογισμό. Την προκαλεί το διάχυτο έγκλημα, στο οποίο η συμμετοχή των αθιγγάνων είναι δυσανάλογα μεγάλη.
 * Τις προηγούμενες ημέρες ένα ακόμη γεγονός στην περιοχή αποτέλεσε την αφορμή για να ξεχειλίσει το ποτήρι της υπομονής. Κάποιοι αθίγγανοι προσπάθησαν να κλέψουν ένα φούρνο στο Αριοχώρι. Οι κινήσεις τους έγιναν αντιληπτές από τους ιδιοκτήτες και άλλους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι τους κυνήγησαν και ήρθαν σε συμπλοκή. Το συμβάν τελείωσε εκεί.
* Όμως, οι αθίγγανοι ήθελαν να πάρουν… το αίμα τους πίσω. Κάλεσαν σε βοήθεια τους δικούς τους, οι οποίοι επιτέθηκαν με σιδηρολοστούς και άλλα αντικείμενα στους κατοίκους του Αριοχωρίου, με αποτέλεσμα δύο από αυτούς να καταλήξουν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο.
* Προχθές οι κάτοικοι έκαναν λαϊκή συνέλευση στην περιοχή και αποφάσισαν ότι πλέον η κατάσταση με τις κλοπές και τις επιθέσεις έχει ξεφύγει κάθε ελέγχου. Για το λόγο αυτό θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, απ’ όπου και θα ζητήσουν, επιτέλους, να ληφθούν μέτρα, γιατί η κατάσταση έφτασε στο μη παρέκει.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Τσακώνα-Καλό Νερό
~ Εγκρίθηκε η ΚΥΑ για τροποποιήσεις σε Κόκλα – Μάλθη  * Αυτό ξεμπλοκάρει τις τελευταίες εκκρεμότητες, ώστε το έργο να θεωρείται απόλυτα ώριμο για να ξεκινήσει η κατασκευή του. Η θετική παρά ταύτα εξέλιξη είναι μικρή μπροστά στον όγκο προβλημάτων που αντιμετωπίζει το μεγάλο έργο της Ολυμπίας Οδού με την υλοποίηση των συμβάσεων που έχουν κυρωθεί από τη Βουλή.
 * Τις τελευταίες ημέρες γίνεται μια προσπάθεια ανακίνησης και πάλι του ζητήματος του δρόμου, ωστόσο είναι άγνωστο αν σχετίζεται με το γεγονός ότι εντός του επόμενου μήνα λήγει το 18μηνο της παρακατάθεσης από το υπουργείο του κόστους απαλλοτριώσεων.

*** Για να τους καλλιεργήσουν
 ~ Αποδίδονται κοινόχρηστοι χώροι στους δημότες
 * Όπως ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας, έχει δοθεί οδηγία στις Διευθύνσεις Πρασίνου και Πολεοδομίας να καταγραφούν όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι του Δήμου στην Καλαμάτα, ώστε να δοθούν στους δημότες, σε όποιους έχουν ανάγκη, για τη δημιουργία δημοτικών λαχανόκηπων.
~  Η δε διαδικασία θα αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.
 * «Έχουμε οικόπεδα δύο, τριών, τεσσάρων στρεμμάτων, κοινωφελείς, κοινόχρηστους χώρους. Δεν είναι δυνατόν αυτοί να είναι γεμάτοι σκουπίδια και βάτα. Να δοθούν στους πολίτες που έχουν τη διάθεση να τους καλλιεργήσουν, ώστε να υποστηριχτεί η οικιακή οικονομία». Α.Π.

*** Δήμος Πύλου-Νέστορος

~ Υπογράφεται σήμερα η απόφαση έγκρισης του ΣΧΟΟΑΠ Κορώνης
 * Την απόφαση έγκρισης του Σχεδίου Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) της Δημοτικής Ενότητας Κορώνης, ώστε να σταλεί για δημοσίευση σε ΦΕΚ, θα υπογράψουν σήμερα ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Τάσος Αποστολόπουλος, στην Τρίπολη.
 * Αυτή η ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη προήλθε κατόπιν οργανωμένων ενεργειών της Δημοτικής Αρχής και άριστη συνεργασία με τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αλλά και τον κ. Αποστολόπουλο.
* Αξίζει να σημειωθεί ότι θα αποτελέσει ένα από τα πρώτα ΣΧΟΟΑΠ της Πελοποννήσου που θα δημοσιευτούν σε ΦΕΚ. -

~** ΠΡΟΣΟΧΗ  !!!!!  ΝΕΟΣ ΙΟΣ ΤΩΝ ΧΑΚΕΡΣ  !!! Έτσι  εμφανίζεται  στον Υπολογιστή σας !!


 

 ~** ΜΑΡΤΙΟΣ 2012 …ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ !!! :
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωσή μας , Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012.
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/03/1-m-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 1 Mαρτίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/03/2-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας , Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/03/3-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Σάββατο 3 Μαρτίου 2012 .-
** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ενημέρωση - Εδήσεις -Σχόλια κ.α : Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/03/5-2012.html  , Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής ενημέρωσης , Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012 .-
** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , Η ζωή μας στην καθημερινότητα της ενημέρωσης , Tr;ith 6 /03/2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012 , Ελεύθερες Σκέψεις θέσεις απόψεις και Σχόλια .-
 ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/03/7-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/03/8-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012 , Στο αγιάζι της καθημεριονότητας στην ενημέρωσή μας .-
*** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/03/10-03-2012.html  , Σάββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης ,10-03-2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/03/11-2012.html  , Σήμερα είναι Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/03/12-2012.html  , Σχολιάζοντας Αδιακρίτως Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , ΘΕΣΕΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΑΔΙΑΚΡΗΤΩΣ :Δευτέρα 12 /03/2012 .-
~*** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/03/12-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  ,
ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΑΔΙΑΚΡΗΤΩΣ :
Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2012 : foto athos .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/03/13-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Τρίτη 13 Μαρτίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/03/14-2012.html   , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , ΤΑΫΓΕΤΟΣ Αναδημοσίευση Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/03/15-2012.html  , Η ζωή μας στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/03/16-2012.html  , Η ζωή μας στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/03/agion-oros-2012.html  ,
AGION OROS ΑΘΩΣ 2012 .- Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 ,.-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/03/17-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/03/18032012.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ Κυριακή 18/03/2012 - Ειδήσεις -Σχόλια κ.α .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/03/19-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/03/19032012.html  , Μεσσηνιακή ενημέρωση και άλλα 19/03/2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/03/arfara-messhnis-greece.html  , ARFARA MESSHNIΑS GREECE Φωτογραφίσεις , 20/03/2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/03/20032012.html  , ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ ,Φωτογραφίες 20/03/2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/03/20032012.html  , Μεσσηνιακή ενημέρωση και άλλα Τρίτη , 20/03/2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/03/21-03-2012.html  , ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ Περιοχή Σκήτης Αγίας Άννης 21-03-2012 , Φωτογραφίες κ.α..-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/03/21-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/03/22-2012.html  , Η ζωή μας στην καθημερινότητα της ενημέρωσης , Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/  , Στο αγιάζι της καθημερινής Ενημέρωσης , Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/03/24-2012.html  , Σάββατο στην ενημέρωση 24 Μαρτίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/03/25-2012.html  , Κυριακή στην ενημέρωση 25 Μαρτίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/03/26-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας , Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/03/27-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 27 Μαρτίου 2012 .-
~**  ~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/03/28-2012.html  , Στο  αγιάζι της  ενημέρωσης  Τετάρτη  28  Μαρτίου  2012 .-

** ΘΕΜΑΤΑ  ΥΓΕΙΑΣ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ :
~** ** ΑΛΚΑΛΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ.**
~* Οι αλκαλικές τροφές είναι η βάση της υγείας. Ανανεώνουν τα κύτταρα μέσω του αίματος. Οι όξινες τροφές οξειδώνουν τους ιστούς και τα όργανα και οδηγούν σε ασθένειες. Η ισορροπία είναι περίπου 80% αλκαλικό περιβάλλον και 20% όξινο.
 * Ξέρετε ότι το κρέας, τα τυριά αλλά και κάποια φρούτα ή λαχανικά δημιουργούν όξινο περιβάλλον που επιβραδύνει το μεταβολισμό μας, μας απορροφά ενέργεια, μας αφήνει απροστάτευτους στις ασθένειες και μας προσθέτει κιλά; Κι όμως, νέες έρευνες δείχνουν ότι μπορούμε να αναστρέψουμε τις ζημιές αλλά και να χάσουμε εύκολα βάρος αν καταναλώνουμε περισσότερες τροφές από μια συγκεκριμένη ομάδα τροφίμων.
 * Όπως διευκρινίζει η δρ. Σίντι Ομάρα από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, πρέπει να αυξήσουμε κατά 75% στη διατροφή μας τις αλκαλικές και να περιορίσουμε στο 25% τις όξινες τροφές. Σύμφωνα με τη δρ. Ομάρα και την ερευνητική της ομάδα, κάθε τρόφιμο περιέχει και όξινα και αλκαλικά στοιχεία. Πολλά φρούτα έχουν ξινή γεύση, μα τα περισσότερα απ' αυτά βοηθούν στη δημιουργία αλκαλικής κατάστασης που ωφελεί.
~ * Πώς δρουν οι όξινες τροφές *
~ Όταν η διατροφή μας περιλαμβάνει πολλές τροφές που δημιουργούν όξινη κατάσταση, το επιπλέον οξύ μπορεί να οξειδώσει τους ιστούς και τα όργανα και να οδηγήσει σε ασθένειες. Μπορεί επίσης να αποτελέσει το αγαπημένο περιβάλλον για επιβλαβή βακτηρίδια και άλλους μικροοργανισμούς επιφέροντας βλάβες στους αδένες και τα όργανα. Ακόμα, αυτοί οι μικροοργανισμοί παρεμβάλλονται στη σωστή λειτουργία του συκωτιού και του θυρεοειδούς και καθυστερούν τη διαδικασία επεξεργασίας του λίπους. Το αποτέλεσμα είναι νωθρός μεταβολισμός και ακατανίκητη έλξη για φαγητό με επακόλουθο τα αυξημένα λιποκύτταρα και τα επιπλέον κιλά.
 ~ * ΟΞΙΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ *
~ Μοσχάρι, χοιρινό, ζαμπόν, αρνί, κοτόπουλο, εντόσθια, συκώτι, μπέικον, σολομός, πέστροφα, οστρακοειδή, ραφιναρισμένα λάδια, φιστίκια, κολοκυθόσποροι και ηλιόσποροι, όσπρια (φακές, ρεβίθια, φασόλια), πλιγούρι, δημητριακά ολικής αλέσεως (ζυμαρικά, ψωμί), τυρί, αβγά, μαργαρίνες, άσπρα σπαράγγια, αγκινάρες, μούρα, δαμάσκηνα (ωμά, ξηρά και χυμός), ζάχαρη, μέλι, καφές, κακάο, αλκοόλ, τσάι, αναψυκτικά, παγωτά.
 ~ * ΑΛΚΑΛΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ *
~ Μπρόκολο, παντζάρια, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο, καρότα, κουνουπίδι, αγγούρι, σέλινο, μελιτζάνες, πράσινα φασολάκια, μπιζέλια, αρακάς, πιπεριές, μπάμιες, ραπανάκια, κολοκυθάκια, σπανάκι, μαρούλι, κινέζικο λάχανο, κρεμμύδια, ντομάτες, ανανάς, αβοκάντο, μήλα, μπανάνες, πορτοκάλια, καρπούζι, πεπόνι, φράουλες, κεράσια, σταφύλια, ροδάκινα, σύκα, ρύζι, πατάτες, αμύγδαλα, σκόρδο, αρωματικά χόρτα (άνηθος, μαϊντανός κτλ.), μπαχαρικά, λεμόνι, γάλα (ανήκει στα ουδέτερα έως ελαφρώς αλκαλικά τρόφιμα).
 ~** Πώς οι αλκαλικές τροφές διευκολύνουν την απώλεια κιλών
~ Τρώγοντας περισσότερες αλκαλικές τροφές, διατηρούμε την ισορροπία του σώματος μας περιορίζοντας το όξινο περιβάλλον. Έτσι, δεν υπάρχει ανάγκη να σχηματιστούν καινούρια λιποκύτταρα. Από τη στιγμή που το λίπος που έχουμε ήδη συσσωρεύσει δεν έχει να εξυπηρετήσει κάποιο σκοπό, κυριολεκτικά διαλύεται. Όταν επιτύχουμε τη σωστή ισορροπία (υπερίσχυση της αλκαλικής κατάστασης) στο σώμα μας, αυτό επανέρχεται φυσιολογικά στο κανονικό του βάρος μέσα σε λίγους μήνες. Σύμφωνα μ' αυτήν τη θεωρία οι αλκαλικές τροφές είναι τα δομικά υλικά για την καλή υγεία. Όταν εισέρχονται στο αίμα μας, αρχίζουν να ανανεώνουν κάθε κύτταρο του σώματος μας. Και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα η επιθυμία μας για φαγητό θα μειωθεί και τα επίπεδα της ενέργειας μας θα αυξηθούν. Επιπλέον, θα διαπιστώσουμε αλλαγές και στον καθρέφτη: πιο απαλό και σφιχτό δέρμα, πιο λαμπερά μάτια.
 ~ * Αλκαλικές και όξινες τροφές *
~ Εξαιρετικά αλκαλικές τροφές / pH 8,5 - 9,0
- pH 9,0: Λεμόνια (1), Καρπούζι (2).
 - pH 8,5: Αγαρ-Αγαρ (3), Ακτινίδιο, Ανανάς, Αντίδια, Αχλάδια γλυκά, Δαμάσκηνα Umeboshi, Κανταλούπε, Καγιέν (4), Λάιμ, Μαϊντανός (5), Μάνγκο, Νεροκάρδαμο, Passion fruit, Παπάγια, Πεπόνι, Σπαράγγι (6), Σταφύλια γλυκά, Σταφίδες ξανθές, Σύκα ξερά, Φύκια Κέλπ και Seaweeds, Χουρμάδες ξεροί, Χυμοί Φρούτων (7), Χυμοί Λαχανικών (8).
 1. Εξαιρετικό για κρυολόγημα, βήχα, πόνο λαιμού, καούρα και πεπτικές διαταραχές.
2. Καλό για ετήσια νηστεία. Για αρκετές μέρες τρώτε καρπούζι, μασάτε και τρώτε επίσης τα κουκούτσια. Υπέρ αλκαλική τροφή.
3. Υποκατάστατο της ζελατίνης, πιο θρεπτικό.
4. Αναζωογονητικό, μη ερεθιστικό θεραπευτικό του σώματος. Καλό για το ενδοκρινολογικό.
5. Καθαρίζει τα νεφρά.
6. Ισχυρός μειωτής οξύτητας, αποτοξινώνει με προσωρινή οξύτητα των ούρων, επιφέροντας αλκαλικότητα μακροχρόνια.
7. Τα φυσικά σάκχαρα φέρνουν αλκαλικότητα. Πρόσθετη ζάχαρη κάνει τους χυμούς να σχηματίζουν οξέα.
8. Ανάλογα τα λαχανικά και τη γλυκύτητα.
 ~* * Μέτρια αλκαλικές τροφές * pH 7,5 - 8,0
- pH 8,0: Αλφάλφα (9), Αβοκάντο, Αλεύρι Αραρούτι (10), Αλάτι Θαλασσινό (με λαχανικά) (11), Αρακάς φρέσκος γλυκός, Αχλάδια (λιγότερο γλυκά), Βερίκοκα, Βότανα πράσινα, Γκουάβα, Γκρέιπφρουτ, Διόσπυρος, Καρότα, Κολοκύθα γλυκιά, Μαρούλι πράσινο, Μήλα γλυκά, Μούρα, Μπανάνες ώριμες, Νεκταρίνια, Ροδάκινα γλυκά, Σέλινο, Σκόρδο (12), Σπανάκι, Σταφύλια (λιγότερο γλυκά), Σταφίδες Κορινθιακές, Σύκα φρέσκα, Φραγκοστάφυλο, Χουρμάδες φρέσκοι.
 - pH 7,5: Αρακάς (λιγότερο γλυκός), Γογγύλι, Καλαμπόκι γλυκό φρέσκο, Κολοκύθα (λιγότερο γλυκιά), Κολοκύθα Squash (13), Κουκιά, Κουνουπίδι, Λάχανο, Μαρούλι (ανοιχτό πράσινο), Μήλα ξινά, Μηλόξυδο (14), Μπαμπού Φύτρα, Μπρόκολο, Ντάικον, Παντζάρι, Πατάτες με φλούδα, Πιπερόριζα (τζίντζερ-φρέσκια), Πιπεριά, Πορτοκάλι, Ροδάκινα (λιγότερο γλυκά), Σμέουρα, Σταφύλια (ξινά), Ταμάρι (15), Φασολάκια φρέσκα πράσινα, Φράουλες, Χαρούπια (16).
 9. Πλούσια σε ένζυμα, άριστη ευπεψία.
10. Περιέχει υψηλό ασβέστιο. Υποκατάστατο του καλαμποκάλευρου.
11. Η περιεκτικότητα λαχανικών ανεβάζει την αλκαλικότητα.
12. Ανεβάζει τις τροφές οξύτητας pH 5,0 προς την αλκαλική κατεύθυνση.
13. Χειμερινή Κολοκύθα pH 7,5. Γλυκύτερη 8,0.
14. Ανόθευτο, μη παστεριωμένο βοηθάει το πεπτικό. 1 κουταλιά με μέλι και νερό πριν τα γεύματα.
15. Γνήσια ζυμωμένο για 1,5 χρόνο, αλλιώς pH 6,0.
16. Υποκατάστατο του κακάο, πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία.
 ~* Τροφές ελαφρώς αλκαλικές προς ουδέτερες * pH 7,0 - 7,5
- pH 7,0-7,5: Αμύγδαλα (17), Αγγούρι, Αγκινάρα, Αλάτι Θαλασσινό (18), Αμάρανθος, Βύνη κριθαριού, Γιδίσιο γάλα & τυρόγαλο (άβραστο) (19), Ελαιόλαδο, Ελιές ώριμες (20), Καρύδα φρέσκια, Κάστανα (ξερά, ψημένα), Κεράσια, Κεχρί, Κινόα, Κολοκάσια, Κρεμμύδι, Κρόκοι αυγών (λίγο βραστοί), Λαχανάκια Βρυξελλών, Μανιτάρια, Μαγιά (διατροφικές νιφάδες), Μαγιονέζα (σπιτική), Μέλι ανεπεξέργαστο, Μελιτζάνα, Μίσο (πάστα σόγιας), Μοσχοκάρυδο, Μουστάρδα, Μπάμιες, Μπαχαρικά (21), Ντομάτες (γλυκές ή μέτρια γλυκές), Ξύδι ρυζιού, Πίκλες σπιτικές (22), Πράσο, Ραβέντι, Ρεπάνι, Σάλτσα σαλάτας, Σιρόπι Ρυζιού, Σόγια φασόλια ξερά, Σόγια γάλα & τυρί, Σουσάμι σπόροι (ολόκληροι) (23), Τόφου, Φυτρωμένα Σιτηρά (24), Ψωμί Εσσαίων (25).
 17. Μουσκεύετε 12 ώρες και τα τρώτε ξεφλουδισμένα.
18. Περιέχει θαλάσσια μέταλλα. Ξηραμένο σε χαμηλές θερμοκρασίες.
19. Υψηλό νάτριο, για βοήθεια στην πέψη.
20. Ξεραμένες στον ήλιο, ωριμασμένες στο δένδρο, αλλιώς pH 6,0.
21. Κυμαίνονται μεταξύ pH 7,0 και 8,0.
22. Με θαλασσινό αλάτι και μηλόξυδο.
23. Υψηλά επίπεδα αφομοιώσιμου ασβεστίου. Καλύτεροι φρεσκοαλεσμένοι.
24. Υψηλότερη αλκαλικότητα και πιο εύπεπτα.
25. Τα φυτρωμένα σιτηρά είναι πιο αλκαλικά. Τα καλομασημένα σιτηρά γίνονται επίσης πιο αλκαλικά.
 ~ * Ελαφρώς όξινες τροφές προς ουδέτερες * pH 6,5 - 7,0
- pH 7,0-6,5: Ασπράδι αυγών, Βατόμουρα, Βούτυρο, Γάλα (ομογενοποιημένο) και επεξεργασμένα προϊόντα γάλακτος* (26), Γιδίσιο γάλα, Δαμάσκηνα φρέσκα & ξερά (27), Δημητριακά πρωινού (ανεπεξέργαστα με μέλι, φρούτα, σιρόπι σφενδάμου), Ελιές ξυδάτες, Έλαια (εκτός ελαιόλαδου), Καρύδια, Καρύδα ξερή, Κάσιους, Κριθάρι, Cranberries (27), Κράκερ σίκαλης, ρυζιού ή σίτου (ανεπεξέργαστα), Μακαντάμια και Μπραζίλ καρποί, Μαργαρίνη, Μέλι επεξεργασμένο, Μελάσα (οργανική αθειάφιστη) (28), Μοσχοκάρυδο, Μουστάρδα, Πίτουρο, Ποπ-κορν με βούτυρο (σκέτο), Σιρόπι κριθαριού, Σιρόπι Σφενδάμου (ανεπεξέργαστο), Σπόροι Κολοκύθας και Ηλίανθου, Τυριά (ελαφρά και λεπτά)(26), Πέκαν καρποί, Στάρι Σπελτ, Φακές, Φασόλια ξερά (29) (μουνγκ, ατζούκι, γκαρμπάνζο, πίντο, κίντνεϊ), Φιστίκια Αιγίνης, Φρουκτόζη, Ψωμί σίκαλης (οργανικό φυτρωμένο).
 ~ * Κρέμα (φρέσκια και άβραστη), Γάλα και Τυρόγαλα (αγελάδας), Γιαούρτι (σκέτο). *
 26. Τα γαλακτερά δημιουργούν βλέννες και είναι δύσπεπτα.
27. Περιέχουν όξινα βενζοϊκά οξέα.
28. Πολύ πλούσια σε σίδηρο.
29. Τα ξερά φασόλια φυτρωμένα είναι ουδέτερα (pH 7,0).
 ~* Μέτρια όξινες τροφές * pH 6,0 - 6,5
- pH 6,0: Γιαούρτι (γλυκαμένο), Δημητριακά πρωινού (επεξεργασμένα), Κρέμα σιταριού, Κρασί (30), Μελάσα (θειαφισμένη), Οστρακόδερμα, Πίκλες (εμπορίου), Σιρόπι Σφενδάμου (επεξεργασμένο), Τροφές πλήρους σιταριού (31), Φρουτοχυμοί με ζάχαρη, Φύτρο σταριού, Ψάρια, Ψωμιά (εξευγενισμένα) από καλαμπόκι, βρώμη, ρύζι και σίκαλη.
 - pH 6,5: Αυγά ολόκληρα (καλά βρασμένα), Βρώμη, Γλυκά (με σπόρους & μέλι), Ζυμαρικά (πλήρη), Κέτσαπ, Μαγιονέζα, Μπανάνες (πράσινες), Πατάτες ξεφλουδισμένες, Ποπ-κορν (με αλάτι και βούτυρο), Ρύζι Μπασμάτι, Ρύζι αναποφλοίωτο, Σόγια σάλτσα (εμπορίου), Ταπιόκα, Τυριά (έντονα), Φαγόπυρο, Φιστίκι αράπικο, Ψωμί Σταρένιο (οργανικό φυτρωμένο), Ψωμιά καλαμποκιού και ρυζιού.
 30. Καλής ποιότητας κόκκινο κρασί, μέχρι ένα ποτηράκι, καλό για το αίμα.
31. Το ανεπεξέργαστο σιτάρι είναι πιο αλκαλικό.
 ~ * Εξαιρετικά όξινες τροφές * pH 5,0 - 5,5
- pH 5,0: Τεχνητά γλυκαντικά.
- pH 5,5: Αλεύρι άσπρο και σταρένιο (32), Αλάτι ιωδ. ραφιναρισμένο, Ανθρακούχα αναψυκτικά και ποτά (33), Βοδινό κρέας, Γαλοπούλα, Γλυκά και κέικ με άσπρο αλεύρι, Ελάφι, Ζάχαρη άσπρη (34), Ζάχαρη καφέ (35), Ζυμαρικά (άσπρα), Καραμέλες, Καφές (36), Κατσίκι, Κοτόπουλο, Κουνέλι, Κρέμα με άσπρη ζάχαρη, Λικέρ (37), Μαρμελάδες, Μπύρα(38), Ναρκωτικά, Ξύδι λευκό (επεξεργασμένο), Πρόβατο, Ρύζι άσπρο, Σιμιγδάλι, Σοκολάτα, Σταρένιο ψωμί, Τσάι μαύρο, Τσιγάρα, Χοιρινό.
 32. Είναι λευκασμένα - δεν προσφέρουν τίποτα.
33. Απομυζούν τα μεταλλικά στοιχεία του οργανισμού.
34. Αποφεύγετέ τη. Διαταράσσει το μεταβολισμό.
35. Οι περισσότερες είναι άσπρη ζάχαρη με προσθήκη σκούρου σιροπιού.
36. Οργανικός, φρεσκοαλεσμένος - μέχρι pH 5,5.
37. Οι φθηνές μάρκες πέφτουν στο pH 5,0.
38. Καλής ποιότητας, καλοζυμωμένη μέχρι pH 5,5. Οι λίγο ζυμωμένες πέφτουν στο 5.

** *** Πειραματικό φάρμακο εξαφανίζει τους καρκινικούς όγκους

* Μεγάλες ελπίδες για εκατομμύρια ανθρώπους γεννά φάρμακο που έδρασε αποτελεσματικά ενάντια σε επτά διαφορετικούς τύπους καρκίνου και συγκεκριμένα του μαστού, του εντέρου, του προστάτη, των ωοθηκών, του εγκεφάλου, της ουροδόχου κύστεως και του ήπατος.
 * Η συγκεκριμένη θεραπεία, η οποία βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, έχει βάση ένα αντίσωμα με σχήμα Υ, ( βλ. παραπάνω εικόνα ) το οποίο συρρικνώνει ή ακόμα και εξαφανίζει όγκους σε ποντίκια.
 * Το θαυματουργό φάρμακο ανέπτυξαν ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ στην Καλιφόρνια. Μάλιστα, προηγούμενες μελέτες της ίδιας ομάδας επάνω σε πειραματόζωα είχαν δείξει ότι το ίδιο αντίσωμα μπορεί να είναι αποτελεσματικό και ενάντια σε καρκίνους του αίματος, όπως το λέμφωμα.
 * Οι επιστήμονες που βρίσκονται πίσω από το νέο φάρμακο ελπίζουν ότι θα μπορεί να περάσει σε δοκιμές σε ανθρώπους μέσα σε δύο χρόνια.
 * Όπως μάλιστα εκτιμούν, εάν η χορήγησή του γίνεται σε πρώιμο στάδιο της νόσου, θα μπορούσε ακόμη και να προσφέρει ίαση.
 * Το αντίσωμα στοχεύει μια πρωτεΐνη που ονομάζεται CD47 και η οποία εντοπίζεται σε μεγάλες ποσότητες στην επιφάνεια των καρκινικών κυττάρων. Η πρωτεΐνη αυτή βοηθά τα καρκινικά κύτταρα να διαφεύγουν την επίθεση των μακροφάγων κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος.
 * Το νέο πειραματικό φάρμακο καλύπτει το σήμα «μη με φας», επιτρέποντας έτσι στο ανοσοποιητικό σύστημα να επιτεθεί στον καρκίνο.
 * Εξίσου σημαντικό είναι ότι τα πειράματα σε καλλιέργειες κυττάρων στο εργαστήριο, αλλά και σε ποντίκια έδειξαν ότι η θεραπεία συνδέεται με ελάχιστες παρενέργειες.
 * Η χορήγησή της σε ποντίκια με ανθρώπινους όγκους οδήγησε σε συρρίκνωσή τους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και σε εξαφάνισή τους.
 * Σύμφωνα με δημοσίευση των ειδικών στην επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences», το αντίσωμα φαίνεται να οδηγεί σε πολύ μεγάλη αύξηση των ποσοστών επιβίωσης στα πειραματόζωα.
 * Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας καθηγητής Έρβινγκ Βάισμαν «το μπλοκάρισμα του σήματος "μη με φας" αναστέλλει σε ποντίκια την ανάπτυξη σχεδόν όλων των ανθρώπινων καρκίνων που μελετήσαμε με ελάχιστη τοξικότητα. Τα ευρήματά μας αποδεικνύουν ότι η πρωτεΐνη CD47 αποτελεί έναν καλό και υποσχόμενο στόχο για θεραπεία των ανθρώπινων καρκίνων».
 * Ο καθηγητής Βάισμαν τόνισε ότι, όταν το φάρμακο χορηγήθηκε σε ζώα με μικρούς όγκους, φάνηκε ότι μπορούσε να προσφέρει ίαση.
 * Έσπευσε, ωστόσο, να συμπληρώσει ότι την ίδια στιγμή δεν είχε κανένα αποτέλεσμα σε κάποια ζώα. Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν στην ερευνητική ομάδα ότι πρέπει να προχωρήσει γρήγορα, αλλά και με προσοχή σε κλινικές δοκιμές του φαρμάκου σε ανθρώπους. Ο ερευνητής εκτίμησε ότι, εάν όλα πάνε καλά, το φάρμακο θα μπορεί να κυκλοφορήσει ευρέως σε περίπου μία δεκαετία.

*** Τα πολλά αντιβιοτικά παχαίνουν και βλάπτουν την υγεία μας !

~  Η κατάχρηση των αντιβιοτικών έχει ακόμη μία πιθανή παρενέργεια, πέρα από το ότι ενισχύει την ανάπτυξη και αντοχή των παθογόνων μικροοργανισμών. Καθώς αλλάζει τη σύνθεση των βακτηρίων που ζουν στο έντερο, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους. Με άλλα λόγια, τα πολλά αντιβιοτικά παχαίνουν, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
 ~ Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον μικροβιολόγο Μάρτιν Μπλέιζερ του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, ο οποίος παρουσίασε τα ευρήματά του σε διεθνές συνέδριο για το ανθρώπινο «μικροβίωμα» στο Παρίσι, σύμφωνα με το «New Scientist», έκαναν πειράματα με ποντίκια και διαπίστωσαν ότι η λήψη αντιβιοτικών οδήγησε σε αύξηση του πάχους τους.
 ~ Η νέα μελέτη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δείχνει ότι τα αντιβιοτικά μπορεί όντως να ευθύνονται σε έναν βαθμό για την αύξηση της παχυσαρκίας διεθνώς. Η διαρκώς αυξανόμενη χρήση τους εδώ και περίπου επτά δεκαετίες έχει προκαλέσει σημαντικές μεταβολές στη μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου, με συνέπεια να μειώνονται οι αποικίες των «καλών» μικροβίων, κάτι που έχει ως παρενέργεια, πέρα από την εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος, να προκαλείται αύξηση του πάχους.
 ~ Οι ερευνητές έδωσαν σε νεογέννητα ποντίκια χαμηλές δόσεις πενικιλίνης ανάλογες με αυτές που δίνονται στα ζώα των κτηνοτροφικών μονάδων. Έπειτα από 30 εβδομάδες χορήγησης αντιβιοτικών, τα πειραματόζωα είχαν γίνει 10 έως 10% μεγαλύτερα σε μέγεθος και διπλάσια σε πάχος σε σχέση με τα ποντίκια που δεν είχαν πάρει αντιβιοτικά. Η έρευνα έδειξε ότι τα αντιβιοτικά είχαν μεταβάλει τη σύνθεση των μικροοργανισμών στο έντερο των πειραματόζωων.
 ~ Σε δεύτερο στάδιο, οι επιστήμονες μετέφεραν ένα μέρος της μικροβιακής χλωρίδας από το έντερο των ποντικιών που είχαν πάρει τα αντιβιοτικά σε άλλα ποντίκια που είχαν μεγαλώσει σε πλήρως αποστειρωμένο περιβάλλον και το έντερό τους ήταν τελείως καθαρό από μικρόβια. Μέσα σε πέντε εβδομάδες, αυτή η δεύτερη ομάδα των «καθαρών» ποντικιών είχε παχύνει κατά 35%, γεγονός που δείχνει ότι υπεύθυνες για την αύξηση του βάρους τους ήταν οι αποικίες των μικροοργανισμών που είχαν διαμορφωθεί στην πρώτη ομάδα των ποντικιών μετά τη λήψη των αντιβιοτικών.
 ~ Τα μεγαλύτερα και παχύτερα ποντίκια ήταν αυτά που είχαν νωρίτερα από τα άλλα ξεκινήσει να παίρνουν αντιβιοτικά, κάτι που δείχνει ότι η μικροβιακή εντερική χλωρίδα είναι πιο ευάλωτη σε αλλαγές λόγω αντιβιοτικών ήδη από τις πρώτες στιγμές της ζωής.
 ~ Προς το παρόν, οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν γιατί ορισμένες ομάδες βακτηρίων μπορεί να επηρεάσουν το βάρος. Ο Μάρτιν Μπλέιζερ, πάντως, θεωρεί ότι, όπως συμβαίνει στα ποντίκια, τα παιδιά που από μικρά παίρνουν αντιβιοτικά έχουν αυξημένη πιθανότητα να βάλουν πρόσθετα κιλά.
 ~ Μία άλλη έρευνα υπό την Τερέζα Άισλεφ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Κοπεγχάγης στη Δανία, που μελέτησε την ανάπτυξη περίπου 28.000 μωρών και δημοσιεύθηκε στο διεθνές περιοδικό για θέματα παχυσαρκίας «International Journal of Obesity», διαπίστωσε ότι όσα πήραν αντιβιοτικά κατά τους πρώτους έξι μήνες της ζωής τους ήταν πιθανότερο να είναι υπέρβαρα στην ηλικία των επτά ετών, ακόμα κι αν η μητέρα τους είχε κανονικό βάρος.
 ~ Παράλληλα, μία άλλη δειγματοληπτική μελέτη υπολειμμάτων ανθρωπίνων περιττωμάτων ηλικίας 1.400 έως 3.000 ετών, που ελήφθησαν από μούμιες και η οποία έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου της Οκλαχόμα με επικεφαλής τον Σέσιλ Λιούις, επιβεβαιώνει ότι διαχρονικά έχει μεταβληθεί σημαντικά η μικροβιακή χλωρίδα στο έντερο των ανθρώπων. Μια ιδέα, όπως είπε ο Λιούις, ο οποίος έκανε τη σχετική παρουσίαση στο ίδιο διεθνές μικροβιολογικό συνέδριο στο Παρίσι, είναι ότι το έντερο των συγχρόνων ανθρώπων θα μπορούσε να «ανεφοδιασθεί» ξανά με τέτοια αρχαία μικρόβια, που σήμερα πια έχουν εξαφανισθεί από τον οργανισμό μας.

*** Βρεφικό μασάζ: Ενώνει το παιδί με τον γονιό!

* Πανάρχαια τεχνική που δίνει στους νέους γονείς την ευκαιρία να «δεθούν» ακόμη περισσότερο με το μωρό τους, το βρεφικό μασάζ βοηθά επίσης το μωρό να χαλαρώσει, ενώ, όπως φαίνεται από πολυάριθμες έρευνες, συμβάλλει ιδιαίτερα στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξή του.

 * Μέσω του μασάζ, το μωρό όχι μόνο ηρεμεί, αλλά επιβεβαιώνει την αγάπη και την πλήρη αποδοχή των γονιών του. Όταν μιλάμε για βρεφικό μασάζ, αναφερόμαστε κυρίως στα βρέφη από 3 έως 8 μηνών, αν και ιδανικό είναι να γίνεται μασάζ και σε ηλικίες μέχρι 3 ετών. Τα ανεκτίμητα οφέλη του μασάζ είναι τα εξής: Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, δυναμώνει το ανοσοποιητικό του σύστημα, ενισχύει τη σωματική αυτοεπίγνωση, δυναμώνει τους μυς, κάνει πιο ελαστικές τις αρθρώσεις, απελευθερώνει τυχόν κρυμμένες εντάσεις σε μυς και αρθρώσεις, συμβάλλει στην αντιμετώπιση των κολικών, βοηθά τα μικρότερα των 6 μηνών βρέφη να κοιμούνται καλύτερα, καταστέλλει τις ορμόνες που σχετίζονται με το άγχος και τέλος προστατεύει τη μητέρα από την επιλόχεια κατάθλιψη.
 * Ως θαυμάσιο είδος σωματικής επαφής, το μασάζ για τα βρέφη είναι χρήσιμο σε διάφορες περιπτώσεις. Θα το βοηθήσει ιδιαίτερα όταν δυσκολεύεται να κοιμηθεί, όταν είναι νευρικό, όταν αντίθετα παρουσιάζει συνεχή υπνηλία, όταν έχει κολικούς, όταν υποφέρει από δυσκοιλιότητα. Αποτελεί και μια «τελετουργία» ανάμεσα στη μητέρα και στο μωρό, όταν γίνεται μέρα παρά μέρα ή και καθημερινά μετά το μπανάκι του, δεδομένου ότι το χαλαρώνει και το ευχαριστεί πάντοτε. Μην κάνετε μασάζ στο μωρό σας αμέσως μετά το φαγητό ή όταν είναι έτοιμο να κοιμηθεί.
 * Για να ξεκινήσετε να εφαρμόζετε το μασάζ στο μωρό σας, πρέπει κατ’ αρχάς να γνωρίζετε ότι στους πρώτους μήνες ζωής του παιδιού πρέπει να του κάνετε μασάζ με σκέτο λάδι, ενώ από δύο μηνών και μετά μπορείτε να χρησιμοποιείτε στα 30 ml λαδιού μία σταγόνα αιθέριου ελαίου, για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επειδή, όμως, το παιδί είναι ακόμα πολύ μικρό για να γνωρίζετε κάθε αλλεργία που ενδεχομένως θα παρουσιάσει απέναντι στα αιθέρια έλαια, αρχικά πρέπει να βάλετε λίγο λάδι αναμεμειγμένο με αιθέριο έλαιο στον καρπό του, ώστε να διαπιστώσετε μέσα στα επόμενα 3 λεπτά αν το παιδί έχει αλλεργία στο συγκεκριμένο αιθέριο έλαιο και να το αποφύγετε. Η κοκκινίλα, που θα προκληθεί ως αλλεργική αντίδραση από τη μικροποσότητα αιθέριου ελαίου στον καρπού του μωρού, θα εξαφανιστεί σύντομα χωρίς άλλες ενοχλήσεις.
 * Τα πιο κατάλληλα αιθέρια έλαια για το βρεφικό μασάζ είναι η λεβάντα, το χαμομήλι, το τριαντάφυλλο, το tea tree, το μανταρίνι και ο ευκάλυπτος. Έχετε πάντα υπόψη σας ότι τα αιθέρια έλαια είναι πτητικά και τοξικά και πρέπει να χρησιμοποιούνται έγκαιρα και σε μικρή ποσότητα. Θα τα αγοράσετε από καταστήματα ή φαρμακεία που διαθέτουν καλής ποιότητας αιθέρια έλαια (συνήθως αγγλικά και αυστριακά).

*** Οι πέντε καλύτερες τροφές για επίπεδη κοιλιά

* Διατροφή και γυμναστική αποτελούν τον καλύτερο συνδυασμό για επίπεδη κοιλιά. Υπάρχουν κάποιες τροφές που όχι μόνο βοηθούν στην κατακράτηση υγρών, αλλά μπορούν ακόμη να ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό, ενώ παράλληλα δημιουργούν αίσθημα κορεσμού. Μερικές από αυτές είναι οι ακόλουθες:
 1) αμύγδαλα: τα αμύγδαλα περιέχουν βιταμίνη Ε και πρωτεΐνες και κάνουν θαύματα στο δέρμα, οι φυτικές ίνες τους σας κρατάνε χορτάτες και μια χούφτα την ημέρα μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά
 2) πράσινα λαχανικά: το σπανάκι ή το μαρούλι είναι και τα δύο εξαιρετικά χαμηλά σε θερμίδες, γεμάτα φυτικές ίνες και προσφέρουν πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία
 3) φασόλια: κάθε φασόλι είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανόμενων πρωτεϊνών και φυτικών ινών, και, ενώ έχει πολύ λίγες θερμίδες, σας χαρίζει πολλή ενέργεια
  4) χυμός cranberry: έχει υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικής βιταμίνης C και είναι ένα καταπληκτικό φυσικό διουρητικό
 5) σπαράγγια: τα σπαράγγια περιέχουν βιταμίνη A, B-complex, C και E, καθώς και υψηλά επίπεδα ψευδάργυρου και καλίου. Ο ψευδάργυρος βοηθάει στον καθαρισμό του δέρματος, ενώ το κάλιο απομακρύνει τα περιττά υγρά από το σώμα.

*** Πρώτοι στο άγχος οι Ελληνες

* Οι Ελληνες είναι οι πιο αγχωμένοι εργαζόμενοι στην Ευρώπη και ανησυχούν (σε ποσοστό 83%) ότι το εργασιακό άγχος -που θεωρείται παράγοντας ρίσκου για τις επιχειρήσεις- θα αυξηθεί πολύ κατά την επόμενη πενταετία, όταν στην Ευρώπη οκτώ στους δέκα εργαζόμενους υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των ατόμων που πάσχουν από εργασιακό άγχος αναμένεται να αυξηθεί και ένας στους δύο (52%) πιστεύει ότι ο αριθμός αυτός θα «αυξηθεί σημαντικά».
 * Τα συμπεράσματα προκύπτουν από έρευνα της Ipsos MORΙ για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (EU-OSHA), η οποία εστίασε στις απόψεις 35.000 περίπου πολιτών σε 36 ευρωπαϊκές χώρες σχετικά με σύγχρονα εργασιακά ζητήματα, περιλαμβανομένου του εργασιακού άγχους, καθώς και στη σημασία της επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας (ΑΥΕ) για την οικονομική ανταγωνιστικότητα και την παράταση του επαγγελματικού βίου.
 * Οι εκτιμήσεις συμβαδίζουν με τα πορίσματα της ευρωπαϊκής έρευνας του EU-OSHA που έδειξε ότι το 79% των διευθυντικών στελεχών θεωρεί ότι το εργασιακό άγχος συνιστά πρόβλημα στις επιχειρήσεις τους, με αποτέλεσμα ο σχετικός κίνδυνος να καθίσταται εξίσου σημαντικός για τις επιχειρήσεις με τα ατυχήματα στο χώρο εργασίας.

***

Δεν υπάρχουν σχόλια: