Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 01 Αυγούστου 2016

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 01 Αυγούστου  2016  :
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !
Ομορφη και Ευλογημένη επίσης Εβδομάδα για όλους μας !
Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ να είναι πάντα δίπλα μας  ! Και οι διαρκείς παρακλήσεις μας  ας εισακούσει η Παναγιά μας !
~Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΕγώ εύχομαι ή όλοι στον Παράδεισο ή κανένας στην κόλαση.
Όσιος Ισαάκ ο ΣύροςΌπως η σκιά ακολουθεί το σώμα, έτσι και τους ταπεινούς στοχασμούς ακολουθεί το έλεος του Θεού.
~ 1 Αυγούστου
Η πρόοδος του τιμίου και ζωοποιού Σταυρού, ήτοι η έξοδος αυτού εκ του ιερού Παλατιού εις την Πόλιν. Των αγίων Επτά Μαρτύρων Παίδων, των Μακκαβαίων Αβείμ, Αντωνίου, Αχείμ, Γουρίου, Ελεαζάρου, Ευσεβωνά και Μαρκέλλου, της μητρός αυτών Σολομονής και Ελεαζάρου (†166 π. Χ), του διδασκάλου αυτών. Των εν Πέργη αγίων Εννέα Μαρτύρων (1): Αλεξάνδρου, Άττου, Ευκλέου, Κατούνου, Κινδέου, Κυριάκου, Λεοντίου, Μηναίου και Μνησιθέου. Μαρτύρων: Θεοδώρου, Κηρύκου, Μηναίου, Μήνου, Πάπα του Νέου και Πολυεύκτου. Οσιομάρτυρος Ελέσης, της εν Κυθήροις. Οσίων Τιμοθέου επισκόπου Προκοννήσου, του θαυματουργού και Αντωνίου του Νέου, του εν Βερροία.
(1)Οι άγιοι εννέα μάρτυρες, Λέοντιος, Άττος, Αλέξανδρος, Κινδέας, Μνησίθεος, Κυριακός, Μηναίος, Κατούνος και Ευκλής, έζησαν την εποχή του αυτοκράτορα Διοκλητιανού και του ηγεμόνα Φλαβιανού, στην Πέργη της Παμφυλίας. Ο χριστιανισμός είχε από πολλή μικρή ηλικία στερεωθεί στις καρδιές τους και έγινε ακόμη πιο στέρεος όταν μεγάλωσαν. Ένα βράδυ λοιπόν, αποφάσισαν ότι θέλουν να μαρτυρήσουν για τον Χριστό και έτσι πήγαν στον ειδωλολατρικό ναό της Αρτέμιδος και κατέστρεψαν όλα τα αγάλματα πού βρίσκονταν εκεί. Μετά την ενέργειά τους αυτή, αμέσως συνελήφθησαν από τούς ειδωλολάτρες, οι οποίοι, αφού τους ανέκριναν, τους υπέβαλαν σε βασανιστήρια. Πρώτα τους έκαψαν τα πλευρά, μετά χρησιμοποιώντας σιδερένια νύχια τους έσκισαν τις σάρκες και στη συνέχεια πήραν αναμμένους δαυλούς και τους τρύπησαν τα μάτια. Μετά τους έκλεισαν σε μία απάνθρωπη φυλακή, χωρίς νερό και τροφή. Μετά από λίγο χρόνο τους έβγαλαν και τους έριξαν σε ένα κλουβί με θηρία για να τους κατασπαράξουν. Αυτά όμως, παρά την πείνα τους, καθόντουσαν ήρεμα και δεν πλησίαζαν τους αγίους. Όσοι είδαν αυτό το θαυμαστό γεγονός, πράγματι εξεπλάγησαν και φώναξαν με μία φωνή «Μέγας ο Θεός των Χριστιανών». Και τότε έγινε το θαύμα. Αμέσως ακούστηκαν βροντές και άρχισαν να πέφτουν αστραπές, βροχή, ενώ συγχρόνως ακουγόταν μία φωνή, η οποία προσκαλούσε τους αγίους στον ουρανό. Μόλις οι άγιοι άκουσαν αυτήν την φωνή, χάρηκαν πάρα πολύ. Ύστερα από αυτό το γεγονός ο τύραννος νευρίασε τόσο πολύ που διέταξε να τους αποκεφαλίσουν. Έτσι λοιπόν ολοκληρώθηκε το μαρτύριο των εννέα Αγίων και πέραν στην αιώνια Βασιλεία.~
Στις 01/08/2016 εορτάζουν:
Πρόοδος του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, Άγιοι Επτά Μακκαβαίοι, η μητέρα τους Σολομονή και ο διδάσκαλός τους Ελεάζαρος, Αγία Ελέσα Οσιομάρτυς που μαρτύρησε στα Κύθηρα
 ~Όσιος Ευδόκιμος ο Δίκαιος  Άγιος Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας  Όσιος Ευδόκιμος ο Δίκαιος, Άγιος Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας
Ἦχος δ’. Ὁ ὑψωθεῖς ἐν τῷ Σταυρῷ.
Τῶν Μακκαβαίων τὸν ἐπτάριθμον δῆμον, σὺν τὴ μητρὶ Σολομονὴ τὴ ἁγία, καὶ Ἐλεάζαρ ἅμα εὐφημήσωμεν οὗτοι γὰρ ἠρίστευσαν, δι' ἀγώνων νομίμων, ὡς φρουροὶ καὶ φύλακες, τῶν τοῦ Νόμου δογμάτων καὶ νῦν ὡς καλλιμάρτυρες Χριστοῦ, ὑπὲρ τοῦ κόσμου, ἀπαύστως πρεσβεύουσι.
 * Απολυτίκιο Αγ. 7 Παίδων ''Μακκαβαίων'' - 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : https://youtu.be/IjpTKpvHs9w .-

~
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Άγιος Καλλίνικος

Άγιος Καλλίνικος
 
Οσία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου

Οσία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου
 
Άγιος Ακάκιος

Άγιος Ακάκιος
 
Άγιος Ευστάθιος που μαρτύρησε στην Άγκυρα

Άγιος Ευστάθιος που μαρτύρησε στην Άγκυρα
 
Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός

Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαμ....
 
Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς

Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς
 
Οσία Μακρίνα αδελφή του Μεγάλου Βασιλείου

Οσία Μακρίνα αδελφή του Μεγάλου Βασιλείου
 
Όσιος Δίος

Όσιος Δίος
 
Σύναξη των Ρώσων αγίων των εν Γαλλία τελειωθέντων

Σύναξη των Ρώσων αγίων των εν Γαλλία τελ....
 

***  Άνοδος της θερμοκρασίας και  σήμερα στην Καλαμάτα- Αναλυτική πρόγνωση 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Δευτέρα 1/8/2016 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ`όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 25-60%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 9.0 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 3 (Υψηλή).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/

***Παιδάκια χωρίς κράνος
Βρε μπαμπάδες και μαμάδες πάτε ωραία για το μπάνιο σας ή τη βόλτα σας με το παιδάκι σας, χαιρόσαστε όλοι μαζί ευτυχισμένες στιγμές και μετά βάζετε το 3χρονο, 5χρονο, 7χρονο επάνω στο μηχανάκι, χωρίς κράνος και περιφέρεστε στους δρόμους της Καλαμάτας, σαν να μην έχετε καμία  αίσθηση των κινδύνων.
Λόγω και της αθρόας προσέλευσης επισκεπτών στην πόλη μας, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τα κυκλοφοριακά δεδομένα, έχουμε αυτή την περίοδο περισσότερα τροχαία ατυχήματα, ευτυχώς μόνο υλικών ζημιών.
Ποιος μπορεί να υπολογίσει τις συνέπειες ενός τροχαίου, με ένα παιδάκι γαντζωμένο στην πλάτη του μπαμπά με τα ποδαράκια του να κρέμονται από το μηχανάκι ή μπροστά στα πόδια της μαμάς, χωρίς ποτέ να φοράει ένα κράνος;
Οι παλιοί έλεγαν και δυστυχώς η ζωή μας τα έχει αποδείξει, ότι «όσα φέρνει η στιγμή, δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος». Β.Β.

***  Στην πρέσα τα έξοδα των δήμων - εστάλησαν σχετικοί εγκύκλιοι
Με εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού Εσωτερικών, η κυβέρνηση ζητά από δήμους και περιφέρειες να γίνουν δραστικές περικοπές σε μια σειρά δαπάνες που αφορούν ανάγκες εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών.
Συγκεκριμένα, οι νέες περικοπές που επιβάλλει η κυβέρνηση αφορούν δαπάνες δήμων και περιφερειών και, πιο συγκεκριμένα, δαπάνες υπερωριακής απασχόλησης του προσωπικού, αλλά και δαπάνες όπως βοηθήματα σε οικονομικά αδυνάτους, επιχορηγήσεις Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (περιλαμβάνονται παιδικοί σταθμοί, υπηρεσίες Ύδρευσης και Αποχέτευσης), αλλά και επιχορηγήσεις σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους.
Έτσι, όσοι εγκρίνουν ή συμπράττουν στο να γίνουν δαπάνες που δεν έχουν προϋπολογιστεί, θα επιβαρύνονται οι ίδιοι με το κόστος αυτών των δαπανών και όχι ο κρατικός προϋπολογισμός. Αυτό προβλέπεται στις οδηγίες των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών προς δήμους και περιφέρειες στο πλαίσιο της κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2017.
 Παράλληλα, στο πλαίσιο του αυστηρού ελέγχου των δαπανών για να μη ξεφύγουν οι προϋπολογισμοί δήμων και περιφερειών, τα υπουργεία καλούν τους φορείς να είναι ιδιαιτέρως φειδωλοί στις δαπάνες για υπερωρίες, μετακινήσεις, τηλέφωνα, ρεύμα, επιχορηγήσεις κ.λπ.
Όπως αναφέρεται στις σχετικές εγκυκλίους των υπουργείων, «σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι έχουν αναληφθεί υποχρεώσεις και πραγματοποιηθεί δαπάνες καθ’ υπέρβαση των εγγεγραμμένων πιστώσεων του προϋπολογισμού, τα ποσά που αναλογούν στο ύψος αυτών, καταλογίζονται σε βάρος των οργάνων που ενέκριναν ή συνέπραξαν στην εκτέλεση της δαπάνης».
Είναι σαφές ότι στην προσπάθεια να μην καταγραφούν περιπτώσεις αλόγιστων δαπανών, τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών καθιστούν υπεύθυνους για πιθανές υπερβάσεις τους ίδιους τους φορείς που θα εγκρίνουν την υλοποίηση επιπλέον δαπανών.
Επίσης, στο πλαίσιο της «υποχρέωσης κατάρτισης ρεαλιστικών προϋπολογισμών, με εγγραφή σε αυτούς μόνο δαπανών που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τα έσοδα που αναμένεται να εισπραχθούν», οι σχετικές εγκύκλιοι επισημαίνουν την «ανάγκη άσκησης περιοριστικής πολιτικής στις δαπάνες γενικότερα, με υποχρέωση συγκράτησης αυτών στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα». Μάλιστα, ενδεικτικά αναφέρονται οι κατηγορίες δαπανών στις οποίες πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα πρόβλεψης χαμηλότερου ύψους ποσών σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος:
• οι δαπάνες υπερωριακής απασχόλησης του προσωπικού, οι οποίες πρέπει να αποβλέπουν στην αντιμετώπιση των έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών και να εγκρίνονται, αφού πρώτα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια αξιοποίησης του εντός του ωραρίου εργασίας,
• οι δαπάνες υπηρεσιακών μετακινήσεων, προμηθειών, τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος κ.λπ.,
• οι πάσης φύσεως προαιρετικές δαπάνες, όπως οι επιχορηγήσεις Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων, βοηθήματα σε οικονομικά αδυνάτους κ.λπ., πρέπει να περιορισθούν στις απολύτως αναγκαίες και επιβεβλημένες, κινούμενες στα υπό του νόμου προβλεπόμενα όρια και υπό τον περιορισμό της δυνατότητας χρηματοδότησης αυτών από τις αναμενόμενες εισπράξεις του δήμου.

*** Χάρτινοι ήρωες… 
 Κάτι σαν μανιφέστο. Απ’ τις άκρες των πόλεων, από το πουθενά, σιγά-σιγά και αθόρυβα, συγκεντρωθήκαμε οι περισσότεροι. Κάτω από το χαμηλό φως των χαμόγελων, ανοίξαμε το χάρτη της ονειρικής μας πολεοδομίας και σχεδιάσαμε τις διαδρομές μας. Δεν τις ακολουθήσαμε, το ξέρουμε. Άγνωστοι οιωνοί και απρόβλεπτες καταστάσεις μας οδηγούν. Καίμε το χάρτη, από τις φλόγες ανάβουμε τσιγάρα, και συνεχίζουμε.
Στη Μεσόγειο, σε βόρεια πλάτη και θάλασσες ζεστές, περιπλανιόμαστε. Χανόμαστε στον κόσμο, συναντιόμαστε. Έχουμε μάθει ότι ο δρόμος είναι μονόδρομος, ο γυρισμός ανέφικτος. Δε θα ξαναγυρίσουμε. Γονατίζουμε, βουτάμε τα χέρια μας στο χώμα, στο νερό, και με τη λάσπη υψώνουμε καθεδρικούς ναούς, ενώ, ανυπόληπτοι ιερείς μας δίνουν την ευχή τους. Κι ένα μπουκάλι για το δρόμο.
Σε δρόμους πολυσύχναστους, στη μέση της ερήμου, σταματάμε. Αφουγκραζόμαστε. Σε καπνισμένα μπαρ αφήνουμε ενθύμια – βλέμματα και μουσικές, βιβλία και αγγίγματα. Παιδιά της Προπαγάνδας και της τεχνητής ευμάρειας, είμαστε.
Η καμπάνα χτυπά πάντα για τον καθένα μας. Γιατί η κορυφαία λογοτέχνης Μαργκερίτ Γιουρσενάρ απαντώντας κάποτε στο ερώτημα "Τι πρέπει να λέμε στους ανθρώπους και πώς να τους μιλάμε;", απάντησε:
"Πρώτα-πρώτα την αλήθεια για όλα τα θέματα. Η υποχρέωση να λέμε την αλήθεια και να την κάνουμε πράξη ισχύει για όλους, από τον δημοσιογράφο που πληρώνεται για να μεταδίδει την αλήθεια της επικαιρότητας, ως τον ποιητή στον οποίο πέφτει ο κλήρος να εκφράζει μιαν αιώνια αλήθεια. Είναι εξίσου επιβεβλημένη και για τον μυθιστοριογράφο που έχει τα εφόδια να αποδώσει μιαν ανθρώπινη αλήθεια και για τον φιλόσοφο που πασχίζει να καταστήσει τις λέξεις αγωγούς μιας αφηρημένης αλήθειας. Να μην ψευδόμαστε ποτέ είτε από οκνηρία, είτε από συμφέρον, είτε από ματαιοδοξία, είτε από δειλία".
Και συνέχισε για τον τρόπο που πρέπει να μιλάμε στους ανθρώπους: "Απλά, ξεκάθαρα, δίχως κανενός είδους κοινοτοπίες, δίχως παραχωρήσεις στην οκνηρία του αναγνώστη, αλλά συνάμα και δίχως σκόπιμες ασάφειες, δίχως ψεύτικες κομψότητες, δίχως επιτηδευμένη εκλαΐκευση, δίχως συνθηματικά ιδιώματα του σχολείου, της εκκλησίας, της κυβερνητικής ομάδας, δίχως παραχωρήσεις προς τη μόδα του σήμερα που θα φαντάζει γελοία αύριο, δίχως την επιθυμία να προκαλέσουμε μόνο και μόνο για την ηδονή της πρόκλησης αλλά και δίχως τον ενδοιασμό να το πράξουμε αν το κρίνουμε χρήσιμο, δίχως να θυσιάσουμε τίποτα από τις πολυπλοκότητες, τα γεγονότα ή τις σκέψεις, πασχίζοντας όμως να τα παρουσιάσουμε με τη μέγιστη δυνατή σαφήνεια".
Τόσο απλά. Ευτυχώς, τελικά, που υπάρχουν και οι… χάρτινοι ήρωές μας, πολύτιμο στήριγμα για το υπόλοιπο του δρόμου…

*** Μέγαρο χορού Καλαμάτας ή Πολιτιστικό Μέγαρο Μαρία Κάλλας  
 Διανύουμε μια κρίσιμη οικονομική και κοινωνική περίοδο για τον τόπο μας και είναι δύσκολο να αποδεχθούμε την λειτουργία μεγάρων μουσικής, χορού  και πολιτισμού.  Όλοι όμως θέλουμε να συνεχίσουμε με αξιώσεις για το μέλλον και την ανάπτυξη μας την συνέχιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
 Το μέγαρο χορού, ένας μονοχρηστικός χώρος με εξειδικευμένες δράσεις χωρίς απήχηση στερεί την πόλη μας από την δυνατότητα που της προσφέρει ένας πολυχρηστικός πολιτιστικός χώρος για πολλού είδους δραστηριότητες που σχετίζονται με την ανάδειξη και την προβολή της ευρύτερης περιοχής, μιας και η Καλαμάτα εξελίσσεται σε μητρόπολη του νότου.
Άλλωστε οι τελευταίες πολύ πετυχημένες εκδηλώσεις σε συνεργασία με την Εθνική λυρική σκηνή έδωσαν την μεγάλη ευκαιρία να αναδείξουμε τις τεράστιες δυνατότητες του χώρου αλλά και τη μεγάλη απήχηση που έχει στο κοινό μιας ευρύτερης περιοχής που ξεπερνάει τα όρια του τόπου μας.
Επειδή για τη Μεσσηνία αλλά και για όλη την Ελλάδα η Μαρία Κάλλας υπήρξε η μεγάλη θεά της λυρικής μουσικής που κυριαρχούσε πριν μερικές δεκαετίες και το όνομα της έχει μεγάλη διεθνή απήχηση, θα ήταν τιμή και για την πόλη αλλά και την πατρίδα μας να δώσουμε το όνομα της σε ένα ξεχωριστό χώρο λίγα χιλιόμετρα μακριά από την ιδιαίτερη πατρίδα της, το Νιοχώρι  Μεσσηνίας.
 Η μεγάλη θεά της  όπερας είναι ο καλύτερος τρόπος να δώσουμε διεθνή χαρακτήρα και αίγλη αλλά και βέβαιη επιτυχία στη λειτουργία του Μεγάρου.
Θα δοθεί ιδιαίτερη δημοσιότητα στο γεγονός και θα βοηθήσει σημαντικά την υποψηφιότητα της Καλαμάτας για την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Θα έχουμε θεαματική αναβάθμιση και ζήτηση στα πολιτιστικά δρώμενα.  Θα συνδυάσουμε το μέγαρο με τα όσα γίνονται στην Αρχαία Μεσσήνη και αλλού.             Άλλωστε οι δύο πολιτιστικοί χώροι θα πρέπει να συνδέονται με παράπλευρες εκδηλώσεις και λειτουργία για να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη και να αναδείξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά με μια βιώσιμη ανάπτυξη.
Ας κάνουμε την αρχή με το μεγάλο όνομα που προβάλει την Ελλάδα και την Μεσσηνία την Μαρία Κάλλας.  του Μιχάλη Αντωνόπουλου

*** Έρχεται Eλληνοτουρκικός πόλεμος...

~ Το πραξικόπημα στην Τουρκία προκάλεσε έναν κυκεώνα εξελίξεων, με πιο σημαντική τη στροφή της χώρας προς τη Ρωσία.
Η αποτυχημένη προσπάθεια για πραξικόπημα ήταν η αρχή του τέλους για τη σχέση Τουρκίας-ΗΠΑ, αφού ο Ερντογάν είναι πεπεισμένος ότι η Δύση κρύβεται πίσω από το εγχείρημα.
Επιπλέον, η χώρα μας, έχει επηρεαστεί αρκετά από τα γεγονότα της 15ης Ιουλίου, όσο και αν ακόμα δεν έχει φανεί στις, ήδη, τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών.
Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις ισορροπούν σε ένα σκοινί και μια στρατιωτική αντιπαράθεση, ίσως είναι αυτό που θέλει ο Ερντογάν για να "ξεσπάσει" την οργή του, αλλά και να δείξει ότι παραμένει κυρίαρχος του παιχνιδιού.
Μια σύρραξη ανάμεσα στις δύο χώρες, δεν θα έπρεπε να μας φαντάζει μακρινό σενάριο, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος είναι ακόμα οργισμένος και, δυστυχώς, γνωρίζει τα ευάλωτα σημεία της.
Γι'αυτό τον λόγο, οι ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας είναι σε διαρκή επιφυλακή.

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Νέο πραξικόπημα...

~ Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα (δείτε το αντίστοιχο ρεπορτάζ ΕΔΩ), ένταση επικράτησε στη βάση του Ιντσιρλίκ, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για μια νέα προσπάθεια πραξικοπήματος.
Σύμφωνα με τις πηγές, η νέα προσπάθεια απετράπη, ενώ ακόμα και τώρα οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο.
Η Τουρκία, ακόμα μουδιασμένη από τα γεγονότα της 15ης Ιουλίου, παρακολουθεί αμήχανη τα νέα τεκταινόμενα, την ίδια ώρα που οι σχέσεις με τη Δύση είναι πιο ευαίσθητες από ποτέ, με τον Ερντογάν να αποκαλεί "πιόνι" τον Γκιουλέν, υπονοώντας ότι ακολούθησε οδηγίες από ανώτερες δυνάμεις για την πραγματοποίηση του πραξικοπήματος.
Σήμερα, αναμένεται να γίνει πορεία στην Κολωνία της Γερμανίας από 30.000 υποστηρικτές του Τούρκου προέδρου.

*** Δήλωση ΣΟΚ! "Από αυτό θα καταστραφεί η ανθρωπότητα!"...

~ Καταιγιστικός για άλλη μια φορά ο επιστήμονας Στίβεν Χόκινγκ, αφού στο τελευταίο του άρθρο αναφέρεται στα χρήματα και στον τρόπο που αυτά επηρεάζουν τη ζωή μας.
Όπως σχολιάζει, ο πλούτος πρέπει να κατανέμετε δίκαια και προτείνει μια διαφορετική προσέγγιση του θέματος, όχι "στενόμυαλη" όπως χαρακτηρίζει την τωρινή αντιμετώπιση.
Ο  γνωστός επιστήμονας τονίζει ότι αν δεν πετύχει η αλλαγή που προτείνει και αν ο κόσμος δεν "αλλάξει μυαλά", τότε η ανθρωπότητα οδεύει προς τη καταστροφή.
Διαβάστε ολόκληρο το συγκλονιστικό άρθρο του:
"Έχουν τα χρήματα σημασία; Μήπως ο πλούτος μας κάνει πιο πλούσιους; Αυτά μπορεί να φαίνονται κάπως περίεργα ως ερωτήματα για έναν φυσικό, όπως είμαι εγώ, αλλά θα προσπαθήσω να απαντήσω πως σχετίζονται.
Η απόφασή του δημοψηφίσματος της Βρετανίας είναι μια υπενθύμιση ότι όλα συνδέονται μεταξύ τους και ότι, αν θέλουμε να κατανοήσουμε τη θεμελιώδη φύση του σύμπαντος, θα ήταν πολύ ανόητο να αγνοήσουμε το ρόλο που παίζει ο πλούτος και το χρήμα στην κοινωνία μας.
Έχω υποστήριξε κατά τη διάρκεια της εκστρατείας πριν το δημοψήφισμα πως θα ήταν λάθος για τη Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαι λυπημένος για το αποτέλεσμα, αλλά αν έχω μάθει ένα μάθημα στη ζωή μου, αυτό είναι να κάνω το καλύτερο με αυτό που έχω.
Τώρα λοιπόν πρέπει να μάθουμε να ζούμε εκτός της ΕΕ, αλλά για να διαχειριστεί με επιτυχία το μέλλον, θα πρέπει να κατανοήσουμε γιατί ο βρετανικός λαός έκανε αυτήν την επιλογή.
Πιστεύω ότι ο πλούτος, ο τρόπος που τον αντιλαμβανόμαστε και ο τρόπος που τον μοιράζομαστε, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή τους.
Όπως δήλωσε και η ίδια η νέα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, στην πρώτη της ομιλία: «Πρέπει να μεταρρυθμίσουμε την οικονομία μας κατά τέτοιο τρόπο που θα επιτρέψει σε περισσότερους ανθρώπους να μοιραστούν την ευημερία της χώρας».
Όλοι γνωρίζουμε ότι τα χρήματα είναι σημαντικά. Ένας από τους λόγους που πίστευα ότι θα ήταν λάθος να εγκαταλείψει η Βρετανία την ΕΕ είχε σχέση με τις επιχορηγήσεις/επιδοτήσεις.
Οι Βρετανοί επιστήμονες χρειάζονται όλα αυτά τα χρήματα που λαμβάνουν μέχρι σήμερα, και μία σημαντική πηγή της εν λόγω χρηματοδότησης είναι εδώ και πολλά χρόνια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Χωρίς αυτές τις επιδοτήσεις, πολύ σημαντικό επιστημονικό και ερευνητικό έργο δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Υπάρχουν ήδη άλλωστε κάποια πρότζεκτ Βρετανών επιστημόνων που έχουν παγώσει και θα πρέπει σύντομα η κυβέρνηση μας να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό.
Τα χρήματα είναι επίσης σημαντικά γιατί είναι απελευθερωτικά για τους ανθρώπους. Έχω μιλήσει και στο παρελθόν για την ανησυχία μου ότι οι περικοπές των κρατικών δαπανών στη Βρετανία θα μειώσουν ακόμη περισσότερο την υποστήριξη που παρέχεται σε μαθητές με αναπηρία, υποστήριξη καθοριστική και για την δική μου καριέρα.
Στην περίπτωσή μου, φυσικά, τα χρήματα όχι απλώς βοηθήσαν την επαγγελματική σταδιοδρομία μου, αλλά είναι επίσης αυτά που με κράτησαν κυριολεκτικά ζωντανό.
Γι ‘αυτό και θα ήμουν το τελευταίο πρόσωπο που θα επέκρινε τη σημασία του χρήματος. Ωστόσο, αν και ο πλούτος έχει παίξει ένα σημαντικό, πρακτικό ρόλο στη ζωή μου, έχω μια διαφορετική σχέση με αυτό, απ’ ότι έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι.
Το να πληρώσω δηλαδή για τη φροντίδα μου ως άνθρωπος με σοβαρή αναπηρία είναι ασφαλώς ζωτικής σημασίας, η απόκτηση όμως μιας περιουσίας δεν είναι.
Δεν ξέρω καν τι θα έκανα αν αποκτούσα ένα άλογο κούρσας, ή μια «Ferrari», ακόμα και αν μπορούσα οικονομικά να τα αντέξω. Γι ‘αυτό και βλέπω τα χρήματα ως διαμεσολαβητή, ως ένα μέσο για έναν σκοπό – είτε πρόκειται για ιδέες, είτε για την υγεία, είτε για την ασφάλεια – αλλά ποτέ ως αυτοσκοπό.
Είναι ενδιαφέρον ότι πολλοί θεωρούσαν αυτήν τη στάση -μέχρι πρόσφατα- ως μια προβλέψιμη εκκεντρικότητα ενός ακαδημαϊκού του Κέμπριτζ, ενώ τώρα όλο και πιο πολλοί την αποδέχονται. Οι άνθρωποι αρχίζουν να αμφισβητούν την αξία του πλούτου.
Και θέτουν ουσιαστικά ερωτήματα: Είναι η γνώση ή η εμπειρία πιο σημαντικά από τα χρήματα; Μπορεί ο πλούτος να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο της εκπλήρωσης; Μπορεί στα αλήθεια να μας ανήκει κάτι, ή είμαστε απλά παροδικοί κάτοχοι;
Αυτά τα ερωτήματα οδηγούν σε μια σημαντική αλλαγή στη συμπεριφορά μας, η οποία με τη σειρά της εμπνέει κάποιες πρωτοποριακές μορφές επιχειρήσεων, καθώς και νέες ιδέες. Αυτά έχουν ονομαστεί χαρακτηριστικά «Cathedral Projects», ως μια ισοδύναμη, σύγχρονη αναφορά στις μεγάλες, καθολικές εκκλησίες, που κατασκευάστηκαν ως μέρος της προσπάθειας της ανθρωπότητας να γεφυρώσει τον ουρανό με τη γη και να φτάσει στον Θεό.
Αυτές οι ιδέες ξεκίνησαν μέσα από μια γενιά, με την ελπίδα ότι η επόμενη θα αναλάβει τις προκλήσεις που παρουσιάζονται.
Ελπίζω και πιστεύω ότι οι άνθρωποι θα αγκαλιάσουν ακόμη περισσότερο αυτές τις ιδέες στο μέλλον, γιατί βιώνουμε πια ιδιαίτερα επικίνδυνες στιγμές.
Ο πλανήτης μας και η ανθρωπότητα ως είδος, αντιμετωπίζει πολλαπλές προκλήσεις. Αυτές οι προκλήσεις είναι παγκόσμιες και πολύ σοβαρές – η αλλαγή του κλίματος, η παραγωγή τροφίμων, ο υπερπληθυσμός, ο αποδεκατισμός των άλλων ειδών, οι επιδημικές νόσοι, η μόλυνση των ωκεανών κτλ.
Τέτοια ζητήματα απαιτούν από εμάς να συνεργαστούμε, σε ένα κοινό όραμα και με μια συνεργατική λογική που θα διασφαλίσει ότι η ανθρωπότητα θα επιβιώσει.
Θα πρέπει για αυτό να προσαρμοστούμε, να επανεξετάσουμε, να αναπροσανατολιστούμε και να αλλάξουμε κάποιες από τις θεμελιώδεις παραδοχές μας σχετικά με το τι εννοούμε με τον όρο πλούτο, ιδιοκτησία, «δικό μου» και «δικό σου». Ακριβώς όπως μαθαίνουμε στα παιδιά να μοιράζονται.
Αν αποτύχουμε, οι δυνάμεις που συνέβαλαν στο Brexit, ο φθόνος και ο απομονωτισμός, όχι μόνο στη Βρετανία αλλά σε όλο τον κόσμο, που τροφοδοτείται από έναν στενόμυαλο ορισμό του πλούτου και από την αποτυχία μας να τον κατανέμουμε πιο δίκαια, τόσο στο εθνικό επίπεδο, όσο και πέραν των εθνικών συνόρων, θα ενισχυθούν.
Αν συμβεί τελικά αυτό, δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για τη μακροπρόθεσμη προοπτική του είδους μας.
Αλλά μπορούμε και θα τα καταφέρουμε. Οι άνθρωποι είναι ένα ον ατέλειωτα πολυμήχανο, αισιόδοξο και ευπροσάρμοστο. Πρέπει να διευρύνουμε τον ορισμό του πλούτου και να συμπεριλάβουμε σε αυτόν τις γνώσεις, τους φυσικούς πόρους και το ανθρώπινο δυναμικό.
Την ίδια στιγμή πρέπει να μάθουμε να τον μοιραζόμαστε με περισσότερη δικαιοσύνη.
Αν το κάνουμε αυτό, τότε δεν υπάρχει κανένα όριο σε εκείνα που οι άνθρωποι μπορούν να επιτύχουν από κοινού".

*** ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ και για την Ελλάδα! Περιμένουν χτύπημα...

~  Τα τρομοκρατικά χτυπήματα που μαστίζουν χώρες της Ευρώπης, δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστη την Ελλάδα.
Συναγερμός έχει σημάνει στις Ελληνικές αρχές για ενδεχόμενο χτύπημα, αφού η νέα μορφή τρομοκρατίας που έχει πάρει διαστάσεις θρησκευτικού πολέμου, χτυπάει ανεξαρτήτου στόχου, στρέφοντας τα βέλη της κυρίως σε Χριστιανούς.
Με την μαζική είσοδο προσφύγων στο εσωτερικό της Ελλάδας, είναι πιθανό να υπάρχουν "μοναχικοί λύκοι", όπως χαρακτηρίζονται οι τρομοκράτες που δρουν μόνοι του, όπως ο μακελάρης της Νίκαιας και της Γερμανίας.

***  Έφυγε από τους ΑΝΕΛ και πήγε στον... Λεβέντη!  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

~ Στέλεχος των ΑΝΕΛ και υποψήφιος βουλευτής, αφού αποχώρησε από το κόμμα τον Σεπτέμβριο του 2015, αποφάσισε τώρα να "μετακομίσει" σε άλλη γειτονιά.
Ο λόγος για τον Ευτύχιο Δαμηλάκη, που ήταν υποψήφιος στη Β'Περιφέρεια Αθηνών, αποχώρησε από το κόμμα του Πάνου Καμένου λόγω πολιτικής ασυμφωνίας και ο Βασίλης Λεβέντης τον καλωσόρισε στην Ένωση Κεντρώων.*** Συμβαίνει τώρα! Διαδήλωση Τούρκων στην Κολωνία!

Τώρα δείτε ζωντανά την διαδήλωση των Τούρκων υποστηρικτών στην Κολωνία. Μία διαδήλωση που έχει διχάσει την γερμανική κοινωνία!
LIVE: Pro-Erdogan protesters rally in Cologne , https://youtu.be/bT480mdKKac .-

***   Πρόταση ΣΟΚ από τον Άδωνι για το Σύνταγμα της Ελλάδας!

Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης  τόνισε πως όσον αφορά την Συνταγματική Αναθεώρηση τα εξής: «Tα δύο κόμματα να συμφωνήσουν στα άρθρα που πρόκειται να ανοίξουν, και να ψηφίσουν ο ένας τα άρθρα του άλλου.Μετά, να καταθέσουμε τις προτάσεις μας σε δημόσια διαβούλευση, ώστε κατά την προεκλογική εκστρατεία των επομένων εκλογών, ο ελληνικός λαός να αποφασίσει δια της ψήφου του, τι είδους Σύνταγμα θέλει να έχει».
Η πρόταση του λοιπόν πηγαίνει τους Έλληνες πολίτες για ακόμη μια φορά στις κάλπες αλλά αυτή τη φορά για δημοψήφισμα που αφορά το Σύνταγμα της Ελλάδας.
Το αν θα γίνει αυτή η πρόταση πράξη από την κυβέρνηση θα φανεί μετά τον Σεπτέμβρη στην Βουλή.

***  ΒΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΩΦ…

~ Ηλίας Κορομπλής
Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π.
 Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει θεσπίσει και απονέμει κάθε χρόνο από το 1988 το Βραβείο Ζαχάρωφ. Με το βραβείο αυτό τιμώνται άνθρωποι ή/και οργανώσεις που με τη θαρραλέα δράση τους υπερασπίζονται ειρηνικά την ελευθερία της έκφρασης και τα ανθρώπινα δικαιώματα με μεγάλο προσωπικό κόστος σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.
Ένας τέτοιος άνθρωπος ήταν ο Ρώσος Φυσικός Αντρέι Ντιμιτρίεβιτς Ζαχάρωφ (1921 – 1989), αρχικά γνωστός ως ο εφευρέτης της Σοβιετικής Υδρογονοβόμβας. Ανησυχώντας για τις επιπτώσεις που θα είχε το έργο του στο μέλλον της ανθρωπότητας, προσπάθησε να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τους κινδύνους του πυρηνικού ανταγωνισμού και την εξάπλωση των πυρηνικών όπλων. Πραγματικά, το 1963 οι προσπάθειές του ευοδώθηκαν με την υπογραφή της Συνθήκης για την απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών.
Ωστόσο, θεωρήθηκε αντιφρονών και με ανατρεπτικές ιδέες. Το 1970 συγκρότησε επιτροπή για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θυμάτων πολιτικών διώξεων. Παρά τις όλο και μεγαλύτερες πιέσεις που δεχόταν από την Κυβέρνηση, έγινε η προσωποποίηση της Σταυροφορίας κατά της στέρησης των θεμελιωδών δικαιωμάτων.
Ως αναγνώριση για τους αγώνες του, βραβεύθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 1975. Παρά την εξορία του στο Γκόρκι από τις Σοβιετικές αρχές, πληροφορήθηκε την πρόθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να θεσπίσει Βραβείο για την ελευθερία της σκέψης το οποίο θα φέρει το όνομά του. Το 1987 απέστειλε μήνυμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δίνοντας την άδειά του να δοθεί το όνομά του στο βραβείο και εκφράζοντας τη μεγάλη του συγκίνηση.
Νικητής του Βραβείου Ζαχάρωφ 2015 ήταν ο Raif Badawi , Σαουδάραβας συγγραφέας και blogger. Δημοσίευσε υλικό που ασκούσε κριτική σε ανώτερες θρησκευτικές προσωπικότητες, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο Imam Muhammad ibn Saud είχε μετατραπεί σε εστία τρομοκρατών. Συνελήφθη το 2012 με την κατηγορία ότι προσέβαλε το Ισλάμ και του ασκήθηκε δίωξη με διάφορες κατηγορίες συμπεριλαμβανομένης της Θρησκευτικής αποστασίας. Κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε 7 χρόνια φυλάκιση και 600 χτυπήματα με μαστίγιο το 2013, και το 2014 καταδικάστηκε εκ νέου σε 1.000 χτυπήματα με μαστίγιο, 10 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο. Τα πρώτα 50 χτυπήματα με μαστίγιο δόθηκαν μπροστά σε εκατοντάδες θεατές στις 09 Ιανουαρίου 2015. Τα επόμενα αναβλήθηκαν εξαιτίας της διεθνούς καταδίκης και της κακής κατάστασης της υγείας του Badawi. Η γυναίκα και τα τρία παιδιά του διέφυγαν στον Καναδά, δεχόμενοι απειλές για την ζωή τους.
Η ποινή του επικυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο τον Ιούνιο 2015 και παραμένει στην φυλακή.
Δεν είναι τυχαίο ότι το Βραβείο δόθηκε σε έναν μαχητή ενάντια στον Ισλαμικό Φονταμενταλισμό, τιμώντας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά αυτό τον τρόπο τον αγώνα της Ρωσίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και καταδείχνοντας τους κοινούς στόχους Ε.Ε. – Ρωσίας.

*** Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ…

~ Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α.
Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε.
  Δεν μπορεί να υπάρχει σοβαρός Ιστορικός και μελετητής της φιλοσοφίας, της θρησκείας, της τέχνης και γενικά του Πολιτισμού που να μπορεί να μειώσει την σπουδαιότητα της προσφοράς των αρχαίων Ελλήνων όχι μόνο στο δυτικό ευρωπαϊκό πολιτισμό, αλλά και στον μεσανατολικό και ακόμη και πέραν του Ατλαντικού Αμερικανικό.
            - Στο παρόν κείμενο επιδιώκεται, έστω στοιχειωδώς να επιβεβαιώσει την παραπάνω αλήθεια, δια μέσου των σκέψεων, απόψεων και των λεχθέντων από ιστορικούς, φιλοσόφους, ποιητές και μελετητές παγκόσμιας ακτινοβολίας.
            - Η Ιστορία, η γλώσσα και ο πολιτισμός είναι κάτι το συνεχές, χωρίζεται σε περιόδους, μόνο για πρακτικούς και παιδαγωγικούς σκοπούς. Η αδιάκοπη επιβίωση της ελληνικής γλώσσας, τόσο της προφορικής όσο και της γραπτής, αποτελεί απόδειξη όχι μόνο της γλωσσολογικής αλλά και της πολιτιστικής και πνευματικής συνέχειας του Ελληνικού λαού, με ρίζες βαθιές στην Αρχαία Ελλάδα.
            - Πριν είκοσι και αιώνες ο Ρωμαίος ποιητής Οράτιος έγραφε ότι: «Η Ελλάδα κατακτηθείσα από την Ρώμη κατέκτησε τον άγριο κατακτητή της και έφερε τις τέχνες στους αγροίκους Λατίνους» (Graecia capta rerum rictoremcepit, et artist intubit agresti Latio).
            Βέβαια δεν χρειάζεται ν’ ανατρέξουμε στο απώτερο παρελθόν , για να δούμε πώς οι Ρωμαίοι και οι λαοί της Αναγέννησης και της πρώιμης Ευρώπης αξιολογούσαν την προσφορά των αρχαίων Ελλήνων˙ Διότι! και οι ιστορικοί, οι φιλόσοφοι, οι ποιητές και γενικά οι πνευματικοί άνθρωποι των τελευταίων δύο αιώνων, κάνουν επανειλημμένες αναφορές στο χρέος των δυτικών και όχι μόνο, προς τους αρχαίους Έλληνες.
            - Ο Βρετανός φιλόσοφος και ποιητής Percy Shelley γράφει ότι: «Είμαστε όλοι Έλληνες. Η Νομοθεσία μας, η λογοτεχνία μας, η θρησκεία μας και οι Τέχνες μας έχουν τις ρίζες τους στην Ελλάδα».
            - Ο Γερμανός δραματουργός και Ιστορικός Johan von Schiller προχώρησε ακόμη περισσότερο, όταν έγραψε ότι: «Όλα, εκτός από την τυφλή δύναμη της φύσεως έχουν Ελληνική προέλευση».
            - Ο κορυφαίος αμερικανός Καθηγητής Chester G. Starr που δίδασκε μέχρι πρότινος ιστορία του αρχαίου Ελληνισμού στο Πανεπιστήμιο του Michigan γράφει: «Στο ερώτημα, γιατί είναι απαραίτητο να μαθαίνουμε για τους αρχαίους Έλληνες; η απάντηση είναι μία: Διότι αυτοί έβαλαν τα θεμέλια του Πολιτισμού μας. Ο δικός μας τρόπος σκέπτεσθαι, που ονομάζεται δυτικός πολιτισμός, βασίζεται πάνω σε πολιτικές, καλλιτεχνικές και πνευματικές αξίες οι οποίες ανάγονται, από τους καιρούς μας στην μεσαιωνική Ευρώπη, από την μεσαιωνική Ευρώπη στην Αρχαία Ρώμη και από την Ρώμη στην Ελλάδα. Πιο πίσω δεν μπορούμε να πάμε, διότι οι Έλληνες υπήρξαν οι πρωτοπόροι».
            - Ο Αμερικανός ιστορικός Will Durant, συγγραφέας του μνημειώδους έργου «Ιστορία του Πολιτισμού» γράφει: «Αν εξαιρέσουμε την τεχνολογία, δεν υπάρχει σχεδόν τίποτε στον πολιτισμό μας, που να μην έχει την προέλευσή του από την Ελλάδα. Το Σχολείο, το γυμναστήριο, η αριθμητική, η γεωμετρία, η Ιστορία, η Ρητορική, η Φυσική, η Βιολογία, η Ανατομία, η Θεραπευτική Αγωγή, η Ποίηση, η Μουσική, η Τραγωδία, η Κωμωδία, η Φιλοσοφία, η Θεογονία, η Πολιτική, η φιλανθρωπία, η Μοναρχία, η Τυραννία, η Δημοκρατία κ.λπ. όλες αυτές είναι Ελληνικές λέξεις και έννοιες, που πρωταρχικά ωρίμασαν από την πλούσια ενεργητικότητα των Ελλήνων. Για να κατανοήσουμε το χρέος μας προς τον αρχαίο Ελληνισμό,  δεν είναι απλώς να επισκεφθούμε ένα μουσείο, για να θαυμάσουμε την Ελληνική τέχνη  και αρχιτεκτονική, αλλά θα πρέπει να μελετήσουμε και ν’ αναλύσουμε Ελληνικές λέξεις που υπάρχουν στην αγγλική γλώσσα και σ’ άλλες Ευρωπαϊκές γλώσσες. Η Γλώσσα αντικατοπτρίζει τις ιδέες, τα προβλήματα, τις ασχολίες και τις εμπειρίες των ανθρώπων που την χρησιμοποιούν. Ένα μεγάλο ποσοστό της ορολογίας που χρησιμοποιούν οι ανθρωπιστικές επιστήμες καθώς και το 58% του Ιατρικού λεξιλογίου προέρχονται από τον Ελληνικό κόσμο των ιδεών και εμπειριών, που αποτελούν και απόδειξη της διαχρονικής επιρροής τους.
           - Η αείμνηστος Γαλλίδα ακαδημαϊκός Jacqueline de Romilly μας λέει: «Η καλύτερη άσκηση για την ανάπτυξη της ευφυΐας είναι η μελέτη της ελληνικής γλώσσας, διότι κάθε λέξει κρύβει και μια ιδέα.
           - Η Βρετανή Ιστορικός Kathleen Freeman παρατηρεί ότι: «Αυτά που οι αρχαίοι Έλληνες προσέφεραν επί μια χιλιετηρίδα στο πολιτιστικό θησαυρό της ανθρωπότητας, είναι πολύ περισσότερα από όσα προσέφερε όλος μαζί ο υπόλοιπος κόσμος δια μέσου της Ιστορίας. Ιδιαίτερα στο χώρο των ιδεών, οι Έλληνες υπήρξαν μοναδικά πρωτοπόροι».
            - Ο Κορυφαίος ευρωπαίος μελετητής του αρχαίου και Βυζαντινού Ελληνισμού Julius Moravscik, γράφει: «…Οι Έλληνες έχουν εκπολιτίσει την Ευρώπη δύο φορές, ο Παρθενώνας στην Ακρόπολη των Αθηνών αποτελεί το σύμβολο της προσφοράς της Αρχαίας Ελλάδος στον δυτικό πολιτισμό και ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, αποτελεί το σύμβολο της προσφοράς του χριστιανικού (Βυζαντινού) Ελληνισμού. Εδώ βλέπουμε ο μελετητής παρουσιάζει τον Ελληνισμό ως ολότητα, όχι μόνο, ως είναι φυσικό, αλλαγές από αιώνα σε αιώνα, αλλά και μια αδιάκοπη συνέχεια.
            - Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε, ενώ μέχρι πρότινος, όλες οι τιμές αποδίδονταν στους Έλληνες της κλασσικής Περιόδου, σήμερα είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε τις ιδέες, τα επιτεύγματα και την προσφορά των Ελλήνων των Ελληνιστικών και Ρωμαϊκών χρόνων μέχρι τον 6ο μ.Χ. αιώνα και πέρα από αυτόν. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι Ιστορικοί θεωρούν τον Παρθενώνα και την Αγία Σοφία, ως τα σύμβολα που αντιπροσωπεύουν τις δύο φάσεις επιρροής των Ελλήνων στο δυτικό κόσμο.
            Τελειώνοντας αυτήν την συλλογική και συλλεκτική γραμματεία να επισημάνουμε ότι, ο αρχαίος Ελληνισμός δεν απετέλεσε ποτέ γεωγραφική περιοχή. Η προσφορά του στον Δυτικό Πολιτισμό προερχόταν όχι μόνο από την ευρωπαϊκή Αθήνα, αλλά και από την Μίλητο και την Έφεσο της Μ. Ασίας, από τα Στάγιρα της Μακεδονίας, από τον Ακράγαντα της Σικελίας, από την Αντιόχεια της Συρίας, μέχρι και την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Όχι! μόνο λοιπόν από την Αθήνα, αλλά και από το χριστιανικό Βυζάντιο.
            Λέει ο ΣΩΜΕΣΕΤ ΜΩΜΕ: «Υπερασπισθείτε την Ελλάδα, το έθνος στο οποίο οφείλουμε τα φώτα μας, τις επιστήμες μας, τις τέχνες μας. Η Ελλάς είναι το φως!!».
       Και! Εμείς καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ν’ αποκολληθούμε από τις ρίζες μας, τους Αρχαίους και Βυζαντινούς Έλληνες.

***  Türk ordusu. Ποιος Τούρκικος Στρατός και ποια Πολιτική;

~ Γράφει ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης*
 Τα τελευταία γεγονότα στην Τουρκία, με το αποτυχημένο πραξικόπημα και τις εξ αυτού εξελίξεις, με τις  χιλιάδες συλλήψεις, φυλακίσεις και τους πάσης  φύσεως διωγμούς και ευτελισμούς των συμμετασχόντων με οιαδήποτε τρόπο στο πραξικόπημα, ή διακείμενων φιλικά ή συμμετείχαν στο κίνημα (Hizmet, «Υπηρεσία»), του  Γκιουλέν είναι γνωστά και ευρέως προβεβλημένα από όλα τα ΜΜΕ. Εδώ θα εξετάσουμε έναν βασικό παράγοντα  της εθνικής υπόστασης της Τουρκίας, τις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (για συντομία Τουρκικός στρατός, Türk ordusu), που πρωταγωνιστούσε σε όλες τις εκφάνσεις  της πολιτικής, κοινωνικής,  οικονομικής και  εθνικής  υπόστασης της Τουρκικής δημοκρατίας, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τον Μουσταφά Κεμάλ από το 1922 και μέχρι σήμερα, που όλα αυτά άλλαξαν.
Η Βαρβαρότητα, η Ταπείνωση..
    Την επομένη του πραξικοπήματος, όταν τα πάντα είχαν τελειώσει και ο τουρκικός στρατός ή τουλάχιστον τα τμήματα που συμμετείχαν είχε «ηττηθεί»  από τις ισλαμικές πολιτοφυλακές του προέδρου Τατζίπ Ερντογάν,  το φως της ημέρας μας αποκάλυψε σκηνές απίστευτες, πρωτόγνωρες, απαράδεκτες για ένα στράτευμα και για τους πολίτες της χώρας που ανήκει ο στρατός. Οι σκηνές συμπεριλάμβαναν εικόνες ντροπής, φρίκης, αίματος, βαρβαρότητας και κατέρριψαν μυθεύματα και αντιλήψεις περί Τουρκίας, πολιτισμού, δημοκρατικής συνείδησης, του μεγάλου έθνους και του ανίκητου (;) στρατού της, το στήριγμα του έθνους σε κάθε επιβουλή.  Οι εικόνες και τα βίντεο μας μετέδωσαν με καταιγιστικούς ρυθμούς την κατάρρευση των  τουρκικών μύθων και μας αποκάλυψαν τις μεγάλες αδυναμίες  και διαφορές που υποκρύπτονταν στην τουρκική πολυπολιτισμική και πολυεθνική Βαβέλ, που το Κεμαλικό σύστημα διακυβέρνησης  και μέχρις ενός σημείου η 14ετής διακυβέρνηση Ερντογάν είχαν επιμελώς αποκρύψει.
Οι στρατιώτες του «ένδοξου» τουρκικού στρατού (Türk ordusu) που συμμετείχαν στο πραξικόπημα έλαβαν εντολή , προφανώς από προιστάμενα κλιμάκια να παραδοθούν, σε ποιους και με ποιο τρόπο, ακόμη δεν είναι σαφές. Ποιος έδωσε την εντολή   να αφήσουν κάτω τον εξοπλισμό των και τα όπλα των, να κατέλθουν των αρμάτων και να παραδοθούν με τα χέρια ψηλά σε αλαλάζοντες πολίτες, (Ισλαμιστές οπαδοί του ΑΚΡ), οι οποίοι εκ των υστέρων έκαναν πλιάτσικο αρπάζοντας όπλα , γυλεούς  κλπ και αφού συλλάβουν τους άοπλους «μαχητές!», να προβούν σε πράξεις υψίστης  βαρβαρότητας, κτηνωδίας, ταπείνωσης  και εγκληματικότητας. Ξεγύμνωσαν τους στρατιώτες, τους συγκέντρωσαν σε σωρούς και άρχισαν τα λιντσαρίσματα, τους εξευτελισμούς, τις προσωπικές ταπεινώσεις και ξυλοδαρμούς, φθάνοντας μέχρι και αποκεφαλισμού ενός εξ αυτών, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, υπό το άγρυπνο βλέμμα της απαθούς και μη ενεργούσης ως όφειλε τουρκικής αστυνομίας. Και αν κάποιος ισχυριστεί ότι ήταν μεμονωμένα γεγονότα και έγιναν «εν βρασμώ ψυχής» κάποιων θερμοκέφαλων «ισλαμιστών δημοκρατών» (sic) , (αδόκιμος όρος που δεν υφίσταται), τι να πει κανείς για την συνέχεια των γεγονότων. Και πάλι οι καταιγιστικές εικόνες και τα βίντεο της ντροπής, με τον on camera εξευτελισμό ανωτάτων αξιωματικών (εν ενεργεία και εν αποστρατεία) και με τα σημάδια βασανισμού τόσο εμφανή, που δεν σου άφηναν περιθώριο να εκφράσεις έστω και κάποια αδύναμη έστω δικαιολογία, για αυτά που με θράσος παρουσίαζαν οι νικητές, αδιαφορώντας για την παγκόσμια κριτική που θα προκαλούσαν, θυμίζοντάς μας την φράση του Γαλάτη Βρέννου,  Vae Victis ,«Ουαί τοις ηττημένοις». Εικόνες πρωτόγνωρες και συνάμα αποκαλυπτικές της δομής και της αντίληψης της τουρκικής κοινωνίας και ταυτόχρονα αποκαλυπτικό πεδίο  μελλοντικών εξελίξεων.
Η Ελληνική Εθνική Αντίληψη..
    Ο όρκος των αρχαίων Αθηναίων εφήβων, που έδιδαν οι Αθηναίοι έφηβοι κατά την ενηλικίωσή του, όταν έπαιρναν τα όπλα, που γράφτηκε από τον ίδιο τον Σόλωνα, τον νομοθέτη άρχιζε ως εξής:
«Ου καταισχυνώ όπλα τα ιερά,
ουδ’ εγκαταλείψω τον παραστάτην,
ότω αν στοιχίσω … »
Δηλαδή ««Δε θα ντροπιάσω τα όπλα τα ιερά, ούτε θα εγκαταλείψω το συμμαχητή μου, με οποιονδήποτε κι αν ταχθώ στη γραμμή…..».
Η παράδοση αυτή συνεχίζεται μέχρι σήμερα και έχει ενσωματωθεί στα εθνικά ιδεώδη και στις παραδόσεις των Ελλήνων, ώστε έχουμε άπειρα παραδείγματα στην ιστορία του Ελληνικού έθνους, που οι Έλληνες και ο Ελληνικός στρατός εφαρμόζουν την υψηλή αυτή εθνική αντίληψη. Και μετά λόγου γνώσης και απόλυτης βεβαιότητος, δεν υπήρχε περίπτωση Έλληνα ηγήτορα, οιουδήποτε κλιμακίου, που θα διέτασσε την εγκατάλειψη των όπλων των ιερών, την εγκατάλειψη του συμμαχητή του στρατιώτη και θα παρέδιδε το τμήμα του στην οργή του  όχλου, όσες διαταγές και αν ελάμβανε, ότι και αν συνέβαινε, ότι και αν επακολουθούσε. Και αυτή η ενσυνείδητη αντίληψη ηγεσίας έλκει την καταγωγή της από την αρχαιότητα και τον όρκο των αρχαίων Αθηναίων εφήβων του 5ου π.Χ. αιώνα μέχρι σήμερα. Και αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά του Ελληνικού και Τουρκικού στρατού, που δεν αντιλαμβάνονται οι Ελληνικές πολιτικές ηγεσίες τις τελευταίες δεκαετίες, με την εθνοκτόνο «Πολιτική Κατευνασμού», που εφαρμόζουν απέναντι στην Τουρκία.
Ο Μέγας Ναπολέων  διατύπωσε λακωνικώς « L’ armee, c’ est  la nation», ήτοι «Ο Στρατός είναι το Έθνος». Οπότε, εάν το «Έθνος είναι ένα καθημερινό δημοψήφισμα», κατά την περίφημο ρήση του Ερνέστου Ρενάν, τότε ο Στρατός είναι η καθημερινή πραγμάτωση της Εθνικής Ενότητας.  Σε ότι μας αφορά ο Ελληνικός Στρατός υπήρξε ιστορικά, ως εκ της φύσης, προέλευσης και σύνθεσής του, ο γνησιότερος εκπρόσωπος του Έθνους και της Εθνικής μας Ενότητας.
Συμπεράσματα-Εκτιμήσεις
 Έτσι με βάση όλα αυτά που διαδραματίσθηκαν προ ολίγων ημερών στην Τουρκία προκύπτουν τα εύλογα ερωτήματα τι σημαίνουν όλα αυτά και τι συμπεράσματα  προκύπτουν; Ο ουδέτερος αναλυτής θα διαπιστώσει:
•    Ο Τουρκικός στρατός, δημιούργημα του Μουσταφά Κεμάλ ήταν μια σκόπιμα υπερτιμημένη αντίληψη, που κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος στο πραξικόπημα.
•    Ο συνδετικός ιστός του Τουρκικού στρατού δεν υπήρχε ποτέ, καθόσον δεν υπήρχαν οι εθνοτικές και εθνικές  ιδέες και αντιλήψεις, απαραίτητο συστατικό, για συμπαγή εθνικό στρατό.
•    Ο Τουρκικός στρατός στηρίχθηκε στην κυριαρχία επί της πολυπολιτισμικής, πολυεθνικής και ουδέποτε ενωμένης τουρκικής κοινωνίας, με διαρκείς παρεμβάσεις στα πολιτικά και όχι μόνο δρώμενα του τουρκικού κράτους, διατηρώντας έτσι τον μύθο του.
•    Οι τουρκικές ηγεσίες απεδείχθησαν κατώτερες των περιστάσεων, ανίκανες να δράσουν αυτοβούλως και με πρωτοβουλία, όταν οι συνθήκες και οι διαμορφούμενες καταστάσεις επιβάλλουν τούτο, όπως στην περίπτωση του πραξικοπήματος, εγκαταλείποντας  στην κυριολεξία τα διοικούντα τμήματα στην μοίρα των και στο οργισμένο πλήθος. Κάτι αδιανόητο για Έλληνες ηγήτορες και επιμένω να το τονίζω αυτό.
•    Ο μεγάλος αριθμός συλληφθέντων Αξιωματικών και δη διοικήσεων, αποστερεί από τον Τουρκικό στρατό το 1/3 των ικανών ανωτέρων Αξιωματικών, κενό δυσαναπλήρωτο , ήτοι επιφέρει σοβαρό πλήγμα στην μαχητική ικανότητα.
•    Το τραύμα που υπάρχει σήμερα στις  πληγωμένες Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι βαθύ και θα παραμείνει για πολύ.  Έχει μείνει στίγμα στις ψυχές και στην συνείδηση όχι μόνο των στρατιωτικών, αλλά και των Τούρκων πολιτών, εκτός των φανατικών ισλαμιστών, που έχουν μόνο μία συνείδηση, την θρησκευτική.
•    Ο διχασμός, η καχυποψία, το μίσος, ο διαχωρισμός σε «νομιμόφρωνες  καθεστωτικούς» και σε Κεμαλικούς, η «Γκιουλενικούς»,  η έλλειψη εμπείρων ηγετών (λόγω της σύλληψής των),η  παντελής έλλειψη ηθικού,   αποτελούν σήμερα το διαλυτικό στοιχείο εντός του Τουρκικού στρατού, που έχει ως αποτέλεσμα το να έχει μειωθεί δραματικά η μαχητική ισχύς και η μαχητική ικανότητα σε τέτοιο βαθμό, ώστε  θα χρειαστούν πολλά χρόνια (για ορισμένους αναλυτές από 5 έως 10 χρόνια), για να βρεθεί στην προ πραξικοπήματος κατάσταση.
•    Το σαράκι που θα τρώει καθημερινά τις ψυχές των Τούρκων θα περιμένει να βρει δικαίωση, μόνο με τον τρόπο που αυτοί ξέρουν. Έτσι τίποτα να μην αποκλείεται για το μέλλον.
•    Η μείωση της μαχητικής ικανότητας του Τουρκικού στρατού θα αναγκάσει την Τουρκία να αναθεωρήσει την εθνική της στρατηγική, καθόσον είναι δεδομένο ότι δεν θα μπορεί άμεσα να αντιμετωπίσει πολλές απειλές ταυτόχρονα και σε περισσότερα του ενός μέτωπα, με κίνδυνο να υποστεί εθνικές ήττες.
Η Τουρκία καλείται πλέον να αποδείξει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις που έρχονται , ήτοι το Κουρδικό στο εσωτερικό, την πολιτική ήττα στην Συρία, το έτοιμο σχεδόν κράτος του Κουρδιστάν (YPG) στην Βόρεια Συρία, τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ (ραγδαία επιδεινούμενες) και το ΝΑΤΟ, τις σχέσεις της με την Ε.Ε. , με τους γείτονές της κλπ , πάνω σε μια νέα βάση δεδομένων. Με έναν πληγωμένο και με μειωμένη μαχητική ικανότητα στρατό, με ένα καθεστώς απολυταρχικό και  ανελεύθερο, με  μια Ισλαμικού τύπου «δημοκρατία» κατά το όραμα του Σουλτάνου και με προβλήματα με όλους του γείτονες. Σε ότι μας αφορά, θα πρέπει να αλλάξουμε αντίληψη και συμπεριφορά, να εφαρμόσουμε Πολιτική Ανάσχεσης και όχι Κατευνασμού, όπως μέχρι τώρα, καθόσον η γείτονα χώρα απεδείχθη περίτρανα ότι είναι  ένας γίγαντα με σαθρά πήλινα πόδια, που δεν πρέπει να φοβόμαστε και οι αδυναμίες του έγιναν απολύτως φανερές στις γέφυρες του Βοσπόρου, με ημίγυμνους τρομαγμένους στρατιώτες,  ένα πρωινό της 16ης Ιουλίου.
 *Ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης είναι Αντγος (ε.α.), Tactical Intelligence School (US Army), Μεταπτυχιακό στην Γεωπολιτική Ανάλυση του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αρθρογράφος  και συν διαχειριστής του www.analystsforchange.org

***

***  Αθλητική ενημέρωση :

*** Έως αύριο οι δηλώσεις συμμετοχής σε Κύπελλο, τοπικά πρωταθλήματα
Τα σωματεία – μέλη της ΕΠΣΜ μπορούν έως και αύριο στις 12.00 μ. να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία της Ένωσης  (Σπετσών 20 και Δαμοφώντος – Καλαμάτα) στο Κύπελλο Μεσσηνίας αλλά και στα πρωταθλήματα Α΄, Α1, Β΄ και Γ΄ Τοπικής κατηγορίας. Παράλληλα  τα σωματεία  πρέπει να καταθέσουν και τ’ ακόλουθα  δικαιολογητικά:
1)                Παραχωρητήριο γηπέδου
2)              Εξουσιοδότηση σωματείου για την κλήρωση
3)              Συνυποσχετικό διαιτησίας/Δήλωση σωματείου.
  ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Στο Κύπελλο Μεσσηνίας είναι υποχρεωτική η συμμετοχή για τα σωματεία Α΄ και Α1 Τοπικής και προαιρετική για τα σωματεία Β΄ και Γ΄ Τοπικής κατηγορίας. Οι αγώνες της α΄ φάσης (θα είναι μονοί στην έδρα της ομάδας μικρότερης κατηγορίας) θα διεξαχθούν στις 20 και 21 Αυγούστου. Στην α΄ φάση θα λάβουν μέρος ομάδες της Β΄ και Γ΄ Τοπικής που θα δηλώσουν συμμετοχή μαζί με ομάδες της Α1 κατηγορίας. Το παράβολο συμμετοχής είναι 100 ευρώ.
Η κλήρωση των αγώνων του Κυπέλλου Μεσσηνίας και των πρωταθλημάτων Α, Α1, Β΄ και Γ΄ Τοπικής κατηγορίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Αυγούστου και ώρα  7.00 μ.μ. στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
  Α΄ ΤΟΠΙΚΗ
Το παράβολο συμμετοχής για το πρωτάθλημα της Α΄ Τοπικής είναι  250 ευρώ. Η έναρξη του πρωταθλήματος έχει προγραμματιστεί να γίνει το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου.
  Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Στο πρωτάθλημα της Α1 Τοπικής κατηγορίας  θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 14 ομάδων. Το παράβολο συμμετοχής είναι 230 ευρώ. Όσον αφορά τώρα στην πρεμιέρα, αυτή έχει οριστεί  για τις 1 και 2 Οκτωβρίου.
  Β΄ ΤΟΠΙΚΗ
Το πρωτάθλημα της  Β΄ Τοπικής κατηγορίας θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 26 ομάδων (χωρισμένων σε 2 ομίλους). Το παράβολο συμμετοχής είναι 200 ευρώ. Η έναρξη έχει προγραμματιστεί να γίνει το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Οκτωβρίου.
  Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ
Το πρωτάθλημα της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας θα διεξαχθεί σε ένα ή δύο ομίλους, ανάλογα με τις ομάδες που θα δηλώσουν τελικά συμμετοχή. Το παράβολο συμμετοχής είναι 170 ευρώ. Η πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 15 και 16 Οκτωβρίου.

*** ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ !  :
 
  
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ!! Θέλω να κάνω γνωστό σε ολους τους φιλους και εχθρούς του ΑΣΤΕΡΑ οτι η ομάδα μας δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα Α.τοπικής !!!!και στο κύπελλο!!!!!Οι προσδοκίες μερικών για διάλυση της ομάδας ΑΠΕΤΥΧΑΝ Παταγωδώς!!!!Στο χθεσινο συμβούλιο αποφασίσαμε να γίνουν οι απαραίτητες μεταγραφές ,και να προωθηθούν οι νεοι σε ηλικία ποδοσφαιριστές της ομάδας που μαζί με αυτούς τους ποδοσφαιριστές που μένουν και αγαπούν την ομάδα!!! Να συγκροτήσουμε μια ομάδα που να κανει τους ΑΡΦΑΡΑΙΟΥΣ περήφανους!!!!!!!  Ι.Π..  Πρόεδρος ομάδας !
~*  ΜΡΑΒΟ. !!!!!Στον ΗΛΙΑ ΚΑΠΟΓΛΗ,τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΠΟΓΛΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΤΘΑΙΟ που δήλωσαν οτι μένουν στο ΑΣΤΕΡΑ ΑΡΦΑΡΩΝ, περιμένω και αλλους ποδοσφαιριστές να δείξουν οτι αγαπάνε την ΟΜΑΔΑ!!!!!

~*ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΤΌΠΟ ΤΟΥ , ...ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ...  ΦΑΙΝΕΤΑΙ ! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΗΠΟΤΑΚΤΟΥΝ ΚΑΤΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ, ... ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΡΗΤΑΙΟΙ ! Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΛΕΙ ΑΓΑΠΗ , ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ , ΣΥΜΕΤΟΧΗΚΟΤΗΤΑ , ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ , ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ , ΚΑΤΑΚΡΙΣΕΙΣ , ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ κ.λ.π. Ουδείς αναντικατάστατος; ! Όποιος κατεβαίνει από το τρένο χάνεται  και γρήγορα μετανοιώνει  ! Είδωμεν  !!

~*ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ! ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΓΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ , ΑΓΑΠΗ , ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ , ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑ ! Ο ΘΕΟΣ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ !
~* Ο  Σταμάτης Α.  Φέστας  υπέγραψε στον ΕΘΝΙΚΟ Μελιγαλά ! Γιά μένα πολύ κακώς εγκατέλειψε την ομάδα μας  ! .../ 

~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας    Arfara  News στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  01  Ιουλίου  2016   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                                                               
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 01  Ιουλίου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                
 ~Η  Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02  Ιουλίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-02-2015.html .-                                                          
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 03 Ιουλίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-03-2016.html   .-     
 ~  Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  02  και 03  Ιουλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/02-03-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Ιουλίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-04-2016.html .-

~Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2   στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28  Ιουλίου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-28-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 29  Ιουλίου 2016: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-29-2016.html .-

~  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Ιουλίου 2016   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-30-2016.html . -
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 31 Ιουλίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-31-2016.html .-  
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 30  και  31  Ιουλίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/30-31-2016.html  .-  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/  .- 
*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016:
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 01 Αυγούστου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-01-2016.html .- 
~

~***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4866 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3032 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      3045  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 943   βίντεο   .- *** ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 679 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1132 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.615   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-


https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-  
595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139 .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   
 

*  Άνω Αρφαρά εσπερινός 25/07/2016 παραμονή Αγίας Παρασκευής: https://youtu.be/xzxicytCk6w .-  
\ΑΝΩ  ΑΡΦΑΡΑ 25/07/2016 εσπερινός Αγία Παρασκευή: https://youtu.be/7uoWi6SgMPs .-
~*Άνω Αρφαρά εσπερινός Αρτοκλασία 25/07/2016  Αγ   Παρασκευής: https://youtu.be/NFoBcgDzGU4 .-
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: