Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

 Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 19  Ιουλίου  2016  :
~

Δια να αναπτύσσεται ο έσωθεν άνθρωπος, να εύρης ειρήνην από τα πάθη, και να εξανθήση ο καρπός της αγαθής εργασίας σου, πρέπει όλα να συνοδεύωνται με την διηνεκή και αδιάλειπτον προσευχήν.
Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)

~ 19 Ιουλίου
Μακρίνης, αδελφής του Μ. Βασιλείου. Οσίων Θεοδώρου επισκόπου Εδέσσης (1) και Μιχαήλ του ανεψιού αυτού των από της Λαύρας του αγίου Σάββα, Γρηγορίου επισκόπου Πανιού, του ομολογητού, Δίου, Διοκλέους.
(1)Ο όσιος Θεόδωρος ο Σαββαΐτης, από μικρός φοίτησε στα καλύτερα σχολεία της εποχής του, κάτι πού τον έκανε να διακριθεί ιδιαίτερα τόσο στην ρητορική, όσο και στην φιλοσοφία. Σε ηλικία 18 χρονών, αφού έχασε τούς δικούς του, αναχώρησε για τούς Αγίους Τόπους, όπου είχε μεγάλο πόθο να προσκυνήσει. Μετά το προσκύνημα, πήγε στην Λαύρα του Αγίου Σάββα όπου κι έγινε μοναχός. Τα επόμενα δέκα χρόνια ο Θεόδωρος ανέπτυξε πάρα πολύ τόσο τις θρησκευτικές όσο και τις θεολογικές του γνώσεις. Η παιδεία και η αρετή του οσίου, έκαναν τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων να τον κάνει Επίσκοπο στην Έδεσσα της Συρίας. Ο Θεόδωρος, κάτω από μεγάλη πίεση δέχτηκε να αναλάβει. Ως Επίσκοπος Έδεσσας, ήταν συνέχεια δίπλα στο ποίμνιό του, μιλώντας τους για τις αλήθειες του Χριστιανισμού. Πολέμησε τους αιρετικούς Νεστοριανούς και τους ειδωλολάτρες. Ήταν γι` αυτούς ο αποδιοπομπαίος τράγος και γι αυτό αποφάσισαν να τον σκοτώσουν, όμως ως εκ θαύματος οι πληρωμένοι δολοφόνοι μόλις έβγαλαν το μαχαίρι να τον σκοτώσουν έμειναν παράλυτοι. Αισθανόμενος το τέλος του ο όσιος, επέστρεψε στην Λαύρα του Αγίου Σάββα, αφού προσκύνησε για τελευταία φορά τούς αγίους τόπους. Εκεί στην Λαύρα, αφού χαιρέτησε τούς αδελφούς του, μετά από λίγες μέρες απεβίωσε.~ 
Στις 19/07/2016 εορτάζουν:
Όσιος Δίος, Οσία Μακρίνα αδελφή του Μεγάλου Βασιλείου, Όσιος Θεόδωρος ο Σαββαΐτης επίσκοπος Εδέσσης
Βιογραφία
Ο Άγιος Χαράλαμπος ήταν ιερεύς στη Μαγνησία της Μικράς Ασίας και έζησε επί αυτοκρατορίας του Σεπτιμίου Σεβήρου (193 - 211 μ.Χ.). Όταν το έτος 198 μ.Χ. ο Σέβηρος εξαπέλυσε απηνή διωγμό κατά των Χριστιανών, ο έπαρχος της Μαγνησίας Λουκιανός, συνέλαβε τον Άγιο και του ζήτησε να αρνηθεί την πίστη του. Όμως ο Άγιος όχι μόνο δεν το έκανε αυτό, αλλά αντίθετα ομολόγησε στον έπαρχο την προσήλωσή του στον Χριστό και δήλωσε με παρρησία ότι σε οποιοδήποτε βασανιστήριο και να υποβληθεί δεν πρόκειται να αρνηθεί την πίστη της Εκκλησίας. Τότε η σκοτισμένη και σαρκική ψυχή του Λουκιανού επέτεινε την οργή της και διέταξε να αρχίσουν τα φρικώδη βασανιστήρια στο γέροντα ιερέα. Πρώτα τον γύμνωσαν και ο ίδιος ο Λουκιανός, παίρνοντας το ξίφος του προσπάθησε να πληγώσει το σώμα του Αγίου. Όμως αποκόπηκαν τα χέρια του και έμειναν κρεμασμένα στο σώμα του Ιερομάρτυρα και μόνο ύστερα από προσευχή του Αγίου συγκολλήθηκαν αυτά πάλι στο σώμα και ο ηγεμόνας κατέστη υγιής. Βλέποντας αυτό το θαύμα του Αγίου πολλοί από τους δημίους πίστεψαν στον αληθινό Θεό.
Με το ζόφο στο νου και με τη θηριωδία στην καρδιά, ο έπαρχος έδωσε εντολή να διαπομπεύσουν τον Άγιο και να τον σύρουν διά μέσου της πόλεως με χαλινάρι. Τέλος, διέταξε τον αποκεφαλισμό του Αγίου, ο οποίος με το μαρτύριό του έλαβε το αμαράντινο στέφανο της δόξας σε ηλικία 113 ετών.
Περί των Λειψάνων του Αγίου Χαραλάμπους δεν υπάρχουν συγκεκριμένες μαρτυρίες. Η μοναχή Θεοτέκνη Αγιοστεφανίτισσα στο Συναξάρι του Αγίου Χαραλάμπους (1995 μ.Χ.), καταχωρεί πληροφορίες σχετικά με την τιμία Κάρα του Αγίου, η οποία φυλάσσεται στη Μονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, η Κάρα του Αγίου δωρήθηκε στη Μονή από τον Ηγεμόνα της Βλαχίας Βλαδισλάβο, το 1412 – 1413 μ.Χ., μαζί με δύο κτήματα στο Μετόχι Μπουτόϊ. Για την εποχή και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε το πολύτιμο αυτό κειμήλιο στη Βλαχία, δεν σώθηκαν πληροφορίες. Επίσης, τμήματα της τιμίας κάρας του Αγίου Χαραλάμπους φυλάσσονται και στον ομώνυμο προσκυνηματικό ναό της κωμοπόλεως Θεσπιών της Βοιωτίας.
Το μεγαλύτερο μέρος της Κάρας του Αγίου βρίσκεται στη Μονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων.
Τμήματα της Κάρας του Αγίου βρίσκονται στον ομώνυμο Ιερό Ναό Θεσπιών Βοιωτίας, στη Μονή Κλειστών Αττικής και στον Ιερό Ναό Φανερωμένης Ν. Ηρακλείτσας Καβάλας.
Η σιαγόνα του Αγίου βρίσκεται στη Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους.
Η αριστερά αδιάφθορη και μια πλευρά «μετά δέρματος» του Αγίου βρίσκονται στη Μονή Γρηγορίου Αγίου Όρους.
Δέρμα και απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου βρίσκονται στο Παρεκκλησίο της Οσίας Ξένης της Ρωσίδος Μάνδρας Αττικής.
Η δεξιά παλάμη του Αγίου βρίσκεται αδιάφθορη «εἰς σχῆμα εὐλογίας» στη Μονή Μεγ. Σπηλαίου Καλαβρύτων.
Ένας δάκτυλος του Αγίου βρίσκεται στη Μονή Τσιολάνου Μπουζέου Ρουμανίας.
Μέρος ποδός του Αγίου βρίσκεται στη Μονή Παναγίας Πορταΐτισσας Κορνοφωλιάς Έβρου.
Μεγάλο τμήμα του χειρός του Αγίου βρίσκεται στη Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού Κορινθίας.
Έξι τμήματα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου βρίσκονται στην Ιερά Μονή Διονυσίου Αγίου Όρους.
Ένας δάκτυλος και 9 τμήματα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου βρίσκονται στη Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους.
Αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου βρίσκονται στις Μονές Δαδίου Φθιώτιδος, Λειμώνος Λέσβου, Παναγίας Γουμενίσσης Κιλκίς, Αρχαγγέλου Αριδαίας, Οσίου Διονυσίου Λιτοχώρου, Ζάβορδας Γρεβενών, Αγίων Αναργύρων Καστοριάς, Ροβελίστας Άρτης, Σταγιάδων Καλαμπάκας, Παν. Σπηλιάς Καρδίτσης, Αμπελακιώτισσας και Βαρνάκοβας Ναυπακτίας, Σαγματά Βοιωτίας, Πεντέλης Αττικής, Βουλκάνου Μεσσηνίας, Γηροκομείου Πατρών, Οσίου Θεοδοσίου Άργους, Αγίου Νικολάου Καλτεζών Αρκαδίας και Σεπετού Ηλείας και στη Λαύρα Αγίου Αλεξάνδρου Νέβσκι Αγίας Πετρουπόλεως.
~  Ἦχος γ’. Τὴν ὡραιότητα.
~ Σοφίας ἔρωτι, τὸν νοῦν πτερώσασα, κόσμου εὐπάθειαν, ἔμφρονως ἔλιπες, καὶ ἐνδιαίτημα τερπνὸν ἔγενου θείας ἀγάπης· σὺ γὰρ δι' ἀσκήσεως, καὶ ἠθῶν τελειότητας, νύμφη ἔχρηματισας, τοῦ Σωτῆρος περίδοξος· ὦ πρέσβευε ὑπὲρ τῶν βοώντων χαίροις Μακρίνα θεοφόρε.
~* Απολυτίκιο Αγ. Μακρίνης - 19 ΙΟΥΛΙΟΥ : https://youtu.be/0IBaoRe4xCY  .-

~
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Άγιος Donald και οι Εννέα κόρες του

Άγιος Donald και οι Εννέα κόρες του
 
Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν Χίω

Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν Χίω
 
Άγιος Ανδρέας Ρουμπλιόβ ο Εικονογράφος

Άγιος Ανδρέας Ρουμπλιόβ ο Εικονογράφος
 
Άγιος Μιχαήλ ο Χωνιάτης Μητροπολίτης Αθηνών

Άγιος Μιχαήλ ο Χωνιάτης Μητροπολίτης Αθηνών
 
Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων

Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων
 
Άγιος Παναγιώτης ο Καισαρεύς

Άγιος Παναγιώτης ο Καισαρεύς
 
Άγιος Γεράσιμος Επίσκοπος του Αστραχάν

Άγιος Γεράσιμος Επίσκοπος του Αστραχάν
 
Σύναξη των Δικαίων Ζαχαρία και Ελισάβετ

Σύναξη των Δικαίων Ζαχαρία και Ελισάβετ
 
Όσιος Αθανάσιος ο Πάριος

Όσιος Αθανάσιος ο Πάριος
 
~
***  Ξεκινά περιπολίες Κινητή Αστυνομική Μονάδα στη Μεσσηνία
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημοσίας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, βρίσκεται από χθες το απόγευμα στη Μεσσηνία και σήμερα το πρωί, μαζί την ηγεσία της τοπικής Αστυνομίας, θα ανακοινώσουν την έναρξη λειτουργίας στο νομό της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας.
Ο κ. Αναγνωστάκης χθες περιόδευσε σε Αστυνομικές Διευθύνσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου σήμερα να κάνει τις ανακοινώσεις στη Μεσσηνία. Αυτές θα γίνουν μαζί με το γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Πελοποννήσου, ταξίαρχο Διαμαντή Μητρόπουλο και το διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας, ταξίαρχο Σταύρο Τουφεξή.
  Τι θα κάνει
Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα, που θα ξεκινήσει να λειτουργεί και στη Μεσσηνία, είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα, που διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό και στελεχώνεται από τρεις ένστολους αστυνομικούς (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας), οι οποίοι ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών, τη στενότερη συνεργασία μαζί τους και, κατ' επέκταση, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
Ειδικότερα, η φιλοσοφία του θεσμού των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων και ο τρόπος συγκρότησης και λειτουργίας τους, βασίζονται στους ακόλουθους άξονες:
-διαμόρφωση μιας νέας αστυνομικής πραγματικότητας, όπου η Αστυνομία μεταβαίνει με δική της πρωτοβουλία στον πολίτη
-συμπληρωματική - εναλλακτική αναβάθμιση του αστυνομικού έργου
-επαναπροσδιορισμός της τοπικής αρμοδιότητας των αστυνομικών Υπηρεσιών
-ικανοποίηση των αναγκών και προσδοκιών των πολιτών
-απάντηση στο χρόνιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών σχετικά με την αδυναμία πρόσβασης στις αστυνομικές Υπηρεσίες
-έμπρακτη αστυνομική παρουσία σε περισσότερες τοπικές κοινωνίες, ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές
-αποφυγή ταλαιπωρίας μετάβασης στις αστυνομικές Υπηρεσίες των ηλικιωμένων, κυρίως, ατόμων, καθώς και άλλων ευπαθών ομάδων. Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Νέα σελίδα για το σπίτι του Πάτρικ Λη Φέρμορ στην Καρδαμύλη 
 \
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ενέκρινε δωρεά προς το Μουσείο Μπενάκη για τη συντήρηση, την επισκευή και τον εξοπλισμό της Οικίας του Patrick και της Joan Leigh Fermor στην Καρδαμύλη. Το μοναδικό αυτό ακίνητο προβλέπεται να λειτουργήσει σύντομα ως χώρος φιλοξενίας σημαντικών προσωπικοτήτων των γραμμάτων και των τεχνών, αλλά και ως κέντρο εκπαιδευτικού χαρακτήρα με τη συνεργασία εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Η δωρεά του Patrick Leigh Fermor και της γυναίκας του Joan Ο Patrick και η Joan Leigh Fermor ζούσαν για πολλά χρόνια στη Μεσσηνιακή Μάνη, στην Καρδαμύλη, στο σπίτι που σχεδίασαν με τον αρχιτέκτονα Νίκο Χατζημιχάλη. To 1996, δώρισαν εν ζωή στο Μουσείο Μπενάκη το σπίτι τους στην Καρδαμύλη, με την προϋπόθεση ότι η κυριότητα του σπιτιού θα μεταβιβαζόταν στο Μουσείο μετά το θάνατο τους. Η επιλογή αυτή προτάθηκε από τον στενό τους φίλο Τζαννή Τζαννετάκη και η δωρεά έγινε ανεπιφύλακτα αποδεκτή από το Μουσείο Μπενάκη, δεδομένης και της φιλικής σχέσης του Fermor με τον ιδρυτή Αντώνη Μπενάκη και την κόρη του Ειρήνη Καλλιγά. Σύμφωνα με το Συμβόλαιο Δωρεάς, το ακίνητο πρέπει να χρησιμοποιείται για την ευόδωση του έργου του Μουσείου Μπενάκη, βάσει των αποφάσεων της Διοικητικής του Επιτροπής. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιείται για τη φιλοξενία ερευνητών, οι οποίοι αναζητούν έναν ήσυχο και φιλόξενο χώρο για να εργαστούν, ενώ προβλέπεται η δυνατότητα ενοικίασης του ακινήτου για τρεις μήνες κάθε χρόνο προκειμένου να εξασφαλίζονται τα έξοδα της λειτουργίας του. Το Μουσείο, λόγω της προσωπικότητας και της ιδιότητας του δωρητή, διεύρυνε ορισμένες κατηγορίες φιλοξενούμενων για να συμπεριλάβει συγγραφείς, ποιητές, καλλιτέχνες κλπ. Το Μουσείο Μπενάκη απέκτησε την πλήρη κυριότητα του ακινήτου μετά τον θάνατο του δωρητή, το φθινόπωρο του 2011. Όταν παρέλαβε τη δωρεά, ξεκίνησε τη μελέτη για την μελλοντική του χρήση και παράλληλα, με τους αρχιτέκτονες/συνεργάτες Ανδρέα Κούρκουλα & Μαρία Κοκκίνου, προχώρησε στην προκαταρκτική μελέτη για τη συντήρηση και την επισκευή των κτισμάτων του ακινήτου, καθώς και στη σύνταξη των σχετικών προϋπολογισμών.
Περιήγηση στο σπίτι του Πάτρικ Λη Φέρμορ στη Μάνη πέντε χρόνια μετά τον θάνατό του
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ανταποκρινόμενο στο αρχικό αίτημα του Μουσείου για την οικονομική στήριξη των απαραίτητων επισκευών και την προετοιμασία του σπιτιού για τη λειτουργία του, ζήτησε -και χρηματοδότησε με δωρεά του- την εκπόνηση μιας οικονομοτεχνικής μελέτης, η οποία πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ΑΕΑ Consulting, εταιρεία εξειδικευμένη στην οργάνωση και διαχείριση Πολιτιστικών Οργανισμών. Η μελέτη αυτή -η οποία βασίστηκε στην αρχική πρόταση του Μουσείου Μπενάκη για τη μελλοντική λειτουργία της Οικίας- οδήγησε σε ορισμένες τροποποιήσεις της πρότασης αυτής, κυρίως ως προς τον οικονομικό προγραμματισμό για τη βιωσιμότητα του έργου.
To Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος κοινοποίησε την απόφασή του να αναλάβει εξολοκλήρου την κάλυψη των επισκευών και της προετοιμασίας της Οικίας, προκειμένου να ξεκινήσει η λειτουργία της το συντομότερο δυνατόν. Ο χρόνος έναρξης των εργασιών επισκευής εξαρτάται από την έκδοση της σχετικής άδειας. Οι εργασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε περίπου 12 έως 18 μήνες από την έναρξη τους. Έως ότου ξεκινήσει η προετοιμασία του σπιτιού για τις εργασίες επισκευής, θα συνεχίσουν οι οργανωμένες επισκέψεις στο σπίτι, οι οποίες θα πραγματοποιούνται όπως και τώρα, μετά από συνεννόηση με το Μουσείο.
Η Διοικητική Επιτροπή του Μουσείου Μπενάκη ευχαριστεί, για μια ακόμα φορά, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την αδιάλειπτη και ιδιαίτερα γενναιόδωρη στήριξή του, και για την ένταξη του έργου αυτού στις δωρεές του Ιδρύματος που προορίζονται για τις τέχνες και τον πολιτισμό. Η μοναδική τοποθεσία της Οικίας Leigh Fermor, η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της μορφή και η αίγλη την οποία προσέδωσε στο χώρο η προσωπικότητα του συγγραφέα, σε συνδυασμό με την εποπτεία του Μουσείου Μπενάκη, και την στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, εγγυώνται τη δημιουργία ενός ξεχωριστού κέντρου που θα κατακτήσει μία υψηλή θέση ανάμεσα στα πολλά ανάλογα κέντρα της Ευρώπης και της Αμερικής.
Το ακίνητο
Το ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή Καλαμίτσι, στην Καρδαμύλη Μεσσηνίας, και έχει συνολική επιφάνεια 9 περίπου στρέμματα. Πρόκειται, κατά γενική ομολογία, για ένα από τα ωραιότερα ακίνητα στην Ελλάδα. Η άμεση επαφή του με τη θάλασσα -μια στενή πέτρινη σκάλα οδηγεί σε μικρή βοτσαλωτή παραλία ακριβώς κάτω από το κτήμα- τα χαμηλά, διακριτικά, πετρόκτιστα κτίσματα και ο Μεσογειακός κήπος που κατεβαίνει ως το νερό, αποτελούν ιδανικό περιβάλλον για συγκέντρωση και δημιουργία.
Με λίγα λόγια η φιλοξενία στον χώρο αυτό, είναι ένα μεγάλο δώρο που μπορεί να προσφέρει η Ελλάδα σε σημαντικούς ανθρώπους του πνεύματος.
Η προοπτική Η δημιουργία στην Ελλάδα ενός κέντρου (τίτλος εργασίας: Κέντρο Patrick and Joan Leigh Fermor), η λειτουργία του οποίου προβλέπεται να αρχίσει σταδιακά και ο σχεδιασμός των επόμενων ετών θα βασίζεται στην αξιολόγηση των πεπραγμένων. Στην λειτουργία του Κέντρου Patrick & Joan Leigh Fermor προβλέπονται:
φιλοξενίες νέων συγγραφέων και επιστημόνων για τη μελέτη και τη σύνθεση των εργασιών τους,
διοργάνωση δραστηριοτήτων εκπαιδευτικού χαρακτήρα, σε συνεργασία με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού,
τιμητικές φιλοξενίες σημαντικών προσωπικοτήτων από τον χώρο των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών,
διοργάνωση εκδηλώσεων εκπαιδευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα για το ευρύ κοινό και τους κατοίκους της Καρδαμύλης,
προγραμματισμένες ξεναγήσεις στο ακίνητο, με έμφαση στους Δωρητές, την ιστορία του σπιτιού και τη χρήση του από το Μουσείο Μπενάκη,
τιμητικές, μικρής διάρκειας φιλοξενίες των ευεργετών και σημαντικών υποστηρικτών του Μουσείου Μπενάκη.
Για τη λειτουργία του Κέντρου, προβλέπεται να συσταθεί, με απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη, μια διεθνής επιτροπή η οποία θα διαμορφώνει και θα εισηγείται το πρόγραμμα της λειτουργίας και τις σχετικές επιλογές. Η γνωμοδοτική αυτή επιτροπή θα είναι άμισθη, θα ελέγχει το έργο που συντελείται και θα εισηγείται και την επιλογή των εκάστοτε φιλοξενούμενων.

***   Κατά Κωνσταντινέα ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών
Σε συνέχεια των δηλώσεων του βουλευτού Μεσσηνίας κ.Κωνσταντινέα, ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών, δηλώνει κατηγορηματικά την αντίθεση και διαφωνία του σε ό,τι αφορά το κλείσιμο των Αστυνομικών Τμημάτων και κυρίως των Φιλιατρών και Κοπανακίου.
  Δεν μπορεί να πειστεί κανείς ότι το κλείσιμο των Α.Τ. θα φέρει ασφάλεια στον τόπο μας, από τη στιγμή που υπάρχει ανεξέλεγκτη προσέλευση αλλοδαπών εργατών και από τη στιγμή που καθημερινώς αυξάνονται τα κρούσματα κλοπών και άλλων παραβάσεων.
  Ο κ. βουλευτής ξεχνά την αντίθεση της Δημοτικής Αρχής για το κλείσιμο των Α.Τ κατά την παρουσίαση του σχεδίου αναδιάταξης της Ελληνικής Αστυνομίας και περιέργως ξεχνά το ψήφισμα του Δ.Σ του Δήμου Τριφυλίας.
Ενημερώνουμε, λοιπόν, τον κ. Κωνσταντινέα ότι όταν η ιδεατή δύναμη του Α.Τ. Φιλιατρών κατά τους σχεδιασμούς του υπουργείου είναι 18 μόνιμοι και σε αυτό τελικά τοποθετείς 15 εκ των οποίων αποσπάς τους 5 φυσικά και θα προκύψει θέμα.
Τα γνωρίζει αυτά ο κύριος Κωνσταντινέας ;
Ενδιαφέρθηκε  να τα μάθει πριν κάνει τον οποιοδήποτε σχεδιασμό;
Διαβουλεύτηκε με την κοινωνία των Φιλιατρών ;Προσπάθησε να επαναφέρει του μόνιμα αποσπασμένους, ώστε να δούμε αν  είναι αποδοτική η αστυνόμευση;
  Μην ψάχνετε αλλού για λύσεις. Επανατοποθετείστε , στελεχώστε και εξοπλίστε σωστά τα τμήματα και αφήστε τα πειράματα.
 Σε μια κοινωνία που υποφέρει καθήκον σας είναι να σκύψετε το κεφάλι και να ακούσετε τα προβλήματα των πολιτών.
 Σ’ έναν ασθενή που υποφέρει κάνουμε προσπάθειες να τον σώσουμε και όχι ένεση ευθανασίας.
  Κλείνοντας , ως πολίτες αυτού του τόπου εκφράζουμε την οργή και αγανάκτησή μας για τη μεθοδευμένη απαξίωση των Φιλιατρών.
Μετά τις υπηρεσίες που απομακρύνθηκαν ήρθε η σειρά του Α.Τ. και έπεται και συνέχεια (βλέπε Κέντρο Υγείας ).
 Το Σύνταγμα ορίζει ξεκάθαρα κύριοι διοικούντες τούτο εδώ τον τόπο ,ότι είναι πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου.
Μην το ξεχνάτε και μην το αμελείτε γιατί να είστε σίγουροι ότι δεν το ξεχνάει κανείς από εμάς.

***    Αυτή είναι η εθνική ΝΤΡΟΠΗ μας για το πραξικόπημα Ερντογάν...

~ Εγκάθετοι Τούρκοι έκαναν την εμφάνιση του σήμερα, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυτοφώρου των οχτώ πραξικοπηματιών που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο, λίγες μέρες νωρίτερα.
Το "βρώμικο" παιχνίδι ξεκίνησε έξω από το δικαστικό μέγαρο, όταν εμφανίστηκε ομάδα Τούρκων που σχετίζονταν, όπως ανέφεραν, με το προξενείο της Κομοτηνής.
Μάλιστα, ένας από αυτούς, ισχυρίστηκε ότι εκπροσωπεί μη κυβερνητική οργάνωση δικηγόρων και τόνισε ότι οι οκτώ κατηγορούμενοι πρέπει να επιστραφούν άμεσα στην Τουρκία.
Το πράγμα όμως είχε και συνέχεια, καθώς, μέσα στη δικαστική αίθουσα, κατά της διάρκεια της διαδικασίας, ο υποπρόξενος της Κομοτηνής ακούστηκε χαμηλόφωνα να απειλεί τους οκτώ πραξικοπηματίες ότι όταν γυρίσουν στη χώρα τους, τους περιμένει σφαγή.
Ο συγκεκριμένος κύριος έγινε αντιληπτός από δημοσιογράφους που γνωρίζουν την τουρκική γλώσσα, αλλά η μανία του, το μίσος του για τους πραξικοπηματίες αλλά και ο φανατισμός του για τον Ερντογάν δεν τον άφησαν να κρατήσει ούτε τα προσχώματα, αφού ακόμα και χαμηλόφωνα, τα μικρόφωνα ήταν ανοιχτά και ακουγόταν κάθε λέξη.

*** 100.000 έγγραφα WikiLeakS "τινάζουν" τα ΠΑΝΤΑ στον αέρα...

~ "Ετοιμαστείτε για μια μάχη καθώς θα δώσουμε στη δημοσιότητα 100k+ docs για #δομή πολιτικής εξουσίας της Τουρκίας" είναι η ανάρτηση που "ανέβασε" στο twitter το Wikileaks και η πληροφορία κάνει το γύρο του κόσμου.

Τα 100.000 και πλέον έγγραφα που έχει στην κατοχή του το Wikileaks θα σκάσουν σαν βόμβα, αφού αναμένεται να "ρίξουν" φως στην απόπειρα πραξικοπήματος.

***  Δήλωση ΒΟΜΒΑ! "Εγώ οργάνωσα το πραξικόπημα"... (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

~ Ο πρώην αρχηγός του Γενικού επιτελείου στρατού, Ακίν Οζτούρκ, ομολόγησε ότι "ενήργησε με την πρόθεση να οργανώσει πραξικόπημα", όπως μεταφέρει το πρακτορείο Αnadolu.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Οζτούρκ ήταν από τους πρώτους που είχαν συλληφθεί και αρνιόταν οποιαδήποτε συμμετοχή του στην προσπάθεια πραξικοπήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες υψηλόβαθμων αξιωματούχων, ο πτέραρχος Οζτούρκ αποτελεί έναν από τους "εγκέφαλους" του εγχειρήματος, με τον πρώην νομικό σύμβουλο του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, Μουχαρέμ Κοσε, να αποτελεί συνεργό, χωρίς, όμως, ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.
Η ομολογία του Οζτούρκ για την οργάνωση και τη συμμετοχή του στην επιχείρηση, είναι η πρώτη.

***  Δήλωση ΣΕΙΣΜΟΣ για τις επόμενες εκλογές...

~ Εκ νέου υποψηφιότητα, για δήμαρχος Θεσσαλονίκης, θα θέσει ο κ. Μπουτάρης, στις δημοτικές εκλογές του 2019, όπως αποκάλυψε, μετά τη συνάντηση, που είχε με τον ιδρυτή της «Δημοκρατικής Ευθύνης», Χάρη Θεοχάρη.
Σε ερώτηση, που του έγινε, για το αν δέχτηκε πρόταση για συνεργασία με τον κ. Θεοχάρη ο δήμαρχος της πόλη σημείωσε ότι «έχω ξεκαθαρίσει εξ’ αρχής ότι η μεγαλύτερη προσφορά που μπορώ να κάνω στην πολιτική ζωή του τόπου είναι να είμαι καλός δήμαρχος».

***  Ανατροπή σε ό,τι αφορά τον εκλογικό νόμο...

~ Άλλαξε η μέρα ψήφισης του εκλογικού νόμου και αντί για την Τετάρτη, 20 Ιουνίου, η σχετική συζήτηση και ψηφοφορία θα διεξαχθεί την επομένη.
Την Πέμπτη, 21 του μήνα, αναμένεται να γίνει και η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείο Εθνικής Άμυνας και θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες για τον εκλογικό νόμο.
Την αναβολή μιας ημέρας της αποφάσισε η κυβέρνηση, καθώς, όπως αναφέρουν πηγές, επιθυμεί να υπάρχει περισσότερος "χώρος και χρόνος" στους βουλευτές για να επεξεργαστούν και να τοποθετηθούν για το νομοσχέδιο.

***  ΝΤΡΟΠΗ! Κατεδαφίζουν Μοναστήρι...

~  Σε περιπέτειες, φορολογικής και κατ’ επέκταση οικονομικής φύσεως, έχει μπει το μοναστήρι των Ταξιαρχών, λίγο έξω από το Αίγιο, αφού ηγούμενος και μοναχοί σταυροκοπήθηκαν όταν αντίκρισαν το «ραβασάκι» του υπουργείου Οικονομικών…
που τους καλούσε – κατά συνέπεια και την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας – να καταβάλουν το ιλιγγιώδες ποσό των 700.000 ευρώ, για την ακίνητη περιουσία της μονής, κτίρια, οικόπεδα, καλλιεργήσιμες και δασώδεις εκτάσεις.
Ο αστρονομικός ΕΝΦΙΑ, στην αρχή θεωρήθηκε τυπογραφικό λάθος των υπηρεσιών, όμως ...
σύντομα και μέσα από αναζήτηση περισσότερων στοιχείων, απεδείχθη κυριολεκτικά βαριά «καμπάνα» για την Ι.Μ. προκαλώντας τριγμούς στη λειτουργία της και τραγικά αδιέξοδα μέχρι και σήμερα.
Η «ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ»
Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «ΠτΔ», ο ενιαίος φόρος ιδιοκτησίας ακινήτων, αν και αρχικά υπολογίστηκε στις 700.000 ευρώ, το μοναστήρι δεν ενημερώθηκε άμεσα από τον λογιστή του, με αποτέλεσμα, ο ΕΝΦΙΑ με τις επακόλουθες προσαυξήσεις – λόγω της μη καταβολής του σε δόσεις- να φτάσει τελικά στις 800 χιλιάδες ευρώ!
Οταν ενημερώθηκε τηλεφωνικά ο ηγούμενος, από το ΥΠ.ΟΙΚ, έγιναν άμεσα λογιστικές τροποποιήσεις, για να πέσει αρχικά στις 340.000 ευρώ κι εν τέλει (τώρα) στις 105.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των ετών 2014-2015 αλλά και του φόρου εισοδήματος. Το μοναστήρι, όμως δεν μπόρεσε να υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων, αν και μέχρι τότε… κάτι κατέβαλλε , ανά μήνα, στη εφορία, που όμως δεν εκρίθη επαρκές.
«ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ»
Ο ηγούμενος π. Καλλίνικος Πουλής, επιβεβαιώνει στην «ΠτΔ» τα παραπάνω, λέγοντας πως όταν του τηλεφώνησαν από το υπουργείο, τους είπε… «μα δεν έχουμε τόσα λεφτά, πώς να πληρώσουμε;», για να του συστηθεί ρύθμιση 8.000 ευρώ μηνιαίως, που όμως κι αυτή δεν ήταν δυνατόν να τηρηθεί.
Η επίπτωση ήταν άμεση, με την κατάσχεση ποσού 3.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό του μοναστηριού -δίχως καμιά προειδοποίηση- ενώ από δωρεά πιστού δόθηκαν δύο δόσεις, που σήμερα έχουν μειώσει τη συνολική οφειλή στις 80 χιλιάδες περίπου, εν αναμονή όμως υπολογισμού του νέου ΕΝΦΙΑ, εντός του Αυγούστου!
«Βιώσιμο το χρέος μας δεν είναι. Είναι φορές που πληρώναμε 52% από τα έσοδά μας στη ΔΥΟ», λέει, με αγανάκτηση, ο αρχιμανδρίτης, παραδεχόμενος το τραγικό αδιέξοδο της μονής κι αποδίδοντας, μέρος της περιπέτειάς της, «στην άγνοια και τη μη ενασχόληση του λογιστή»».
Πλήρες ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Πελοπόπννησος»
www.pelop.gr   .-

*** Σκάνδαλο εκατομμυρίων! Που πήγαν τα λεφτά του Μαρινόπουλου...

~  Η καταγγελία που είχε γίνει εις βάρος του Μαρινόπουλου για τα εκατομμύρια ευρώ που φυγάδευσε ο εν λόγω επιχειρηματίας μέσω off-shore εταιρειών, φαίνεται ότι έχει βάση και όλα τα στοιχεία βρίσκονται στην Δικαιοσύνη, μετά από αναφορά του ελεγκτή Παναγιώτη Ντάβου.
Ο κ. Ντάβος υποστήριξε ότι: "Τα πραγματικά περιουσιακά στοιχεία ανέρχονται σε 866 εκατ. ευρώ τουλάχιστον και όχι μόνο 279 εκατ. ευρώ και είναι κατά 210% ή υπερδιπλάσια αυξημένα σε σχέση με αυτά που εμφανίζει η αίτηση κατά παράβαση του νόμου (άρθρο 100 παράγραφος 2 περί παρουσίασης των προτεινόμενων μέτρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής αδυναμίας), αποκρύπτοντας σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία είναι ικανά να καλύψουν εξαιρετικά μεγαλύτερο ποσό υποχρεώσεων των πιστωτών".
"Όλες οι πληροφορίες των σελίδων 57 έως και 61 περί κάλυψης των πιστωτών είναι εξαιρετικά εσφαλμένες και παρουσιάζουν παραπλανητικές πληροφορίες, καθώς οι πιστωτές μπορούν να καλυφθούν εξαιρετικά σημαντικότερα και από τις απαιτήσεις ύψους 498 εκατ. ευρώ. Ως εκ τούτου, η αίτηση έχει υποβληθεί κατά παράβαση του ν. 3588/2007 επί ποινή απαράδεκτου λόγω των παραπλανητικών της πληροφοριών".
Δείτε το χάρτη με τις εταιρείες:

Γιορτάζει τα 10 χρόνια του το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης
~  "10 χρόνια προσφοράς, αγάπης και μνήμης" γιορτάζει το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης, με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Πάρκου Μεσσήνης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου προσκαλεί όλους στην ανοιχτή εκδήλωση, όπου ο καθένας μπορεί κατά την είσοδό του να προσφέρει εθελοντικά γάλα εβαπορέ για τα παιδιά. Στη σχετική πρόσκληση αναφέρεται: "Να θυμηθούμε τις δράσεις αλληλεγγύης και πολιτισμού που μαζί καταφέραμε με την αγάπη, την αμοιβαία εμπιστοσύνη, την ελπίδα και τους κοινούς αγώνες, να στείλουμε ενωμένοι δυνατό το μήνυμα του εθελοντισμού, της κοινωνικής αλληλεγγύης και του πολιτισμού".
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παίξει μουσική το συγκρότημα "Νότιοι", ενώ εθελοντικά θα συμμετάσχουν η χορωδία του σωματείου με μαέστρο τον Γιάννη Ζέρβα και η σχολή χορού "Mi alegria" - Γ. Χατζηγιαννόπουλου.

***  Εκπλήξεις στα αστικά λεωφορεία της Καλαμάτας
Εκπλήξεις στα αστικά λεωφορεία της Καλαμάτας
Εκπλήξεις περίμεναν τους επιβάτες του αστικού λεωφορείου της Καλαμάτας και ειδικότερα της γραμμής 1.
Στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Χορού από την Παρασκευή το μεσημέρι ομάδες χορεύουν, αφηγούνται παραμύθια και παίζουν μουσική μέσα στα λεωφορεία, δίνοντας άλλο χρώμα και βάζοντας τους πάντες στο ρυθμό του φεστιβάλ.

***  Σώα κι ασφαλής η 16χρονη Ελληνοβρετανίδα στο Ρέθυμνο
 
 Επέστρεψε στους οικείους της η 16χρονη που αγνοείτο από χθες το βράδυ, για τον εντοπισμό της οποίας υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στον δήμο Αμαρίου.
 Η μικρή Κλαρίσα, όπως είναι το όνομα της, βρέθηκε αργά το απόγευμα μετά την περιπλάνησή της για ώρες, κοντά στο σημείο όπου είχε χαθεί στους Κουρήτες Αμαρίου.
Τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης που συμμετείχαν στις έρευνες, εντόπισαν τη νεαρή που ζει μόνιμα στην Αγγλία και βρίσκεται στην Κρήτη για διακοπές με τη μητέρα της, η οποία κατάγεται από την περιοχή. Πληροφορίες κάνουν λόγο για εμφανή την ταλαιπωρία της 16χρονης, με στοιχεία αφυδάτωσης και για τους λόγους αυτούς μεταφέρθηκε προληπτικά στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, όπου εξετάσθηκε, ενώ είχε και ψυχολογική υποστήριξη από τον ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ.
Το αίσιο τέλος της περιπέτειας της 16χρονης έφερε χαμόγελα στην οικογένεια της και τη μικρή αδερφή της, η οποία είχε σοκαριστεί από την εξαφάνιση της Κλαρίσα, ενώ όπως όλα δείχνουν η 16χρονη έχασε τον προσανατολισμό της και χάθηκε όταν αποφάσισε να βρεθεί κοντά σε ένα κοπάδι πρόβατα και να ταΐσει κάποια ζώα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Καλαμάτα και Χανιά οι δύο νέοι ελληνικοί προορισμοί της British Airways
Καλαμάτα και Χανιά οι δύο νέοι ελληνικοί προορισμοί της British Airways 
~ Mε δυο νέα δρομολόγια σε Καλαμάτα και Χανιά αλλά και με περισσότερες πτήσεις σε δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα, εγκαινιάζει το φετινό της καλοκαιρινό πρόγραμμα η British Airways.
 Συγκεκριμένα, η εταιρεία ξεκινά τα νέα της δρομολόγια σε Καλαμάτα και Χανιά από τις 28 Απριλίου και ενισχύει περαιτέρω αυτά της Κέρκυρας και της Σαντορίνης. Συνολικά, η British Airways θα έχει πτήσεις σε εννιά ελληνικούς προορισμούς συνδέοντας απευθείας το Λονδίνο με Καλαμάτα, Χανιά, Ηράκλειο, Κέρκυρα, Κω, Ρόδο, Μύκονο και Σαντορίνη, καθώς επίσης και με τη Θεσσαλονίκη.
Στα Χανιά και την Καλαμάτα η εταιρεία θα πραγματοποιεί δύο απευθείας πτήσεις την εβδομάδα, ενώ σε Κέρκυρα και Σαντορίνη οι πτήσεις θα αυξηθούν σε έξι και τέσσερις την εβδομάδα αντίστοιχα, ώστε να καλυφθεί ο αυξημένος όγκος επιβατών. Σε Κω, Ρόδο και Μύκονο θα πραγματοποιούνται δύο πτήσεις την εβδομάδα, στο Ηράκλειο πέντε και στη Θεσσαλονίκη τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα. Οι πτήσεις προς όλους τους προορισμούς θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφη Airbus A319 και A320 από τα αεροδρόμια του Χίθροου και του Γκάτγουικ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Αθλητική ενημέρωση  :

*** Δικαίωση για το ΝΟΚ η 6η θέση στο σκακιστικό πρωτάθλημα Α’ Εθνικής
 
Πολύ μεγάλη επιτυχία για την ομάδα σκακιού του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας η κατάκτηση της 6ης θέσης στο σύνολο των 34 σωματείων, που συμμετείχαν στο 44ο Πρωτάθλημα σκακιού της Α’ Εθνικής Κατηγορίας (5-10/7, στο Πορτο Ρίο Αχαΐας). Η αυλαία της διοργάνωσης άφησε πολύ ευχάριστη γεύση στους αθλητές της ομάδας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας αφού πέτυχαν 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες και συγκέντρωσαν 9 βαθμούς (41 πόντους).
Η αγωνιστικότητα όλων των σκακιστών ήταν από πολύ καλή έως εξαιρετική με ενδεικτικό το γεγονός ότι η 14χρονη Λούκα Μαριάνθη (7η σκακιέρα ≤ 16 ετών), ο Σγουρός Απόστολος (4η σκακιέρα γενική) και ο GM Yilmaz Mustafa (1η σκακιέρα γενική) έφυγαν από το πρωτάθλημα αήττητοι!  Πήραν επίσης μέρος στους αγώνες οι σκακιστές: GM Istratescu Andrei (2η σκακιέρα γενική), IM Τσεκούρας Θοδωρής (3η σκακιέρα γενική), GM Μακροπούλου Μαρίνα (5η σκακιέρα γυναικεία), η 16χρονη Φράγκου Μαρία (6η σκακιέρα ≤ 20 ετών), ο 20χρονος Μουτζούρης Ιάσονας (8η σκακιέρα ≤ 20 ετών), ο 13χρονος Λιάκος Χρήστος (9η σκακιέρα ≤ 16 ετών) και οι 12χρονοι Σαραντόπουλος Κων/νος και Πουλόπουλος Ηλίας 10η σκακιέρα ≤ 12 ετών).
Η τελική κατάταξη για τις 10 πρώτες ομάδες του Πρωταθλήματος είναι οι εξής:
  ΒΑΘΜΟΙ  ΠΟΝΤΟΙ
1η ΕΟΑΟ «Φυσιολάτρης» Νίκαιας 12 45,5
2η Π.Σ. Περιστερίου 12 44,5
3η Σ.Ο. Καβάλας 11 42,5
4η Ε.Σ. Θεσσαλονίκης 10 44
5η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων 10 42
6η Ν.Ο. Καλαμάτας «Ο Ποσειδών» 9 41
7η Σ.Α. Κορινθίας «Ο Αργοναύτης» 9 39
8η ΦΟΝ Ηρακλείου – Επικοινωνία 9 40
9η Πανιώνιος Γ.Σ. 8 40
10η Πειραϊκός Ο.Σ. 8 33,5
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ομάδας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας ανά γύρο έχουν ως εξής:
1ος γύρος ΝΟΚ – Πανιώνιος Γ.Σ. 3 – 7
2ος γύρος Σ.Μ.Σ. Ελευσίνας – ΝΟΚ 0 – 10
3ος γύρος ΝΟΚ – Σ.Α. Συκεων Νεάπολης 6 – 3,5
4ος γύρος Κυδων Χανίων – ΝΟΚ 3,5 – 6,5
5ος γύρος ΑΟ Τρεις Αστέρες ’89 Αττικής - ΝΟΚ 5 – 5
6ος γύρος ΝΟΚ – Ε.Σ. Θεσ/νίκης  4,5 – 5,5
Η ομάδα Ε.Σ. Θεσσαλονίκης είναι Κυπελλούχος Ελλάδας και ο αγώνας εξελίχθηκε σε ντέρμπι.
7ος γύρος Α.Ο. Ζηνων Γλυφάδας – ΝΟΚ 4 - 6
Ιδιαίτερο χαρακτηρίστηκε το αποτέλεσμα του 2ου γύρου του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας επί της Ελευσίνας όπου όλοι οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας προσήλθαν φορώντας τις κίτρινες μπλούζες  Κ21, υποστηρίζοντας την υποψηφιότητα της Καλαμάτας για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Μετά το πέρας του αγώνα και το απίστευτο αποτέλεσμα 10–0 υπέρ του ΝΟΚ η Πρόεδρος της ομάδας κα Τούλα Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα επικοινώνησε με το Δήμαρχο Καλαμάτας και του αφιέρωσε αυτή τη νίκη.
Αξιοσημείωτη η νίκη της 14χρονης Λούκα Μαριάνθης (ΕΛΟ 1358) επί της Πρωταθλήτριας Ελλάδας 2016 στη κατηγορία έως 16 ετών Πασογλου Αικατερίνης (ΕΛΟ 1809), όπως και του Μουτζούρη Ιάσονα (ΕΛΟ 1771) επί του εξαιρετικού αθλητή Ροϊνου Ηλία (ΕΛΟ 2132).
Επίσης οι δύο 12χρονοι αγωνίστηκαν με μεγάλη σοβαρότητα και αξιοπρέπεια παρ’ ότι ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα με την ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας. Ο 13χρονος Λιάκος Χρήστος (ΕΛΟ 1411) αγωνίστηκε στην ιδιαίτερα δύσκολη σκακιέρα των εφήβων έως 16 ετών με τα πολύ υψηλά ΕΛΟ ≤ 2000 και κατάφερε να τους δημιουργήσει προβλήματα. Ενας αθλητής με λαμπρό μέλλον.
Αρχηγός της ομάδας για τους 4 πρώτους γύρους ήταν ο κος. Αργύρης Κινόπουλος (αφού αποχώρησε εκτάκτως λόγω γέννησης της πρώτης εγγονής του και βέβαια του ευχόμαστε να του ζήσει). Για τους τρεις επόμενους γύρους αρχηγός ορίστηκε ο κος. Κοντοκάνης Ανδρέας.
Πάντα δίπλα στην ομάδα η πρόεδρος της κα Τούλα Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα καθώς και ο κος Τσιάλας Μιχάλης.
Η έφορος του τμήματος μαζί με τους αθλητές αφιερώνουν αυτήν την σημαντική επιτυχία τους στην Εταιρεία ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. και ιδιαίτερα στον κ. Στάθη Καρέλια που είναι δίπλα στο σκακιστικό τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας και στην ομάδα ως ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ.
Επίσης ευχαριστούν τον Δήμαρχο Καλαμάτας καθώς και την εταιρεία Cosmos για την υποστήριξη και βέβαια ευχαριστούν όλους τους χορηγούς της Ακαδημίας που χάρη στην βοήθειά τους λειτουργεί σωστά και οδηγεί τους αθλητές σε αξιοπρεπείς – επιτυχείς εμφανίσεις. Ένα ευχαριστώ και προς τα Μ.Μ.Ε. για την υποστήριξη του σκακιστικού τμήματος και του αθλήματος γενικά.
Τέλος, η έφορος δήλωσε τα εξής: «Προσπαθήσαμε για μια αξιοπρεπή παρουσία ώστε να πετύχουμε μία θετική προβολή όχι μόνο της πόλης μας αλλά και της Μεσσηνίας ευρύτερα. Τώρα περιμένουμε μία θετική ανταπόκριση εκ μέρους των φορέων προς το σκακιστικό τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας», απευθύνοντας ταυτόχρονα «Ευχές για καλό καλοκαίρι προς όλους τους φίλους – υποστηρικτές του σκακιστικού τμήματος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας». 
 
***  ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: Νέος πρόεδρος ο Γιώργος Στράτος
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: Νέος πρόεδρος ο Γιώργος Στράτος
~  Ο Γιώργος Στράτος είναι ο νέος πρόεδρος της Super League. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών που έλαβαν χώρα στο σημερινό τακτικό διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής, αφού είχε περατωθεί η θητεία του Γιώργου Μποροβήλου, ο οποίος είχε αναλάβει την προεδρία του συνεταιρισμού τον Νοέμβριο του 2014.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Super League, ο κ. Στράτος εξελέγη ομόφωνα στη θέση του προέδρου. Αναπληρωτής πρόεδρος θα είναι ο Χρήστος Δάρας, ο οποίος δεν εξελέγη ομόφωνα, καθώς στην εκλογή του ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα ψήφισαν «λευκό».
Η σχετική ανακοίνωση της Super League έχει ως εξής:
«Ανακοινώνεται ότι ο αντιπρόεδρος της Ξάνθης κ. Γιώργος Στράτος εξελέγη ομοφώνως νέος πρόεδρος της Super League, μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών του τακτικού Διοικητικού Συμβουλίου της Δευτέρας 18 Ιουλίου 2016.
Αναπληρωτής πρόεδρος εξελέγη ο πρόεδρος του Πανιωνίου κ. Χρήστος Δάρας».
Ο Γιώργος Στράτος είναι 55 ετών, νομικός, ο οποίος εδώ και επτά μήνες εκτελεί καθήκοντα αντιπροέδρου στην Ξάνθη. Για μια εξαετία (2002-2008) διετέλεσε αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, όταν τα «ηνία» της ΠΑΕ είχε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Έχει διατελέσει και μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ, ενώ εκπροσωπούσε τον Παναθηναϊκό στην ΕΠΑΕ και στα πρώτα χρόνια της ίδρυσης της Super League.
Στις πρώτες δηλώσεις μετά την εκλογή του, ο νέος πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής τόνισε μεταξύ άλλων: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες τις ομάδες για τη τιμή που μας έκαναν να μας εκλέξουν στην προεδρία της Σούπερ Λίγκας. Θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι. Χρησιμοποιώ τον πρώτο πληθυντικό γιατί αυτή η τιμή αφορά όλα την ποδοσφαιρική οικογένεια της Ξάνθης με πρώτο και καλύτερο τον κ.Πανόπουλο. Αφορά τον πρόεδρό μας, κ. Πιαλογλου, όλο το Δ.Σ. της ομάδας και όλους τους εργαζόμενους. Ακόμη κι εκείνους που δεν είναι μαζί μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Μποροβήλο γιατί προσπάθησε πολύ και μάλιστα σε αντίξοες συνθήκες. Μέλημά μας είναι, με γνώμονες τη λογική, την πραότητα, τη χαρά, αλλά και τη συνθετική ικανότητα, γιατί μπορεί να είμαστε αντίπαλοι στον αγωνιστικό χώρο, αλλά είμαστε και συνέταιροι, θα προσπαθήσουμε να συνδέσουμε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με την κοινωνία μας και την καθημερινότητα του Έλληνα φιλάθλου. Στην προσπάθεια αυτή και εσείς οι δημοσιογράφοι και όλοι όσοι μπορούν να βοηθήσουν δεν είναι απλώς καλοδεχούμενοι αλλά απαραίτητοι».
 
***   Μαζεμένα ντέρμπι «έβγαλε» η κλήρωση της Σούπερ Λιγκ     Από την 6η ως την 13η ημέρα
Μαζεμένα... ντέρμπι έβγαλε η κληρωτίδα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Το πρώτο είναι την 6η αγωνιστική όπου ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ, ενώ την 8η οι Ερυθρόλευκοι φιλοξενούν τον ΠΑΟΚ.
Την 9η αγωνιστική θα διεξαχθεί το ντέρμπι των δικεφάλων στην Τούμπα, ενώ την 10η ο Ολυμπιακός, που έχει όλα τα ντέρμπι του α' γύρου εντός, υποδέχεται τον Παναθηναϊκό.
Την 11η αγωνιστική οι Πράσινοι υποδέχονται την ΑΕΚ και την 13η τον ΠΑΟΚ.
Σε ότι αφορά την πρεμιέρα, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός ξεκινάει τις υποχρεώσεις του εντός έδρας με τον Αστέρα Τρίπολης, ο ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά, ο Παναθηναϊκός στα Χανιά με τον Πλατανιά και η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με τον Παναιτωλικό.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των ντέρμπι
6η αγωνιστική: Ολυμπιακός - ΑΕΚ
8η αγωνιστική: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
9η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
10η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
11η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - ΑΕΚ
13η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
  ~*   Αναλυτικά το πρόγραμμα της Σούπερ Λιγκ:
1η αγωνιστική:
Λάρισα – Βέροια
Πλατανιάς – Παναθηναϊκός
Ηρακλής – Ξάνθη
Κέρκυρα – Ατρόμητος
Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης
Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ
ΑΕΚ – Παναιτωλικός
Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα

2η αγωνιστική:

Πλατανιάς - Λάρισα
Βέροια - Ηρακλής
Παναθηναϊκός - Κέρκυρα
Ξάνθη - Ολυμπιακός
Ατρόμητος - Λεβαδειακός
Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ
ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα
Παναιτωλικός - Πανιώνιος

3η αγωνιστική:

Λάρισα - Ηρακλής
Κέρκυρα - Πλατανιάς
Ολυμπιακός - Βέροια
Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός
ΑΕΚ - Ξάνθη
ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος
Πανιώνιος - Αστέρας Τρίπολης
ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός

4η αγωνιστική:

Κέρκυρα - Λάρισα
Ηρακλής - Ολυμπιακός
Πλατανιάς - Λεβαδειακός
Βέροια - ΑΕΚ
Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα
Ξάνθη - Πανιώνιος
Ατρόμητος - Παναιτωλικός
Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ

5η αγωνιστική:

Λάρισα - Ολυμπιακός
Λεβαδειακός - Κέρκυρα
ΑΕΚ - Ηρακλής
ΠΑΣ Γιάννινα - Πλατανιάς
Πανιώνιος - Βέροια
Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ - Ξάνθη
Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης

6η αγωνιστική:

Λεβαδειακός - Λάρισα
Ολυμπιακός - ΑΕΚ
Κέρκυρα - ΠΑΣ Γιάννινα
Ηρακλής - Πανιώνιος
Πλατανιάς - Παναιτωλικός
Βέροια - ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης
Ξάνθη - Ατρόμητος

7η αγωνιστική:
Λάρισα - ΑΕΚ
Πανιώνιος - Ολυμπιακός
ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός
Παναιτωλικός - Κέρκυρα
ΠΑΟΚ - Ηρακλής
Αστέρας Τρίπολης - Πλατανιάς
Ατρόμητος - Βέροια
Παναθηναϊκός - Ξάνθη

8η αγωνιστική:

ΠΑΣ Γιάννινα - Λάρισα
ΑΕΚ - Πανιώνιος
Λεβαδειακός - Παναιτωλικός
Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Κέρκυρα - Αστέρας Τρίπολης
Ηρακλής - Ατρόμητος
Πλατανιάς - Ξάνθη
Βέροια - Παναθηναϊκός

9η αγωνιστική:

Λάρισα - Πανιώνιος
Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Αστέρας Τρίπολης - Λεβαδειακός
Ατρόμητος - Ολυμπιακός
Ξάνθη - Κέρκυρα
Παναθηναϊκός - Ηρακλής
Βέροια - Πλατανιάς

10η αγωνιστική:

Παναιτωλικός - Λάρισα
Πανιώνιος - ΠΑΟΚ
ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης
ΑΕΚ - Ατρόμητος
Λεβαδειακός - Ξάνθη
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
Κέρκυρα - Βέροια
Ηρακλής - Πλατανιάς

11η αγωνιστική:

Λάρισα - ΠΑΟΚ
Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός
Ατρόμητος - Πανιώνιος
Ξάνθη - ΠΑΣ Γιάννινα
Παναθηναϊκός - ΑΕΚ
Βέροια - Λεβαδειακός
Πλατανιάς - Ολυμπιακός
Ηρακλής - Κέρκυρα

12η αγωνιστική:

Αστέρας Τρίπολης - Λάρισα
ΠΑΟΚ - Ατρόμητος
Παναιτωλικός - Ξάνθη
Πανιώνιος - Παναθηναϊκός
ΠΑΣ Γιάννινα - Βέροια
ΑΕΚ - Πλατανιάς
Λεβαδειακός - Ηρακλής
Ολυμπιακός - Κέρκυρα

13η αγωνιστική:

Λάρισα - Ατρόμητος
Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Βέροια - Παναιτωλικός
Πλατανιάς - Πανιώνιος
Ηρακλής - ΠΑΣ Γιάννινα
Κέρκυρα - ΑΕΚ
Ολυμπιακός - Λεβαδειακός

14η αγωνιστική:

Ξάνθη - Λάρισα
Ατρόμητος - Παναθηναϊκός
Αστέρας Τρίπολης - Βέροια
ΠΑΟΚ - Πλατανιάς
Παναιτωλικός - Ηρακλής
Πανιώνιος - Κέρκυρα
ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός
ΑΕΚ - Λεβαδειακός

15η αγωνιστική:

Λάρισα - Παναθηναϊκός
Βέροια - Ξάνθη
Πλατανιάς - Ατρόμητος
Ηρακλής - Αστέρας Τρίπολης
Κέρκυρα - ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός - Παναιτωλικός
Λεβαδειακός - Πανιώνιος
ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα

***  Προχωράει την υπόθεση Μαρκοϊσβίλι ο Παναθηναϊκός   
Μετά το ναυάγιο με Κλαβέρ
Μετά την απώλεια του Βίκτορ Κλαβέρ, ο οποίος προτίμησε την Μπαρτσελόνα, ο Παναθηναϊκός ενεργοποίησε το εναλλακτικό σχέδιο που είχε «παγώσει», σε περίπτωση που.. χανόταν ο Ισπανός.
Οι «πράσινοι» βρίσκονταν ήδη σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον Μανουτσάρ Μαρκοϊσβίλι, ο οποίος είναι πολύ κοντά στο να πει το «ναι» και να αποτελέσει την τέταρτη μεταγραφή των Κυπελλούχων Ελλάδας, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Ο Γεωργιανός σμολ φόργουορντ θα καλύψει μαζί με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο τη θέση «3» του Παναθηναϊκού, όπερ σημαίνει ότι ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς θα ανοίξει και επίσημα την πόρτα της εξόδου από το «τριφύλλι» (έχει ολοκληρωθεί το συμβόλαιο του).
Την ίδια στιγμή, ο Παναθηναϊκός προτίθεται να «κυνηγήσει» και ένα «4άρι» εξ Αμερικής, προκειμένου να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η γραμμή ψηλών του.
Οι «πράσινοι» βρίσκονται εν αναμονή παικτών που θα «κοπούν» από ομάδες του ΝΒΑ, ενώ εξετάζουν και περιπτώσεις παικτών που συμμετέχουν στο Summer League.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
~
***  Φόρεσε τα κιτρινόμαυρα της ΑΕΚ ο Πορτογάλος φορ, Αλμέιδα   Και τυπικά «δικός» της
Τη δική της «βόμβα» ενεργοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας η ΑΕΚ, καθώς ανακοίνωσε την απόκτηση ενός καταξιωμένου ποδοσφαιριστή που ακούει στο όνομα, Ούγκο Αλμέιδα! Οι διαπραγματεύσεις με τον διεθνή Πορτογάλο επιθετικό κατέληξαν σε συμφωνία και η «Ένωση» πέτυχε μια μεγάλη μεταγραφή στη θέση του σέντερ φορ, καθώς για τα επόμενα δύο χρόνια ο παίκτης θα φοράει τα «κιτρινόμαυρα». Μάλιστα, ο Αλμέιδα έφτασε στην Αθήνα κάτω από απόλυτη μυστικότητα και στη συνέχεια πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις για να ακολουθήσουν οι υπογραφές στα γραφεία της ΠΑΕ.
«Να γίνουμε εμείς πρωταθλητές» Τις πρώτες δηλώσεις του ως παίκτης της ΑΕΚ έκανε στην ιστοσελίδα του συλλόγου ο Ούγκο Αλμέιδα. Ο Πορτογάλος επιθετικός, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Ένωση, χαρακτήρισε τον «Δικέφαλο» ευκαιρία για να επανέλθει εκ νέου σε υψηλό επίπεδο, επισήμανε ότι «η ΑΕΚ είναι πολύ γνωστός σύλλογος και δεν χρειάζεται συστάσεις», ενώ υπογράμμισε ότι στόχος του είναι να βοηθήσει την ομάδα με τα γκολ του και «να καταφέρει η ΑΕΚ να διεκδικήσει και να πάρει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό».
«Σίγουρα, βρίσκομαι σε μια ακόμα μεγάλη ομάδα στην καριέρα μου. Ελπίζω να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ. Η ΑΕΚ για μένα αποτελεί την ευκαιρία για να επανέλθω και πάλι σε υψηλό επίπεδο. Με ρωτάτε για τα δύο τελευταία δύο χρόνια, που ήταν περίπλοκα για μένα. Δεν είχα, όμως, τραυματισμούς ούτε είχα σταματήσει το ποδόσφαιρο. Το πιθανότερο είναι ότι δεν έκανα τις κατάλληλες επιλογές. Αλλά πλέον είμαι εδώ για να δουλέψω και να αποδείξω το καλύτερο για το ποιος είμαι» τόνισε αρχικά, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αγωνιστική ετοιμότητά του: «Έχω δουλέψει αρκετά μόνος μου. Πιστεύω ότι σε 1-1,5 εβδομάδα θα είμαι έτοιμος. Και αν για το πρώτο παιχνίδι με τη Σεντ Ετιέν μπορεί να είναι δύσκολο, είμαι σίγουρος ότι για τη ρεβάνς θα είμαι απολύτως έτοιμος».
Ακολούθως επισήμανε ότι «δεν χρειάστηκε να μιλήσω με κανέναν συμπατριώτη μου για την ΑΕΚ. Και ο λόγος είναι απλός. Η ΑΕΚ είναι πολύ γνωστός σύλλογος και δεν χρειάζεται συστάσεις», ενώ μίλησε και για τους στόχους του στη νέα ομάδα του: «Στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα με τα γκολ μου και να της δώσω ποιότητα. Να δουλέψω σωστά με τους νέους συμπαίκτες μου. Και από εκεί και πέρα να καταφέρει η ΑΕΚ να διεκδικήσει και να πάρει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό».
Η ανακοίνωση...
Ετσι, ο παίκτης είναι και με τη βούλα ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, κάτι που γνωστοποιήθηκε πρώτα από τα social media και έπειτα ακολούθησε και η επίσημη ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή Ούγκο Αλμέιδα για τα επόμενα δύο χρόνια.
Ο Ούγκο Μιγκέλ Περέιρα ντε Αλμέιδα γεννήθηκε στις 23 Μαΐου 1984 στην πόλη Φιγκουέιρα Ντα Φοζ στην Πορτογαλία. Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε από τη Β ομάδα της Πόρτο το 2002 και έγινε βασικός στην πρώτη ομάδα το 2005-06 (35 συμμετοχές και 5 γκολ σε επίσημους αγώνες) αφού πρώτα είχε περάσει από Ουνιάο Λεϊρία και Μποαβίστα ως δανεικός.
Την πενταετία 2006-2011 αγωνίστηκε στη Βέρντερ Βρέμης με 63 γκολ σε 176 επίσημους αγώνες και ακολούθησε μια τετραετία στην Τουρκία με την Μπεσίκτας, όπου έπαιξε σε 109 επίσημα ματς και σκόραρε 47 φορές. Τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκε σε Τσεζένα, Ανζί, Κουμπάν και Ανόβερο.
Οι τίτλοι που έχει πανηγυρίσει είναι αυτοί του πρωταθλητή Πορτογαλίας (2004, 2006) του Κυπελλούχου Πορτογαλίας με την Πόρτο (2006) του Κυπελλούχου Γερμανίας με τη Βέρντερ (2009) και του Κυπελλούχου Τουρκίας με την Μπεσίκτας (2011). Με τη Βέρντερ ήταν φιναλίστ του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 2009. Συνολικά έχει παίξει σε 68 ματς στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA με 21 γκολ.
Ο νέος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ είναι διεθνής με όλες τις εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας. Ήταν μέλος της 23άδας της Εθνικής Πορτογαλίας στα Euro 2008, 2012 και στα Μουντιάλ 2010 και 2014. Έχει συνολικά 27 συμμετοχές με 16 γκολ με την Εθνική Ελπίδων της Πορτογαλίας και 57 συμμετοχές με 19 γκολ με την Εθνική Ανδρών.
Στην καριέρα του έχει συμμετάσχει συνολικά σε 432 επίσημους αγώνες με 145 γκολ».

***

~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας    Arfara  News στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  01  Ιουλίου  2016   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                                                               
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 01  Ιουλίου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                
 ~Η  Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02  Ιουλίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-02-2015.html .-                                                          
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 03 Ιουλίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-03-2016.html   .-     
 ~  Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  02  και 03  Ιουλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/02-03-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Ιουλίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-04-2016.html .-
~  Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Ιουλίου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-05-2016.html .-  
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης  Arfara News 2 , Τρίτη 05 Ιουλίου 2016 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-05-2016.html .-  
~ ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  06  Ιουλίου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-06-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07  Ιουλίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-07-2016.html .-
  ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07  Ιουλίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-07-2016_6.html .- 
 ~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 08 Ιουλίου  2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-08-2016.html .
~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  09  Ιουλίου  2016 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-09-2016.html .-   
~  Η Εφημερίδα μας    Αrfara  Νews  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 10  Ιουλίου  2016  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/07/rfara-ews-10-2016.html .-

~ Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  11  Ιουλίου  2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-11-2016.html . -
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  09  και 10  Ιουλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/09-10-2016.html .-                     
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12  Ιουλίου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-12-2016.html .-

~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας , Τρίτη 12  Ιουλίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/12-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  13  Ιουλίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-13-2016.html .- 
~~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-14-2016.html .-

~  Η Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15  Ιουλίου 2016  :    http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-15-2016.html  .-
 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  16  Ιουλίου  2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-16-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 16 Ιουλίου  2016: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-16-2016.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  09  και 10  Ιουλίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/16-17-2016.html .-
~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  17 Ιουλίου 2016
  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-17-2016.html  .-  
 

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Δευτέρα 18 Ιουλίου  2016 :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-18-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  18 Ιουλίου  2016  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-18-2016.html .-  
  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 19  Ιουλίου  2016  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-19-2016.html .-   
~

~** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων 
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 


  ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4809 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3005 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2003  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 817  βίντεο   .-

*** ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 679 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1132 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.615   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         

*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   
 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: