Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

 Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Δευτέρα 31 Ιουλίου  2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης ... από το .....2008  ....
...Εκείνος που θέλει να ξεριζώση τα πάθη του, έχει ανάγκη από ιδρώτες και κόπους.Γεροντικόν

~ 31 Ιουλίου
Ευδοκίμου δικαίου (1) (†θ΄αι.). Αγίου Ιωσήφ του από Αριμαθαίας. Των αγίων IB` Μαρτύρων των Ρωμαίων• ΙΙροεόρτια της προόδου του τιμίου και ζωοποιού Σταυρού.
(1) Ο άγιος Ευδόκιμος γεννήθηκε στη Καππαδοκία και έδρασε κατά τους χρόνους του αυτοκράτορα Θεόφιλου (829-842). Οι γονείς του Βασίλειος και Ευδοκία ήταν άνθρωποι πλούσιοι και ευσεβείς. Η ορθόδοξη οικογένειά του τον ανέθρεψε σύμφωνα με τις επιταγές του Ευαγγελίου και γρήγορα ο Ευδόκιμος διακρίθηκε για το ήθος και τις αρετές του. Ο ηθικός βίος του και η φιλάνθρωπη δράση του εκτιμήθηκαν από τον αυτοκράτορα Θεόφιλο, ο οποίος τον διόρισε στρατοπεδάρχη της Καππαδοκίας αρχικά και αργότερα όλης της αυτοκρατορίας. Κατά την τέλεση των καθηκόντων του ο Ευδόκιμος ήταν πάντα δίκαιος και ταπεινόφρων, ενώ δεν σταμάτησε στιγμή να επιδίδεται στο φιλάνθρωπο έργο του. Ενώ βρισκόταν στο 33ο έτος της ηλικίας του ο Ευδόκιμος προσβλήθηκε από βαριά σωματική ασθένεια. Όταν παρέδωσε το πνεύμα του στο Κύριο, η χριστιανική κοινότητα βυθίστηκε σε θλίψη και ενταφίασε το τίμιο σώμα του ευλαβώς.~
Σήμερα 31/07/2017 εορτάζουν:
Όσιος Ευδόκιμος ο Δίκαιος, Άγιος Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας
 ~  Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~   Ἐκ γῆς ὁ καλέσας σε, πρὸς αἰωνίους μονάς, τηρεῖ καὶ μετὰ θάνατον ἀδιαλώβητον, τὸ σῶμά σου, Ἅγιε, σὺ γὰρ ἐν σωφροσύνῃ, καὶ σεμνῇ πολιτείᾳ, μάκαρ ἐπολιτεύσω, μὴ μολύνας τὴν σάρκα· διὸ ἐν παῤῥησίᾳ Χριστῷ, πρέσβευε σωθῆναι ἡμᾶς.
 ~* Απολυτίκιο Αγ. Ευδοκίμου του Δικαίου - 31 ΙΟΥΛΙΟΥ : https://youtu.be/YGJLNkr15Ws  .-


Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός

Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαμ....
 
Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς

Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς
 
Σύναξη της Παναγίας της Γιάτρισσας στη Μάνη

Σύναξη της Παναγίας της Γιάτρισσας στη Μάνη
 
Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου κ....
 
Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία

Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία
 
Αγίων Πάντων

Αγίων Πάντων
 
Αγία Καλλιόπη

Αγία Καλλιόπη
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου Στρατηλάτου

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώ....
 
Άγιο Πνεύμα

Άγιο Πνεύμα
 
Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας

Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας
 
***  Στην 5ετία σχεδόν ο χρόνος αναμονής για τα υπερχρεωμένα 
Φόρα… έχουν πάρει και πάλι οι αιτήσεις στο Ειρηνοδικείο της Καλαμάτας για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ενώ ήδη έχει αρχίσει να φαίνεται έντονα σε δικηγορικά γραφεία το ενδιαφέρον μικρών επιχειρηματιών για να ενταχθούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Η διαδικασία ρύθμισης όλων των οφειλών μια επιχείρησης προς το σύνολο των πιστωτών, δηλαδή τράπεζες, εφορίες, τελωνεία, δήμους, ασφαλιστικά ταμεία και λοιπούς ιδιώτες (π.χ. προμηθευτές) θα ενεργοποιηθεί την Πέμπτη 3 Αυγούστου και θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 31/12/2018, ενώ στις 4 Αυγούστου θα τεθεί σε λειτουργία και η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό επίλυσης διαφορών.
Σε ότι αφορά τα νοικοκυριά, όσοι έχουν καταθέσει αιτήσεις στο Ειρηνοδικείο της Καλαμάτας, θα πρέπει να έχουν μεγάλη υπομονή, καθώς πλέον η ημερομηνία συζήτησης που ορίζεται έχει φτάσει στις 11 Νοεμβρίου του 2021.
Με καλό σχετικά ρυθμό, σε σχέση με τον όγκο και το διαθέσιμο προσωπικό, εκδίδονται οι αποφάσεις αυτό το χρόνο, ενώ πρόσφατα δημοσιοποιήθηκαν αποφάσεις με μηδενικές καταβολές ή ελάχιστες καταβολές.
  Αιτήσεις
Στις αρχές του 2017, είχαν κατατεθεί λίγες αιτήσεις, όμως τώρα δείχνουν να αυξάνονται. Το δε 2016, οι καταθέσεις αιτήσεων ήταν πολύ λιγότερες, καθώς υπήρχε η απεργία των δικηγόρων.
Βέβαια, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, το 2017 παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.
Το 2012 είχαν κατατεθεί συνολικά 307 αιτήσεις για υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ενώ το 2013 μειώθηκαν σε 283 αιτήσεις. Το 2014 παρατηρήθηκε αύξηση και τελικά κατατέθηκαν συνολικά 474 αιτήσεις, ενώ το 2015 κατατέθηκαν 488 αιτήσεις.
Φέτος, μέχρι προχθές, είχαν κατατεθεί 104 αιτήσεις, ενώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα το 2016 ήταν μόλις 32, ενώ συνολικά το 2016 κατατέθηκαν 115 αιτήσεις.
Σε ότι αφορά στις αποφάσεις, φέτος μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί 64 αποφάσεις, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι είχαν εκδοθεί 57 και συνολικά το 2016 εκδόθηκαν 110 αποφάσεις. Το 2015 είχαν εκδοθεί 151 αποφάσεις, ενώ το 2016 εκδόθηκαν 110 αποφάσεις.
  Μηδενικές καταβολές
Πρόσφατα από το Ειρηνοδικείο εκδόθηκαν δύο θετικές αποφάσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
Η πρώτη περίπτωση αφορά συνταξιούχο ναυτικό, με μηνιαίο μισθό 925 ευρώ και 6 παιδιά. Το δικαστήριο έκρινε ότι οι δαπάνες διαβίωσης της οικογένειας ανέρχονται στο ποσό των 1.200 ευρώ. Ο συνταξιούχος έχει ένα διαμέρισμα που είναι η κύρια κατοικία της οικογένειας και η αντικειμενική αξία είχε υπολογισθεί στα 82.328,40 ευρώ.
Οφείλει ποσό 126.122,58 ευρώ από δύο στεγαστικά δάνεια και 1.203,02 ευρώ από πιστωτική κάρτα.
Το δικαστήριο αναγνωρίζει ότι μέχρι το 2012 ο πολύτεκνος ανταποκρινόταν κανονικά στις υποχρεώσεις του, όμως μετά έμεινε άνεργος, ενώ στη συνέχεια η σύνταξή του ήταν  μειωμένη σε σχέση με το μισθό που έπαιρνε.
Το Ειρηνοδικείο αποφάσισε ότι ο συνταξιούχος ναυτικός έχει περιέλθει χωρίς δόλο σε μόνιμη αδυναμία εξυπηρέτησης των οφειλών του, καθώς και ότι στο πρόσωπό του συντρέχουν εξαιρετικές περιπτώσεις. Γι’ αυτό όρισε μηδενικές καταβολές μέχρι τις 18 Οκτωβρίου του 2018, όπου το δικαστήριο  θα επανεξετάσει τα περιουσιακά δεδομένα της οικογένειας. Παράλληλα, δεν όρισε δόσεις για τη διάσωση της κύριας κατοικίας, εξαιρώντας την όμως από την εκποίηση. Αυτό, όπως σημειώνεται στην απόφαση, θα γίνει τη νέα δικάσιμο που προσδιορίσθηκε για να καθορισθεί το ακριβές ποσοστό για τη διάσωση του σπιτιού.
  Μικρή δόση – μεγάλο κέρδος
Στη δεύτερη περίπτωση, συνταξιούχος του δημοσίου, λαμβάνει μηνιαία σύνταξη 811,76 ευρώ και διαμένει με τον γιό της που είναι άνεργος. Οι δαπάνες διαβίωσης για τα δύο άτομα υπολογίσθηκαν στα 770 ευρώ το μήνα και διαμένουν σε σπίτι του γιου.
Οι συνολικές οφειλές της γυναίκας από δάνεια ανέρχονται στο ποσό των 181.240,28 ευρώ. Το δικαστήριο αναγνώρισε πως όταν έλαβε τα δάνεια τα εισοδήματά της ήταν πολύ υψηλότερα και μπορούσε να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις, όμως αυτά πλέον έχουν μειωθεί σημαντικά.
Το δικαστήριο όρισε τελικά μηνιαίες καταβολές επί 5 χρόνια το ποσό των 40 ευρώ και έτσι συνολικά θα πληρώσει μόνο 2.400 ευρώ.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  “Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια” σήμερα στην Καλαμάτα 
Το βιβλίο του Χρήστου Τούβε «Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια» παρουσιάζεται ση΄μερα, στις 9.00 το βράδυ, στο Στέκι Πολιτισμού και Γεύσεων «Μπουκαδούρα». Θα προλογίσουν οι ψυχολόγοι, Γιώτα Παπαγεωργίου και Έφη Πολίτη, ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η συνάδελφος δημοσιογράφος Βίκυ Βετουλάκη. Αποσπάσματα θα διαβάσει η φιλόλογος Ξένια Αλεξανδροπούλου και για το βιβλίο του θα μιλήσει η ίδιος ο συγγραφέας.
Το βιβλίο πραγματεύεται τη σχέση ενός παιδιού μ' έναν παππού και δείχνει τη γέννηση, εξέλιξη και ωρίμανση μιας σχέσης ζωής. Είναι ένα εγχειρίδιο ζωής μυθιστορηματικού τύπου με πολλά στοιχεία ψυχολογίας και είναι αφιερωμένο στην τρίτη ηλικία. Το βιβλίο επιμελήθηκε ο Γιάννης Γαβαλάς, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Γιάννη Ρίτσο και τον Νίκο Καββαδία.
Σε μια αλάνα της Σικελίας, ένα νεαρό παιδί, ο Ροντρίγκο Παλάσιο, δείχνει να έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στον κύριο Φράντσε ή αλλιώς στο σοφό παππού της γειτονιάς του, που τον συμβουλεύει και τον καθοδηγεί. Μέρα με τη μέρα, ο κύριος Φράντσε μαθαίνει στον Ροντρίγκο, με τη μορφή μικρών διηγήσεων και ιστοριών, το νόημα της ζωής.
Η επιρροή του είναι τόσο μεγάλη, που τελικά ο Ροντρίγκο καταλήγει ακόμη και στα βαθιά γεράματα να τον σκέφτεται έντονα, ξεκινώντας τη συγγραφή ενός βιβλίου με τίτλο “Της Ζωής Τα Παράξενα Παιχνίδια”, για να τηρήσει την υπόσχεση που του έδωσε κάποτε.
Ο Χρήστος Τούβε κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και παρουσιάζει την πρώτη του συγγραφική δουλειά. Είναι κάτοχος πτυχίων Λογιστικής, Management και Μεταπτυχιακού Διπλώματος MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

***  Με άνοδο της θερμοκρασίας ξεκινά η εβδομάδα - Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού της Δευτέρας 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Δευτέρα 31/7/2017 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 20-60%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ, προς το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 8.9 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** Κτήριο Αλειφέρη: Ένα διαμάντι έρχεται ξανά στο φως 
Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στο κτήριο Αλειφέρη, ένα κτήριο-κόσμημα που μέχρι πρότινος αποτελούσε εφιάλτη για τον πεζοδρόμο της Αριστομένους. Τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει, αφού πριν από λίγο καιρό πουλήθηκε μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και ήδη ξεκίνησαν εργασίες ανακατασκευής.
Όπως μάθαμε, αυτή τη στιγμή γίνεται άδειασμα του κτηρίου και οι κάδοι που έχουν πεταχτεί είναι ήδη εκατοντάδες, ενώ έπεται συνέχεια. Χθες, δε, κόπηκαν κάποια δέντρα που υπήρχαν στον ακάλυπτο και όσο περνά ο καιρός, όλο και πιο πολύ το κτήριο «θα αναπνέει».
Επόμενη φάση είναι αυτή της αποτύπωσής του, ενώ όσο πιο σύντομα τελειώσουν τα γραφειοκρατικά, τόσο πιο γρήγορα θα προχωρήσουν οι εργασίες.
Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι σε κτήρια σαν αυτό, που έχουν χαρακτηριστεί ως διατηρητέα δηλαδή, πέραν της Πολεοδομίας, εμπλέκονται κι άλλες υπηρεσίες, όπως, για παράδειγμα, το υπουργείο Πολιτισμού.
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο βόρειο τμήμα του τετραγώνου, όπου υπάρχει ένα ισόγειο κτήριο που δεν είναι διατηρητέο, θα προστεθεί όροφος.
Για τη χρήση του κτηρίου, αφότου ολοκληρωθούν οι εργασίες, είναι νωρίς να μιλάμε, όπως μας είπαν, καθώς ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί πότε θα είναι έτοιμο.
Όπως και να έχει, πάντως, μόνο ευχάριστη μπορεί να είναι η εξέλιξη της ανακατασκευής του κτηρίου- συμβόλου για την Καλαμάτα.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Στο δρόμο της ανάκαμψης 
Φαίνεται, πια, καθαρά το φως στο τέλος του τούνελ. Η επιτυχημένη έξοδος στις «αγορές», η άντληση κεφαλαίων από αυτές με χαμηλότερα από το παρελθόν επιτόκια, η εμπιστοσύνη σοβαρών κι όχι κερδοσκοπικών ταμείων, στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, δημιουργεί βεβαιότητες για την εποχή τη μετά τη 17η Αυγούστου του 2018, που τελειώνει η παρούσα δανειακή σύμβαση με τους «θεσμούς» και τις συνακόλουθες υποχρεώσεις της. Με λίγα λόγια, βλέπουμε στα μάτια το τέλος της «εποπτείας», στην οποία φρόντισαν να μας παραδώσουν σχεδόν «σιδηροδέσμιους» οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Η θετική εξέλιξη στην οικονομία δεν ήταν τυχαία.
Στις 15/6/2017 ολοκληρώθηκε η 2η αξιολόγηση που καθυστερούσε αρκετούς μήνες με ευθύνη των δανειστών. Η αντιπολίτευση (κυρίως Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ), πριν από το κλείσιμο της συμφωνίας, εγκαλούσε την κυβέρνηση για αδικαιολόγητη καθυστέρηση, που κατά την άποψή της οφειλόταν στην ανεπάρκειά της και που έπρεπε εξ αυτού του λόγου να παραιτηθεί, αλλιώς η χώρα θα βλαπτόταν ανεπανόρθωτα. Αυτά λέγονταν μεσούσης της διαπραγμάτευσης, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την καθυστέρηση στην κυβέρνηση, ισχυρισμός που δεν υιοθετούνταν ούτε από τους δανειστές.
Μετά το κλείσιμο της συμφωνίας η αντιπολίτευση επέκρινε την κυβέρνηση για το είδος της συμφωνίας και την καταστροφή που, υποτίθεται, είχε ήδη επιφέρει στην οικονομία, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό περί ζημιάς 100 δισ. ευρώ, που, όμως, έχει τεκμηριωμένα άπειρες φορές αποδειχθεί αβάσιμος. Φυσικά, οι αναγνώσεις μιας συμφωνίας μπορεί να είναι πολλές και εξαρτώνται, σε ένα βαθμό, και από την οπτική γωνία του αναγνώστη.
Η αλήθεια, όμως, είναι μία. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης, αλλά και η συμφωνία για το χρέος, αναγνωρίστηκε ως θετική παγκοσμίως.
Η εξόφληση των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας μας, το μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 και όλοι οι θετικοί οικονομικοί δείκτες για το πρώτο εξάμηνο του 2017, έδωσαν τη δυνατότητα στη χώρα μας να αποταθεί στις διεθνείς αγορές χρήματος για δανεισμό, με προοπτική την έξοδο της χώρας από την ασφυκτική εποπτεία.
Από τη μεριά τους, οι ξένοι αγοραστές του ελληνικού χρηματιστηρίου ενεργοποιήθηκαν ξανά και αυτό φαίνεται στην καθημερινή, συνεχή, αύξηση του δείκτη του, καθώς και στη συνεχή πτώση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων (πτώση του επιτοκίου δανεισμού του ελληνικού κράτους). Οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης συνεχίζουν να αναβαθμίζουν το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας και των ελληνικών τραπεζών, με πλέον πρόσφατη την αξιολόγηση της Στάνταρντ εντ Πουρ (S&P), που αναβάθμισε το αξιόχρεο της χώρας μας από «σταθερό» σε «θετικό». Πολλές ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν τώρα και δανείζονται με χαμηλά επιτόκια από τις διεθνείς αγορές χρήματος, το ποσοστό της ανεργίας πέφτει σταθερά. Συνολικά, το συμπέρασμα είναι ότι η οικονομία της χώρας μας βελτιώνει, μέρα με τη μέρα, τη θέση της. Χωρίς θριαμβολογίες, έχουμε εισέλθει σε πορεία ανάκαμψης.
Εδώ να σημειωθεί ότι η προηγούμενη κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ είχε συμφωνήσει σε πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 4% για μέχρι το 2030 και μέχρι το 2018, πλεονάσματα ύψους 4,5%, και ότι το σύνολο των μέτρων, που είχαν δημοσιονομική επιβάρυνση και που πήρε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στη διετία 2012-2014, ήταν περίπου 65 δισ. ευρώ, σε σχέση με τα 9 δισ. της 4ετίας 2015-2019.
Τέλος, ότι η πιστοληπτική γραμμή 25 δισ. που θα δίνονταν μετά την 5η αξιολόγηση του 2014 (που δεν ολοκλήρωσε ποτέ η κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ) θα απαιτούσε νέα συμφωνία με νέα μέτρα. Δε στοίχισε, λοιπόν, στην οικονομία 100 δισ. ευρώ η στάση της παρούσας κυβέρνησης, το αντίθετο μάλιστα.
Στο γενικότερο θετικό οικονομικό κλίμα, πέρα από το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης, θετική συνεισφορά είχε και η συμφωνία για το χρέος, που η μεσοπρόθεσμη αποπληρωμή του συνδέθηκε, για πρώτη φορά, με ρήτρα ανάπτυξης, ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την πορεία της ανάκαμψης. Όμως και τα άλλα βασικά σημεία της συμφωνίας δημιουργούν ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον, ορατό και μετρήσιμο από όλους: πρωτογενές πλεόνασμα 2% για τη μετά το 2021 περίοδο, επέκταση-ωρίμανση των δανείων για 15 χρόνια, δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας, 1,6 δισ. ευρώ νέο δάνειο για επιστροφές του Δημοσίου. Όλα αυτά επέτρεψαν την επάνοδο στις αγορές.
Η πορεία για την ανάκαμψη της χώρας έχει ξεκινήσει και ο στόχος για την έξοδό της από τα μνημόνια και την κηδεμονία της τον Αύγουστο του 2018 είναι πλέον εφικτός.  Της Παναγιώτας Κοζομπόλη – Αμανατίδη
Δικηγόρου - βουλευτή Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ

***  Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ του ΕΡΝΤΟΓΑΝ! Η Μεγάλη Ευκαιρία της Ελλάδας...

~  To ενεργειακό παιγνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο είναι περίπλοκο και δύσκολο, καθώς οι παίκτες είναι πολλοί κι έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα πολλές φορές.
Χαρακτηριστικά όμως κοινά μπορούν να παρατηρηθούν κι έτσι να αποκωδικοποιήσουμε τις συμμαχίες και τα συμφέροντα των κρατών.
Η στήριξη Ισραήλ και Αιγύπτου στη Λευκωσία ώστε να μην υπάρξει είσοδος της Τουρκίας στα ενεργειακά αποθέματα της Μεγαλονήσου, είναι ο λόγος που η Αθήνα και η Λευκωσία πολέμησαν «μέχρις εσχάτων» στην Ελβετία για να εξασφαλίσουν την αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο και τον τερματισμό των τουρκικών εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων της κατοχικής δύναμης.
Το Ισραήλ και η Τουρκία έχουν κάκιστες σχέσεις μεταξύ τους για ένα και μόνο λόγο. Τα χρήματα. Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει εκνευριστεί και θυμώσει με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου επειδή ο τελευταίος δεν συμφωνεί με το σχέδιο κατασκευής του αγωγού από το Εβραϊκό Κράτος προς την Τουρκία για να μεταφέρεται το ισραηλινό φυσικό αέριο προς την Ευρώπη. Αντίθετα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ σκέφτεται σοβαρά και σχεδιάζει επί τούτου την κατασκευή του αγωγού EastMed μέσω της Κύπρου, της Ελλάδας και της Ιταλίας, ακόμα και αν αυτή είναι χρονοβόρα και πιο ακριβή λύση.
Η Τουρκία ασκεί επιθετική πολιτική για ένα και μόνο λόγο. Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα στην ανατολική Μεσόγειο που δεν έχει ίχνος πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η ενεργειακή ανεπάρκεια της Τουρκίας αναγκάζει την Άγκυρα να ασκεί αυτή την πολιτική η οποία χρησιμοποιεί τη δύναμη των όπλων.
Φυσικά οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ πλήττονται κι από το γεγονός πως το Τελ Αβίβ στηρίζει τους Κούρδους του Ιράκ στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν ανεξάρτητο κράτος, κάτι που η Άγκυρα ως ενδεχόμενο.
Όπως βλέπουμε ένας άξονας Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας είναι εφικτός καθώς τα κοινά συμφέροντα πάντα υπερέχουν των συναισθημάτων.

***  Γλαύκου και Δράκου 11 μήνες μετά… 
Έντεκα μήνες συμπληρώνονται σε λίγες μέρες από τις φονικές πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου, πλημμύρες που έπληξαν όλη τη Μεσσηνία, ενώ από πλευράς Καλαμάτας δύο ήταν οι δρόμοι που ακούστηκαν πιο πολύ, η Γλαύκου και η Βαγγέλη Δράκου. Δρόμοι που είναι αλήθεια ότι πριν ελάχιστοι, εκτός από τους εκεί κατοίκους, ήξεραν, ενώ μετά τις πλημμύρες τούς έμαθε όλη η χώρα, αφού οι αναφορές σε αυτούς από τα Μέσα ήταν συνεχείς.
Τι έχει αλλάξει, όμως, από τότε σε αυτούς τους δρόμους; Το «Θάρρος» βρέθηκε εκεί, μίλησε με κόσμο και μεταφέρει τη ζωή σήμερα. «Ζωή» που έχει μειωθεί, αφού μετά τις πλημμύρες πολλοί εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, αφού αδυνατούσαν οικονομικά να τα επισκευάσουν.
Έτσι, κάποιος μπορεί να δει εκεί πολλά σπίτια- φαντάσματα, ενώ στα περισσότερα υπάρχουν τα αποτυπώματα της λάσπης, που δείχνουν τη στάθμη στην οποία έφτασε το νερό. Ύψος που σε κάνει να τρομάζεις και να απορείς πώς άντεξαν αυτοί οι άνθρωποι.
  Οι επισκευές και οι περίφημες αποζημιώσεις
Μιλώντας με πλημμυροπαθείς, μας είπαν ότι, έστω και με καθυστέρηση, έλαβαν ό,τι αποζημιώσεις ήταν να πάρουν, αποζημιώσεις, βέβαια, που για κάποιον που έπρεπε να κάνει εργασίες στο σπίτι του, δεν επαρκούσαν.
Χαρακτηριστικά μας είπε κάποιος, που πλέον ξαναέφτιαξε το σπίτι του, πως συνολικά έλαβε 3.100 ευρώ, ενώ χάλασε 10.000 ευρώ, με πάρα πολύ προσωπική εργασία και χωρίς στο ποσό αυτό να περιλαμβάνονται όσα ξόδεψε για να αγοράσει οικοσυσκευές.
Το μόνο που μπορεί να περιμένει (αλλά όπως μας είπε δεν ελπίζει) είναι κάποια αποζημίωση από το ΤΑΣ, που προφανώς ο ίδιος αλλά και οι υπόλοιποι έχουν χάσει, αφού τους είχε δοθεί εντολή να μην προβούν σε εργασίες, αν πρώτα δε γίνει αυτοψία στα σπίτια τους.
«Πέρασαν 10 και μήνες», σχολίασε, «δηλαδή έπρεπε να τους περιμένουμε ακόμα;».
Κατά το διάστημα που επισκεύαζε το σπίτι του, ο συγκεκριμένος πλημμυροπαθής αναγκάστηκε να νοικιάσει αλλού σπίτι. «Έδινα 250 ευρώ», μας είπε, ενώ για επίδομα ενοικίου, «ούτε για αστείο». Παράλληλα, πλήρωνε διπλούς λογαριασμούς, και για το σπίτι που επισκευαζόταν και γι’ αυτό που είχε νοικιάσει.
Αν είχα άλλο σπίτι, θα είχα φύγει, παρατήρησε, όπως έφυγαν οι περισσότεροι από τη γειτονιά.
Να σημειωθεί εδώ ότι όσα σπίτια υπέστησαν ζημιές στα υπόγεια δε δικαιούνται αποζημίωσης, αφού θεωρούνται βοηθητικοί χώροι. «Εκεί δηλαδή τι είχαμε; Δεν είχαμε ρούχα; Δεν είχαμε συσκευές; Δεν είχαμε είδη πρώτης ανάγκης; Δε φορολογούμαστε για αυτό;» αναρωτήθηκε κάτοικος που το υπόγειό του γέμισε λάσπες το Σεπτέμβριο.
Σχετικά με τις αποζημιώσεις σε επιχειρήσεις, για αυτές υπάρχει άλλο καθεστώς και, όπως μας είπε γυναίκα που διατηρεί κατάστημα στην περιοχή, το έστησε ξανά μόνη της. Περιμένει αποζημίωση, αλλά δεν ξέρει πότε θα την πάρει. Όπως της είπαν, θα χρειαστούν 2-3 χρόνια.
  Τα σπίτια - φαντάσματα
Όπως αναφέραμε πιο πάνω, όταν κάποιος κυκλοφορεί στην περιοχή βλέπει σπίτια που έχουν εγκαταλειφθεί.
Σε κάποια έχουν παραμείνει οι λάσπες, άλλα παραμένουν γκρεμισμένα, ενώ άλλα απλά έχουν κλειδωθεί και φαίνεται ότι όσοι κατοικούσαν μάζεψαν ό,τι σώθηκε και έφυγαν.
  Η ζωή συνεχίζεται
Πέρα από τα παραπάνω, υπάρχουν και αυτά που επισκευάστηκαν ή επισκευάζονται. Βέβαια, αν παρατηρήσει κάποιος, έχουν αλλάξει πολλά στην εξωτερική τους, τουλάχιστον, όψη. Πόρτες και παράθυρα από την πλευρά που είχαν πλημμυρίσει έχουν χτιστεί, αφού, όπως μας είπαν οι ένοικοι, πιστεύουν ότι μόνο αν κλείσουν εντελώς και για πάντα αυτή τη δίοδο, θα γλιτώσουν ξανά από το νερό.
Βέβαια, εκτός από τα σπίτια που επισκευάστηκαν, υπάρχουν και αυτά που εξακολουθούν να κατοικούνται, παρά τις ζημιές που υπέστησαν. Σπίτια στα οποία πλέον υπάρχουν ελάχιστες οικοσκευές, ενώ τα σημάδια του νερού είναι ξεκάθαρα σε όλη την επιφάνειά τους.
  Τι άλλαξε από τότε στην περιοχή
Μιλώντας με κατοίκους λίγο πριν φύγουμε, μας είπαν ότι «δεν έχει γίνει τίποτα στην περιοχή και ούτε περιμένουμε να κάνει κανείς τους». Κάθε φορά που βρέχει τρέμουμε, λένε, ενώ ο καθένας πήρε ό,τι μέτρα μπορούσε να πάρει.
Όσο για τα φρεάτια που η ΔΕΥΑΚ καθαρίζει στην πόλη, κάτοικος μας είπε ότι μόνο το βράδυ της προηγούμενης εβδομάδας, που ξέσπασε δυνατή καταιγίδα, ήρθε συνεργείο της επιχείρησης στις 4.00 τα ξημερώματα να καθαρίσει τα φρεάτια, αφού το νερό είχε ήδη ξεπεράσει το ύψος των πεζοδρομίων.
Κάτοικοι, δε, της οδού Δράκου σημείωσαν ότι και εκεί τα φρεάτια δεν έχουν καθαριστεί και έτσι οι ίδιοι αποφάσισαν να καθαρίσουν όσα περισσότερα μπορούσαν, ενώ και την προηγούμενη εβδομάδα με τη δυνατή βροχή έτρεχαν ξανά μόνοι τους να τα καθαρίσουν.
Επίσης, σε πολλά οικόπεδα που έχουν μείνει λάσπες, αυτά έχουν μετατραπεί σε εστίες κουνουπιών και ποντικιών. Μάλιστα, για αυτό το ζήτημα συγκέντρωσαν υπογραφές και απευθύνθηκαν στο Υγειονομικό, αλλά δεν έγινε κάτι.
Παράλληλα, υπάρχουν δρόμοι όπου θα γινόταν αποκατάσταση, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει.
Μέχρι το Σεπτέμβριο και τη μαύρη αυτή επέτειο υπάρχει ένας μήνας… Ας ελπίσουμε ότι οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες, όπως εκεί, στη Θουρία, στην Κερεζένια και σε άλλα σημεία, θα προλάβουν να δουν την κατάσταση να αλλάζει και να κοιμούνται λίγο πιο ήσυχοι.
Από τις πλημμύρες τότε όλοι μάθαμε πού η Καλαμάτα «πονάει». Αραγε, σε εκείνα ακριβώς τα σημεία τι εργασίες έγιναν και είναι να γίνουν;
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** ΣΥΜΜΑΧΙΑ Άμπε - Τραμπ! ΝΕΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ...

~ Ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε και ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών συνομίλησαν χθες κι αποφάσισαν πως είναι ανάγκη από κοινού να αναληφθεί περαιτέρω δράση κατά του Κιμ Γιονγκ Ουν και της Β. Κορέας, μετά την πρόσφατη εκτόξευση πυραύλου.
Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο Άμπε είπε ότι χαιρέτησε τη δέσμευση του Τραμπ στο θέμα της Βόρειας Κορέας και ότι ο ίδιος θα κάνει το παν δυνατόν να προστατεύσει τον λαό της Ιαπωνίας.
Η εκτόξευση πυραύλου που έλαβε χώρα το Σάββατο απέδειξε ότι η Βόρεια Κορέα έχει πλεόν την ικανότητα να πλήξει την ενδοχώρα των ΗΠΑ με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους.
Σε ανεξάρτητη ανακοίνωση, ο εκπρόσωπος τύπου της ιαπωνικής κυβέρνησης είπε αργότερα ότι οι δύο ηγέτες δεν είχαν συζητήσει το ενδεχόμενο χρήσης στρατιωτικής δύναμης εναντίον της Βόρειας Κορέας, ούτε συζήτησαν ακριβώς τι θεωρούν ως όριο ή "κόκκινη γραμμή" που δεν πρέπει να παραβεί η Πιονγκγιάνγκ.

***  Τα κάστρα… 
Ο Νικόλαος Κουμαρτζής άρχισε να ασχολείται με τα κάστρα της Ελλάδας όταν ήταν δεκαοκτώ χρονών. Στα 23 του έγραψε ένα βιβλίο γι' αυτά. Το «Κάστρα και Θρύλοι» που επανεκδόθηκε πρόσφατα. Είναι ένας πολύ κατατοπιστικός οδηγός για όσους θέλουν να μάθουν τα πάντα για τα πιο γνωστά και θρυλικά κάστρα της χώρας. Γιατί τα αναφέρουμε όλα τα παραπάνω; Γιατί σύμφωνα με τον ίδιο, στα δέκα (10) δημοφιλέστερα στην Ελλάδα είναι αυτά της Κορώνης και της Μεθώνης. Α.Π.

***  Δήλωση ΣΕΙΣΜΟΣ του ΠΟΥΤΙΝ αλλάζει πολλά...

~  Οι νέες κυρώσεις που δρομολογούν οι ΗΠΑ κατά της Ρωσίας είναι «εξαιρετικά κυνικές», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, κατηγορώντας την Ουάσινγκτον πως χρησιμοποιεί το πολιτικό της πλεονέκτημα για επιχειρηματικούς σκοπούς.
Σε συνέντευξη που έδωσε στο rt ο Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίστηκε οργισμένος μεν, ψύχραιμος δε. «Πρόκειται για μια προφανή προσπάθεια από τις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν τα γεωπολιτικά τους πλεονεκτήματα στον αγώνα ανταγωνισμού, με στόχο τη διασφάλιση των οικονομικών τους συμφερόντων σε βάρος των άλλων συμμάχων τους» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον Πούτιν, η εφαρμογή νόμων των ΗΠΑ πέρνα από τα σύνορά τους είναι απαράδεκτη, καθώς οδηγεί στην κατάρρευση του συστήματος διεθνών σχέσεων. «Μιλώ για αυτό εδώ και πολύ καιρό, αρχίζοντας από το 2007...αυτή η πρακτική είναι απαράδεκτη, καταστρέφει τις διεθνείς σχέσεις και το διεθνές δίκαιο».
«Δεν συμφωνήσαμε ποτέ σε αυτό και δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ. Όσον αφορά στο πώς άλλες χώρες αντιδρούν σε αυτό, εξαρτάται από τον βαθμό κυριαρχίας τους και την προθυμία τους να υπερασπιστούν τα εθνικά τους συμφέροντα» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, προειδοποιώντας ότι η υπομονή της Μόσχας απέναντι στην «αναίδεια» της Ουάσινγκτον εξαντλείται.
«Όπως ξέρετε, η στάση μας είναι πολύ συγκρατημένη, υπομονετική, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να προβούμε σε μια απάντηση. Είναι αδύνατο να δεχόμαστε επ'αόριστον αναίδεια απέναντι στη χώρα μας» είπε ο Πούτιν- συμπληρώνοντας ωστόσο πως η Μόσχα «δεν έχει δει ακόμα την τελική έκδοση της σχετικής νομοθεσίας, και για αυτό δεν αποκρυσταλλώσει τελική άποψη για το ζήτημα».

***  Τρίζουν τα ΘΕΜΕΛΙΑ της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ! O K. Bελόπουλος αποκαλύπτει την ΑΛΗΘΕΙΑ...

~  Μη χάσετε αύριο, Δευτέρα 31/7, στο Voicenews.gr, το νέο άρθρο του Κυριάκου Βελόπουλου που θα προκαλέσει έκπληξη στους πολίτες για την ΑΔΥΝΑΜΙΑ της Γερμανίας.
Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ αποδεικνύει πως η Γερμανία είναι ένα "γίγαντας με γυάλινα πόδια", εξηγεί το ρόλο του Κατάρ και της Κίνας στην Ευρώπη και φυσικά όλο το γεωπολιτικό παιγνίδι που παίζεται.
Το άρθρο του κου Βελόπουλου δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ", το Σάββατο 29/7.

***  ΗΡΘΕ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ! Το Υπουργείο Εξωτερικών απαντά στον Πούτιν...

~  O Λευκός Οίκος εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση του Κρεμλίνου να μειώσει το προσωπικό των αμερικανικών διπλωματών στη Ρωσία και ήδη μελετά την απάντησή του, δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου εξωτερικών των ΗΠΑ στο Ria Novosti.
«Αυτό το αδικαιολόγητο  μέτρο προκαλεί λύπη. Εκτιμούμε τον αντίκτυπο αυτής της συρρίκνωσης και σκεφτόμαστε πως θα απαντήσουμε σε αυτό. Αυτή τη στιγμή άλλα σχόλια δεν κάνουμε».
Θυμίζουμε πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πριν ώρες πως το προσωπικό διπλωματικών αποστολών των ΗΠΑ στην Ρωσική Ομοσπονδία  θα ισοσκελιστεί με το προσωπικό των Ρωσικών  διπλωματικών αποστολών στην Αμερική.

***  Αετοί και Δράκοι πάνω από τα Βαλκάνια! H EΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ...

~   «[...] το Πεκίνο βλέπει την Ευρώπη σαν μια ασιατική χερσόνησο [....] Ανησυχώ για την αυξανόμενη επιρροή που μπορεί να ασκήσει η Κίνα στην Ελλάδα» δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη που παραχώρησε τον Ιούνιο στο εβδομαδιαίο περιοδικό Wirtschafts Woche.
 Νωρίτερα, τον Μάρτιο, η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Φεντερίκα Μογκερίνι είχε εκτιμήσει ότι τα Βαλκάνια «μπορούν εύκολα να γίνουν μια σκακιέρα όπου θα διεξαχθούν παιχνίδια (των) ισχυρών δυνάμεων».
 Οι παραπάνω δηλώσεις δημιουργούν απορία σχετικά με το χρόνο που γίνονται δεδομένου ότι εδώ και καιρό η κοινότητα των διεθνολόγων έχει δημοσιεύσει πλήθος αναλύσεων, ποικίλων θέσεων. Ενδεικτικά, πέρυσι το Μάρτιο στη χώρα μας, τα τρία μεγαλύτερα ερευνητικά ινστιτούτα Διεθνών Σχέσεων οργάνωσαν δημόσια συζήτηση που φιλοξενήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών και τίμησε με την παρουσία του ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας (ΛΔΚ). Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το σχέδιο «Ζώνη και Δρόμος» στο οποίο η χώρα μας έχει σημαντικό ρόλο μετά τη συμφωνία της COSCO για την εξαγορά του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά.
 Σχετικά με την παραπάνω συμφωνία ο κ. Πρέσβης είχε δηλώσει «Η συμφωνία με την COSCO είναι μόνο η αρχή, το κεφάλι του δράκου. Θα ακολουθήσουν τα χέρια, τα πόδια, ολόκληρο το σώμα του». Λίγο αργότερα, κατά την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Πεκίνο, ο Κινέζος Πρωθυπουργός σχολίασε «Είμαστε πρόθυμοι να καταβάλουμε προσπάθειες με την Ελλάδα να μετατρέψουμε το λιμάνι του Πειραιά σε μια πύλη ψηλού επιπέδου και κέντρο logistics στην περιοχή της Μεσογείου, και να το καταστήσουμε σημαντική πύλη για τη διασύνδεση Κίνας-Ευρώπης».
 Γιατί λοιπόν η Γερμανία ανησυχεί τώρα για την αυξανόμενη επιρροή της Κίνας στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια;
 Ταξινομώντας χρονολογικά και αξιολογώντας ποιοτικά τα δεδομένα η πρώτη διαπίστωση είναι η εξής: η είσοδος της Κίνας στα Βαλκάνια δεν ήταν προσχεδιασμένη. Προέκυψε ως αποτέλεσμα μιας προσπάθειας αναβάθμισης των διπλωματικών σχέσεων του Πεκίνου με όλες τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης που ξεκίνησε το 2011. Σταδιακά αυτή προσπάθεια οδήγησε στη δημιουργία ενός επίσημου θεσμικού πλαισίου την αποκαλούμενη Πρωτοβουλία 16+1. Τα 16 κράτη που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία, εκ των οποίων 11 είναι κράτη - μέλη της ΕΕ, φαίνονται στον Χάρτη 1.
2017-07-29-1501333827-2173488-br4.jpg
Χάρτης 1. Τα κράτη της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης που συμμετέχουν στην Συνεργασία με την Κίνα. Πηγή: European Institute for One Belt One Road Cooperation and Development
 Η Πρωτοβουλία 16+1 εντάχθηκε σε ένα συνεκτικό στρατηγικό σχέδιο μετά την εξαγγελία του σχεδίου «Ζώνη και Δρόμος» με το οποίο το Πεκίνο φιλοδοξεί να διασυνδέσει την Ασία με την Ευρώπη μέσω χερσαίων και θαλάσσιων εμπορικών διαδρομών. Η Κίνα υποστηρίζει το σχέδιο κυρίως με διμερείς διακρατικές συμφωνίες χρηματοδότησης έργων υποδομής αλλά και με εξαγορές στρατηγικών υποδομών από κινέζικες κρατικά ελεγχόμενες εταιρείες όταν προκύπτει άμεσο όφελος και υφίσταται η δυνατότητα. Δεδομένου ότι το σχέδιο είναι περισσότερο μια πλατφόρμα παρά ένας πλήρης οδηγός οι κινήσεις της Κίνας προσαρμόζονται ανάλογα με την υποδοχή που της επιφυλάσσεται και τις ευκαιρίες που αναδύονται. Στην «φτωχή ΕΕ», την Ανατολική Ευρώπη, οι ευκαιρίες είχαν παρουσιαστεί νωρίς.
 Στο Χάρτη 2 βλέπουμε μια από τις σχεδιαζόμενες εκδοχές του σχεδίου η οποία περιλαμβάνει έξι κύριους χερσαίους Οικονομικούς Διαδρόμους. Τρεις συνδέουν την Ασία με την Ευρώπη: οι δυο βόρειοι συνδέονται με τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης ενώ ο κεντρικός διάδρομος καθώς και το θαλάσσιο σκέλος συνδέονται με τα Βαλκάνια. Τα Βαλκάνια είναι το γεωγραφικό κέντρο όλων των διαδρομών που καταλήγουν στην Ευρώπη και εκεί βρίσκεται και η μόνη θαλάσσια πύλη (Πειραιάς). Είναι πλέον κατανοητό γιατί τα Βαλκάνια αναβαθμίζονται ως γεωπολιτική και γεωοικονομική προτεραιότητα για την Κίνα, κάτι που αντανακλάται στα ποσά που επενδύει το Πεκίνο στην ευρύτερη περιοχή.
 2017-07-29-1501333873-7233310-1449545116751_en_470675.jpg
Χάρτης 2. Οι έξι κύριοι σχεδιαζόμενοι Οικονομικοί Διάδρομοι του σχεδίου Ζώνη και Δρόμος. Πηγή: Hong Kong Trade Development Council
 Τα παραπάνω εξηγούν, εν μέρει, το πότε και πώς απέκτησε η Κίνα επιρροή σε κράτη μέλη της ΕΕ. Δεν εξηγούν το γιατί η Γερμανία άρχισε να ανησυχεί τώρα.
 Η απάντηση σε αυτό έχει, κατά την άποψη μου, τέσσερα σκέλη.
 Καταρχήν οι Γερμανοί ένοιωσαν πολύ πρόσφατα την ισχύ της οικονομικής διείσδυσης της Κίνας στην ίδια τη Γερμανία μετά την εξαγορά εταιρείας υψηλής τεχνολογίας έναντι 4,5 δισ. ευρώ παρά τις δημόσιες εκκλήσεις του (Γερμανού και συνεργάτη της Μέρκελ) Επιτρόπου Ανθρώπινων Πόρων και Προϋπολογισμού της ΕΕ να παραμείνει σε ευρωπαϊκά χέρια. Ο αντίκτυπος ήταν αρκετός για να προταθεί να ξεκινήσουν συζητήσεις σε επίπεδο ΕΕ για τον περιορισμό των κινεζικών επενδύσεων οι οποίες όμως καταρχήν δεν φαίνεται να προχωρούν γιατί ορισμένα κράτη μέλη αναμένεται να προβάλλουν ισχυρές αντιστάσεις.
 Δεύτερον, η επιρροή της Κίνας στη λήψη αποφάσεων της ΕΕ είχε, πιθανότατα, υποεκτιμηθεί. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η έκπληξη της ΕΕ μπροστά στην αδυναμία λήψης ομόφωνης απόφασης σχετικά με την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα με το περιεχόμενο της οποίας η Ελλάδα διαφώνησε. Ακόμη και στην περίπτωση συζήτησης για τον περιορισμό των κινεζικών επενδύσεων, που προαναφέραμε, αναμένονται διαφοροποιήσεις.
 Τρίτον, η Γερμανία διαπίστωσε ότι χάνει την παραδοσιακή επιρροή της στα Βαλκάνια. Σε αμφιβολία τίθεται σταδιακά και η αξία της ΕΕ ως παράδειγμα και ελπίδα για το μέλλον όπως μαρτυρά η κοινή γνώμη των πολιτών της Σερβίας.
 Τέταρτον, τα λιμάνια του βορά (κυρίως το Ρότερνταμ) ανησυχούν για τον πιθανό μελλοντικό ανταγωνισμό με τον Πειραιά, ιδιαίτερα εφόσον ο Πειραιάς ενσωματωθεί στο σύστημα σιδηροδρομικών μεταφορών που σχετίζεται με το σχέδιο «Ζώνη και Δρόμος» όπως φαίνεται στο Χάρτη 3.
 2017-07-29-1501335871-3426786-csm_170515_MERICS_China_Mapping_BRI_March_2017_b44b094c4c.jpg
Χάρτης 3. Οι υφιστάμενες (λειτουργικές) σιδηροδρομικές γραμμές μεταξύ Κίνας και Ευρώπης. Πηγή: The Mercator Institute for China Studies (MERICS)
 Ίσως όμως η πιο σημαντική πτυχή στη διένεξη είναι ποιοτικής φύσεως.
 Η Κίνα προωθεί ένα διαφορετικό μοντέλο οικονομικών σχέσεων στο οποίο το κράτος - και όχι η «αγορά» - λαμβάνει τις αποφάσεις και προχωρά στην υλοποίηση με διαδικασίες οι οποίες, ενίοτε, διαφέρουν σημαντικά σε σχέση με τις Δυτικές πρακτικές.
  Αυτό έρχεται σε σύγκρουση με το μοντέλο της ΕΕ σε επίπεδο αρχών.
Επειδή η ΕΕ αρχίζει να διαπιστώνει την αυξανόμενη έλξη που ασκεί το κινέζικο μοντέλο, τόσο σε συγκεκριμένα κράτη-μέλη όσο και σε υποψήφια μέλη, αποτελεί μια ισχυρή πιθανότητα ότι σε αυτό το πεδίο θα εκδηλωθεί ο επόμενος ιδεολογικός πόλεμος: κινέζικο εναντίον ευρωπαϊκού μοντέλου.
Δράκος εναντίον Αετού.
Ανδρέας Λιούμπας
Στρατιωτικός, Υποψήφιος Δρ. Διεθνών Σχέσεων, ειδικευόμενος στην Κίνα
Για τη Huffington Post

***  AYTEΣ είναι οι ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ που 'ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ' το ΙΣΛΑΜ! Δείτε τη λίστα...

~  Τα προϊόντα χαλάλ είναι τα ειδικά ‘πιστοποιημένα’ τρόφιμα κατάλληλα προς βρώση από τους μουσουλμάνους. Έχουν υποστεί την ειδική διαδικασία που τα κάνει σύννομα προς το ισλαμικό τυπικό.
τι σημαίνει χαλάλ; https://youtu.be/fERKXiaHTTI  .-
~  Στην Ελλάδα υπάρχουν εταιρείες που προχωρούν στην απαραίτητα διαδικασία για να γίνει ένα τρόφιμο χαλάλ. Δείτε τον κατάλογο με αυτές τις εταιρείες.


***  ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ και ΚΑΝΕΙΣ δεν το έχει ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ...

~ Λαικισμός και βετοκρατία. Δύο λέξεις που κυριαρχούν στις δυτικές δημοκρατίες. Τι εννοούμε;
Aφενός μεν ο λαικισμός ως τακτική ‘αρπαγής’ της εξουσίας και διατήρησης σε αυτήν.
Αφετέρου δε η βετοκρατία (από το βέτο) στην οποία υπάρχει τέτοιος όγκος γραφειοκρατίας που στην ουσία μία κυβέρνηση αδυνατεί να λάβει γρήγορα αποφάσεις και κυρίως να τις εφαρμόσει.
Τα φαινόμενα αυτά παρατηρούνται στην Αμερική (ιδιαίτερα) αλλά και στο σύνολο της Ευρώπης, με μία εξαίρεση. Την Ελλάδα.
Η Ελλάδα παραμένει μία χώρα με υπερσυγκεντρωτισμό στα χέρια του Πρωθυπουργού και της εκτελεστικής εξουσίας γενικότερα, με αποδυναμωμένη τη νομοθετική εξουσία και τη δικαστική υπό διωγμόν.
Η κυβέρνηση μπορεί με μία πλειοψηφία έστω κι ενός βουλευτή να αποφασίσει για είσοδο σε μνημόνια και τη δέσμευση της περιουσίας της Ελλάδας για έναν αιώνα.
Φυσικά όταν συμφέρει την Κυβέρνηση η γραφειοκρατία γίνεται απίστευτη. Οι διαδικασίες χρονοβόρες και εν τέλει το αποτέλεσμα κατά του πολίτη.

***  ΠΑΓΩΜΑΡΑ στο ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ! Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ...

~   Δυστυχώς οι πολιτικοί μας έχουν την κακή συνήθεια να λένε άλλα στην κυβέρνηση και άλλα στην αντιπολίτευση.
Αλλάζουν άποψη επί του ιδίου θέματος κατά το δοκούν. Δε μιλάμε για αλλαγή λόγω νεότερων στοιχείων ή για λόγους εθνικού συμφέροντος.
Μιλάμε για μικροκομματικούς σκοπούς που εξυπηρετούν ένα και μόνο πράγμα. Την καρέκλα.
Σας παρουσιάζουμε ένα παράδειγμα χαρακτηριστικό του πως αλλάζουν τα δεδομένα.
Ξαναχτύπησε! Ομολογία Μπουμπούκου για το ειδικό δικαστήριο. , https://youtu.be/LsE7rkx4M80  .-

***  ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! 'Κατίνα' τον λέει και όλοι γελάμε...

~ Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και τον πρώην ΥΠΟΙΚ. Με μια νέα ανάρτηση στο Facebook ο Παύλος Πολάκης επιτίθεται εκ νέου στον Γιάνη Βαρουφάκη, που όπως λέει έκανε το λάθος να του απαντήσει...
Ο Παύλος Πολάκης “επιτέθηκε” πρώτος στον Γιάνη Βαρουφάκη με αφορμή τη συνέντευξη του πρώην ΥΠΟΙΚ στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, κατηγορώντας τον ότι είναι “είτε πολύ λίγος, είτε πολύ ύπουλος”.
 Ο Γιάνης Βαρουφάκης σήκωσε το γάντι και απάντησε στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας μέσω του προσωπικού του blog λέγοντας ότι συνεχίζει τον αγώνα που ξεκίνησαν όλοι μαζί πριν η κυβέρνηση “οπισθοχωρήσει” λέγοντας “ναι σε όλα”.
 Ο Πάυλος Πολάκης ανταπάντησε με τη σειρά του το βράδυ της Κυριακής μέσω Facebook, ανεβάζοντας κατά πολύ τους τόνους, προβαίνοντας σε απίστευτες κατηγορίες και χαρακτηρισμούς σε βάρος του πρώην συναδέλφου του. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας έγραψε πώς αυτοί που άλλοτε έβριζαν τον Γιάνη Βαρουφάκη, τώρα τον χρησιμοποιούν με μοναδικό σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση. Δεν έμεινε όμως σε αυτό. Κατηγόρησε επίσης τον πρώην ΥΠΟΙΚ ότι το σχέδιο του οδηγούσε σε μια ιστορική και ανεπίστρεπτη ήττα και γι'' αυτό η κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε “συμβιβασμό” αλλά και ότι καλλιεργεί την κατινιά και την πολιτική της κλειδαρότρυπας. Τέλος δεν παραλείπει να ευχηθεί στον Γιάνη Βαρουφάκη "Καλές πωλήσεις", όπως έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στον Alpha.
 “Εσύ Γιάννη, εκτός από ταξίδια, φωτογραφήσεις στα μπαλκόνια των ωραίων σπιτιών σας στη Πλάκα και αλλού, διακοπές, μπάνια, δημοπρασίες για το δερμάτινο μπουφάν της διαπραγμάτευσης και τη συγγραφή του βιβλίου, που σου προβάλλουν σήμερα συντονισμένα τα ΜΜΕ του Μητσοτακέικου, τι άλλο έκανες; Για αυτό Γιάννη, αφού σου ευχηθώ καλές πωλήσεις στο βιβλίο σου, θα σε αποχαιρετήξω οριστικά, όπως και όλοι αυτοί που συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη.
 Μια μάχη πολύ σημαντική για να την ξεφτιλίζουμε, πιστεύοντας πως όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από το υπερτροφικό ΕΓΩ μας. Καλή σου νύχτα..." καταλήγει η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη.
 Διαβάστε όλη την ανάρτηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας:
 "Γιάνη Βαρουφάκη, επειδή έκανες το λάθος να μου απαντήσεις και μάλιστα επιθετικά, άκου για τελευταία φορά:
 1) Δεν συνεχίζεις κανένα αγώνα με το να δημοσιεύεις ηχογραφημένες συνομιλίες συνεδριάσεων και SMS που αντάλλαξες με τον άνθρωπο που σε έκανε υπουργό, αλλά το μόνο που κάνεις είναι να καλλιεργείς την κατινιά, την πολιτική της κλειδαρότρυπας και του survivor, ρίχνοντας νερό στο μύλο του παλιού συστήματος εξουσίας και διαπλοκής που έχει ποντάρει στην αριστερή παρένθεση, αλλά έχει χάσει ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ, μέχρι τώρα, και ψάχνει αγωνιωδώς να βρει τρόπο να τραυματίσει την κυβέρνηση. Είτε το καταλαβαίνεις, είτε όχι, για αυτό το λόγο σε προβάλλουν ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΡΙΖΑΝ ΧΥΔΑΙΑ στις φυλλάδες τους και στα τζαμπατζοκάναλα τους!
 2) Επειδή "διάβασα και έκλαψα", το σχέδιο σου, ειδικά όταν συνειδητοποιήσαμε ότι δεν υπήρχε πουθενά αλλού στήριγμα, αποφασίσαμε συλλογικά να υπογράψουμε έναν συμβιβασμό για να μην οδηγήσουμε στη καταστροφή τα φτωχά και μεσαία στρώματα και να μη χρεώσουμε την Αριστερά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με μια ιστορική και ανεπίστρεπτη ήττα. Γιατί εκεί οδηγούσε το σχέδιο σου...
 3) ΕΓΩ, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, δεν επέλεξα τον εύκολο δρόμο του αναχωρητισμού, αλλά συνέβαλλα με όλες μου τις δυνάμεις σε ένα τεράστιο αγώνα και πόλεμο με τους δανειστές και τη ντόπια διαπλοκή που τώρα σε κανακεύει. Για να ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ως κυβέρνηση νίκες για αυτούς που εκπροσωπούμε:
 -Για να καλύψουμε 2,5 εκατ. ανασφάλιστους με δωρεάν περίθαλψη και να διαγράψουμε τα χρέη τους στην εφορία
- Για να ενισχύσουμε με 9000 ανθρώπους το ΕΣΥ (και είναι στο δρόμο άλλοι 9500)
-Για να βγάλουμε στη φόρα κλεψιές 85 δισ. ευρώ στο χώρο της Υγείας από αυτούς που σήμερα σε προβάλλουν
-Για να ανοίξουμε νοσοκομεία και τμήματα, να ενισχύσουμε το ΕΚΑΒ, να αντικαταστήσουμε εξοπλισμούς, να σπάσουμε το απόστημα του ΚΕΕΛΠΝΟ κλπ κλπ....
  ΕΣΥ Γιάννη, εκτός από ταξίδια, φωτογραφήσεις στα μπαλκόνια των ωραίων σπιτιών σας στη Πλάκα και αλλού, διακοπές, μπάνια, δημοπρασίες για το δερμάτινο μπουφάν της διαπραγμάτευσης και τη συγγραφή του βιβλίου, που σου προβάλλουν σήμερα συντονισμένα τα ΜΜΕ του Μητσοτακέικου, ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΚΑΝΕΣ;
Για αυτό Γιάννη, αφού σου ευχηθώ καλές πωλήσεις στο βιβλίο σου, θα σε αποχαιρετήξω οριστικά, όπως και όλοι αυτοί που συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη.
Μια μάχη πολύ σημαντική για να την ξεφτιλίζουμε, πιστεύοντας πως όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από το υπερτροφικό ΕΓΩ μας.
 Καλή σου νύχτα..."   newsit

***  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Διώκουν ΜΟΝΑΧΟΥΣ!Δείτε γιατί... (ΒΙΝΤΕΟ)

~ To βίντεο είναι συγκλονιστικό. Σας παραθέτουμε το διάλογο μεταξύ του νέου Ηγούμενο π. Νικηφόρου με το διωκόμενο γέροντα π. Μάξιμο Καραβά.
Π. Νικηφόρος: Τὸ Μοναστήρι εἶναι τῆς Μητροπόλεως καὶ δικαιώματα ἔχει ὁ ἐπίσκοπος καὶ ὄχι ὁ κτήτορας τῆς Μονῆς.
Ἀν ἐρχόταν ὁ δεσπότης ἐδῶ θὰ τὸν διώχνατε;
Γέροντας π. Μάξιμος: Δὲν μποροῦμε νὰ λειτουργήσουμε μαζί. Ἐκεῖνος μνημονεύει τὸν αἰρετικὸ πατριάρχη ὡς ὀρθόδοξο, ἐμεῖς δὲν μνημονεύουμε
Π. Νικηφόρος: Γιατί δὲν φεύγετε
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΤΑΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ  : https://youtu.be/2RA_YgJXfwk  .-

***  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΑΝΙΚΟΣ!Αυτοί είναι οι πυρηνικοί πύραυλοι... (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Σε μία μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, η Κίνα παρουσίασε την πυραυλική της «βεντάλια». Μπροστά σε πολίτες και αξιωματούχους παρουσιάστηκαν πέντε τύποι πυραύλων κινεζικής κατασκευής.
H παρουσίαση ήταν εντυπωσιακή και σίγουρα αντάξια του μεγέθους της χώρας και της στρατιωτικής ισχύος της.
Αυτοί είναι οι πυρηνικοί πύραυλοι της Κίνας , https://youtu.be/6_9dmMco4wk  .-

***  ΕΣΚΑΣΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ!Ραγδαία ΕΞΕΛΙΞΗ για πρώην Πρωθυπουργό...

~  To Aνώτατο Δικαστήριο μπλόκαρε την εντολή που είχε δώσσει μέλος του Ιρακινού Στρατού για δίκη του πρώην Πρωθυπουργού της Αγγλίας, Τόνι Μπλερ για το ρόλο που έπαιξε στον πόλεμο του Ιράκ.
Ο στρατηγός Αμπντούλ Γουαχέντ Σάναν Αλ Ραμπάτ είχε κατηγορήσει τον Τόνι Μπλερ πως κατά τη διάρκεια του πολέμου προχώρησε σε εγκλήματα πολέμου με την εισβολή στο Ιράκ το 2003, όταν κι έπεσε η κυβέρνηση του Σαντάμ Χουσείν.
Ο στρατηγός επιθυμούσε να δικαστεί ο κος Μπλερ μαζί με δύο ακόμα υπουργούς του (τον υπουργό Εξωτερικών Τζακ Στρο και το Λόρδο Γκολντσμιθ) κάτι που όμως δεν θα πραγματοποιηθεί.

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Μήτογλου: Χαρούμενος που θα αγωνιστώ στον ΠΑΟ  Υπέγραψε για 4 χρόνια
Μήτογλου: Χαρούμενος που θα αγωνιστώ στον ΠΑΟ
~ Χαρούμενος για τη μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μήτογλου. Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της «πράσινης» ΚΑΕ, ο 21χρονος φόργουορντ χαρακτήρισε πρόκληση αυτή τη νέα σελίδα που ανοίγεται στην καριέρα του, τόνισε ότι αποτελεί τεράστια τιμή για τον ίδιο το γεγονός ότι τον ήθελε πολύ η ομάδα, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι οι πολύ υψηλοί στόχοι του «τριφυλλιού» σε Ελλάδα και Ευρώπη τού δίνουν μεγάλο κίνητρο για να βοηθήσει στην προσπάθεια κατάκτησης τίτλων στη νέα χρονιά.
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που ήρθα σε μία τόσο μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μού έδειξε πόσο πολύ με ήθελε και αυτό αποτελεί τεράστια τιμή για μένα» τόνισε αρχικά ο Μήτογλου και συνέχισε: «Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα με πολύ υψηλούς στόχους σε Ελλάδα και Ευρώπη και αυτό μου δίνει μεγάλο κίνητρο για να βοηθήσω κι εγώ από την πλευρά μου ώστε να έχουμε μία επιτυχημένη χρονιά».
Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε ακόμη στον προπονητή της ομάδας, Τσάβι Πασκουάλ, αλλά και τον κόσμο του «τριφυλλιού», επισημαίνοντας: «Είναι επίσης μεγάλη τιμή που θα έχω προπονητή τον κόουτς Πασκουάλ, έναν άνθρωπο που έχει δουλέψει σε μεγάλες ομάδες και με τεράστιους παίκτες.
Ανυπομονώ να αγωνιστώ στη νέα μου ομάδα, όπως επίσης περιμένω πώς και πώς να παίξω στο ΟΑΚΑ μπροστά σε αυτόν τον κόσμο και σε αυτή την ατμόσφαιρα. Το μόνο που με νοιάζει είναι να προσαρμοστώ αμέσως στον Παναθηναϊκό και να δουλέψω σκληρά για να βελτιώνομαι καθημερινά. Σίγουρα αυτό το βήμα αποτελεί μία πρόκληση για μένα, αλλά θα κάνω ό,τι μπορώ για να ανταπεξέλθω».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:«Ο Μήτογλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 11 Ιουνίου 1996, έχει ύψος 2.10μ. και αγωνίζεται στη θέση «4». Είναι γιος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ και της Δόξας Δράμας, Δημήτρη Μήτογλου και μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ με τη φανέλα του Wake Forest.
Ξεκίνησε το μπάσκετ στην ακαδημία Αστέρια και το καλοκαίρι του 2013 πήρε μεταγραφή για τον Άρη αγωνιζόμενος σε τρεις αγώνες του πρωταθλήματος της Α1. Την επόμενη σεζόν μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να φοιτήσει στο πανεπιστήμιο του Wake Forest.
Στην τριετή θητεία του στο NCAA είχε 9.27 πόντους και 5.36 ριμπάουντ κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι.
Ο Μήτογλου είχε οκτώ συμμετοχές με την ελληνική εθνική ομάδα Παίδων, με την οποία αγωνίστηκε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2012. Επίσης, μετρά 23 συμμετοχές με την Εθνική Εφήβων, δίνοντας το «παρών» στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του 2013 και του 2014.
Το 2015, συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την Εθνική Ομάδα Νέων Ανδρών, κατακτώντας την τέταρτη θέση».ewsroom ΔΟΛ

***  Παραμένει στον Παναθηναϊκό και τη νέα σεζόν ο Σίνγκλετον  Δεν βρήκε ομάδα στο NBA
Παραμένει στον Παναθηναϊκό και τη νέα σεζόν ο Σίνγκλετον
~ Ο Κρις Σίνγκλετον θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού και την επόμενη σεζόν, αφού δεν βρήκε το εγγυημένο συμβόλαιο, που έψαχνε στο ΝΒΑ.
Αρχικά ο Αμερικανός φόργουορντ /σέντερ, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο με τους «πράσινους» και για τη νέα αγωνιστική περίοδο, επικαλέστηκε τα capital controls και είπε «όχι» στο νέο διετές συμβόλαιο συνεργασίας με το «τριφύλλι» (σ.σ. έως το 2019), που θα του απέφερε ετήσιες αποδοχές 1.600.000 δολάρια την πρώτη σεζόν και 1.700.000 δολάρια την επόμενη.
Στο συμβόλαιο του Αμερικανού άσου υπήρχε μόνο «NBA opt out» μέχρι χθες, το οποίο ανερχόταν στα 100.000 δολάρια, αλλά για να γινόταν χρήση του ο Σίνγκλετον έπρεπε να εξασφαλίσει διετές συμβόλαιο με ομάδα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Αυτό δεν έγινε και ο Αμερικανός θα παραμείνει στο «τριφύλλι» και τη νέα σεζόν.
Μετά το αίσιο τέλος της υπόθεσης, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αποθέωσε τον Αμερικανό φόργουορντ: «Ο καλύτερος πάουερ φόργουορντ στην Ευρώπη» έγραψε σχετικά στο Instagram. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Την απόκτηση του Ντένμον ανακοίνωσε ο Παναθηναϊκός  Υπέγραψε για 1+1 χρόνια
Την απόκτηση του Ντένμον ανακοίνωσε ο Παναθηναϊκός
~ Την απόκτηση του Αμερικανού κόμπο γκαρντ Μάρκους Ντένμον για 1+1 χρόνια ανακοίνωσε ο Παναθηναϊκός. Ο 27χρονος προέρχεται από την Γκαζιαντέπ του Στέφανου Δέδα, με την οποία την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε είχε μέσους όρους στο τουρκικό πρωτάθλημα 16 πόντους, 4.4 ριμπάουντ και 4.2 ασίστ. Ο Ντένμον αποτελεί τον «εκλεκτό» του Τσάβι Πασκουάλ κυρίως για τη θέση του σούτινγκ γκαντ.
Η ανακοίνωση της ΚΑΕ:
«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods ανακοινώνει την απόκτηση του Μάρκους Ντένμον για τα δύο επόμενα χρόνια (1+1).
Ο Ντένμον γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου 1990 στο Κάνσας των ΗΠΑ, έχει ύψος 1,91μ. και αγωνίζεται στις θέσεις «2» και «1».
Ξεκίνησε από το «high school» του Μιζούρι όπου είχε 28.5 πόντους και 5.8 ριμπάουντ μέσο όρο, ενώ το 2008 κέρδισε το βραβείο του καλύτερου παίκτη των σχολείων του Κάνσας.
Στη συνέχεια μετέβη στο Κολλέγιο του Μιζούρι, όπου και αγωνίστηκε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, έχοντας 16.9 πόντους ανά παιχνίδι, όντας βασικός στα 33 από τα 34 και διαπρέποντας στα κολεγιακά Πρωταθλήματα, ανήκοντας στην ομάδα με τις περισσότερες νίκες από κάθε άλλη ομάδα του Μιζούρι. Η συνέχεια στο Κολλέγιο τον βρήκε να «γράφει» εξίσου πολύ καλά στατιστικά με 17.7 πόντους και 5 ριμπάουντ μέσο όρο ανά αγώνα.
Το 2012 επελέγη στη θέση «59» από τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Τον Ιούλιο του 2012, ο Ντένμον πέρασε τον Ατλαντικό και ήρθε στην Ευρώπη, για να υπογράψει μονοετές συμβόλαιο με τη γαλλική Σαλόν, ωστόσο στην πρεμιέρα της ομάδας του με την Βιλερμπάν στάθηκε άτυχος αφού υπέστη έναν τραυματισμό που τον κράτησε εκτός δράσης για σχεδόν τέσσερις μήνες.
Μετά από εκείνη τη χρονιά, υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με την Τόφας για το τουρκικό Πρωτάθλημα, ενώ η συνέχεια τον βρήκε στην Ιταλία και την Μπρίντιζι για τη σεζόν 2014-15.
Την αμέσως επόμενη σεζόν, ο παίκτης επέστρεψε στην Τουρκία για να αγωνιστεί στην Ινστανμπουλ, όπου έμεινε για άλλον ένα χρόνο (2015-16).
Τρίτη τουρκική ομάδα ήταν η Γκαζιαντέπ, στην οποία έπαιξε την αγωνιστική περίοδο 2016-17, βοηθώντας την καταλυτικά. Συγκεκριμένα είχε 15.9 πόντους, 4.2 ριμπάουντ και 4.2 ασίστ ανά παιχνίδι, με 50.7% ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα και 37.4% στα τρίποντα». Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Ο ΠΑΟ ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Θανάση Αντετοκούνμπο  Υπέγραψε για δύο χρόνια
Ο ΠΑΟ ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Θανάση Αντετοκούνμπο
~ Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό! Η συμφωνία των «πράσινων» με τον 25χρονο διεθνή φόργουορντ αφορά διετές συμβόλαιο συνεργασίας, όπως σχετικά ανακοίνωσε σήμερα η ΚΑΕ.
Η ανακοίνωση:
«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods ανακοινώνει την απόκτηση του Θανάση Αντετοκούνμπο για τα δύο επόμενα χρόνια. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο γεννήθηκε στην Αθήνα στις 18 Ιουλίου 1992, έχει ύψος 2.01μ. και αγωνίζεται στη θέση του σμολ φόργουορντ. Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του Φιλαθλητικού ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε με την αντρική ομάδα του Ζωγράφου στο πρωτάθλημα της Α2. Τη σεζόν 2012-13 μέτρησε 12.2 πόντους, 4.9 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1.1 κλεψίματα και 1 κόψιμο ανά παιχνίδι.
Το 2013 επιλέχτηκε από τη θυγατρική ομάδα των Philadelphia 76ers, τους Delaware 87ers, που αγωνίζεται στο NBDL. Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2013-14 είχε κατά μέσο όρο 12 πόντους, 4.3 ριμπάουντ, 2.1 ασίστ, 1.2 κλεψίματα και 1.3 τάπες σε 50 αγώνες και διακρίθηκε με την επιλογή του στην 3η καλύτερη αμυντική πεντάδα της Λίγκας.
Το 2014 επιλέχθηκε στο Νο 51 του NBA Draft από τους New York Knicks, πριν «μετακομίσει» για τους Westchester Knicks, αγωνιζόμενος και τις επόμενες δύο σεζόν στην NBA Development League. Το 2015 διακρίθηκε με την επιλογή του στην 2η καλύτερη αμυντική πεντάδα του πρωταθλήματος.
Στις 29 Ιανουαρίου 2016 υπέγραψε δεκαήμερο συμβόλαιο συνεργασίας με τους New York Knicks και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ την ίδια μέρα αγωνιζόμενος κόντρα στους Phoenix Suns, πριν επιστρέψει στους Westchester Knicks! Τον Αύγουστο 2016 ανακοινώθηκε η συνεργασία του με την ομάδα της Ανδόρρας, όπου αγωνίστηκε ολόκληρη τη σεζόν 2016-17 έχοντας 7,8 πόντους και 3,8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο αγωνίστηκε για λογαριασμό της Εθνικής Ομάδας Ανδρών στο προ-ολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο.»ewsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 *** «Ανυπομονώ να παίξω στον ΠΑΟ» είπε ο Λεκαβίτσιους   Έφτασε στην Αθήνα...
 «Ανυπομονώ να παίξω στον ΠΑΟ» είπε ο Λεκαβίτσιους
~ Στην Αθήνα έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Λούκας Λεκαβίτσιους.
Ο Λιθουανός γκαρντ θα περάσει από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και μετά θα επιστρέψει στην πατρίδα του.
Ο 23χρονος παίκτης δήλωσε κατά την έξοδο του από το «Ελ. Βενιζέλος»:
«Ανυπομονώ να παίξω στον Παναθηναϊκό. Είμαι πολύ χαρούμενος, ζω ένα όνειρο και ελπίζω σε αυτό το τεράστιο βήμα στην καριέρα μου να πάνε όλα κατ ευχήν».  Newsroom ΔΟΛ

***

~ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 :
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 01 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-01-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 02 Ιουλίου 2017  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-02-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 03 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/07/news-03-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 04 Ιουλίου 017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-04-017.html  
~* ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας ΥΓΕΙΑ  το  Α-Ω  ......  Τετάρτη 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/07/2017-arfara-news-01-2017-httparfara.html .-
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 05 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-05-2017.html  
~* Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 06 Ιουλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-06-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 07 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/07/news-07-2017.html .-
~*   ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Ιούλιος  2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/07/2017-1-2.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 08 Ιουλίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-08-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 09 Ιουλίου 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-09-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS ΔΕΥΤΈΡΑ 10  Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-10-2017.html .-   
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη 11 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-11-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/07/news-12-2017.html ..-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/news-13-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/07/news-14-2017.html .- 
~*  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 :
~
Στο αγιάζι των ενημερώσεων : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-15-2017.html ,- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 16 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-16-2017.html .- 
 ~ Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-17-2017.html ,-
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-18-2017.html .- 

~ *  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/07/news-19-2017.html .-
~ *  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/07/news-20-2017.html .-

  * Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή  21 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-21-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 22 Ιουλίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-22-2017.html .-  
~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  2 Σάββατο 22 Ιουλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-2-22-2017.html .- 
~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 23 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-23-2017.html .-
~
* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/news-24-2017.html .-  
  ~  * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 25 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-25-2017.html .-
~ *  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/07/news-26-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  27 Ιουλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 ...::  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/news-27-2017.html .-
~ *   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Παρασκευή  28 Ιουλίου 2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής ....από  το  2008 :   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/07/news-28-2017.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 29 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-29-2017.html .- 
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 30 Ιουλίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....από το  2008 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-30-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Δευτέρα 31 Ιουλίου  2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης ... από το .....2008 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-31-2017.html
 .-

~

~  http://www.dinfo.gr  .-= ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ  .- www.kaloe.gr info@kaloe.gr ,                                                                        
 www.scribd.com/collections/4454697 = ΘΟΔΩΡΟΣ ΒΑΛΥΡΑΙΟΣ  
http://www.sentragoal.gr .-  ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 http://www.fast bracesgreece.gr/main .- / ΤΑ  ΔΟΝΤΙΑ ΜΑΣ  http://superfood.blogy.gr/post/597-ixthyelaio-to-farmako-toy-21oy-aiona .- Super Food
 ~  http://neraidohori.info.com  ,                                                                          
 Κοντόπουλος Ν-Ι  ~  www.kontopoulos.com.gr    .- https://www.facebook.com/groups/172702946410540/230134187334082/?notif_t=group_activity  ΠΙΣΤΕΥΟΜΕΝ ΕΙΣ ΕΝΑΝ ΘΕΟΝ .-

ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ –ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ  :
 
 ~ Εκδρομές -διαδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας Σ/Κ  17  ΚΑΙ 18  Οκτωβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/10/17-18-2015_16.html 
1./ ~   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις
~  08  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016   Πρώτο  μέρος: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html  .-
2./ ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις , 2  Ιανουαρίου 2016  , Δεύτερο  μέρος   
 http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html 
3./    ~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας
περιηγήσεις , Πέμπτη  14  Ιανουαρίου  2016 ,  Μέρος  3ο  τρίτο  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/14-2016-3.html .-   
4. /  ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας  περιηγήσεις 15-01-2016 Μέρος  4ο  τέταρτο  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016.html .-   
 5.-/  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις  15-01-2016   μέρος πέμπτο  5ο  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016-5.html .-                                                                                                                                                 
 1~ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ Σάββατο  10  Οκτωβρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/10/10-2015.html .-    
 2~ ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ  Κυριακή  11  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/11-2015.html .-   
       ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .- 
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 
Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου 2015: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/10-11-2015.html .- 

~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , ^  Arfara-Messinias 2  , 

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5767   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3663   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3655  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.075  βίντεο   .-  

The YOUTUBE:
https://www.youtube.com/user/messiniaview .-
 ~ https://www.youtube.com/user/stamos01  .-
~ https://www.youtube.com/user/stamatios01  .-
~ https://www.youtube.com/user/vlasiskal  .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
~***  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ

 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  
~** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-   
~** https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=
~***   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ 
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~**  https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ   ~  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
~

~** VIDEO από τη βάφτιση του Σαββάτου 29-07-2017  στο ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  !:
~ΒΑΠΤΙΣΗΣ 29/07/20176:
~Βάπτισης 29/07/2017 :
~Μυστήριο Βάπτισης Αρφαρα 29/07/2017:
~Βάπτισης στο Αρφαρά  29/07/2017 το όνομα Φωτεινή:
~ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΒΑΠΤΗΣΗΣ στο ΑΡΦΑΡΑ  29/07/2017:
~ΒΑΠΤΙΣΗ ΣΤΟ ΑΡΦΑΡΑ Σαββατο  29/07/2017:
~Στο εξοχικό κέντρο  Αφοί Καπόγλοι Αγιος Κωνσταντίνος Αρφαρών φαγητό διασκέδαση Βάφτιση Φωτεινής  29/07/2017 ΑΡΦΑΡΑ:
~ Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρά Κυρ  30/07/2017 Θ  Λειτουργία:
~Χορός διασκέδαση βάφτιση 29/07/2017  ΚΑΠΟΓΛΗ:
~Διασκέδαση χορός  βαφτιση  Καπόγλη   29/07/2017:
 ~I  N  Αγίων Θεοδώρων Αρφαραρών  βάφτιση 29/07/2017:
~I  N  Αγίων θεοδώρων Αρφαρών Μ  Βάπτισης  29/07/2017:

~***
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: