Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Σάββατο  10  Φεβρουαρίου 2018 ,
~
 
 
 ~ 10 Φεβρουαρίου
Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού (1) († 202). Αναστασίου επισκόπου Ιεροσολύμων, Ζήνωνος (2) οσίου ταχυδρόμου (†4ος αι.).Βάπτου και Πορφυρίου των δημίων. Ενναθάς, Ουαλεντίνης και Παύλου.
Άγιος Χαράλαμπος ο Ιερομάρτυρας Άγιος Χαράλαμπος ο Ιερομάρτυρας Άγιος Χαράλαμπος ο Ιερομάρτυρας Άγιος Χαράλαμπος ο Ιερομάρτυρας (Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους Παλαιοχώρας Αίγινας)
O άγιος Χαράλαμπος ήταν ιερέας στη Μαγνησία και έζησε επί αυτοκρατορίας του Σεπτέριου Σεβήρου. Όταν το 198 ο Σεβήρος εξαπέλυσε απηνή διωγμό κατά των Χριστιανών, ο έπαρχος Λουκιανός συνέλαβε τον άγιο και του ζήτησε να αρνηθεί την πίστη του. O άγιος όχι μόνο δεν αρνήθηκε την πίστη του, αλλά αντίθετα ειρωνευόταν τον έπαρχο λέγοντάς του ότι σε οποιοδήποτε βασανιστήριο και να υποβληθεί δεν πρόκειται ν` αρνηθεί τον αρχηγό της πίστης του. O Λουκιανός εξοργίστηκε και παίρνοντας ο ίδιος σιδερένια νύχια, προσπάθησε να πληγώσει το σώμα του αγίου και ως εκ θαύματος, τα χέρια του κόπηκαν και έμειναν κρεμασμένα πάνω στο σώμα του αγίου, ο οποίος ωστόσο παρακάλεσε το Θεό να αποκαταστήσει την αρτιμέλεια του έπαρχου. Τότε αρκετοί δήμιοι βλέποντας το θαύμα πίστεψαν στον αληθινό Θεό. Φοβισμένος τότε ο έπαρχος του χάρισε την ελευθερία. Όμως αργότερα ο ίδιος ο Σεβήρος, μη δυνάμενος να αντεπεξέλθει στο θάρρος και την παρρησία του αγίου, διέταξε να τον αποκεφαλίσουν σε ηλικία 113 ετών.
(2) O όσιος Ζήνων καταγόταν από την Καισαρεία της Καππαδοκίας και ήταν γιος πλουσίων και ενάρετων γονέων. Επί βασιλείας Ουάλη, ήταν διακοσμητής της αλληλογραφίας του. Όταν πέθανε ο αυτοκράτορας, ο όσιος βρήκε ένα μεγάλο τάφο, εγκαταστάθηκε μέσα και εκεί επεδόθη σε αυστηρότατη άσκηση. Φορούσε ένα τριμμένο ράσο και τρεφόταν με λίγο ψωμί πού του έφερνε κάθε δύο ημέρες κάποιος φίλος του. Έτσι έλαβε χάρη από το Θεό και σε βαθιά γεράματα παρέδωσε τη δίκαια και άγια ψυχή του.
~ ΛΑΥΡΙΟ: Ολονύχτιο λαϊκό προσκύνημα στον γέροντα Νεκτάριο Βιτάλη -Ευλύγιστο το σώμα του !




 
* Του Γιώργου Θεοχάρη-: Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται το λαϊκό προσκύνημα στο σκήνωμα του στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στην Καμάριζα Λαύριου. Όλη την νύχτα χιλιάδες πιστοί από κάθε γωνιά της Αττικής και όχι μόνο καταφθάνουν στο Λαύριο για να αποτίσουν φόρο τιμής στον χαρισματούχο ο οποίος με την προσευχή του και την πνευματική καθοδήγησή τους στήριξε και τους  βοήθησε εμπράκτως.
 ~ Ο γέροντας Νεκτάριος αποτελεί μία μορφή της Ορθοδοξίας που θα  μείνει στην  σύγχρονη ιστορία της.  Οι πιστοί που προσέρχονται στο προσκύνημα ζητούν από τον μοναχό που βρίσκεται δίπλα στο σκήνωμα του γέροντα να τους ευλογήσει πάνω στο σκήνωμα προσωπικά αντικείμενα τους.
Η ροή του κόσμου συνεχίζεται και αυξάνεται. Το εντυπωσιακό είναι αν και έχουν περάσει 18 ώρες από την κοίμηση του το σώμα του παραμένει  μαλακό και ευλύγιστο.
Προσωπικές μαρτυρίες πιστών αλλά και του γράφοντος επιβεβαιώνουν το γεγονός.
Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλλεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι .
ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΒΙΤΑΛΗΣ
Προσκύνημα στον γέροντα Νεκτάριο : https://youtu.be/Hslx-Kg0z54 .-













*** ΒΟΜΒΑ για πρώην πρωθυπουργό και NOVARTIS...  


~ Το σκάνδαλο Novartis βρίσκεται στο απόγειο του και πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι θα είναι μεγαλύτερο από αυτό της Siemens.
Δέκα μεγάλα ονόματα της ελληνικής πολιτικής σκηνής εμπλέκονται και στο παρακάτω βίντεο του 2012, θα ακούσετε την αναφορά που γίνεται στον Παναγιώτη Πικραμμένο από τον τότε αντιπρόεδρος της Novartis Κώστα Φρουζή, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στελεχών, ο οποίος υπογραμμίζει ότι ο «ο τωρινός πρωθυπουργός ασχολείται προσωπικά με τα θέματα των φαρμάκων»:
Εναλλακτικά ΕΔΩ

*** ΒOΜΒΑ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ για Καρατζαφέρη που κάνεις δεν ξέρει... (BINTEO)

~ O Κυριάκος Βελόπουλος διακρίνεται για την ειλικρίνεια του και τον αφοπλιστικό λόγο του.
Σε μία από τις εκπομπές του, αποκάλυψε ένα άγνωστο στοιχείο για την περίοδο που έκανε εκπομπές στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ, του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, δεν ήταν ποτέ υπάλληλος του προέδρου του ΛΑΟΣ και απόδειξη είναι ότι πλήρωνε 20.000 ευρώ για να μπορεί να έχει τηλεοπτικό βήμα και να εκφέρει τις απόψεις του:
* ναλλακτικά ΕΔΩ

***  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ! Το ΣΑΒΒΑΤΟ όλοι βλέπουμε Γ. ΑΥΤΙΑ και ακούμε Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ...

~ Για όλους και για όλα θα μιλήσει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, στην τηλεόραση του Σκάι, το πρωί του  Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου.
Ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα σχολιάσει την τρέχουσα οικονομική και πολιτική επικαιρότητα, θα μιλήσει για ζητήματα που κάθε Έλληνας πολίτης πρέπει να γνωρίζει και θα αναλύσει το κρίσιμο θέμα με την ονομασία των Σκοπίων.
Συντονιστείτε και ενημερωθείτε σωστά, το Σάββατο 10/02/18.

*** XAMOΣ στη ΝΔ! Ζητούν την παραίτηση Άδωνι… 

~ Την παραίτηση του Άδωνι Γεωργιάδη ζητάει ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βλάχος, με αφορμή την αναφορά του ονόματος του Αντιπροέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη δικογραφία της Novartis.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κος Βλαχος είπε χαρακτηριστικά: «Στην περίπτωση του Βατοπεδίου όσων τα ονόματα εμπλέκονταν έμειναν εκτός καθηκόντων, χωρίς να παραιτηθούν από τη ΝΔ ή να φύγουν από βουλευτές.
Είναι ένα θέμα που φαντάζομαι θα το αξιολογήσει ο πρόεδρος του κόμματος, γιατί ως γνωστόν οι αντιπρόεδροι είναι επιλογή του προέδρου. Ο κ. Μητσοτάκης έχει όλα τα στοιχεία και μπορεί να κρίνει καλύτερα από εμένα».

*** Στη Βουλή η δικογραφία για τη Σουηδική Αραβία! Στην τσίτα ο Καμμένος…

~ Στη Βουλή "έφτασε" η δικογραφία για την υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία. Αφορά στους χειρισμούς που έκανε ο Πάνος Καμμένος στο θέμα της πώλησης των 300.000 βλημάτων.
H δικογραφία που αφορά στους χειρισμούς που έκανε ο Πάνος Καμμένος για την πώληση των πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία διαβιβάστηκε στη Βουλή το πρωί της Παρασκευής (09.02.2018), όπως ανακοινώθηκε από την Ολομέλεια.
Η δικογραφία σχηματίσθηκε από την αυτεπάγγελτη έρευνα του εισαγγελέα μετά τα δημοσιεύματα σχετικά με τις συμβάσεις αυτές. Η εισαγγελία Διαφθοράς έστειλε αμελλητί στη Βουλή τη δικογραφία, βάση των διατάξεων του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Διερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του υπουργού Άμυνας.
Η έρευνα «σκόνταψε» στο όνομα του υπουργού Εθνικής Άμυνας και ως όφειλαν οι εισαγγελικές αρχές διαβιβάζουν τη δικογραφία αμελλητί στη Βουλή.
Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργήθηκε κλήθηκε να καταθέσει ο φερόμενος ως μεσάζων Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οποίος ωστόσο δεν εμφανίστηκε ποτέ ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.
Καμμένος: Είμαι στη διάθεση των αρχών
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στις αρχές της εβδομάδες όταν έγινε γνωστό ότι θα διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή, με επιστολή του στην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ενημέρωσε ότι αποποιείται των ευεργετικών διατάξεων για τους εν ενεργεία υπουργών και της γνωστοποίησε ότι θέτει τον εαυτό του στην διάθεση της Δικαιοσύνης ως απλός πολίτης.
Η δικογραφία από σήμερα θα είναι στην διάθεση των κομμάτων προκειμένου να αποφασίσουν για την τύχη της.  Κοινοβουλευτικά, υπάρχουν τρείς δρόμοι.
• Να κατατεθεί αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής με 60 υπογραφές
• Να κατατεθεί αίτημα σύστασης προκαταρτικής επιτροπής και
• να παραμείνει στο αρχείο χωρίς καμία περαιτέρω συνέχεια.  newsit.gr

*** «Βόμβα» για Καραμανλή! Απασφάλισε ο Αβραμόπουλος… (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Στην αντεπίθεση για την υπόθεση Novartis προσπάθησε να περάσει πέρασε ο επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος συγκάλεσε συνέντευξη τύπου μιλώντας  (κι αυτός!)  για "σκευωρία με στόχο τον ίδιο και τη θεσμική του θέση".
“Η υπόθεση αυτή προσωπικά δε με αγγίζει με οποιονδήποτε τρόπο, δεν με αφορά και την αντιμετωπίζω αποκλειστικά ως μια θλιβερή υπόθεση συκοφαντίας, υποκινούμενης ψευδορκίας με τη συμμετοχή θλιβερών ψευδομαρτύρων με κουκούλα και άλλων προσώπων”, δήλωσε χαρακτηριστικά.
Προανήγγειλε ότι πέραν από τη μηνυτήρια αναφορά κατά των “ψευδομαρτύρων” την οποία υποβάλλει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, θα καταθέσει συγχρόνως αίτημα στον Άρειο Πάγο να ανακαλέσει άμεσα την παραχώρηση της ιδιότητας του προστατευόμενου μάρτυρα. “Έχει υποχρέωση αμέσως να το πράξει, ώστε να αποκαλυφθεί η ταυτότητα τους και να προστατευθεί το κύρος της Δικαιοσύνης και της Συνταγματικής τάξης της χώρας από την απόπειρα υπονόμευσης της από κύκλους που ενεργούν εξωθεσμικά”, σημείωσε.
Ο κ. Αβραμόπουλος είπε επίσης ότι οι καταθέσεις “στηρίζονται αποκλειστικά σε αοριστολογίες και υποτιθέμενες φήμες στην αγορά. Δεν συνοδεύονται από κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Με άλλα λόγια είναι ψευδείς. Έτσι υφίσταται κατάφωρη παραβίαση της αρχής της νομιμότητας, του κράτους δικαίου και του εν γένει ευρωπαϊκού και συνταγματικού κεκτημένου”. Εξέφρασε πάντως την εμπιστοσύνη του στους Έλληνες δικαστές και εμφανίστηκε βέβαιος ότι “οι συκοφάντες, οι ψευδομάρτυρες και οι ηθικοί αυτουργοί τους θα αντιμετωπίσουν τη Δικαιοσύνη”.
Ο Επίτροπος απάντησε εμμέσως πλην σαφώς και στην κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα που υποστηρίζει ότι εκείνος προχώρησε στις παραγγελίες περισσότερων από το αναγκαίο εμβολίων για τον ιό Η1Ν1 παραπλανώντας τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Επικαλέστηκε οδηγίες και επιστολές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καθώς και την πίεση που ασκούσε ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανδρέου για πληρέστερη κάλυψη των πολιτών, στον οποίο ο τότε πρωθυπουργός είχε απαντήσει δια επιστολής, αλλά και το γεγονός ότι οι διάδοχοι του στο υπουργείο Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Ανδρέας Λοβέρδος είχαν πει ότι σωστά διαχειρίστηκε την υπόθεση η προηγούμενη κυβέρνηση.
Εμπλέκοντας ευθέως τον Κ. Καραμανλή, μάλιστα, ο κ. Αβραμόπουλος υποστήριξε:
“Ούτε λίγο ούτε πολύ ο ‘ψευδομάρτυρας’ λέει ότι η Ελλάδα αναβάθμισε τον κίνδυνο σε ολόκληρο τον κόσμο και ένα ακόμη παραπάνω αστείο ότι ο υπουργός Υγείας παρέσυρε τον Καραμανλή για να ζητήσει περισσότερα εμβόλια. Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε; Η επιστολή στον Παπανδρέου κι οι δημόσιες δηλώσεις πριν την κυβερνητική επιτροπή δείχνουν το ακριβώς αντίθετο. Ότι ο πρωθυπουργός είχε επίγνωση και συμπεριφέρθηκε με ευθύνη και αποτελεσματικότητα”, ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος.
“Είμαι επίτροπος Μετανάστευσης, δεν με ενδιαφέρει ποια είναι η κυβέρνηση”
O Επίτροπος δήλωσε ότι στο άκουσμα της είδησης ότι το όνομα του συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία για την υπόθεση Novartis αιφνιδιάστηκε και εξοργίστηκε. “Στην αρχή νόμιζα ότι ο συνομιλητής μου στο τηλέφωνο έκανε πλάκα, αλλά να ξέρετε δεν πτοούμαι, όπως λέει και ο λαός μας αυτά δεν τα μασάμε”, είπε χαρακτηριστικά.
Εξέφρασε την άποψη ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι “στην υπηρεσία σκοτεινών κύκλων και σκοπών” αλλά εκτίμησε ότι “η δικαιοσύνη τους περιμένει και δε θα αργήσει, διότι οι προστάτες τους και καθοδηγητές τους που τους υπαγόρεψαν αυτά τα άθλια και ασυνάρτητα κείμενα θα αποκαλυφθούν”.
Ερωτηθείς για το ποια η σχέση του πλέον με την κυβέρνηση, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι: “Είμαι επίτροπος Μετανάστευσης, δε με ενδιαφέρει ποια είναι η κυβέρνηση, την πατρίδα θα τη βοηθώ” και δήλωσε ότι μέχρι σήμερα δύο φορές ήρθε η πρόταση να βγει η Ελλάδα από τη συνθήκη Σένγκεν, τονίζοντας: “Η κυβέρνηση να μην αισθάνεται ανασφαλής, θα κάνω τη δουλειά μου”.
Στο ερώτημα εφόσον είναι σκευωρία όπως καταγγέλλει, ποιοι κρύβονται πίσω από αυτήν, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε “θα βοηθήσουμε την τακτική δικαιοσύνη να τους ανακαλύψει”, ενώ άφησε αιχμές για εμπλοκή ονομάτων πολιτικών προσώπων κατ΄ εντολή κύκλων στην Ελλάδα.
“Δεν υπήρξε ποτέ αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα όταν ξεκίνησε αυτή ή έρευνα στην Αμερική για μία εταιρεία με παρακλάδια σε όλο τον κόσμο, παρά μόνο στην Ελλάδα. Η ίδια η Ελλάδα έβαλε μία κατάσταση και ρώτησε ‘μπορούμε να ασχοληθούμε με αυτά τα πρόσωπα’ και τους είπαν ασχοληθείτε. Τώρα γιατί το έκανε αυτό η κυρία εισαγγελέας, ρωτήστε την”, είπε.
Αναφέρθηκε επίσης στο μοριακό έλεγχο του αίματος, σημειώνοντας ότι οι τιμές δεν καθορίστηκαν από το υπουργείο, αλλά από τη διαπραγμάτευση που έκανε η διακομματική της βουλής. “Δε με ενδιέφεραν τα νούμερα, με ενδιέφερε η υγεία των πολιτών”, δήλωσε. Σημείωσε επίσης ότι η τιμή στην Πολωνία αφορούσε μόνο το αντιδραστήριο και όχι όλο το συνοδευτικό εξοπλισμό και αναρωτήθηκε πόσοι Έλληνες θα είχαν πεθάνει από μολύνσεις από μεταγγίσεις αίματος εάν δεν υπήρχε ο μοριακός έλεγχος.
Ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε τέλος την άποψη ότι στο στόχαστρο αυτής της πολιτικής σκευωρίας όπως είπε, είναι η δημοκρατία, το κράτος δικαίου και η πολιτική τάξη της χώρας, διότι όπως εκτίμησε εάν γενικεύεται η πολιτική διαμαρτυρία στην Ελλάδα, είναι εξαιτίας αυτών των καταστάσεων που έχουν ως αποτέλεσμα να αμφισβητείται το πολιτικό προσωπικό της χώρας, η δημοκρατία και οι λειτουργοί της. press-gr

***  Xαστούκι των ΗΠΑ στην Τουρκία! «Δεν θα συνεργαστούμε»…

~ «Δύσκολη περίοδο για συνεργασία» με την Τουρκία χαρακτήρισε την τωρινή ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, μιλώντας στους δημοσιογράφους σε μια ενημέρωση αναφορικά με την περιοδεία που θα πραγματοποιήσει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας από τις 11 έως τις 16 Φεβρουαρίου στην Ιορδανία, την Τουρκία, το Λίβανο, την Αίγυπτο και το Κουβέιτ.
Όπως τόνισε, θα θα πιέσει την Τουρκία να συγκρατήσει τη στρατιωτική της επιχείρηση στη βόρεια Συρία κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα, αλλά διευκρίνισε ότι θα είναι «μια δύσκολη συζήτηση».
Ερωτηθείς για τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις,  πρόσθεσε: «Είναι δύσκολο. Η ρητορική είναι εμπρηστική. Οι Τούρκοι είναι θυμωμένοι και είναι δύσκολη περίοδος να συνεργαστούμε, αλλά πιστεύουμε ότι υπάρχουν ακόμη κάποια πολύ βασικά κοινά συμφέροντα».

***  H «Nova(rtis) Macedonia» και το Σκοπιανό! Η μεγάλη αποκάλυψη του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ...

~ Μη χάσετε το Σάββατο 10/02/2018 στην εφημερίδα Παρασκήνιο, το νέο άρθρο του Κυριάκου Βελόπουλου, με τον τίτλο H «Nova(rtis) Macedonia» και το Σκοπιανό.
Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ σχολιάζει με τον δικό τη σχέση του σκανδάλου της Novartis με τις κρίσιμο θέμα των Σκοπίων.
Μη χάσετε το άρθρο του κου Βελόπουλου στην εφημερίδα "ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ".


***'ΘΗΛΙΑ' στο ΛΑΙΜΟ μας! Διαπραγματεύσεις «αέρος – εδάφους» για 3+88 προαπαιτούμενα και χρέος...

~ Το γεγονός ότι από την μακριά λίστα  των 110 προαπαιτούμενων της 3ης  αξιολόγησης τα 107 έχουν δίπλα την ένδειξη «done» - υλοποιήθηκαν δεν δημιουργεί εφησυχασμό καθώς θα πρέπει εντός πολύ στενών χρονοδιαγραμμάτων να ολοκληρωθούν και οι 88 μεταρρυθμίσεις της 4ης αξιολόγησης.
Στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που αποτελούν μία από τις τρεις εκκρεμότητες - ουρές της 3ης αξιολόγησης κόλλησε η εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ με την απόφαση να μεταφέρεται στο Eurogroup της 19ης Φεβρουαρίου.
Μέχρι τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει διασφαλίσει ότι το ηλεκτρονικό σφυρί θα χτυπάει πανελλαδικά, όπως επίσης ότι και ότι  θα πρέπει να έχουν προχωρήσει όλες οι διαδικασίες για την επένδυση στο Ελληνικό και την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ (οι δεσμευτικές προσφορές θα κατατεθούν την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου - τρείς ημέρες πριν το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης).
Το γεγονός ότι από την μακριά λίστα  των 110 προαπαιτούμενων της 3ης  αξιολόγησης τα 107 έχουν δίπλα την ένδειξη «done» - υλοποιήθηκαν δεν δημιουργεί εφησυχασμό καθώς θα πρέπει εντός πολύ στενών χρονοδιαγραμμάτων να ολοκληρωθούν και οι 88 μεταρρυθμίσεις της 4ης αξιολόγησης.
Τα θέματα αυτά συζητήθηκαν στην πτήση Αθήνα – Βρυξέλλες στην οποία συνταξίδεψαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης με τον Ντέκλαν Κοστέλο  επικεφαλής του κλιμακίου της Ε.Ε στην χώρα μας.
Οι τρεισήμισι ώρες  πτήσης ήταν αρκετές προκειμένου οι δύο άνδρες να συζητήσουν και την πορεία των τεχνικών συζητήσεων για το χρέος στην βάση της γαλλικής πρότασης που συνδέσει την ελάφρυνση  με τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Ο Ιρλανδός αξιωματούχος της Κομισιόν που συνόδευσε τον πολιτικό του προϊστάμενο Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, στο ταξίδι του στη χώρα μας, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Γιώργο Χουλιαράκη και για το 7ετές κοινοπρακτικό ομόλογο με το οποίο βγήκε στις αγορές το ελληνικό δημόσιο.     
Μετά το αεροπλάνο η συζήτηση των δύο ανδρών συνεχίστηκε στην αίθουσα συνεδρίασης του Euro Working Group με τα υπόλοιπα μέλη της ευρωομάδας.
Ο κ. Χουλιαράκης υπερασπίστηκε την πρόοδο που έχει σημειωθεί από πλευράς προαπαιτούμενων που εκκρεμούν από την 3η αξιολόγηση, καθησυχάζοντας τους ευρωπαίους ομολόγους του στο EWG ότι απομένουν ελάχιστα μέχρι το Eurogroup της 19ης Φεβρουαρίου.
Ειδικά για τις ιδιωτικοποιήσεις, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε πως το χρονοδιάγραμμα τηρείται κανονικά.
Ωστόσο το προαπαιτούμενο για το Ελληνικό συνδέεται με την απόφαση του ΣτΕ στο οποίο έχει ήδη διαβιβαστεί το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την ανάπτυξη του.
Σε ότι αφορά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς το πρόβλημα  έγκειται στην πανελλαδική τους κάλυψη, δεδομένου ότι στην περιφέρεια δεν έχουν πιστοποιηθεί ακόμα πολλοί συμβολαιογράφοι και επιπλέον ορισμένοι συμβολαιογραφικοί σύλλογοι αντιδρούν στην λεγόμενη παρέκταση αρμοδιότητας.
Τη δυνατότητα δηλαδή ένας συμβολαιογράφος από την Κρήτη να βγάζει στο ηλεκτρονικό σφυρί ένα ακίνητο στην Καβάλα.
Ορισμένοι σύλλογοι μάλιστα επιμένουν στην ανάγκη η ηλεκτρονική πλατφόρμα να μην είναι ιδιοκτησίας του Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσων αλλά να βρίσκεται υπό τον έλεγχο του υπουργείου Δικαιοσύνης ή του υπουργείου Οικονομικών.
Αρμόδιες πηγές υποστηρίζουν ότι τα προβλήματα αυτά θα ξεπεραστούν σύντομα, στρέφοντας πλέον όλους τους προβολείς στην 4η αξιολόγηση.
Οι δανειστές έχουν ζητήσει εβδομάδα με την εβδομάδα να αυξάνεται το πλήθος των πλειστηριασμών, οι οποίοι από τις 21 Φεβρουαρίου θα πρέπει να γίνονται όλοι ηλεκτρονικά.
Ήδη έχουν αναρτηθεί 955 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που αφορούν κυρίως ακίνητα κόκκινων δανειοληπτών με επισπεύδουσες τις τράπεζες. Την επόμενη εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί 23 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.  Μάριος Χριστοδούλου  www.bankingnews.gr

*** Μόνο Bαρντάσκα τους ταιριάζει! ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ ΗΤΑΝ ΈΛΛΗΝΕΣ! Φτάνει πια...

~ Το ζήτημα με την ονομασία των Σκοπίων είναι ένα θέμα που ταλανίζει την Ελλάδα για περισσότερα από 20 χρόνια. Οι Σκοπιανοί αρνούνται να «παραδώσουν» τον όρο Μακεδονία και οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο.
Πρόσφατα, κάποιοι πρότειναν τα Σκόπια να ονομαστούν «Παιονία», αγνοώντας πλήρως την ελληνικότητα της Παιονίας.
Για του λόγου το αληθές, σας παραθέτουμε την ιστορία της Παιονίας, όπως αναγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Παιονίας  (paionia.gov.gr), της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς:
«Η αρχαία Παιονία περιελάμβανε γεωγραφικά ένα μεγάλο τμήμα της ΠΓΔΜ, ένα μέρος του βόρειου τμήματος του αρχαίου Μακεδονικού βασιλείου και μια μικρή περιοχή της Δυτικής Βουλγαρίας. Ο ποταμός Αξιός σημάδεψε την εξέλιξη της περιοχής και το υδάτινο δυναμικό του ευνοεί την ανάπτυξη πλούσιων καλλιεργειών.
Οι αρχαίοι Παίονες θεωρούνται ως ένα από τα μεγαλύτερα και ισχυρότερα φύλα των κεντρικών περιοχών της Χερσονήσου του Αίμου και αναφέρονται στα ιστορικά κείμενα του Ομήρου, του Ηροδότου, του Στράβωνα και του Θουκυδίδη. Σύμφωνα με τον Όμηρο, πρωτεύουσα της Παιονίας ήταν η πόλη Αμυδών, η οποία, γεωγραφικά, βρισκόταν πολύ κοντά στο σημερινό Αξιοχώρι και οι Παίονες της Αμυδώνας συμμετείχαν στον Τρωικό πόλεμο.
Ο λαός των Παιόνων αποτελούνταν από πολλές φυλές γνωστές με τα ονόματα Παίονες, Σιροπαίονες, Γρααίοι, Λαιαίοι, Παιόπλαι, Παναίοι. Τα όρια του βασιλείου της αρχαίας Παιονίας μεταβάλλονταν μέσα στους αιώνες λόγω των συχνών πολεμικών συρράξεων με τους γειτονικούς λαούς (Φρύγες, Θράκες, Ιλλυριοί, Πελασγοί), αλλά οι Παίονες ποτέ δεν εκτοπίστηκαν από την ευρύτερη κοιλάδα του Αξιού ποταμού.
Το βασίλειο των Βοττιαίων
Το 12ο αιώνα π.Χ. η περιοχή κατοικήθηκε από Κρήτες, που ονομάστηκαν Βοττιαίοι, λόγω του οικιστή Βόττωνα. Οι Βοττιαίοι ίδρυσαν την Αταλάντη (σημερινή Αξιούπολη), τη Γόρτυνα (σημερινή Γοργόπη) και την Ειδομένη. Στις αρχές της αρχαϊκής περιόδου οι επιδρομές Φρυγών από δυτικά και Θρακών από ανατολικά περιόρισαν τους Παίονες στην περιοχή της Δοβήρου (Δοϊράνη).
Το βασίλειο τους δέχθηκε ισχυρό πλήγμα με την Περσική εισβολή (512/511 π.Χ.) και την μετέπειτα πίεση των θρακικών και μακεδονικών φύλων της περιοχής που τους ανάγκαζε να υποχωρούν στην περιοχή της κυριαρχίας του. Μετά τον Πελοποννησιακό πόλεμο, όπου συμμετείχαν ως σύμμαχοι των Αθηναίων, συγκρότησαν ανεξάρτητο βασίλειο στην άνω κοιλάδα του Αξιού ποταμού και των πηγών του Στρυμόνα.
Ένωση με το Μακεδονικό βασίλειο
Η ανεξαρτησία τους υπό τον βασιλιά Άγη, διατηρήθηκε έως την εισβολή του Φιλίππου (355 π.Χ. – 354 π.Χ.), η οποία ήταν καθοριστική για την προσάρτηση τους στο αρχαίο Μακεδονικό βασίλειο. Συμμετείχαν στην εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου με μια μονάδα ελαφρά οπλισμένων ιππέων – ανιχνευτών. Πολέμησαν ηρωικά και με τον διοικητή τους, Αρίστωνα, συνέτριψαν ένα τμήμα του περσικού ιππικού που προσπάθησε να ανακόψει την προέλαση του μακεδονικού στρατού από τον ποταμό Τίγρη, λίγες ημέρες πριν από τη μάχη των Γαυγαμήλων (331 π.Χ.).
Μετά το θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου οι Παίονες εκμεταλλεύτηκαν τις εμφύλιες συγκρούσεις που ακολούθησαν και απέκτησαν και πάλι την ανεξαρτησία τους μέχρι την υποταγή τους στο Λυσίμαχο (281 π.Χ.), έναν από τους διαδόχους του Μ. Αλεξάνδρου, ο οποίος έγινε βασιλιάς της Θράκης και της Μακεδονίας μέχρι το θάνατο του. Αργότερα η περιοχή της Παιονίας και της αρχαίας Μακεδονίας κατακτήθηκε από Γαλατικά φύλα (Κέλτες). Η Παιονία προσαρτήθηκε οριστικά στο βασίλειο της Μακεδονίας στα τέλη του δεύτερου μισού του 3ου αιώνα π.Χ. μέχρι την εισβολή των Ρωμαίων.
Το όνομα «Παιονία»
Οι ρίζες του ονόματος της αρχαίας Παιονίας χάνονται στην αχλή της ελληνικής μυθολογίας. Ο Παίονας ήταν ένας από τους γιους του Ενδυμίοντα, εραστή της Σελήνης. Μαζί με τα αδέλφια του, τον Επειό και τον Αιτωλό, διαγωνίστηκε σε έναν αγώνα δρόμου στην Ολυμπία για να διεκδικήσει το βασίλειο του πατέρα του. Στο δρόμο όμως νίκησε ο Επειός και ο Παίονας, λυπημένος, έφυγε από το βασίλειο και εγκαταστάθηκε στην άνω κοιλάδα του Αξιού που πήρε το όνομα «Παιονία». Ως γενάρχης των Παιόνων θεωρείται, σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Πηλεγώνας ο οποίος προέκυψε μετά τον έρωτα του θεού Αξιού με τη μεγαλύτερη κόρη του Ακεσσαμενού, βασιλιά της γειτονικής στον Αξιό Πιερίας, την Περίβοια.
Παιονία ονομάζονταν, επίσης, η Θεά Αθηνά και Παίων ή Παιήων, σωτήρας ο Θεός Απόλλων. Ο Παυσανίας αποδίδει το όνομα στον πρωτότοκο γιό του βασιλιά της Ήλιδας Ενδυμίωνα, τον Παίονα, ο δε Όμηρος αναφέρεται στους Παίονες και στην Παιονία εκτενέστερα στην Ιλιάδα ονομάζοντας τον Αξιό ποταμό πλατύρροο και το ωραιότερο της γης».
Αξίζει να παραθέσουμε και ένα πολύ ενδιαφέρον σχόλιο από το voria.gr:
«Αυτή η ιστορία με τις δήθεν διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας-Σκοπίων, κατάντησε γελοία. Οι Σκοπιανοί υποστηρίζουν -προχθεσινή δήλωση του απερχόμενου ΥΠΕΞ, Ν. Πόποσκι- ότι επιδιώκουν τις διαπραγματεύσεις αλλά δεν αλλάζουν την ονομασία τους, ούτε εγκαταλείπουν την… «Αιγαιακή Μακεδονία». Τότε, σε τι ακριβώς θα διαπραγματευθούμε; Αν μας επιτρέψουν να κρατήσουμε την Χαλκιδική;
Ακούω από ανιστόρητους Έλληνες, σε δήθεν σοβαρές ιστοσελίδες, να προτείνουν την ονομασία «Παιονία» για τα Σκόπια. Ότι η Παιονία είναι το δυτικό Κιλκίς, ούτε που το γνωρίζουν, τόσο σοβαρές είναι οι προτάσεις τους. Η περιοχή των Σκοπίων Δαρδανία λεγόταν μέχρι το Μοναστήρι και την Αχρίδα, και κάτω από εκεί ήταν η Άνω Μακεδονία - Πελαγονία.
Φέρουν μάλιστα και το επιχείρημα ότι οι Παίονες συμμάχησαν με τους Τρώες, άρα βγάζουν το συμπέρασμα ότι ήταν εχθρικό φύλο. Ότι ο Τρωικός Πόλεμος ήταν ένας εμφύλιος πόλεμος με τους μισούς θεούς του Ολύμπου να είναι με το μέρος των Αχαιών και τους άλλους μισούς με το μέρος των Τρώων, ούτε που το πρόσεξαν. Ούτε πρόσεξαν ότι στους Περσικούς πολέμους συμμαχούσαν με τους Πέρσες ισχυρές ελληνικές πόλεις-κράτη της εποχής. Εχθρικά φύλα ήσαν;».

*** H τελευταία ( ; ) ορκωμοσία στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού 
Σίγουρος ο Π. Νίκας ότι δεν κλείνει
Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η ορκωμοσία της 2018 Α' ΕΣΣΟ στο στρατόπεδο Καλαμάτας, και αν δεν αλλάξουν δραματικά τα δεδομένα, ήταν η τελευταία, καθώς, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, θα μπει λουκέτο σε κέντρα νεοσυλλέκτων, μεταξύ αυτών και της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Στο κομμάτι της ορκωμοσίας, όρκο προς την πατρίδα έδωσαν 422 οπλίτες. Έπειτα διαβάστηκε η ημερήσια διαταγή, ενώ χαιρετισμό από το ΓΕΣ μετέφερε ο υποστράτηγος Γεώργιος Μπουζάκης. Στη συνέχεια έγινε επίδειξη με όπλα από τη διμοιρία επιδείξεων και ακολούθησε η παρέλαση των ορκισθέντων.
Πέρα από το τυπικό κομμάτι, το δικό της ενδιαφέρον θα είχε η παρουσία των πολιτικών, που τελικά όμως δεν παρέστησαν. Ειδικότερα, δεν προσήλθε κάποιος βουλευτής, ενώ παρόντες ήταν ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας και η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, οι οποίοι και επανέλαβαν τα ίδια σχετικά με το μέλλον του στρατοπέδου. Απλά, αυτή τη φορά, ο κ. Νίκας δήλωσε σίγουρος ότι η χθεσινή ορκωμοσία δεν ήταν η τελευταία.
Ειδικότερα, η κα Αλειφέρη ανέφερε ότι οι θέσεις της Περιφέρειας είναι γνωστές και έχουν διατυπωθεί επανειλημμένως, ενώ εμμένει σε αυτές. Επίσης, ευχήθηκε όλοι να σκέφτονται, να τοποθετούνται και να συμμετέχουν σε όποια διαβούλευση για λήψη αποφάσεων με γνώμονα την ιστορική αξία και την πραγματική αξία για την κοινωνία, την οικονομία, αλλά και τα θέματα ασφάλειας που σηματοδοτεί η παρουσία του στρατοπέδου στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε σίγουρος ότι η χθεσινή ορκωμοσία δεν ήταν η τελευταία, αφού- όπως είπε- θεωρεί αδιανόητο να κλείσει το στρατόπεδο της Καλαμάτας, για την πόλη, για την ιστορία και για τις προοπτικές της. Συμπλήρωσε, δε, ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει κάνει ό,τι είναι δυνατόν τα τελευταία χρόνια, με τους δημότες να έχουν ξοδέψει για να βρίσκεται το στρατόπεδο στη σημερινή του κατάσταση- και ειδικά το διάστημα που αυτό είχε κλείσει.
Επίσης, ενημέρωσε ότι έχει προτείνει στον υπουργό Εθνικής Άμυνας την πρόθεση του Δήμου Καλαμάτας να συμμετάσχει στα έξοδα λειτουργίας του στρατοπέδου, ενώ ο κ. Νίκας εξέφρασε την ελπίδα ότι ο κ. Καμμένος σύντομα θα τον καλέσει να συναντηθούν.
Κλείνοντας παρατήρησε ότι η απάντηση του υπουργού Εθνικής Αμύνης στο βουλευτή Λακωνίας σχετικά με το εκεί στρατόπεδο, γεννά ελπίδες διατήρησης και του στρατοπέδου της Καλαμάτας. Κάλεσε δε «πολλούς» να φωνάξουν και όχι μόνο οι αυτοδιοικητικοί, αφού η πόλη και η περιοχή μας έχουν εκπροσώπους και θέλει στήριξη το στρατόπεδο.
Σχολιάζοντας την απουσία των βουλευτών, ο κ. Νίκας είπε ότι δε θέλει να την κρίνει, αλλά φτάνουν αυτοί που παρευρέθησαν χθες, αφού η φωνή τους ακούγεται, για να επαναλάβει ότι ελπίζει σύντομα ο υπουργός Εθνικής Αμύνης να τον καλέσει.
Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας εκπροσώπησε ο Παύλος Γκρέκης και, όπως αποκάλυψε, την περασμένη Δευτέρα είχε συνάντηση με το διοικητή του 9ου Συντάγματος, ενώ και χθες μίλησε, όπως υποστήριξε, με το στρατηγό, που παρευρέθη στην ορκωμοσία. Έτσι, ανέφερε ότι μπορεί για το υπουργείο Εθνικής Αμύνης η χθεσινή να ήταν η τελευταία ορκωμοσία, αλλά για το Επιμελητήριο δεν ήταν. Όπως εξήγησε, υπάρχει πίστη έπειτα από συνομιλίες του με το στρατηγό, αλλά και το διοικητή του 9ου Συντάγματος, με τον πρώτο να δεσμεύεται ότι η στρατιωτική και η πολιτική ηγεσία βλέπουν το επόμενο βήμα μετά την εφαρμογή του νέου σχεδιασμού, υπό την έννοια ότι θα δώσουν λύση στο συγκεκριμένο στρατόπεδο, επειδή αυτό είναι με εγκαταστάσεις θαυμάσιες.
Ρωτώντας τον κ. Γκρέκη για το επόμενο βήμα, απάντησε ότι αφορά στη διατήρηση του στρατοπέδου με νέα λειτουργικά καθήκοντα, αφού, όπως υποστήριξε, εκτός από κέντρο παρουσίας νεοσυλλέκτων, είναι και στρατόπεδο επιστράτευσης, ενώ διαθέτει το λόχο που συντηρεί τη μονάδα.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Video 1 : 9ο Σύνταγμα Πεζικού 2018 Α ΕΣΣΟ , https://youtu.be/U_7SFxggXwc .-
Video 2 : 2018 Α' ΕΣΣΟ στο στρατόπεδο Καλαμάτας , https://youtu.be/yYZLyUkIt2k .-
Video 3 : 2018 Α' ΕΣΣΟ στο στρατόπεδο Καλαμάτας- επίδειξη με όπλα , https://youtu.be/km5XiEeKoXg .-
Video 4 : Παρέλαση στρατόπεδο Καλαμάτας 9-2-2018   , https://youtu.be/6kCwf6eT1UY .-

*** ΠΟΕΔΗΝ κατά Μπέζου για Υγεία στη Μεσσηνία 
Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου καταγγέλλουν το διοικητή για υπερπροβολή ώστε να φαίνεται πετυχημένος
 Όταν οφείλονται 4.000 ρεπό στους εργαζομένους και γίνονται 50 διακομιδές ασθενών το μήνα
 Τεράστια προβλήματα με έλλειψη προσωπικού αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, ενώ αναφερόμενος στην πρόσφατη έρευνα της Ομοσπονδίας, είπε ότι στον οδικό άξονα Αττικής – Καλαμάτας λειτουργούν μόνο 14 κλίνες ΜΕΘ.
Παράλληλα, ανέφερε ότι πάνω από 4.000 ρεπό οφείλονται στους εργαζομένους, ενώ ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, είπε ότι κάθε μήνα γίνονται από το Νοσοκομείο Καλαμάτας 40-50 διακομιδές σε άλλα νοσοκομεία.
  Έλλειψη προσωπικού
Όσον αφορά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ο κ. Γιαννάκος μίλησε για υπερπροβολή που γίνεται από το διοικητή κ. Μπέζο και η οποία είναι αναντίστοιχη με τα προβλήματα και τις υπηρεσίες που προσφέρονται. Αυτό, όπως είπε, γίνεται για να φαίνεται ότι είναι ένας πολύ πετυχημένος διοικητής.
«Το Νοσοκομείο Καλαμάτας και το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, στα οποία προΐσταται ο κ. Μπέζος, αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα έλλειψης προσωπικού. Μάλιστα, ο κ. Μπέζος πρόσφατα, παράνομα στο Διοικητικό Συμβούλιο προσπάθησε, ενώ δεν ήταν θέμα στην ημερήσια διάταξη, να αιφνιδιάσει τα μέλη και να περάσει θέμα για να προσληφθεί προσωπικό με μπλοκάκι. Αν είναι δυνατόν, ένα δημόσιο σύστημα υγείας, ένα νοσοκομείο, που παρέχει υπηρεσίες και θα πρέπει να είναι ασφαλές, να στηριχθεί σε προσωπικό με μπλοκάκι. Αυτό αποδεικνύει το πόσο μεγάλα προβλήματα νοσηλευτικού κυρίως προσωπικού αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Οφείλονται 4.000 ρεπό στο νοσηλευτικό προσωπικό. Εργάζονται πάνω από το όριο της εργασιακής εξουθένωσης, νυχθημερόν, χωρίς να παίρνουν τις άδειες και τα ρεπό που δικαιούνται. Και βέβαια, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας που ραγδαία μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας, καθότι από εκεί απουσιάζουν βασικές ιατρικές ειδικότητες. Αυτά τα έχουμε αναδείξει πολλές φορές, αλλά ο κ. Μπέζος νομίζει ότι μπορεί να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και να λέει ότι όλα είναι καλά. Εγώ στη θέση του θα ήμουν πιο ταπεινός, όταν μάλιστα χθες δημοσιεύτηκε και έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ που δείχνει τη γύμνια του συστήματος με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Στον εθνικό άξονα από Αττική έως Καλαμάτα έχουμε μόνο 14 κλίνες ΜΕΘ. Προσωπικά, αν ήμουν διοικητής και έβγαινε με τέτοια έρευνα, θα είχα παραιτηθεί».
  50 διακομιδές το μήνα
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, είπε πως δεν μπορεί ο διοικητής του νοσοκομείου να έχει πει ότι είναι όλα καλά και κάθε μήνα να γίνονται 40 με 50 διακομιδές από τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για μεγάλα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια νοσοκομεία. «Αυτό αποδεικνύει ότι όντως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και, βέβαια, στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, καθώς κι από εκεί γίνονται μεγάλες διακομιδές», κατέληξε.
  Της Βίκυς Βετουλάκη

Με μήνυση απειλεί η ΠΟΕΔΗΝ το διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας 
 Με μήνυση για παράβαση καθήκοντος απειλεί η ΠΟΕΔΗΝ το διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργο Μπέζο, αν μέσα στο επόμενο πενθήμερο δεν ανακαλέσει την απόφασή του για απομάκρυνση, από τη θέση της, της αναπληρώτριας διευθύντριας της Διοικητικής Υπηρεσίας, Ευγενίας Πουλογιαννοπούλου.
Αυτό τόνισε χθες ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, από την Καλαμάτα όπου βρέθηκε και είχε συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου.
Ο κ. Γιαννάκος μίλησε για ρουσφετολογική δίωξη και την ενέταξε σε παρόμοιες που έχουν γίνει από άλλους διοικητές νοσοκομείων.
  Καταγγελία
Ο κ. Γιαννάκος υποστήριξε ότι η Ομοσπονδία έχει αναφέρει παράνομες διώξεις υπηρεσιακών στελεχών που έχουν γίνει σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία, καταγγέλλοντας ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη μέσω των διοικητών των νοσοκομείων η μεθόδευση της κυβέρνησης να καταλάβει την εξουσία από το κράτος».
«Εμείς θεωρούμε ότι σε ένα κράτος δικαίου υπάρχουν νόμοι οι οποίοι πρέπει πάνω από όλους μας να τηρούνται. Πόσω μάλλον εδώ, που υπάρχει νόμος της ίδιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο 4369 του 2016, άρθρο 30, που σαφώς ορίζει ότι δεν μπορεί να αντικατασταθεί κάνεις προϊστάμενος, έως ότου συσταθούν τα όργανα κρίσης και γίνει η επιλογή νέων προϊσταμένων. Να επισημάνω ακόμα ότι η κυβέρνηση, αν και έχει αγκαλιάσει τα μνημόνια, την ανεξαρτητοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης δεν την έχει υλοποιήσει. Και αυτό είναι μια σκόπιμη πράξη από την πλευρά της κυβέρνησης. Θέλει να χειραγωγήσει τη δημόσια διοίκηση και όποιος δεν είναι αρεστός ή δεν προσκυνήσει, όπως στην προκειμένη περίπτωση η υποδιευθύντρια της διοικητικής υπηρεσίας, αναίτια ξηλώνεται. Εδώ ο κ. Μπέζος, με αυταρχικό τρόπο και χωρίς να υπάρχει καμία δικαιολογία, ξήλωσε μία άριστη υποδιευθύντρια, που το ίδιο το υπουργείο Υγείας έχει ορίσει ως αιρετό μέλος στο πρωτοβάθμιο υπηρεσιακό συμβούλιο του νοσοκομείου. Και εδώ συμβαίνει μια πολύ μεγάλη παρανομία. Έχουμε ένα αιρετό μέλος στο υπηρεσιακό συμβούλιο που για να είσαι σε αυτή τη θέση, πρέπει να έχεις το βαθμό του διευθυντή ή υποδιευθυντή. Αυτό είναι ασύμβατο και παράνομο. Μόνο στο κράτος του κ. Μπέζου συμβαίνουν αυτά. Και η συγκεκριμένη υποδιευθύντρια εκτελούσε χρέη διευθύντριας για 3 χρόνια, είναι άριστη στη δουλειά της και αυτό το επιβεβαιώνουν οι πάντες. Διώκεται για ένα θέμα που δεν είναι της δικής της αρμοδιότητας. Έχουμε μία δίωξη που είναι ρουσφετολογική, ρεβανσιστική, αλαζονική», σημείωσε ο κ. Γιαννάκος.
  Μηνυτήρια αναφορά
Ακολούθως κάλεσε δημόσια τον κ. Μπέζο να αποκαταστήσει την αδικία αυτή, όπως είπε, άλλως: «Έχουμε ήδη καταθέσει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά των διοικητών οι οποίοι έχουν καθαιρέσει παράνομα προϊσταμένους οργανικών μονάδων στα νοσοκομεία τους και βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης.
Σύντομα θα αποδοθούν και κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος. Αν δεν αποκαταστήσει τα πράγματα εδώ ο κ. Μπέζος μέσα στις επόμενες 5 ημέρες, θα τον συμπεριλάβουμε στη μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Θα στείλουμε συμπληρωματικό σημείωμα που θα αφορά και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, προκειμένου να διερευνηθεί και να καθίσει στο σκαμνί ο κ. Μπέζος για παράβαση καθήκοντος.
Επισκεφτήκαμε τον κ. Μπέζο και του είπαμε ότι αυτό που έκανε είναι παράνομο και δεσμεύτηκε ότι θα το επανεξετάσει. Παρά ταύτα έχει περάσει ένας μήνας και δεν έχει κάνει τίποτα. Ταυτόχρονα του στείλαμε ως Ομοσπονδία και εξώδικο και ζητήσαμε να αποκαταστήσει την αδικία, αλλά και πάλι δεν έγινε τίποτα».
Ο κ. Γιαννάκος σε διευκρινιστικές ερωτήσεις είπε ότι η κα Πουλογιαννοπούλου απομακρύνθηκε από τη θέση της με πράξη του κ. Μπέζου, χωρίς να αναφέρεται καμία αιτιολογία, ενώ και όσα ακούγονται στο παρασκήνιο, όπως είπε χαρακτηριστικά, χωρίς όμως να αναφέρει στο ποια είναι αυτά, δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο της κυρίας Πουλογιαννοπούλου.
  Κρίσεις προϊσταμένων
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Γιώργος Μαθιόπουλος, είπε ότι σε προηγούμενη συνάντηση που είχαν με τον κ. Μπέζο τους είχε πει ότι μπορεί να μετακινεί προσωπικό όπου θέλει.
«Σε σχέση με την υποδιευθύντρια, αυτό είναι εντελώς παράνομο, γιατί ο νόμος 4369 είναι ξεκάθαρος και προβλέπει καμιά μετακίνηση μέχρι τη συγκρότηση επιλογής των συμβουλίων που θα γίνει η κρίση προϊσταμένων και διευθυντών. Άρα από μόνος του δεν μπορεί να μετακινήσει συναδέλφους οι οποίοι έχουν κριθεί από το 2010. Ζητάμε να προχωρήσουν οι κρίσεις σύμφωνα με τα προσόντα που έχουν οι συνάδελφοι και όχι να τοποθετούνται με αποφάσεις διοικητών όπως γίνεται μέχρι τώρα».
«Αν ο κ. Μπέζος νομίζει ότι έχει σοβαρούς λόγους για να προχωράει σε τέτοιου είδους κινήσεις (που για μας είναι ρουσφέτια), να μας κατονομάσει ποιους λόγους δημοσίου συμφέροντος εξυπηρετεί. Είναι ξεκάθαρο ότι είναι πράξεις εκδικητικές, ή θέλει να τακτοποιήσει κάποια άλλα ρουσφέτια», συμπλήρωσε και ο γενικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας, Βασίλης Μιχαλόπουλος.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Διεγράφη ο Ε. Αντώναρος από τη Νέα Δημοκρατία 
Εκτός Nέας Δημοκρατίας τίθεται με απόφαση του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Ευάγγελος Αντώναρος με αφορμή τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες μέρες, με τις οποίες ζητούσε την απομάκρυνση του Άδωνι Γεωργιάδη λόγω εμπλοκής του ονόματός του στην υπόθεση Novartis.
Η ολιγόλογη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ, αναφέρει τα εξής: «Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος τίθεται εκτός Κόμματος».
Πηγές της ΝΔ έλεγαν ότι όπως έχει εξ' αρχής πει δημόσια ο Κυρ. Μητσοτάκης επιθυμεί να χυθεί άπλετο φως στη συγκεκριμένη υπόθεση χωρίς κουκούλες.
Με αυτό το δεδομένο, συνέχιζαν, «είναι αδιανόητο κάποια στελέχη του κόμματος την ώρα που είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση κατασκευάζει κατηγορητήρια να παίζουν προσωπικά παιχνίδια αμφισβητώντας ακόμη και το τεκμήριο της αθωότητας».
kathimerini.gr

***  Ξεκινά η επόμενη φάση των αντιπλημμυρικών έργων 
Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα που ανήκουν στην πρώτη φάση αντιπλημμυρικής προστασίας στο Δήμο Καλαμάτας. Ειδικότερα, η εν λόγω φάση περιλαμβάνει το τμήμα Θουρία- νοσοκομείο, με τις παρεμβάσεις να είναι εκτεταμένες, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Δημήτρης Βεργόπουλος.
Από την επόμενη εβδομάδα ξεκινά και η δεύτερη φάση, που αφορά στο κομμάτι νοσοκομείο- Ασπρόχωμα, η οποία κοστίζει 2,5 εκατομμύρια συν ΦΠΑ. Το πρώτο σημείο παρέμβασης, σύμφωνα με τον κ. Βεργόπουλο, θα είναι ο δρόμος γειτονικά του νοσοκομείου και θα αφορά στα πρώτα όμβρια από την περιοχή της Σπερχογείας. Το επόμενο σημείο θα είναι στην περιοχή του Αντικαλάμου. Σημεία στα οποία- όπως είπε- ο κ. Βεργόπουλος διαχρονικά υπάρχουν προβλήματα και γι αυτό προηγούνται.
Μιλώντας, δε, για το αντιπλημμυρικό έργο της Νέας Εισόδου, που είναι σε εξέλιξη, το χαρακτήρισε πολύ σημαντικό, ενώ σημείωσε πως εκτελείται από την Περιφέρεια.
Κλείνοντας έγινε αναφορά στην τρίτη φάση των αντιπλημμυρικών έργων, στο τμήμα Παναγίτσα- Νέδοντας, ύψους 8.5 εκ. ευρώ, τμήμα που είναι σε αναμονή δημοπράτησης. Π.Μπ.

***  Κόντρα στη Βουλή για το ΕΣΠΑ 
Καταγγελίες από τη Ν.Δ. ότι δεν έχει διατεθεί ούτε 1 ευρώ σε 2 από τις 3 δράσεις 
 Απάντηση Χαρίτση για ανυπόστατους ισχυρισμούς
 Τα ξίφη τους διασταύρωσαν για μια ακόμη φορά την Πέμπτη κυβέρνηση και αντιπολίτευση σχετικά με την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Αιτία στάθηκε η καταγγελία-ερώτηση στη Βουλή του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωστή Χατζηδάκη, σύμφωνα με την οποία ούτε ένα ευρώ από τους πόρους του ΕΣΠΑ δεν έχει φτάσει στις τσέπες τελικών δικαιούχων σε 3 από τις 4 Δράσεις του Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ), ενώ τα τέσσερα Ταμεία που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο του ίδιου Προγράμματος παραμένουν αδρανή.
Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, έκανε λόγο για «λογιστική απορρόφηση πόρων, η οποία έχει μηδαμινό θετικό αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία, σε μια περίοδο, μάλιστα, παρατεταμένης έλλειψης ρευστότητας», επικαλούμενος τα στοιχεία από τις σχετικές αποφάσεις που έχουν δημοσιευτεί στη Διαύγεια, καθώς και από τους διαδικτυακούς τόπους του ΕΠΑνΕΚ (www.antagonistikotita.gr) και του ΕΣΠΑ (www.espa.gr).
Μάλιστα, ζήτησε ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομίας σχετικά με τους στόχους απορρόφησης ανά τομεακό και επιχειρησιακό πρόγραμμα για το 2017, καθώς και για το ποσοστό απόκλισης από τους αρχικούς στόχους, τους λόγους για την τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην εκταμίευση πόρων, καθώς και ενημέρωση σχετικά με το αν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για μελλοντική εκταμίευση
Άμεση ήταν η αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος επισήμανε μεν ότι η ερώτηση του κυρίου Χατζηδάκη θα απαντηθεί σύμφωνα με την κοινοβουλευτική διαδικασία με πλήρη στοιχεία και τεκμηρίωση, ωστόσο στην ανακοίνωση του σημειώνει ότι «η Ν.Δ. επαναφέρει ανυπόστατους ισχυρισμούς για το ΕΣΠΑ οι οποίοι επανειλημμένα έχουν διαψευσθεί από τα πλέον αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα».
Όπως τονίζει το υπουργείο Οικονομίας, «καταφέραμε παρά τα τεράστια προβλήματα που μας κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, να επιταχύνουμε την απορρόφηση πόρων σε όλα τα προγράμματα. Αποτέλεσμα είναι ότι για τρία συναπτά χρόνια η Ελλάδα (για πρώτη φορά!) βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Η προσπάθεια αυτή αναγνωρίζεται με τον πιο επίσημο τρόπο από όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τους αρμόδιους αξιωματούχους».
Προσθέτει, μάλιστα, μεταξύ άλλων, ότι ειδικά για το ΕΠΑΝΕΚ η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί πλήρως και οι δικαιούχοι όλων των προγραμμάτων πληρώνονται πλέον κανονικά, ενώ ο Ανοιχτός Καταπιστευτικός Λογαριασμός (EscrowAccount) έχει ενεργοποιηθεί πλήρως και διευκολύνει ακόμη περισσότερο τους επενδυτές.

***  Ξεκινούν οι διακοπές νερού λόγω χρεών 
Μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει διακοπές νερού λόγω οφειλών, ξεκαθάρισε χθες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Δημήτρης Βεργόπουλος. Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι, έπειτα από την τόσο ενδελεχή και εντατική έρευνα και ενημέρωση που έχει γίνει, για οφειλές που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ, όπερ σημαίνει ότι ένας καταναλωτής δεν έχει πληρώσει για πέντε ή έξι χρόνια, σταδιακά θα ξεκινήσουν οι διακοπές του νερού. Διακοπές που, όπως ξεκαθάρισε, θα συνοδευτούν με άμεση ρύθμιση χρεών, όταν ο καταναλωτής που χρωστά φθάσει στη ΔΕΥΑΚ. Έτσι εντός της ίδιας μέρας θα επανατοποθετείται το υδρόμετρο που έχει αφαιρεθεί.
Όπως σημείωσε ο κ. Βεργόπουλος, αυτό πρέπει να γίνει, γιατί δεν μπορεί να αγνοηθεί ότι στα 45.000 υδρόμετρα που έχουν τοποθετηθεί στο Δήμο Καλαμάτας, πάνω από 42.000 καταναλωτές πληρώνουν κανονικά το νερό. Οι υπόλοιποι ανήκουν σε αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν, κι αυτές τις περιπτώσεις τις εξετάζει η υπηρεσία, όμως υπάρχει και η κατηγορία εκείνων των «στρατηγικά κακοπληρωτών», που πρέπει να αντιμετωπιστούν για να υπάρξει ισοκατανομή των βαρών στους συμπολίτες.  Π.Μπ.

***  Άστατος ο καιρός αύριο Κυριακή στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 11/2/2018 προβλέπεται άστατος.
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι). Επίσης υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας. Από τις μεσημβρινές έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-95%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Δ-ΝΔ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ και από τις πρώτες απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

***  Επιζητεί συνέργειες η ΕΑΣ για την ανάπτυξη της 
Δήλωσε ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμούς Μεσσηνίας, Κ. Κατσούλης
 Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη για μια καλύτερη Ένωση
Βαριές… θλάσεις άφησαν στο σώμα της Ένωσης Μεσσηνίας τα οικονομικά βάρη που ανέλαβε να σηκώσει η διοίκηση από το 2013 και εντεύθεν. Αυτό φαίνεται και από τις οφειλές προς τους εργαζομένους, οι οποίες ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Ειδικότερα, για την κατάσταση που επικρατεί στον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Μεσσηνίας – Η ΕΝΩΣΗ, ο πρόεδρος Κώστας Κατσούλης παραχώρησε χθες το πρωί συνέντευξη Τύπου, με αφορμή και τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών.
Ο πρόεδρος περιέγραψε μια εφιαλτική οικονομική κατάσταση την οποία παρέλαβε ο Συνεταιρισμός και τις προσπάθειες της Διοίκησης, μαζί με την πλειοψηφία των εργαζομένων, να δώσουν θετική προοπτική στο εγχείρημα. Μάλιστα, παρά την κατάσταση που επικρατεί, δήλωσε αισιόδοξος ότι θα ξεπεραστούν τα προβλήματα, υπό την προϋπόθεση ότι σε αυτή την προσπάθεια η Ένωση θα έχει δίπλα της τόσο τους εργαζομένους όσο και τους παραγωγούς.
Ο Κώστας Κατσούλης τόνισε ότι το 2013 που ανέλαβε η δική του διοίκηση την Ένωση δεν υπήρχε ούτε φορολογική ούτε ασφαλιστική ενημερότητα και πως σήμερα έχει να διαχειριστεί συνολικές οφειλές προς το ΙΚΑ ύψους 660.700 ευρώ (έχουν ρυθμιστεί), υποχρεώσεις προς την εφορία ύψους 997.400 ευρώ (έχουν ρυθμιστεί), οφειλές για την εθελούσια έξοδο υπαλλήλων στο πλαίσιο προγράμματος εξυγίανσης ύψους 95.000 ευρώ, οφειλές μισθοδοσίας ύψους 1.123.200 ευρώ, καθώς και δάνεια στην τράπεζα που έφτασαν με τους τόκους στα 10.385.000 ευρώ.
Αθροιστικά ο κ. Κατσούλης σημείωσε ότι τα χρέη της Ένωσης για τις εθελούσιες εξόδους, τους μισθούς, το ΙΚΑ και την εφορία έφτασαν στα 13.800.000 ευρώ και πως η δική του διοίκηση έχει πληρώσει από το 2013 έως σήμερα 10.743.000 ευρώ, χωρίς καμία πιστωτική βοήθεια.
Ο πρόεδρος της Ένωσης υπογράμμισε ότι εάν δεν υπήρχαν τα χρέη, η Ένωση σήμερα θα ήταν πλεονασματική, ενώ διαβεβαίωσε ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, καθώς επίκειται η ρύθμιση του δανείου από την Τράπεζα Πειραιώς και νέες δράσεις και συνεργασίες με τραπεζικά και ασφαλιστικά ιδρύματα.
Ακόμη, ανέφερε ότι το 2012 εντοπίστηκαν απαιτήσεις της Ένωσης, χωρίς όμως εξασφαλίσεις, ύψους 4.500.000 ευρώ. Σημείωσε ότι για την είσπραξη του ποσού αυτού η Ένωση έχει δαπανήσει για νομικές και δικαστικές ενέργειες 120.000 ευρώ, ενώ εκτίμησε ότι είναι απίθανο να εισπραχθεί ποσοστό μεγαλύτερο του 35%.
Επίσης, είπε ότι έχει γίνει καταλογισμός ύψους 250.000 ευρώ σε υπαλλήλους που κρίθηκαν υπεύθυνοι για ελλείμματα που διαπιστώθηκαν από ελέγχους και ότι από το ποσό αυτό μέχρι τώρα έχουν εισπραχθεί 50.000 ευρώ.
Κλείνοντας επισήμανε χαρακτηριστικά: «Τα ανωτέρω οικονομικά στοιχεία, σε συνδυασμό με τη βαθιά οικονομική κρίση που διατρέχει το σύνολο της αγοράς και ιδίως τους παραγωγούς – αγρότες, δικαιολογούν ευπρόσωπα τις όποιες δυσκολίες εμφανίζονται κατά καιρούς απέναντι στους εργαζομένους. Η στάση μας αυτή δεν οφείλεται σε κακή προαίρεση, αλλά σε αντικειμενική δυσκολία εξόφλησης των παλαιών υποχρεώσεων που βαρύνουν το συνεταιρισμό μας, σε συνδυασμό με τις τρέχουσες υποχρεώσεις αυτού.
Έπειτα από αυτά και αφού λάβετε υπόψη σας όλα τα παραπάνω στοιχεία, θεωρούμε ότι ο συνεταιρισμός στο μέτρο του δυνατού προσπαθεί να είναι συνεπής προς όλες τις υποχρεώσεις του, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας και καταβάλλοντας το σύνολο των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεών του, σεβόμενος το κράτος.
Από εδώ και πέρα, προχωράμε στην ολοκλήρωση της ρύθμισης του δανείου μας, αναπτύσσουμε νέες δράσεις και συνεργασίες με τραπεζικά και ασφαλιστικά ιδρύματα, με ενεργειακούς ομίλους, ώστε να εξυπηρετήσουμε τους παραγωγούς σε μεγαλύτερο φάσμα της καθημερινότητάς τους, με την εμπορική συνεργασία που έχουμε με την Παναιγιάλειο Ένωση για τη στήριξη της σταφίδας, με τη συμμετοχή μας ως μέτοχοι του ΓΑΙΑ Επιχειρείν στη χρήση σύγχρονων εργαλείων σε κάθε δραστηριότητας μας.
Εκτιμούμε ότι σε άμεσο διάστημα θα μπορέσουμε, αν έχουμε και την κατάλληλη υποστήριξη, πρώτα από όλα από τους παραγωγούς, αλλά και από το κράτος, ως προς το λειτουργικό πλαίσιο, να καλύψουμε και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις μας.
Απευθύνομαι ευπρόσωπα απέναντι σε κάθε Μεσσήνιο παραγωγό, πως πλέον γνωρίζει τα πάντα και μπορεί να συγκρίνει το τι παραλάβαμε και τι έχουμε καταφέρει έως τώρα μέσα σε πρωτοφανείς συνθήκες κρίσης πρώτα από όλα για τον αγροτικό τομέα. Τους θέλουμε δίπλα μας, τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη τους και κάθε χρόνο θα προσπαθούμε να ανεβάζουμε τον πήχη ψηλότερα". 

***  6ο Καλαματιανό Καρναβάλι: Η βροχή χάλασε το νυχτερινό περίπατο (φωτογραφίες και βίντεο) 
Το κύμα κακοκαιρίας που εδώ και ώρες πλήττει και την περιοχή μας στάθηκε εμπόδιο για τον βραδινό περίπατο που είχε προγραμματιστεί για απόψε στους δρόμους της Καλαμάτας.
Αποτέλεσμα ήταν ελάχιστα γκρουπ να συμμετάσχουν στον περίπατο, ενώ λόγω της βροχής η προγραμματισμένη συναυλία για την πλατεία 23ης Μαρτίου με τον Κώστα Δόξα να διεξαχθεί σε στεγασμένο χώρο στην Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας.
Εκεί η κατάσταση ήταν σαφώς βελτιωμένη, αφού αρκετοί ήταν οι καρναβαλιστές που βρέθηκαν στο σημείο για να διασκεδάσουν με τον Κώστα Δόξα.

***  Δύο κρούσματα με μελιταίο πυρετό από τις αρχές του έτους στη Μεσσηνία 
Δύο κρούσματα μελιταίου πυρετού έχουν καταγραφεί από τις αρχές του έτους στη Μεσσηνία.
Το πρώτο διαπιστώθηκε τον Ιανουάριο και η νόσος είχε προσβάλει μια γυναίκα 55 ετών, η οποία ανάρρωσε κανονικά.
Ο Φεβρουάριος επιφύλασσε το δεύτερο κρούσμα, όπως γράψαμε και χθες, για έναν κτηνοτρόφο περίπου 55 ετών, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Πάντως, για το δεύτερο αυτό κρούσμα δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα οι υπηρεσίες υγείας του νομού, καθώς ανιχνεύθηκε από ιδιώτες γιατρούς και ο ασθενής νοσηλεύεται στην Αθήνα.
Η ασθένεια μεταδίδεται στον άνθρωπο με την κατανάλωση τροφίμων, ιδιαίτερα γαλακτοκομικών προϊόντων, που προέρχονται από μολυσμένα ζώα και δεν έχουν υποστεί την κατάλληλη επεξεργασία. Επίσης, με τη χωρίς προστασία επαφή με μολυσμένα ζώα.
Τα συμπτώματα μπορεί να ξεκινήσουν σιγά σιγά ή απότομα και περιλαμβάνουν πυρετό, που μπορεί να εμφανίζεται σε ακανόνιστα χρονικά διαστήματα και δεν υποχωρεί, ιδρώτα, πονοκέφαλο, πόνους στις αρθρώσεις και αδυναμία. 

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Για την   Super League στο Ελληνικό ποδόσφαιρο για την 21η αγωνιστική :
Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 :
~  ΞΑΝΘΗ- ΚΕΡΚΥΡΑ  1-1 ,(0-0)  .- ^
Τα  γκολ : 64΄ Επστάϊν ,  90+3΄ Κάστρο .-^
Κάρτες : Μελιόπουλος , Μπαξεβανίδης , Μπαλάφας , Ντουρίσκοβιτς , Επστάίν Σιόντης , Αντέγιο .-^
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΛΑΜΙΑ   1-0 .- ^
Το γκολ : 80΄ πεν.  Λάμπρου .- ^
Κάρτες :Κουκόλης , Αναστασιάδης , Γκουϊχοάτα , Λάμπου ,Μπανανά , Νιελσεν ,Μακρίλλος , .-^
ΓΙΑΝΝΙΝΑ  -  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  2-1  , (2-0) .-^
Τα  γκολ : 30΄ Κοντέ , 45+1΄ ΄Κόντε , 66 ΄ αυτογκόλ Γαρουφαλιάς
Κάρτες :
Κυριακή  11 Φεβρουαρίου  2018 :
~ ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
~ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
~ ΑΕΚ Αθηνών -ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης
~ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  Αθηνών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς
Δευτέρα 12 -02-2018 :
~ ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης - ΑΕΛ ΛΑΡΙΣΣΑ

***  Για την  Football League για την 16η αγωνιστική  :
Σάββατο 10-02-2018 :
~  ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης 1-3  .- ^
~  ΟΦΗ - ΒΕΡΟΙΑ  3-0 .- ^
Κυριακή 11-02-2018 :
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ - ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ  3-0  α.α. .- ^
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Καρδίτσας - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ
Α.Ε. ΣΠΑΡΤΗΣ - ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ - Α.Ε. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ
ΤΡΙΚΑΛΑ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ
ΑΠΟΛΛΩΝ Λάρισσας - ΧΑΝΙΑ/ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ

*** Για το  ευρωμπάσκετ  Eurobasket  Euroleague   22η  αγωνιστική :
Πέμπτη 08-02-2018  :
ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  94-82 ,(46-38).-^
Τα  δεκάλεπτα :22-23, 24-15 , 19-23. 29-21 .- ^
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ   80-76 ,( 46-40) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 21-22, 25-18, 21-13 , 13-23 .- ^
ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας  103-99 ,(49-42).-
Τα  δεκάλεπτα :21-23, 28-19 , 24-24 , 30-33  .- 
ΜΑΛΑΓΑ - ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ 81-68, (40-28) .-  ^
Τα  δεκάλεπτα : 23-12 , 17-16 , 23-27, 18-13 .-^


Παρασκευή  09-02-2018 :
ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ - ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ  77-69 , (42-32) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 16-13 , 26-19 , 19-16 , 16-21.- ^
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΛΥΜΠΙΑ ΜΙΛΑΝΟ  100-89 ,(50-45) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 23-20 , 27-25 , 21-20, 29-24 .- ^
 ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ - ΚΙΜΚΗ    74-84 , (44-43).-^
Τα  δεκάλεπτα : 26-15 , 18-28 , 15-18 , 15-23 .- ^
  ΡΕΑΛ Μαδρίτης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς  79-80 , (39-45) .- ^
 Τα  δεκάλεπτα : 20-21, 19-24 , 23-20 , 11-5 .- ^

~**  ~*  Όλο το πρόγραμμα των αγώνων (αγωνιστικές)εδώ : https://www.escore.gr/basketball/europe/euroleague/fixtures /.-

*** ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ σε    22 αγωνιστικές :
Κατάταξη (σε 20 αγώνες)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας     17-5   
Ολυμπιακός            15-7 
Φενέρμπαχτσε        15-7   
Παναθηναϊκός        14-8   
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 Ρεάλ Μαδρίτης          13-9    
Ζαλγκίρις Κάουνας    13-9   
Κίμκι                          13-9    
Μακάμπι Τελ Αβιβ    12-10   
-----------------------------
Μπασκόνια                10-12    
Μάλαγα                      9-13 
Ερυθρός Αστέρας      9-13 
Μπάμπεργκ                8-14   
----------------------------
Βαλένθια                     8-14 
 Μπαρτσελόνα            7-15   
Αρμάνι Μιλάνο          7-15  
Αναντολού Εφές         6 -16 

***   Ο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : με
1.- 13-10-2017 ,  ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ήττα 98-71 εκτός .-
2.- 19-10-2017  , ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ Γερμανίας  νίκη 93-83 εντός .-
3.-25-10-2017  ,  ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήττα 61-83 εκτός .-
4.- 27-10-2017 ,   ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ νίκη 70-68 εντός .-
5.-02-11-2017  ,   ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ Ισπανίας ήττα  85-84 εκτός
6.- 10-11-2017 ,   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  νίκη  70-62  εκτός .- * (= νίκες εκτός)
7.- 14-11-2017 ,   ΚΙΜΚΙ   93-65  νίκη  εντός .-
8.- 16-11-2017 ,   ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   82-81 νίκη εκτός .-*
9.- 24-11-2017 ,    ΡΕΑΛ Μανδρίτης  82-80 νίκη εντός
10.-01-12-2017 ,   ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΓΑ  82-71 νίκη εντός
11.-07-12-2017 ,   ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ  80-74 ήττα , εκτός
12.-15-12-2017 ,   ΜΙΛΑΝΟ    80-72  νίκη εντός
13.- 19-12-2017 ,   ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.   89-76  νίκη  εντός
14.- 21-12-2017 ,   ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  69-63 νίκη εκτός .-*
15.- 28-12-2017 ,   ΒΑΛΕΝΘΙΑ   67-63 ήττα εκτός
16 .-04-01-2018 ,   ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  90-79 νίκη εντός
17.- 11-01-2018 ,   ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   84-75 νίκη  εντός
18.- 17-01-2018 ,   ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 67-62 ήττα εκτός
19.- 19-01-2018 ,    ΤΣΣΚΑ Μόσχας   70-75  ήττα   εντός (1η εντός ήττα)
20.- 25-01-2018 ,    ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ Κάουνας  παρατ. 94-93 κ.α.83-83 εντός
21.- 02-02-2018 ,   ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ  95-74 ήττα  εκτός
22.- 08-02-2018  ,  ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  80-76 νίκη εντός
23 .- 23-02-2018  ,  ΚΙΜΚΙ        εκτός

 Ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  :με 
1.-12/10/2017 ,   ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 75-64 νίκη εντός .-
2.-20-10-2017 ,   ΟΥΝΙΚΑΧΑ Μάλαγα  80-75 νίκη εντός .-
3.-24-10-2017  ,  ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 69-68 νίκη εκτός .- *
4.-26-10-2017  ,  ΚΙΜΚΙ Μόσχας 92-75 νίκη εντός .-
5.-03-11-2017   ,  Μπαρτσελόνα  73-51 ήττα  εκτός .-
6.- 10-11-2017 ,   ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ   70-66 ήττα  εντός .-
7.- 15-11-2017 ,   ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕπαρατ. 90-83 νίκη κ.α.75-75 εκτός .-*
8.- 17-11-2017 ,    ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  85-59  νίκη  εντός
9.- 23-11-2017  ,   ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ   86-85 νίκη  εκτός .-*
10.- 30-11-2017 ,  ΒΑΛΕΝΘΙΑ      72-64 νίκη  εκτός .-*
11.-08-12-2017 ,   ΡΕΑΛ Μ.   98-92  παρατ. νίκη  εντός κ.α .72-72 .-
12.- 14-12-2017 ,  ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ    67-65  ήττα εκτός .-
13.- 20-12-2017 ,  ΤΣΣΚΑ Μόσχας     88-86 νίκη  εντός
14.- 22-12-2017 ,  ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   61-58 νίκη εκτός .-*
15.- 28-12-2017 ,  ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ 74-68 ήττα εκτός .-
16.- 05-01-2018 ,  ΜΙΛΑΝΟ  87-80 νίκη εντός .-
17.- 12-01-2018 ,  ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  86-54  Ήττα εκτός .-
18.- 16-01-2018 ,  ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.   94-64 νίκη εντός .-
19.- 18-01-2018 ,  ΚΙΜΚΙ      82-54   ήττα  εκτός .-
20.- 26-01-2018 ,  ΕΡΥΘΡΟ Αστέρα  89-78 ήττα εκτός  .-

21.- 01-02-2018 ,  ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ  95-70  νίκη εντός .-
22.- 09-02-2018 ,  ΡΕΑΛ Μαδρίτης  80-79 νίκη  εκτός
23.- 22-02-2018 ,  ΒΑΛΕΝΘΙΑ    εντός

***  Οι  δύο (2) επόμενες αγωνιστικές στο Ευρωμπάσκετ :
Αγωνιστική ημέρα: 23
22.02. 19:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΜπασκόνια
 
22.02. 19:45ΦενερμπαχτσέΜιλάνο
 
22.02. 21:00ΟλυμπιακόςΒαλένθια
 
22.02. 21:45ΟυνικάχαΜακάμπι Τελ Αβίβ
 
23.02. 19:00ΚίμκιΠαναθηναϊκός
 
23.02. 19:30Αναντολού ΕφέςΖαλγκίρις Κάουνας
 
23.02. 21:45ΜπάμπεργκΕρυθρός Αστέρας
 
23.02. 22:00ΜπαρτσελόναΡεάλ Μαδρίτης
 
Αγωνιστική ημέρα: 24
01.03. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΜπαρτσελόνα
 
01.03. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΤΣΣΚΑ Μόσχας
 
01.03. 21:45ΜιλάνοΑναντολού Εφές
 
01.03. 22:00ΜπασκόνιαΚίμκι
 
02.03. 20:00Ερυθρός ΑστέραςΟυνικάχα
 
02.03. 21:15ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακός
 
02.03. 21:30ΒαλένθιαΜπάμπεργκ
 
02.03. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΦενερμπαχτσέ

***

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2018 :
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Δευτέρα 01  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/01/news-01-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Τρίτη 02 Ιανουαρίου 2018  . ~ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ! ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .-
~** ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 30 και 31 Δεκεμβρίου 2017 : Δευτέρα 01-01-2018 ... Ανασκόπηση της βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/30-31-2017-01-01-2018.html .- 
 ~**ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2018 ,   Με  21 Ιατρικά θέματα για την υγεία μας  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/01/blog-post.html .- 
 ~** Αθλητικό Σαββατοκύριακο 06 και 07 Ιανουαρίου 2018 :Μια αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε ... : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/06-07-2018.html .-  
~**  ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ... ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ...ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  και ΒΙΝΤΕΟ  Πέμπτη 11  Ιανουάριος 2018 ..... Ε΄ Μέρος  Εκφράσεις που λέγονται ..και γιατί λέγονται .. 
 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/01/blog-post.html .- 
 ~** ΑΘΛΗΤΙΚO Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιανουαρίου 2018 ,.Μια εβδομαδιαία ανασκόπηση -επισκόπησης της εβδομάδας που πέρασε -έφυγε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/o-13-14-2018.html .- 
 ~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο , 20  και 21 Ιανουαρίου 2018 , Δευτέρα 22-01-2018   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/20-21-2018-22-01-2018.html .-  
 ~** Αθλητικό Σαββατοκύριακο  27 και 28  Ιανουαρίου 2018 ,Μια εβδομαδιαία ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/27-28-2018.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018
:  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-31-2018-31-1.html .-  
 
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 :
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 01  Φεβρουαρίου  2018  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-01-2018-04.html .
~** ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018
: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/02/blog-post.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News (2) στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018
: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/02/news-2.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News (2) στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018
: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/02/news-2.html .- 

 ~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή  02 Φεβρουαρίου 2018
:   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-02-2018.html  .- 
 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Κυριακή 04  Φεβρουαρίου 2018 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-04-2018-1942-httpsyoutu.html .-       
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 05 Φεβρουαρίου 2018
  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html  .-

~**   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη 06  Φεβρουαρίου 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/02/news.html .-
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 03  και  04  Φεβρουαρίου 2018 .Μια  αθλητική ανασκόπηση-επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/02/03-04-2018.html .- 
 
~* Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη  07 Φεβρουαρίου  2018
:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .- 
~*** 
 
 Πέμπτη 08  Φεβρουαρίου 2018 . ~ ΟΜΟΡΦΗ ΓΙΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!!   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή 09  Φεβρουαρίου 2018
: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/02/news-09-2018-08-02-2018-11.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Σάββατο  10  Φεβρουαρίου 2018
: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-10-2018-10-1-202.html .- 
~**
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6038   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3871   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3881  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 807    βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
 https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
www.koinonikomerisma.gr   ,
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-

  

 ~
Τα  βίντεο μας για σήμερα  :
~* ΦΥΛΗ ΚΑΛΑΣ  ελληνάρες  2018:
 https://youtu.be/4x8Yt4VMGQ0 .-
~*  ΠΟΛΑΚΗΣ ο ανεκδιήγητος 2018:
https://youtu.be/fHJMjPN3PrI  .-
~*ΠΙΤΤΑ από νεκροθάφτες 2018::
https://youtu.be/ANgTHR5qAYw   .-
~*ΜΑΘΙΟΥΣ ΝΙΜΙΤΣ 2018:
https://youtu.be/MLaqWhtjosA  .-
~*Έκθεση ΄τέχνης με ερμαφρόδιτους 2018:
https://youtu.be/liDyRXZGj6s  .-
~*Θέλουν Ελλάδα παράδεισο 2018:
 https://youtu.be/j-SUN_ZDGeg .-
~*Επιτροπή βουλής για Γεωργιάδη  2018:
 https://youtu.be/YGL9hqdzO_c .-
~*Βόρια Κορέα  πολλά τα λεφτά  2018:
 https://youtu.be/cQ-oXsGZMLQ  .-
~*Σύνορα Ουγγαρίας 2018:
https://youtu.be/ndX_S560iFU  .-
~*Στήριξη Καραμανλή σε Αβραμόπουλο 2018:
https://youtu.be/OClo5n_u2CQ  .-
~* Προανακριτική για NOVARTIS  2018 :
 https://youtu.be/zDh5AZzFYBE  .-

~

Δεν υπάρχουν σχόλια: