Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

 ARFARA -ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημερωσης .
Δευτέρα 18 Ιουνίου2018 .
~ ΟΜΟΡΦΗ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ και ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ για όλους μας !







~ 18 Ιουνίου: Εορτή του Αγίου Λεοντίου και των συν αυτώ Μαρτυρησάντων
~  Τη μνήμη του Αγίου Λεοντίου και των συν αυτώ Μαρτυρησάντων τιμά σήμερα, 18 Ιουνίου, η Εκκλησία μας. Οι Άγιοι Λεόντιος, Υπάτιος και Θεόδουλος, μαρτύρησαν στα χρόνια του αυτοκράτορα Ουεσπασιανού.
*  Ο Λεόντιος καταγόταν από την Ελλάδα (Αίγινα) και διακρινόταν για το μεγαλοπρεπές και αγέρωχο παράστημά του και τη ρωμαλεότητά του. Σε νεαρή ηλικία κατετάγη στο στρατό και σε όλες τις μάχες επεδείκνυε μεγάλη γενναιότητα και ανδρεία. Γι’ αυτές του τις αρετές προβιβάσθηκε γρήγορα σε υψηλά στρατιωτικά αξιώματα. Παρά τη γρήγορη εξέλιξή του και την υψηλή του θέση, συμπεριφερόταν με πολλή μετριοφροσύνη και τιμιότητα.
Όταν βρισκόταν στην Αφρική διδάχθηκε την χριστιανική πίστη, στην οποία η ευγενής και τίμια ψυχή του ανταποκρίθηκε με θέρμη. Άρχισε να κηρύττει το λόγο του Θεού στους υφισταμένους του και τούς στρατιώτες, όσα δε χρήματα κέρδιζε τα διέθετε για την ανακούφιση των πτωχών, των χηρών και των ορφανών.
Η χριστομίμητη αυτή δραστηριότητά του γρήγορα απόδωσε εύχυμους καρπούς. Δύο συνάδελφοί του ο Υπάτιος (ή Υπάτος) και ο Θεόδουλος, πίστευσαν στο Χριστό και άρχισαν να ζουν με χριστιανική αγνότητα και άσκηση.
Όταν πληροφορήθηκε το γεγονός ο αφρικανός ηγεμόνας Αδριανός, προσπάθησε με διάφορες υποσχέσεις να τούς κάμει να αρνηθούν την πίστη τους. Γρήγορα κατάλαβε ότι οι Άγιοι παρέμεναν ακλόνητοι, ως γενναίοι στρατιώτες Ιησού Χριστού. Διέταξε λοιπόν τον δι’ αποκεφαλισμού θάνατο του Υπάτιου και Θεόδουλου, τον δε Λεόντιο μαστίγωσε μέχρι θανάτου.
Έτσι με το τίμιο αίμα τους, επισφράγισαν την πίστη και την αγάπη τους στο Σωτήρα και Λυτρωτή τους και κέρδισαν τους αμαράντινους του μαρτυρίου στεφάνους.
Απολυτίκιο:
Ήχος γ’. θείας πίστεως.
Ρώμην ένθεον διεζωσμένος, εθριάμβευσας εν τοις αγώσιν, αθλοφόρε του Σωτήρος Λεόντιε, συ γαρ ως λέων προς άθλησιν ώρμησας και πολεμίων το κράτος κατέβαλες. Μάρτυς ένδοξε Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρίσασθαι ημίν το μέγα έλεος.
~* Απολυτίκιο Αγ. Λεοντίου του Μυροβλύτου - 18 ΙΟΥΝΙΟΥ : https://youtu.be/X2R7Gkmz9vA .-

**** Καλαμαριάς Ιουστίνος: «Η συμφωνία αποτελεί βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια της Ελληνικής Μακεδονίας»
~  Την έντονη αντίθεσή του στη συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και Σκόπια για την ονομασία της γειτονικής χώρας, εξέφρασε με δήλωσή του ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος, που εκτός των άλλων κάνει λόγο για «βόμβα μεγατόνων» στα θεμέλια της Ελλάδας.
* Το κείμενο του Σεβασμιωτάτου αναφέρει:
Με αγωνία, θλίψη και αγανάκτηση παρακολουθούμε, αυτές τις ημέρες, την εξέλιξη και κορύφωση του λεγομένου «Μακεδονικού ζητήματος». Ενημερωθήκαμε, μέσω του τύπου, για το κείμενο της συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στο κρατίδιο των Σκοπίων.
Ευθαρσώς, ως τοπική Εκκλησία, η οποία μέλη της έχει Ορθοδόξους Έλληνες Μακεδόνες, πολίτες του Ελληνικού κράτους, εκφράζουμε την κάθετη και οριζόντια διαφωνία μας με τους όρους της συμφωνίας αυτής.
Θεωρούμε ότι η συμφωνία αυτή αποτελεί βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια της Ελληνικής Μακεδονίας και, γενικότερα, του Ελληνικού κράτους.
Ως Έλληνες, λοιπόν, πολίτες, που κατοικούμε στην Μακεδονία, δηλώνουμε ότι:
• Είναι αδύνατον να δεχθούμε παραχάραξη της ιστορίας.
• Είναι ασεβές να χαρίσουμε την ένδοξη ιστορία της Μακεδονίας μας σε λαό που καμία σχέση δεν έχει με αυτήν.
• Είναι εθνικά επικίνδυνο αλλά και ιστορικά αβάσιμο να αναγνωρίσουμε ως «Μακεδόνες» τους πολίτες του κρατιδίου των Σκοπίων.
• Είναι ανόητο να νομιμοποιήσουμε ως «μακεδονική γλώσσα» μια γλώσσα που δεν έχει σχέση με την γλώσσα του Βασιλιά Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με την γλώσσα των Μακεδόνων της εποχής του Αποστόλου Παύλου, την γλώσσα των αγίων φωτιστών των Σλάβων Ελλήνων Θεσσαλονικέων αδελφών Κυρίλλου και Μεθοδίου, που ήταν η ελληνική.
• Είναι γελοίο να αναγνωρίσουμε εμμέσως αλυτρωτικές βλέψεις της Ελλάδος και να δεχθούμε να ξαναγράψουμε την ιστορία της Μακεδονίας μας, για να μην θιχθεί, τάχα, η πλευρά των Σκοπίων.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα προς κάθε κατεύθυνση για το κείμενο της επαίσχυντης αυτής συμφωνίας. Παρακαλούμε την έντιμη Ελληνική Κυβέρνηση να μη προβεί στην υπογραφή της συμφωνίας και τον πολιτικό κόσμο της πατρίδας μας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Απαιτείται εθνική ενότητα, εγρήγορση αλλά και προσευχή. Η λύση είναι μία. Δεν πρέπει, επ’ ουδενί, να υπογραφεί αυτή η συμφωνία.
Έτσι θα είμαστε άξιοι των προγόνων μας, οι οποίοι έχυσαν το αίμα τους για να μας παραδώσουν πατρίδα ελεύθερη και δημοκρατική, Ορθόδοξη και Ελληνική.
Από το ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας της Μακεδονίας, τη Θεσσαλονίκη, βροντοφωνάζουμε με όλη μας την καρδιά: Η Μακεδονία, που είναι μία, ήταν, είναι και θα είναι Ελληνική και θα αγωνισθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να παραμείνει Ορθόδοξη και Ελληνική.


~ Από ομιλία-ενημέρωση Σάββατο 16-06-2018 για πυροπροστασία κ.α. από Πυροσβέστη-Αξιωματικό Γιώργο Α. ΦΣΤΑ ...ΒΊΝΤΕΟ :
~* Ομιλία  Νο1 αξικου πυροσβέστη Γ. Α . Φέστα ΑΡΦΑΡΑ 16/06/2018: https://youtu.be/8tduzSB42Dk  .-
~*Ομιλία Νο2 αξικου πυροσβέστη Γ.Α .Φέστα ΑΡΦΑΡΑ 16/06/2018: https://youtu.be/BrMPSJfAkuw .-
~*Ομιλία Νο3 αξικου πυροσβέστη Γ.Α. Φέστα ΑΡΦΑΡΑ 16/06/2018: : https://youtu.be/hfJ-hzJESDY .-
~*Ομιλία Νο4  αξικου πυροσβέστη Γ.Α. Φέστα ΑΡΦΑΡΑ 16/06/2018: https://youtu.be/G1omP-m_bo .-


***  Τι είναι η κόλαση;
~  Η λέξη κόλαση σημαίνει τιμωρία. Όταν ένας άνθρωπος αμαρτάνει, έρχεται η συνείδησή του και τον τύπτει, τον ελέγχει, τον στενοχωρεί.
* Λέει τότε ο αμαρτωλός: Πόσο ξέπεσα; Πως το έκανα αυτό; Δεν έπρεπε να το κάνω. Ο πόνος της αμαρτωλής ψυχής μεγαλώνει με την αίσθηση ότι βρίσκεται μακριά από το Θεό και δεν έχει παρρησία και θάρρος επικοινωνίας μαζί Του με την προσευχή.
Ο αμαρ τωλός δεν έχει το θάρρος να «κοιτάξει κατάματα» το Θεό. Συμβαίνει κάτι ανάλογο με το παιδί που στενοχωριέται, όταν δείχνει ανυπακοή στους γονείς του ή όταν κάνει κάποια ζημιά. Αυτή η αγωνία, ότι οι γονείς θα το μαλώσουν και θα το τιμωρήσουν, είναι μία κόλαση, μία εσωτερική τιμωρία. Ο φόβος της απώλειας της στοργής το στενοχωρεί πιο πολύ και από την τιμωρία. Η απώλεια της επικοινωνίας με το Θεό στην κόλαση θα είναι η έσχατη θλίψη.
Η αμαρτία όχι μόνο στην άλλη ζωή, αλλά και σ’ αυτήν τη ζωή φέρνει θλίψη και στενοχώρια. Αρχικά φαίνεται χαρά και ευτυχία, αλλά μετά η ίδια και οι συνέπειές της προκαλούν λύπη και μελαγχολία. Ο κλέφτης νομίζει ότι θα ωφεληθεί με την κλοπή.
Αργότερα όμως ή τον ανακαλύπτουν και φυλακίζεται ή έρχεται η τιμωρία του Θεού (αρρώστια, οικονομική καταστροφή), για να μετανοήσει, και χάνει τα λεφτά του. Στην κοινωνία μας υπάρχει κακία και σκληρότητα, δηλαδή κόλαση, γιατί δεν τηρούμε το θέλημα του Θεού. Αν όλοι οι άνθρωποι είχαμε αγάπη, ο παράδεισος θα άρχιζε από εδώ.
Στην άλλη ζωή θα έλθει η πραγματική απώλεια της επικοινωνίας με το Θεό. Τότε οι αμαρτωλοί θα διαπιστώσουμε άμεσα τη μεγάλη αγάπη του Θεού και θα θλιβόμαστε βαθιά, γιατί δεν ανταποκριθήκαμε σ’ αυτήν και Τον αρνηθήκαμε στην επίγεια ζωή μας. Τότε θα γνωρίσουμε το φως του Θεού και θα θλιβόμαστε, που το χάσαμε.
Η αγάπη του Θεού είναι σαν το φως, που για τους ανθρώπους με υγιείς οφθαλμούς είναι χαρά, ενώ για τους ανθρώπους με ασθενείς οφθαλμούς είναι λύπη. Οι ενάρετοι χαίρονται κοντά στο Θεό, ενώ οι αμαρτωλοί θλίβονται. Και στη ζωή αυτή, όταν προδίδεις ένα φίλο σου κι αυτός συνεχίζει να σ’ αγαπά, τότε η αγάπη του σε θλίβει για το κατάντημά σου.
 ~  Ο Χριστός όσες φορές μιλάει για την κόλαση, την παρουσιάζει ως μεγάλη θλίψη. Την παρουσιάζει ως «το σκότος το εξώτερον»,όπου θα υπάρχει ο θρήνος και το τρίξιμο των δοντιών (Ματθ. 8,12 και 22,13 και 25,30). Αλλού την περιγράφει ως «κάμινον του πυρός» με τα ίδια συμπτώματα της θλίψης (Ματθ. 13,42). Αλλού την ονομάζει «πυρ το αιώνιον» (Ματθ. 25,41). Άλλα ονόματα της κόλασης από το Χριστό είναι: «γέενα» (Ματθ. 5,29 και 10,28), «γέενα του πυρός» (Ματθ. 5,22 και 18,9) και «πυρ άσβεστον» (Μαρκ. 9,45).
Η κόλαση λέει ο Χριστός θα είναι αιώνιος (Ματθ. 25,41 και 46). Παρουσιάζοντας τον πόνο και την αιωνιότητα της κόλασης, ο Χριστός λέει το εξής: «στην κόλαση το σκουλήκι των καταδικασμένων δε σταματά και η φωτιά δε σβήνεται» (Μαρκ. 9,45). Το σκουλήκι και η φωτιά δεν είναι υλικά αλλά πνευματικά. Το σκουλήκι είναι το σαράκι της συνείδησης και η φωτιά, η απελπισία και η θλίψη. Η κόλαση παρουσιάζεται σα φωτιά, για να δηλωθεί ο μεγάλος πόνος της. Το υλικό κάψιμο στο σώμα μας από την επίγεια φωτιά, συμβολίζει το πνευματικό κάψιμο της κόλασης. Ο πόνος της κόλασης δεν είναι μόνο η απουσία του Θεού, αλλά και η παρουσία των χαιρέκακων δαιμόνων και η έλλειψη επικοινωνίας με το συνάνθρωπο.
Είναι αιώνια η κόλαση, γιατί ο άνθρωπος στη μεταθανάτια ζωή θα υπάρχει αιώνια. Η κατάσταση της αιώνιας ζωής θα είναι συνέχεια της επίγειας, γιατί μετά το θάνατο δεν υπάρχει δυνατότητα Μετάνοιας. Εφόσον ζει εδώ μακριά από το Θεό, και στην αιώνια ζωή θα ζει μακριά από το Θεό.
Στην κόλαση θα υπάρχουν βαθμοί τιμωρίας, ανάλογα με την αξία των επίγειων αμαρτιών. Ο Χριστός είχε πει ότι στην ημέρα της κρίσης θα κριθούν επιεικέστερα οι κάτοικοι της πόλης των Σοδόμων από τους κατοίκους της Καπερναούμ, που ενώ είδαν το Μεσσία και τα έργα Του, δεν τον πίστευσαν (Ματθ. 11, 23-24).
Από το βιβλίο «Νεανικές Αναζητήσεις – Α’ Τόμος: Ζητήματα πίστεως» (σελ.155-156),
Αρχ. Μαξίμου Παναγιώτου, Ιερά Μονή Παναγίας Παραμυθίας Ρόδου

*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-BOMBA!Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ προσέφυγε κατά της Ελλάδας, για τη «Μακεδονική μειονότητα»…(έγγραφα)
~Το The President φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα μια συγκλονιστική αποκάλυψη: Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , μαζί με άλλα τέσσερα πρόσωπα. είχε προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον της Ελλάδας προκειμένου να αναγνωριστεί το σωματείο της “αυτοαποκαλούμενης “Μακεδονικής μειονότητας” στη Φλώρινα.
Το 1997, ο νυν Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σέλτσας, από κοινού με τον Χρήστο Σιδηρόπουλο, Πέτρο Δίμτση, Σταύρο Αναστασιάδη και τον Αναστάσιο Μπουλέ, εκπροσωπούμενοι από τη δικηγόρο Ιωάννα Κούρτοβικ, προσφεύγουν στην Επιτροπή ζητώντας να καταδικάσει τη χώρα μας επειδή η Ελληνική πολιτεία και τα Ελληνικά Δικαστήρια αρνούνταν να αναγνωρίσουν το σωματείο τους στη Φλώρινα.

Η αίτησή τους αφορούσε την ίδρυση «Στέγης Μακεδονικού πολιτισμού», η οποία θα προήγαγε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της «Μακεδονικής μειονότητας» στη Φλώρινα!

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίζεται ευθέως στην προσφυγή του κατά της Ελλάδας ότι είναι «Μακεδόνας» και διαθέτει «Μακεδονική εθνική συνείδηση»
~ Όπως ήταν προφανές και αναφέρει το έγγραφο της Επιτροπής, όλες οι βαθμίδες των Ελληνικών Δικαστηρίων απέρριψαν τις αιτήσεις του κ. Σέλτσα, αναφέροντας ότι οι πραγματικοί σκοποί του σωματείου που ήθελε να ιδρύσει δεν ήταν η προαγωγή του πολιτισμού της περιοχής, αλλά η προαγωγή της θέσης ότι «υφίσταται Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα». Οι αποφάσεις των Ελληνικών δικαστηρίων αναφέρονται επίσης στην πρόθεση του κρατιδίου της Σοσιαλιστικής δημοκρατίας της Μακεδονίας να αποκτήσει πρόσβαση στο Αιγαίο, ενώ στην αγωγή η «Μακεδονική» γλώσσα χαρακτηρίζεται ως Βουλγαρική, με σλαβικές, Ελληνικές, Βλάχικες και Αλβανικές επιρροές.
Με την αποκάλυψη του ThePresident πλέον γεννούνται εύλογα ερωτήματα: Χθες ο κ. Σέλτσας αναφέρθηκε στην DW ως ο πρώτος «Μακεδόνας» βουλευτής που συμμετέχει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Αν ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στις ανιστόρητες απόψεις του περί «μακεδονικής» ύπαρξης μειονότητας στην Ελλάδα, υφίσταται σοβαρό ζήτημα συνταγματικής τάξης. Ζήτημα συνταγματικής τάξης υφίσταται επίσης από τον «αυτοπροσδιορισμό» του κ. Σέλτσα ως «Μακεδόνα», ο οποίος επαναλαμβάνουμε ότι στην προσφυγή του κατά της χώρας εμφανίζεται να έχει «Μακεδονική εθνική συνείδηση».
Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να πάρει άμεσα θέση. Θα συνεχίσει να δίνει θεσμικό και πολιτικό άλλοθι στις απόψεις του Βουλευτή του που κινούνται απέναντι από τα συμφέροντα της χώρας και οι οποίες έχουν απορριφθεί σε όλους τους βαθμούς από τα Ελληνικά δικαστήρια;
Αισθάνεται άνετα όταν μέλος της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας έχει προσφύγει κατά της χώρας μας, διεκδικώντας επί της ουσίας αναγνώριση «Μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα;
Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και ως εκ τούτου ο κ. Τσίπρας οφείλει άμεσα να δώσει απαντήσεις!
Το άρθρο είναι αποκλειστικό του thepresident το οποίο κι ευχαριστούμε

*** AYTO HTAN; Στις Πρέσπες παρέδωσαν και με υπογραφή το όνομα «Μακεδονία»…
Τα πανηγύρια και τα χαμόγελα των Τσίπρα και Ζάεφ στις Πρέσπες αποδεικνύονται ανεπαρκή να καλύψουν τον προβληματισμό και την ανησυχία που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την υπογραφή της συμφωνίας για το Σκοπιανό.
Η επόμενη ημέρα φέρνει την κυβέρνηση πολιτικά και κοινωνικά αποδυναμωμένη, με μειωμένο πολιτικό κεφάλαιο, ακραίες συνθήκες πόλωσης και σύγκρουσης, τις οποίες η ίδια εδραίωσε στην πολιτική ζωή, τουλάχιστον τα 2/3 της ελληνικής κοινής γνώμης ξεκάθαρα απέναντι και τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών για το φθινόπωρο ή το αργότερο τον Μάιο του 2019 να αναβιώνουν και να επανέρχονται δριμύτερα.
Την ίδια στιγμή, πέφτει στο κενό ο στρατηγικός και πραγματικός στόχος του κ. Τσίπρα να διχάσει την αξιωματική αντιπολίτευση μέσα από το άνοιγμα του Σκοπιανού, ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει τους ΑΝ.ΕΛ. να εξαϋλώνονται με ταχείς ρυθμούς και η προσπάθεια της κυβέρνησης να ενοχοποιήσει ως Ακροδεξιά και να απαξιώσει ως «πληρωμένη από τη διαπλοκή» κάθε φωνή που αντιτίθεται στα σχέδιά της, να γυρίζει μπούμερανγκ.
Η ανάγνωση των ανταποκρίσεων των διεθνών πρακτορείων -πέραν των διθυράμβων για Τσίπρα και Ζάεφ που όντως υπάρχουν καθώς η Ελλάδα υποχώρησε από θέσεις που κρατούσε εδώ και τριάντα και πλέον χρόνια και άνοιξε το δρόμο στην ΠΓΔΜ να μπει με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. όπως ήθελαν οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Ε.Ε.- αντιλαμβάνεται ότι η εμπροσθοβαρής συμφωνία που υπόγραψε ο Νίκος Κοτζιάς και ο πρωθυπουργός δεν υπάρχει περίπτωση να μην ισχύσει και να ανατραπεί, αν η «Βόρεια Μακεδονία» πλέον δεν εκπληρώσει κάποιους από τους όρους.
Στις Πρέσπες δεν έγινε γάμος, όπως είπε ο κ. Τσίπρας. Εγιναν βαφτίσια και η δήλωση του κ. Ζάεφ στις Πρέσπες «οι Ελληνες και οι Μακεδόνες» δείχνει πως η… υπόσχεση ότι η συμφωνία δεν θα ολοκληρωθεί και δεν θα έρθει στην ελληνική Βουλή αν η «Βόρεια Μακεδονία» δεν ολοκληρώσει τα βήματα που προβλέπονται και άρα δε θα ισχύσει, είναι ένα ακόμα συνειδητό ψέμα από την πλευρά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.
Η συμφωνία ήδη… τρέχει, τα βαφτίσια ήδη τελείωσαν, τα Σκόπια είναι για τον υπόλοιπο κόσμο οι «Μακεδόνες», η Ελλάδα είναι «οι Ελληνες» και αυτό δεν γυρίζει πίσω, ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποφύγει να φέρει προς κύρωση τη συμφωνία στην ελληνική Βουλή, όπως έκανε και τώρα, μήπως αποφύγει την έκθεση ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος λόγω της κίνησης της Ν.Δ. να καταθέσει πρόταση μομφής, τελικά δεν την απόφυγε. Αυτά για να μην υπάρχουν αυταπάτες για τη δυναμική της συμφωνίας η οποία δεν θα γυρίσει πίσω σε κάποιους μήνες επειδή η «Βόρεια Μακεδονία» του κ. Ζάεφ δεν θα εκπληρώσει κάποιον όρο της, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά και ο κ. Τσίπρας αλλά και ο κ. Καμμένος.
~ Την ίδια στιγμή, η Ν.Δ. συνεχίζει ενωμένη και ενισχυμένη, το Κίνημα Αλλαγής δείχνει ότι ξεπερνά την κρίση, αλλά οι Ανεξάρτητοι Ελληνες φυλλοροούν. Δεν είναι μόνο ο Δημήτρης Καμμένος, που τώρα η πλειοψηφία προσπαθεί να συκοφαντήσει για τη στάση του, αλλά πρώτα οφείλει να εξηγήσει στην ελληνική κοινή γνώμη πώς γίνεται ο κ. Καμμένος να είναι «η τελευταία εφεδρεία της διαπλοκής» όταν ο κ. Τσίπρας τον επέλεξε για υφυπουργό και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον εξέλεξαν αντιπρόεδρο της Βουλής. Αγγίζουν τα όρια του πανικού και της γελοιότητας οι επιθέσεις των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. κατά του Δημήτρη Καμμένου όταν ο ίδιος ήταν την περασμένη Πέμπτη το βράδυ ανάμεσα στους βουλευτές που ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε προσωπικά για το σθένος που επέδειξαν και ψήφιζαν Μνημόνια και μέτρα ώστε ο ίδιος να είναι σε θέση τον Αύγουστο να υπογράψει το τυπικό τέλος του προγράμματος.
Για το δημοψήφισμα του 2015
Σε αυτό το κλίμα, δεν προκάλεσε καμία εντύπωση το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην Die Welt, παραδέχθηκε ότι δεν θα έκανε το δημοψήφισμα του 2015 «αν είχε όλα τα δεδομένα του σήμερα μπροστά του, τότε».
Ο πολιτικός που μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή υπερασπιζόταν το δημοψήφισμα του 2015, όταν ρωτήθηκε ευθέως αν θα προχωρήσει σε αυξήσεις συντάξεων, μετά τον Αύγουστο, αποκάλυψε ότι «δεν θα κάνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό», δηλώνει ότι θα πάει μέχρι και μάρτυρας υπεράσπισης για τον πρώην πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου δικαιώνοντάς τον πλήρως και σχετικά με το ζήτημα της έλλειψης εμπιστοσύνης που υπάρχει στην Ευρώπη και τη Γερμανία για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. δηλώνει: «Οι Γερμανοί βουλευτές δικαίως είναι προβληματισμένοι. Αλλά θα τους έλεγα: Είμαστε συνεπιβάτες στο ίδιο ευρωπαϊκό καράβι. Μια επιτυχία της Ελλάδας είναι και επιτυχία της Ευρώπης, συνεπώς και της Γερμανίας. Η Ελλάδα έκανε μεγάλες θυσίες και η Γερμανία, με τη βοήθειά της επίσης. Μια επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του χρέους θα διασφάλιζε αυτήν την επιτυχία, χωρίς να ενοχλήσει άλλους επιβάτες» και σημειώνει -όταν η Αυγή πριν από δύο εβδομάδες έλεγε «Στο Καλό!» στο ΔΝΤ- ότι «μια παραμονή του ΔΝΤ για τους υπόλοιπους μήνες του τρίτου προγράμματος θα εξυπηρετούσε πολύ την αξιοπιστία όλων μας».
Γιάννης Καμπουράκης
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

***  ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Μπορεί να ‘ΣΩΘΕΙ’ η Μακεδονια; O ‘οδικός χάρτης’…
Υπάρχουν εξελίξεις και στα Σκόπια, αλλά και στην Αθήνα οι οποίες μπορεί να αφήσουν τη συμφωνία για τη “Βόρεια Μακεδονία” στα χαρτιά. Οι υπογραφές έπεσαν, ωστόσο δεν αρκούν με βάση τον “οδικό χάρτη” που έχει καθοριστεί από τις δύο πλευρές. Ειδικά στην περίπτωση των Σκοπίων υπάρχουν πολλοί… κάβοι τους οποίους πρέπει να περάσει η κυβέρνηση για να περάσει και η συμφωνία.
Το εύκολο κομμάτι για τον Ζάεφ είναι οι επόμενες δυο ημέρες. Σήμερα η συμφωνία αναμένεται να πάρει σε πανηγυρικό κλίμα το “ok’ από το υπουργικό συμβούλιο. Αύριο θα περάσει από νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και την Τετάρτη θα πάει στη Βουλή των Σκοπίων για κύρωση.
Στην ψηφοφορία αυτή απαιτούνται 61 ψήφοι, τις οποίες η κυβέρνηση Ζάεφ διαθέτη και έτσι δεν θα υπάρξει πρόβλημα.
Τα δύσκολα για την κυβέρνηση των Σκοπίων αρχίζουν αμέσως μετά. Ο Πρόεδρος της χώρας, Γιόργκι Ιβανόφ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν δέχεται τη συμφωνία και πως δεν θα την υπογράψει. Κάπως έτσι όπως έχει κάνει και με άλλα ζητήματα αναμένεται να την αναπέμψει στη Βουλή προκαλώντας την πρώτη καθυστέρηση. Και πάλι ωστόσο αυτό δεν αναμένεται να είναι το ουσιαστικό πρόβλημα, καθώς η απλή πλειοψηφία δεν είναι θέμα για την κυβέρνηση Ζάεφ.

Δημιουργείται ωστόσο πρόβλημα με τις διεθνείς εξελίξεις καθώς η συμφωνία θα αποτελέσει το διαβατήριο για τις διαπραγματεύσεις με ΝΑΤΟ και Ε.Ε.
~ Η ουσία για το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. ξεκινάει με την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την οποία προβλέπεται και δημοψήφισμα στα Σκόπια, αλλά κυρίως η συνταγματική αναθεώρηση.
Πρόωρες εκλογές στα Σκόπια;
Το δημοψήφισμα αναμένεται να γίνει στα Σκόπια ως τις αρχές του ερχόμενου Οκτωβρίου. Σε αυτό η κυβέρνηση θα πάει με το “χαρτί” την έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ το πράσινο φως των οποίων θα έχει ανοίξει με τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας ως τα μέσα Ιουλίου.
Εκεί, αν και μεγάλη μερίδα του λαού αντιδρά, η κυβέρνηση Ζάεφ προσδοκά πως θα έχει ένα θετικό αποτέλεσμα. Αυτό το θετικό αποτέλεσμα όμως δεν αρκεί. Ίσως ο Ζάεφ επιλέξει να πάει και σε πρόωρες εκλογές με στόχο να πάρει ο συνασπισμός του (εκμεταλλευόμενος την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ) μια αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή.
Και πάλι ωστόσο οι συσχετισμοί δεν αναμένεται να αλλάξουν δραματικά.
Ο Ζάεφ ωστόσο θέλει να αυξήσει τις έδρες του στη Βουλή μαζί με την κρίση του λαού στο δημοψήφισμα ώστε να πιέσει την αντιπολίτευση να πει το “ναι” στο επόμενο βήμα που είναι και το πιο κρίσιμο στη συμφωνία.
Αυτό δεν είναι άλλο από την αναθεώρηση του συντάγματος της πΓΔΜ για την απάλειψη των αλυτρωτικών σημείων που έχει θέσει η ελληνική πλευρά.
Εδώ, περί τα τέλη του έτους θα υπάρξει και η μεγαλύτερη εμπλοκή. Αυτό καθώς η αντιπολίτευση ακόμη και με μειωμένες έδρες στη Βουλή και παρά το πιθανό “ναι” στο δημοψήφισμα, δεν αναμένεται να συναινέσει στην συνταγματική αλλαγή.
Για τη συνταγματική αλλαγή στα Σκόπια απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία την οποία ο κυβερνητικός συνασπισμός υπό τον Ζάεφ δεν φαίνεται ότι εξασφαλίζει.
Αυτό σημαίνει ότι η συμφωνία δεν ολοκληρώνεται καθώς ο βασικός όρος της ελληνικής πλευράς δεν θα εκπληρωθεί και έτσι η συμφωνία παγώνει.
Το ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές και στην Ελλάδα
Εκτός από τα προβλήματα στα Σκόπια υπάρχουν και τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν για τη συμφωνία και στην Αθήνα. Πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για πρόωρες εκλογές και στην Ελλάδα. Εάν αυτό συμβεί και η κυβέρνηση αλλάξει χέρια με δεδομένη την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στη συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση Τσίπρα αναμένεται “πάγωμα”. Αυτό, βέβαια, θα εξαρτηθεί και από τις εξελίξεις που θα έχουν στο μεταξύ δρομολογηθεί σε ό,τι αφορά στην ένταξη τον βορείων γειτόνων σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.
Πολλά τα “εάν”
Είναι πολλοί εκείνοι που βάζουν πολλά “εάν” στη συμφωνία για “Βόρεια Μακεδονία”. Παρά το πανηγυρικό κλίμα χθες η συμφωνία θα περάσει εάν η κυβέρνηση των Σκοπίων καταφέρει να κάνει τη συνταγματική αλλαγή και εάν ως τότε η κυβέρνηση στην Ελλάδα παραμείνει η ίδια για να πει το οριστικό “ναι” και η ελληνική Βουλή.
Υπάρχουν πολλοί ωστόσο που θέτουν και άλλα δυο “εάν”. Τι θα γίνει δηλαδή στο μεσοδιάστημα, εάν τα Σκόπια θα έχουν εξασφαλίσει την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ και εάν η χθεσινή υπογραφή τους αρκεί για να ξεκινήσουν και την ένταξή τους στην Ε.Ε. όπου δεν απαιτείται και απόλυτη συμφωνία όπως στην περίπτωση της Ατλαντικής Συμμαχίας…  newsit

***  ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ!-«Κύριε Νίμιτς, πώς νιώθετε;» -«Ενθουσιασμένος.»…
-«Κύριε Νίμιτς, πώς νιώθετε;» -«Ενθουσιασμένος. Βάζω στοίχημα ότι ούτε εσείς το πιστεύατε πως θα φτάναμε στο σήμερα»
Αλμβοδοβαρικό -εκ του γνωστού για το αλλοπρόσαλλο κινηματογραφικό στυλ του Πέτρο Αλμοδοβάρ- θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς το σκηνικό που έλαβε χώρα στις Πρέσπες και στους Ψαράδες. Το χωριό το οποίο «γλύφει» με τα νερά της η μεγάλη λίμνη που χωρίζει (ή ενώνει) Ελλάδα, Σκόπια και Αλβανία. Αν έπρεπε να επιλεγεί τίτλος για την χθεσινή ημέρα, αυτός θα ήταν «ένας γάμος και πολλές κηδείες».
Από τη μία, το γραφικό και μικροσκοπικό ακριτικό χωριό έζησε πρωτόγνωρες σκηνές αίγλης. Από την άλλη,
οι εκατοντάδες πολίτες πνίγηκαν στα χημικά, στην προσπάθειά τους να πλησιάσουν «τη γαμήλια τελετή» και να βροντοφωνάξουν την αντίθεσή τους στην «ένωση». Φαίνεται, όμως, ότι εξαρχής δεν είχε κριθεί αναγκαία η συγκατάθεσή τους. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι άνδρες και γυναικόπαιδα εγκλωβίστηκαν τόσα χιλιόμετρα μακριά, εκεί που οι φωνές και τα ουρλιαχτά τους δεν θα έπλητταν το εορταστικό κλίμα.
macedonia3
macedonia2
Το μόνο που επισκίασε, τουλάχιστον πρόσκαιρα, την ατμόσφαιρα, ήταν ο ήχος από τις καμπάνες που χτυπούσαν πένθιμα και δυο- τρεις μαύρες σημαίες που είχαν τοποθετηθεί όπως-όπως σε συρματοπλέγματα. Και αυτό, όμως, διήρκησε λίγο. Είχε ξεχαστεί μέχρι να ολοκληρωθεί η δεκάλεπτη διαδρομή των βαν που μετέφεραν τους παραβρισκόμενους στο μέρος της εκδήλωσης.
Εκεί, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και τοπικοί παράγοντες συμμετείχαν, σε μία δίχως αμφιβολία, ιστορική στιγμή. Αμήχανοι για το πρωτοφανές του πράγματος και περίεργοι για την εξέλιξη αυτού, περίμεναν πειθαρχημένα να πάρουν θέσεις μπροστά από την εξέδρα που είχε στηθεί από το προηγούμενο βράδυ. Το τραπέζι της υπογραφής με το τσαλακωμένο μπεζ τραπεζομάντηλο έπαιρνε μυθικές διαστάσεις. Η θέα των στυλών που ήταν εκεί σε απόσταση αναπνοής ιντρίγκαραν τους περισσότερους. Πολλοί πλησίαζαν και τα ακουμπούσαν με τόσο δέος που θα πίστευε κανείς ότι φέρουν μαγικές ιδιότητες.
Η ιδιοκτήτρια της τοπικής ταβέρνας, σε κατάσταση ημι-πανικού, προσπαθούσε να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες περιστάσεις. Δεν είναι, άλλωστε, και κάθε μέρα που κάνουν ουρά μπροστά της γνωστές προσωπικότητες, ζητώντας «ένα λάτε, παρακαλώ, με στέβια». Αυτό ξεστόμισε μία γνωστή κυρία της κυβέρνησης για να λάβει την απάντηση: «Ελληνικό και νεσκαφε μόνο», αποχωρώντας απογοητευμένη. Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερα απασχολημένη φαινόταν να είναι η σχετικά άγνωστη στο ευρύ κοινό γραμματέας του πρωθυπουργού Γιάννα Πεππέ. Με ένα τηλέφωνο στο χέρι, δεν σταματούσε να επιβλέπει, να δίνει εντολές και να οργανώνει τις τελευταίες λεπτομέρειες εν αναμονή της άφιξης του Αλέξη Τσίπρα. Αντιθέτως, βουλευτές, πρώην υπουργοί και πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη έμοιαζαν πιο χαλαρά. Προσπέρασαν τον έλεγχο, στον οποίο όλοι ανεξαιρέτως οι δημοσιογράφοι υπόκειντο. Μία άλλη βουλευτίνα, επέπληξε ένα όργανο της τάξης που δεν την αναγνώρισε, απαιτώντας προνομιακή μεταχείριση. Τελικά, οι περισσότεροι εξ’ αυτών συγκεντρώθηκαν σ’ ένα καφέ, με την Κατερίνα Νοτοπούλου να κάνει πηγαδάκι με την Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία έδειχνε να ισορροπεί επικίνδυνα με τις γόβες στιλέτο, όταν το σινούκ προσγειώθηκε και δόθηκε το σήμα να κατηφορίσει και να κάτσει στη θέση της. Η συνομιλήτριά της δεν την ακολούθησε. Αν και κάποιοι της επεσήμαναν να κάτσει μπροστά με τους επισήμους, εκείνη επέλεξε να μείνει όρθια, πίσω από τους δημοσιογράφους.
~  Οι πρώτοι που έκαναν την εμφάνισή τους, δίνοντας έτσι το σήμα της έναρξης ήταν ο Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Γιάννης Αμανατίδης. Για λίγα δευτερόλεπτα απόλαυσαν το χειροκρότημα των θεατών. Επέστρεψαν, όμως, βιαίως στη λήθη, όταν έκανε την εμφάνισή του ο Νίκος Κοτζιάς. Το κοινό-τουλάχιστον το κομματικό- σηκώθηκε και σε υστερία φώναζε ρυθμικά το όνομά του «Νίκο! Νίκο! Νίκο!».
Ο Κοτζιάς για τα γενέθλια Νιμιτς
Εκείνος κράταγε το ρυθμό με το καουμπόικο καπέλο του και τα χέρια του στον αέρα. Έβγαλε σέλφι με όλους, εκτός από τους υφιστάμενούς υπουργούς του. Αστειεύτηκε και τέλος προέτρεψε τους πάντες να τραγουδήσουν το Happy Birthday στον Μάθιου Νίμιτς που είχε μόλις κάνει την εμφάνισή του. Ο ειδικός διαπραγματευτής του ΟΗΕ, απ’ όλες τις ημέρες του χρόνου, είχε εκείνη την ημέρα τα γενέθλιά του. Τρία, τέσσερα λεπτά αργότερα έφτασε και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αν και δέχτηκε την ίδια θερμή υποδοχή, προσπέρασε το κοινό για να καλωσορίσει τον σκοπιανό ομόλογό του, ο οποίος κατέφτανε λίγα μέτρα πιο εκεί με ταχύπλοο, έχοντας ήδη αναρτήσει τις απαραίτητες σέλφι.
Οι ομιλίες που ακολούθησαν επισκιάστηκαν από τις χειραψίες, τις αγκαλιές, τα γλυκόλογα, τα σταυρωτά φιλιά και γενικά τον ενθουσιασμό που κάθε γιορτή επιβάλει να έχει κανείς. Στον ενθουσιασμό αυτόν ίσως μπορεί κανείς να καταλογίσει το γεγονός ότι ο Σκοπιανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον λαό του ως μακεδονικό και στη χώρα του ως Μακεδονία. Ίσως πάλι, έκανε λάθος η μεταφράστρια και γι’ αυτό δεν έδωσε κανείς την πρέπουσα σημασία. Ο Μάθιου Νίμιτς πήρε αμέσως μετά τον λόγο, δηλώνοντας ότι οι δύο ηγέτες του έκαναν το καλύτερο δώρο γενεθλίων. Ακολούθησαν οι υπογραφές, οι αναμνηστικές φωτογραφίες και αυτό ήταν…
Υπογραφή συμφωνίας Ελλάδα – ΠΓΔΜ, ο Ζάεφ δίνει τη γραβάτα του στον Τσίπρα
Οι επίσημοι εξαφανίστηκαν για να συνεχίσουν το γλέντι, τρώγοντας φιλέτο χοιρινού, ψητό μοσχάρι, μπακλαβά και ρακή στο έδαφος της γείτονας χώρας. Όταν και οι τελευταίοι έφυγαν, η Μεγάλη Πρέσπα επανήλθε στους κανονικούς νωχελικούς ρυθμούς της και οι αγελάδες που ζουν εκεί επέστρεψαν στα λημέρια τους. Ποιος ξέρει πού είχαν και αυτές εξαφανιστεί τόσες ώρες; Τα επεισόδια, οι συγκρούσεις και τα χημικά, όμως, συνεχίστηκαν για πολλές ώρες μετά την εκδήλωση. Υπήρξαν τραυματίες, μεταξύ αυτών γυναίκες και παιδιά. Και κάπως έτσι πήραμε και εμείς τον δρόμο της επιστροφής. Ένας εργαζόμενος στο αεροδρόμιο, όταν είδε τη δημοσιογραφική ταυτότητα που είχε ξεμείνει στο λαιμό μας ζήτησε μία χάρη: Να γράψουμε ότι το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης δεν αποκαλείται έτσι πλέον. «Καλωσήρθατε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης», λέμε πλέον. Μας το είπαν, είναι η νέα γραμμή της εταιρείας και όλοι την ακολουθούμε, εκτός από κανέναν αντιδραστικό πιλότο που δεν αντέχει και ξεστομίζει τη λέξη Μακεδονία». Μήπως είσαι υπερβολικός τον ρωτώ; Απομακρύνεται χωρίς να απαντήσει…
Πέρα από τις γιορτές, όμως, η πολιτική πραγματικότητα δεν αφήνει και πολλά περιθώρια στον Ζόραν Ζάεφ. Πριν στεγνώσει το μελάνι της συμφωνίας, αρχίζει για εκείνον ένας διπλωματικός/πολιτικός μαραθώνιος στο εσωτερικό της χώρας του. Να θυμίσουμε ότι πρέπει να φέρει άμεσα την συμφωνία προς κύρωση στη Βουλή της χώρας του. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό θα
γίνει την Τετάρτη. Δέκα ημέρες στις 28 Ιουνίου θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου ο σκοπιανός πρωθυπουργός θα λάβει την ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. protothema

***  Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στη Μεσσήνη! (φωτογραφίες & βίντεο) 
 
Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας σε κατάστημα της Alpha Bank στην πόλη της Μεσσήνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ένα άτομο μπήκε στο τραπεζικό κατάστημα γύρω στις 8: 30 το πρωί με όπλο, πιθανότατα τύπου καλάσνικοφ,  ενώ στα χέρια του κρατούσε και μία χειρομβοβίδα. Αφού απέσπασε άγνωστο μέχρι στιγμή χρηματικό ποσό,  στη συνέχεια κατάφερε να διαφύγει, ζητώντας από τους υπαλλήλους της τράπεζας να του ανοίξουν την πίσω πόρτα.
Σε λίγο περισσότερη ενημέρωση…
Video: Ληστεία Μεσσήνη , https://youtu.be/xUfKBRWhn_8 .-
*** Αποχώρησε από τους ΑΝ.ΕΛ. και η πολιτευτής Μεσσηνίας, Κατερίνα Αργυροπούλου 
Συνεχίζεται το μπαράζ αποχωρήσεων στελεχών των ΑΝ.ΕΛ. μετά την αποδοχή του Πάνου Καμμένου, εμμέσως, στην υπογραφή Κοτζιά-Ντιμιτρόφ της τελικής Συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ για την αναγνώριση της ονομασίας των Σκοπίων ως «Βόρεια Μακεδονία» και τη ψήφο των ΑΝ.ΕΛ κατά της πρότασης δυσπιστίας της κυβέρνησης.
Η πολιτευτής Μεσσηνίας των ΑΝ.ΕΛ., Κατερίνα Αργυροπούλου που μάλιστα είχε συγκεντρώσει τους περισσότερους ψήφους στις τελευταίες εκλογές, γνωστοποίησε την αποχώρησή της από το κόμμα του Πάνου Καμμένου, με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook κάνοντας λόγο για «κατάπτυστη συμφωνία» και αναφέροντας συγκεκριμένα:
«Μετά την σημερινή κατάπτυστη συμφωνία, που υπέγραψε ο Έλληνας Πρωθυπουργός στις Πρέσπες με την ανοχή του κόμματος των ΑΝ.ΕΛ. νοιώθω την ανάγκη να τονίσω την πλήρη αντίθεσή μου σε όλα τα παραπάνω, και να ανακοινώσω την αποχώρησή μου από το Κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Ευχαριστώ όλους όσους με υποστήριξαν και με υποστηρίζουν και τους υπόσχομαι ότι ο αγώνας συνεχίζεται.Η σημαία δεν υποστέλλεται ποτέ.Η Μακεδονία είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Όσο για τα σημερινά επεισόδια στις Πρέσπες "ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ".
Μετά τιμής
Αικατερίνη Αργυροπούλου
Πολιτευτής Μεσσηνίας

***  Έφεση άσκησε η Αντεισαγγελέας Εφετών για την υπόθεση κλοπής χρημάτων από εταιρία πετρελαιοειδών 
Έφεση κατά της πρόσφατης απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας με την οποία αθωώθηκε πρώην υπάλληλος, εταιριών πετρελαιοειδών στην Καλαμάτα για την υπόθεση κλοπής ποσού 160.804,68 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο των εταιριών το Νοέμβριο του 2011, άσκησε η Αντιεισαγγελέας Εφετών Καλαμάτας.
Η Εισαγγελέας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης είχε ζητήσει την ενοχή του υπαλλήλου και την αθώωση της συζύγου του. Όμως το δικαστήριο τελικά αθώωσε και τους δύο.
Με την κίνηση αυτή της Αντιεισαγγελέως, αναμένεται πλέον να ορισθεί ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης από την αρχή, αλλά αυτή τη φορά στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
  Έφεση
Με την έφεση της η Αντιεισαγγελέας ζητά την εξαφάνιση της αθωωτικής απόφασης, κρίνοντας ότι από εσφαλμένη εκτίμηση των αποδείξεων το Δικαστήριο κήρυξε αθώο τον υπάλληλο.
Μάλιστα αναλύοντας το σκεπτικό της, υπογραμμίζει ότι από την αξιολόγηση του συνόλου του αποδεικτικού υλικού δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος είναι ο δράστης της κλοπής των χρημάτων. Επίσης, τεκμηριώνει γιατί, κατά την άποψή της, οι ισχυρισμοί του υπαλλήλου είναι αβάσιμοι και αναληθείς.
  Κατηγορίες
Η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης ολοκληρώθηκε τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με την κατηγορία, μια ημέρα πριν την κλοπή ο υπάλληλος με την ιδιότητα και του νόμιμου εκπροσώπου μιας από τις εταιρίες καυσίμων, πήγε νωρίς το βράδυ στα γραφεία και εκεί που ήταν τα χρηματοκιβώτια κάλυψε τον αισθητήρια του συναγερμού με κάποιο αντικείμενο. Επίσης, άφησε το πόμολο της βορινής πόρτας του λογιστηρίου ανοικτό για να μην χρειάζεται κλειδί.
Το απόγευμα της επόμενης ημέρας, κατηγορείται ότι μπήκε στις εγκαταστάσεις στη Δυτική Παραλία από την πίσω πλευρά, από μια τρύπα που είχε ο τοίχος και η οποία είχε κλεισθεί πρόχειρα με τσιμεντόλιθα, ενώ σ’ εκείνο το σημείο η κάμερα καταγραφής είχε αποσυναρμολογηθεί. Μετά πήγε στο λογιστήριο, όπου ήταν δύο χρηματοκιβώτια και χωρίς να τα παραβιάσει, από το ένα που άνοιγε με κλειδί και συνδυασμό, αφαίρεσε το ποσό των 160.804,68 ευρώ.
Ο υπάλληλος κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Μονομελές Εφετείου Κακουργημάτων όχι μόνο αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, αλλά μίλησε και για πλεκτάνη που έχει στηθεί σε βάρος του. Ισχυρίσθηκε ότι η κλοπή είχε σκηνοθετηθεί από τον τότε εργοδότη του και πως τα χρήματα ή τα πήρε ο ίδιος, ή έβαλε κάποιον άλλον να το κάνει, προκειμένου να τον κατηγορήσει και να τον διώξει από τις εταιρίες.Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Συνεδριάζει την Τετάρτη για «μισθό» στους δημοτικούς συμβούλους το Δ.Σ. Τριφυλίας 
«Καθορισμός καταβολής αποζημίωσης στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου  για τις συμμετοχή τους στις Συνεδριάσεις», είναι το έβδομο θέμα ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας που θα ξεκινήσει στις 8:00μμ την Τετάρτη.
«Μισθός» ανά συνεδρίαση ποσού έως 1% της μηνιαίας αντιμισθίας του δημάρχου Αθηναίων, η οποία μηνιαίως ανέρχεται σε 4.275 ευρώ, δηλαδή ανά συνεδρίαση, οι δικαιούχοι δημοτικοί σύμβουλοι Τριφυλίας θα λαμβάνουν 42,75 ευρώ!
Σημειώνεται δε ότι θα εισπράξουν και αναδρομικά για τη συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις από 31/7/2017 [έναρξη ισχύος του Ν. 4483/2017 (ΦΕΚ Α'107/31.07.2017)].
«Μισθό» δε θα λάβουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δ.Ε. Κυπαρισσίας καθώς και όσοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν δηλώσει μόνιμη κατοικία σε απόσταση έως δέκα χιλιόμετρα από την έδρα του δήμου, Κυπαρισσία.
Ωστόσο, οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν τη δυνατότητα άρνησης λήψης «μισθού» ή παραχώρησή του προς οποιονδήποτε κοινωνικό σκοπό, με συγκεκριμένη προς τούτο διαδικασία που προβλέπεται στο σχετικό νόμο!
Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, πλην αυτών που λαμβάνουν αντιμισθία, δικαιούνται αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και μέχρι τέσσερις (4) συνεδριάσεις το μήνα (άρθρο 92 παρ.9 του Ν.3852/2010, όπως προστέθηκε με την παρ.3 του άρθρου 33 του Ν.4483/2017).
Το δημοτικό συμβούλιο ορίζει τους δικαιούχους αποζημίωσης για την συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του, βάσει των βεβαιώσεων μόνιμης κατοικίας του άρθρου 279 του ν. 3463/2006 που προσκομίζονται και της απόστασης του οικισμού, στον οποίο βρίσκεται η κατοικία, από την δημοτική ή τοπική κοινότητα, στην οποία βρίσκεται η έδρα του δήμου και το προβλεπόμενο ποσό της αποζημίωσης εγγράφεται στον προϋπολογισμό του δήμου.
Οποιαδήποτε μεταβολή στη μόνιμη κατοικία των δημοτικών συμβούλων γνωστοποιείται στο δημοτικό συμβούλιο, για να ληφθεί η σχετική απόφαση και να πραγματοποιηθεί η απαραίτητη τροποποίηση [παρ.1 άρθρο 1 ΚΥΑ 11836/17.04.2018 (ΦΕΚ 1417/25.04.2018 τεύχος Β']. Εάν η έδρα του δήμου βρίσκεται σε οικισμό ή τοποθεσία εκτός του οικισμού που αποτελεί έδρα της τοπικής ή δημοτικής κοινότητας, τότε η χιλιομετρική απόσταση υπολογίζεται βάσει του οικισμού ή της θέσης της έδρας του δήμου [παρ.2 άρθρο 1 ΚΥΑ 11836/17.04.2018 (ΦΕΚ 1417/25.04.2018 τεύχος Β'].
Ως δικαιούχος αποζημίωσης μίας συνεδρίασης είναι και ο σύμβουλος που αποχώρησε προ της ολοκλήρωσης αυτής [παρ.2 άρθρο 2 ΚΥΑ 11836/17.04.2018 (ΦΕΚ 1417/25)]. Κρίθηκε, κατ’ αρχήν, σκόπιμο να εξαιρεθούν του δικαιώματος λήψης της αποζημίωσης οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέγονται σε δημοτικές ενότητες Δήμων που βρίσκονται στις πέντε μεγάλες εκλογικές περιφέρειες της χώρας, ήτοι στην Α΄ και Β΄ Αθηνών, Α΄ και Β΄ Πειραιά και Α΄ Θεσσαλονίκης. Και τούτο διότι στις περιοχές αυτές η δυνατότητα μετακίνησης είναι αρκετά εύκολη και οικονομική, ενώ οι αποστάσεις σχετικά μικρές σε σύγκριση με δήμους της περιφέρειας, με αποτέλεσμα να μην υφίστανται οι δικαιολογητικοί εκείνοι λόγοι που θα επέτρεπαν την καταβολή της αποζημίωσης.
Επιπλέον, με το ίδιο σκεπτικό, εξαιρούνται της καταβολής οι δημοτικοί εκείνοι σύμβουλοι που εκλέγονται στους λοιπούς Δήμους της Χώρας, εφόσον η κατοικία τους απέχει λιγότερο από 10χλμ από τη δημοτική ή τοπική κοινότητα που φιλοξενεί την έδρα του Δήμου. Συνεπώς, δικαιούνται αποζημίωσης οι δημοτικοί σύμβουλοι των οποίων η κατοικία βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των δέκα χιλιομέτρων από την έδρα του Δήμου, έστω και αν η δημοτική ή κοινοτική ενότητα στην οποία διαμένουν βρίσκεται εντός της δημοτικής ενότητας που φιλοξενεί την έδρα του Δήμου.
Το ίδιο δε συμβαίνει και για τους δημοτικούς συμβούλους που εκλέγονται σε δημοτική ενότητα διαφορετική από αυτήν στην οποία βρίσκεται η έδρα του Δήμου με αποτέλεσμα να δικαιούνται της αποζημίωσης που εισάγεται με την παρούσα διάταξη μόνον αν η κατοικία τους απέχει πάνω από 10χλμ. από την έδρα του Δήμου. Ευνόητο είναι ότι στη γενική εξαίρεση που αφορά στις προαναφερθείσες εκλογικές περιφέρειες δεν εμπίπτουν οι νησιωτικοί δήμοι των περιφερειών Α΄ και Β΄ Πειραιά, για τους οποίους ισχύει η ειδική εξαίρεση με βάση τη χιλιομετρική απόσταση από την έδρα του Δήμου (Αιτιολογική Έκθεση του Ν.4483/2017). Καθορισμός αποζημίωσης. Το ύψος της αποζημίωσης αυτής, για κάθε συνεδρίαση και έως τέσσερις μηνιαίως, προσδιορίζεται με απόφαση δημοτικού συμβουλίου και δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό που αντιστοιχεί στο 1% της αντιμισθίας του Δημάρχου Αθηναίων και βαρύνει τον προϋπολογισμό του οικείου Ο.Τ.Α. [(άρθρο 92 παρ.9 του Ν.3852/2010, όπως προστέθηκε με την παρ.3 του άρθρου 33 του Ν.4483/2017, παρ.4 άρθρο 1 ΚΥΑ 11836/17.04.2018 (ΦΕΚ 1417/25.04.2018 τεύχος Β')].
Κατ' εξουσιοδότηση της ανωτέρω διάταξης εκδόθηκε η ΚΥΑ 11836/17.04.2018 (ΦΕΚ 1417/25.04.2018 τεύχος Β') η οποία ισχύει από την ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του ν. 4483/2017 (Α'107/31.07.2017).
Κάθε τροποποίηση του ύψους της αποζημίωσης γίνεται με νέα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και σε καμία περίπτωση δεν υπερβαίνει το όριο του προηγουμένου εδαφίου [παρ.3 άρθρο 1 ΚΥΑ 11836/17.04.2018 (ΦΕΚ 1417/25.04.2018 τεύχος Β']. Ως μηνιαία αντιμισθία του δημάρχου Αθηναίων λογίζονται οι ισχύουσες ακαθάριστες βασικές αποδοχές, χωρίς τυχόν επιδόματα και λοιπές προσαυξήσεις [παρ.4 άρθρο 1 ΚΥΑ 11836/17.04.2018 (ΦΕΚ 1417/25.04.2018 τεύχος Β']. Το προϋπολογιζόμενο συνολικό (ακαθάριστο) ποσό εγγράφεται στους αντίστοιχους κωδικούς του ετήσιου προϋπολογισμού του δήμου [παρ.5 άρθρο 1 ΚΥΑ 11836/17.04.2018 (ΦΕΚ 1417/25.04.2018 τεύχος Β')]. Άρνηση αποζημίωσης.
Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ως προς την αποζημίωσή τους ανά συνεδρίαση, καθώς και οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων ως προς την αντιμισθία τους έχουν τη δυνατότητα άρνησης λήψης αυτής ή παραχώρηση αυτής προς οποιονδήποτε κοινωνικό σκοπό. Η άρνηση ή η παραχώρηση γνωστοποιούνται με σχετική αίτηση του αιρετού προς την οικονομική υπηρεσία του οικείου δήμου (άρθρο 92 παρ.10 του Ν.3852/2010, όπως προστέθηκε με την παρ.3 του άρθρου 33 του Ν.4483/2017). Καταβολή αποζημίωσης. Εντός των πρώτων επτά (7) ημερών κάθε μηνός, ο δήμαρχος ή ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ή ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου διαβιβάζει στην οικονομική υπηρεσία του δήμου κατάσταση των δικαιούχων αποζημίωσης με τις ημέρες συμμετοχής εκάστου στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου κατά τον προηγούμενο μήνα [παρ.1 άρθρο 2 ΚΥΑ 11836/17.04.2018 (ΦΕΚ 1417/25.04.2018 τεύχος Β')].
Η καταβολή της αποζημίωσης γίνεται ανά διαστήματα όπως ορίζονται με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της παρ. 1 του άρθρου 1 της ΚΥΑ 11836/17.04.2018 [(ΦΕΚ 1417/25.04.2018 τεύχος Β'), (παρ.3 άρθρο 2 ΚΥΑ 11836/17.04.2018 (ΦΕΚ 1417/25.04.2018 τεύχος Β')]. Από το ποσόν που καταβάλλεται σε έκαστο δικαιούχο, αφαιρούνται οι νόμιμες κρατήσεις [παρ.4 άρθρο 2 ΚΥΑ 11836/17.04.2018 (ΦΕΚ 1417/25.04.2018 τεύχος Β')]. Το ποσό των εξόδων παράστασης του Δημάρχου Αθηναίων από 1-1-2013 και έπειτα ανέρχεται (Υπ. Οικ. οικ. 2/85127/0022/22.11.2012 Εγκύκλιος) σε 4.275,00 ετησίως και, ως εκ τούτου, το 1% ανέρχεται σε 42,75 ευρώ που έχει λαμβάνειν κάθε δικαιούχος δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας για τη συμμετοχή του σε κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας και έως τέσσερις συνεδριάσεις το μήνα.
Μετά από αυτό, εικάζεται βάσιμα ότι και οι συνεδριάσεις ανά μήνα θα αυξηθούν αλλά και οι συμμετέχοντες δημοτικοί σύμβουλοι ανά συνεδρίαση, επίσης θα αυξηθούν.
  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Συνελήφθη ο Κ. Μπαρμπαρούσης 
Όπως μετέδωσε πριν λίγο ο ΣΚΑΙ συνελήφθη στην περιοχή της Παλλήνης ο βουλευτής Κώστας Μπαρμπαρούσης που για μέρες η αστυνομία αναζητούσε.
Σε λίγο περισσότερη ενημέρωση.

***  Οι κούκλες από την Καλαμάτα που παρουσιάστηκαν στην βρετανική Vogue 
Οι κούκλες της Hersin means made by hand κατασκευάζονται εξολοκλήρου στο χέρι και κάθε μια είναι ξεχωριστή
Ζευγάρι στη ζωή, ζευγάρι και στα επαγγελματικά. Η Νίκη Γρηγοροπούλου και ο Γιώργος Τσώνης μεγάλωσαν στην Καλαμάτα και γνωρίζονται από το σχολείο. Η πρώτη ευκαιρία να δουλέψουν μαζί παρουσιάστηκε όταν βρέθηκαν ως φοιτητές πια στο Manchester- η Νίκη σπούδαζε Περιβαλλοντολογία και ο Γιώργος Μηχανολόγος μηχανικός- ενώ λίγο αργότερα συνέχισαν για να πάρουν και τους μεταπτυχιακούς τους τίτλους πιο νότια, στο Cranfield. «Η Νίκη απέκτησε επίσης το διδακτορικό της στον τομέα της Οικολογίας, πριν αποφασίσουμε να επιστρέψουμε στην Ελλάδα» θα μου πει ο Γιώργος όταν ξεκινάμε να μιλάμε.
Σήμερα πλέον διατηρούν τεχνικό γραφείο/εργαστήριο στην πόλη τους την Καλαμάτα, παράγοντας πρωτότυπα προϊόντα και υπηρεσίες για τον τεχνολογικό τομέα. Μέχρι που ήρθε στη ζωή τους ο γιός τους, ο Αναστάσης. Αυτό το ευχάριστο γεγονός ήταν που σηματοδότησε και την ενασχόλησή τους με την κατασκευή παιχνιδιών. «Παρόλο που ήταν κάτι καινούργιο για εμάς, ήρθε σε απόλυτη ταύτιση με τον νέο τρόπος ζωής μας, ως γονείς και ως μοναδική ευκαιρία δημιουργίας κάτι νέου, συνδυάζοντας  την τεχνική μας εμπειρία με τις παραδοσιακές τεχνικές και μεθόδους που πάντα μας συγκινούσαν και που πάντα προσπαθούμε να ακολουθούμε και στην καθημερινότητα μας» μου λέει η Νίκη.
Το πρώτο παιχνίδι που έφτιαξαν ήταν ένα υφασμάτινο παιχνίδι- ομοίωμα της αρχαίας κούκλας «πλαγγόνα» με την οποία έπαιζαν τα κορίτσια στην αρχαιότητα, με αφορμή  τη συμμετοχή τους στο πρώτο Kalamata street fashion show το 2016. «Αυτό ήταν και το πρώτο δικό μας σχέδιο το οποίο διαθέτει κινούμενα άκρα (νευρόσπαστο), κεντημένο χειροποίητα διάκοσμο και λεπτομερή κόμμωση» μου εξηγούν.


Οι κούκλες της Hersin means made by hand ( έτσι ονόμασαν το brand τους) κατασκευάζονται εξολοκλήρου στο χέρι και κάθε μια είναι ξεχωριστή. «Η διαδικασία κατασκευής ξεκινά με την αρχική ιδέα, το ύφος, τη διάθεση και τα χαρακτηριστικά της κάθε μιας. Το σχέδιο αποτυπώνεται σε χαρτί και από το πατρόν σχεδιάζονται και κόβονται τα υφάσματα  για να ραφτούν Οι κούκλες γεμίζουν με μαλακό υλικό ενώ παράλληλα τα ρούχα ετοιμάζονται. Κάθε μια συσκευάζεται με όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά της πριν αποσταλεί. Σε κάθε βήμα αναγνωρίζεται η προσωπική μας φροντίδα» λένε.

Αυτό που προσέχουν περισσότερο στην κατασκευή των παιδικών παιχνιδιών είναι η κατάλληλη επιλογή πρώτων υλών, καθώς αυτή καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και το τελικό αποτέλεσμα. Φυσικά και δίνουν μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια κατά την κατασκευή καθώς και στις μεθόδους που εγγυώνται την ασφάλεια και τη διάρκεια ζωής του κάθε παιχνιδιού. «Χρησιμοποιούμε όσο είναι δυνατό φυσικά υλικά, πιστοποιημένης προέλευσης, όπως λινά και βαμβακερά υφάσματα, φυσικό ξύλο και ανακυκλωμένα υλικά, όπως δέρμα. Επίσης, επιλέγουμε οικολογικά χρώματα νερού, όπου αυτό απαιτείται. Τέλος, πειραματιζόμαστε και με άλλα φυσικά υλικά για τη βαφή υφασμάτων και το φινίρισμα του ξύλου».

Τον περασμένο Μάρτιο μάλιστα κάποια από τα παιχνίδια τους συμπεριλήφθηκαν στην ύλη της βρετανικής Vogue. «Βασικά λάβαμε ένα email από εκπρόσωπο της βρετανικής Vogue, η οποία μας εξήγησε πως πρόσεξε την επιχείρηση μας από την παρουσία μας στο διαδίκτυο και πως θεωρεί ότι τα προϊόντα μας εναρμονίζονται τέλεια με την παιδική καμπάνια του περιοδικού για τη σεζόν Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018. Η χαρά μας ήταν απερίγραπτη καθώς νιώσαμε πως η προσπάθεια μας έβρισκε αναγνώριση!» μου λένε κι οι δύο με ενθουσιασμό.
Απ’ ότι μου λένε το προϊόν με τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι οι κούκλες της Hersin. Κατασκευασμένες από ύφασμα, έχουν μαύρα, μπλε ή πράσινα μάτια. Είναι ξανθές μελαχρινές ή κοκκινομάλλες. Φοράνε φόρεμα ή σαλοπέτα από πολύχρωμα υφάσματα ή μονόχρωμα με χειροποίητα κεντημένη λεπτομέρεια. Έχουν δερμάτινα παπούτσια και συνοδεύονται από το αγαπημένο τους ξύλινο παιχνίδι με ρόδες. «Εκτός από αυτές που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα μας, γίνεται σεβαστή και η προσωπική επιλογή του πελάτη και δίνεται κεντημένο το επιθυμητό όνομα» μου εξηγεί η Νίκη.

Εξίσου δημοφιλή είναι και τα ξύλινα διακοσμητικά mobile εμπνευσμένα κυρίως από το φυσικό περιβάλλον. Φυσικό ξύλο σημύδας επεξεργάζεται με ακρίβεια, παίρνει το τελικό σχήμα, γυαλίζεται με επιμέλεια, βάφεται με οικολογικά χρώματα νερού ενώ το φινίρισμα γίνεται με χειροποίητο κερί μέλισσας παραγωγής τους.
Τους ρωτώ πως αντιμετωπίζουν τα πρότυπα των φύλων στα παιχνίδια τους. «Αναγνωρίζουμε τη διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου και την ιδιαίτερη σημασία της ελευθερίας της έκφρασης ειδικά στα παιδιά. Στα παιχνίδια μας αποφεύγουμε τη διαφοροποίηση σύμφωνα με τα στερεότυπα διαχωρισμού των φύλων, όπως τον αποκλεισμό χρωμάτων ή και σχεδίων. Η προσπάθεια μας επικεντρώνεται  στη προσφορά πολλαπλών επιλογών, έτσι η  κούκλα μας είναι διαθέσιμη σε κοριτσάκι και αγοράκι, χωρίς περιορισμό σε ρούχα και χρώματα πέρα από την προσωπική μας αίσθηση του αρμονικού. Με την ίδια λογική αντιμετωπίζουμε όλα μας τα σχέδια, τα οποία απευθύνονται εξίσου σε όλα τα παιδιά όλων των ηλικιών».
Αυτή την περίοδο προσπαθούν να τυποποιήσουν, όσο είναι δυνατό, κάποια κομμάτια της διαδικασίας, να βελτιώσουν τα ήδη υπάρχοντα προϊόντα ενώ ταυτόχρονα πειραματίζονται με νέα σχέδια σε υφασμάτινα και ξύλινα παιχνίδια. «Σύντομα θα έχουμε ολοκληρώσει και παρουσιάσει ένα νέο παιχνίδι για παιδιά από 4 ετών επηρεασμένο από καλοκαιρινή διάθεση και αναμνήσεις διακοπών. Επίσης ετοιμάζουμε και νέο σχέδιο σε mobile που θα παρουσιάσουμε τις επόμενες μέρες» μου λένε με περηφάνεια.

Αυτό που καταλαβαίνω εγώ από αυτά τα δύο νέα παιδιά είναι ότι χαίρονται να εργάζονται μαζί πάνω σε κάτι που αγαπούν πολύ: Να δημιουργούν χρηστικά αντικείμενα εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας για τα παιδιά. Παιχνίδια παντοτινά που θα συντελέσουν στη σύνθεση της προσωπικότητας τους, θα σχηματίσουν μνήμες και θα ενδυναμώσουν τη σχέση τους με τους γονείς τους. «Πάνω από όλα μας δίνει αισιοδοξία και ελπίζουμε στην ευκαιρία να τα χαρούν περισσότερα παιδιά» καταλήγουν.
lifo.gr

***  Αλλάζουν οι τιμές στα υδρόμετρα της ΔΕΥΑΚ 
Σημαντικές μειώσεις θα συναντήσουν όσοι θελήσουν να συνδεθούν με το δίκτυο της ΔΕΥΑΚ, καθώς ύστερα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου θα υπάρξει μείωση της τιμής των υδρομέτρων.
Ειδικότερα, η τιμή έχει μειωθεί άνω του 35%, με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ να αναφέρει ενδεικτικά ότι το κόστος για ένα υδρόμετρο εντός πόλης ήταν 379 ευρώ +ΦΠΑ. Πλέον θα κοστίζει 250 ευρώ +ΦΠΑ, ενώ εντός του Δήμου Καλαμάτας, αλλά εκτός οικισμού, το κόστος από 345 ευρώ +ΦΠΑ θα διαμορφώνεται στα 220 ευρώ +ΦΠΑ.
Όπως είπε ο κ. Βεργόπουλος, αυτή η μείωση έγινε για να αναδείξει η Επιχείρηση το κοινωνικό της πρόσωπο και έτσι δίδεται η δυνατότητα σε κάποιον που στερείται του εν λόγω ποσού να μπορέσει να βάλει ένα νέο υδρόμετρο. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφεύγονται οι περιπτώσεις νεροκλοπών.
Σχετικά με την πληρωμή του κόστους, γίνεται σε 3 δόσεις, με το 50% του ποσού να δίδεται με την ολοκλήρωση της αίτησης. Στις άλλες δύο δόσεις θα δίδεται το 50%.
Π.Μπ.

***  Εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς και το ΚΔΑΠ του Δήμου Οιχαλίας μέσω ΕΣΠΑ 
Ο Οργανισμός Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, Παιδείας και Αθλητισμού Δήμου Οιχαλίας καλεί τις ωφελούμενες μητέρες να προσέλθουν στους Παιδικούς και το ΚΔΑΠ, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση μέσω ΕΣΠΑ έως και 2 Ιουλίου, προκειμένου να φιλοξενηθούν τα παιδιά τους το σχολικό έτος 2018-2019.
Με την ένταξή τους στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ ΑΕ (πρόσκληση με αριθ. πρωτ. 5180/14-6-2018) η φιλοξενία των παιδιών στους Παιδικούς και στο ΚΔΑΠ θα είναι δωρεάν και θα έχουν προτεραιότητα στην εγγραφή τους.
Βασική προϋπόθεση συμμετοχής να ανήκουν σε μία από τις κάτωθι κατηγορίες:
-Εργαζόμενη μητέρα/μισθωτή στον ιδιωτικό τομέα ή με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο δημόσιο τομέα
-Αγρότισσα ασφαλισμένη στον ΟΓΑ
-Ελεύθερη επαγγελματίας/αυτοαπασχολούμενη
-Άνεργη με δελτίο ανεργίας σε ισχύ.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα εξής τηλέφωνα:
Παιδικός Μελιγαλά, 2724022821, κα Βαλαμβάνη
Παιδικός Διαβολιτσίου, 2724031300, κα Αθανασιάδη
Παιδικός Δωρίου, 2765031491, κα Κουρέα
1ο ΚΔΑΠ Μελιγαλά, 2724022821, κα Βαλαμβάνη.

***  Τραγούδι για τους αναπληρωτές από τους εκπαιδευτικούς Τριφυλίας και το Γιάννη Λιόλιο! 
«Κάθε Ιούνη αγωνιώ, κάθε Σεπτέμβρη κλαίω, αλήθεια σου το λέω, που φέτος θα βρεθώ.
Της γνώσης μου ταξιδευτής, μόνιμος αναπληρωτής, όπου γης....εκεί πατρίς.......»!
Μια συγκινητική πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τριφυλίας, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει πάνω στο κοινωνικό πρόβλημα -που αποτελεί & παγκόσμια πρωτοτυπία- που λέγεται “εσωτερική μετανάστευση μόνιμων αναπληρωτών εκπαιδευτικών”.
Που, αν & καλύπτουν πάγιες & διαρκείς ανάγκες, το ελληνικό κράτος αντί να τους μονιμοποιήσει στελεχώνοντας τα δημόσια σχολεία, προτιμά να τους υποβάλλει κάθε χρόνο σε μια ανείπωτη ταλαιπωρία, με μια βαλίτσα στο χέρι, με οικογένειες να διαλύονται, με αντοχές που μειώνονται, με προσωπικότητες που τσαλακώνονται.
Κάθε κράτος που θέλει να βλέπει μπροστά & να οραματίζεται το μέλλον, οφείλει να επενδύει πρώτα & κύρια στην εκπαίδευση.
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».
Αδαμάντιος Κοραής.
«Καλοτάξιδο να είναι το τραγούδι με τις καλύτερες ευχές μας στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς», σημειώνει ο Σύλλογος.
Μόνιμοι Αναπληρωτές
Στίχοι: Μαρία Αγγέλου
Μουσική : Γιάννης Λιόλιος
Ενορχήστρωση: Βασίλης Κουτίβας, Γιάννης Λιόλιος
Ηχογράφηση - επεξεργασία: Παναγιώτης Κουραμπάς Studio:
Mellotron Επιμέλεια βίντεο: Ιωάννα Γκούμπλια, Γιάννης Λιόλιος
Τον βίο και την πολιτεία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών αποτύπωσαν φωτογραφικά οι: Ιωάννα Γκούμπλια, Κατερίνα Δρούλια, Παναγιώτα Ζαφειροπούλου, Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος και ζωήρεψαν χρωματικά μαθητές από τα δημοτικά σχολεία της Τριφυλίας.

Κάθε Ιούνη αγωνιώ
κάθε Σεπτέμβρη κλαίω
αλήθεια σου το λέω
που φέτος θα βρεθώ

Της γνώσης μου ταξιδευτής
μόνιμος αναπληρωτής
όπου γης,εκεί πατρίς
φεύγω, δε θα με ξαναδείς

Ανοίγω πάλι τα πανιά
νέα χρονιά, μα τι χρονιά;
σε άλλη πόλη και χωριά
που' ν' τα δικά μου τα παιδιά;

Με όνειρο και λογισμό
δώσε τα χρόνια πίσω
ξανά για να τα ζήσω
σε ένα προορισμό

Και εκεί να πω, το σ'αγαπώ
ρίζες εκεί να πιάσω
να μη σε ξαναχάσω
στο λέω πια, δε βαστώ

Video: Μόνιμοι Αναπληρωτές , https://youtu.be/QzZ-w7iD1iM .-


*** Αθλητικά Νέα :

***  Μουντιαλ 2018 ΡΩΣΙΑΣ : ΣΗΜΕΡΑ  18-06-2018 ,
 

 

 
   ~* ΣΟΥΗΔΙΑ - Ν. ΚΟΡΕΑ  1-0 .-^
Το  γκολ : Ψύχραιμος από τα έντεκα βήματα ήταν ο Αντρέας Γκράνκβιστ, ο οποίος έδωσε το προβάδισμα στην Σουηδία κόντρα στη Νότια Κορέα με 1-0. Ένα πέναλτι που υποδείχθηκε μετά από χρήση VAR. 
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
Σουηδία: Όλσεν, Λούστιγκ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Γιάνσον, Λάρσον (81’ Σβένσον), Έκνταλ (71’ Χίλιεμαρκ), Φόρσμπεργκ, Κλάεσον, Μπεργκ, Τοϊβόνεν (77’ Τελιν).
Νότια Κορέα: Γιο, Γιονγκ Λι, Παρκ (28’ Κιμ), Γιουνγκ Γκγουόν Κιμ, Γιανγκ, Κου (73’ Λι), Κι, Γιάε Σουνγκ Λι, Σον, Σιν Γουκ Κιμ (66’ Γιουνγκ), Γουάνγκ.
Διαιτητής: Τζόελ Αγκιλάρ (Σαλβαδόρ)
Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα:
          
 
~* ΒΕΛΓΙΟ - ΠΑΝΑΜΑΣ  3-0 .- ^
Τα γκολ : Λουκάκου (δις) και Μέρτενς με τρομερό σουτ τα γκολ του παιχνιδιού.      
Αναλυτικά οι συνθέσεις: 
Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Βερτόνγκεν, Αλντερβάιρελντ, Μπογιάτα, Μενιέ, Βίτσελ (90' Τσαντλί), Ντε Μπρόινε, Καράσκο (72' Ντεμπελέ), Αζάρ, Μέρτενς, Λουκάκου
Παναμάς (Ερνάν Νταρίο Γκόμες): Πενέδο, Μουρίγιο, Εσκομπάρ, Τόρες, Γκόμες, Πέρες (80' Τεχάδα), Μπαρσένας (63' Γκ. Τόρες), Κούπερ, Ντέιβις, Γκοδόι, Ροδρίγκες (63' Ντίας)
Διαιτητής: Γιάνι Σικάζουε (Ζάμπια)
Γήπεδο: Fisht Stadium Sochi
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Ξενικάκης

~* ΤΥΝΗΣΙΑ - ΑΓΓΛΙΑ   1-2 .-^
Τα γκολ : Ο Χάρι Κέιν έβαλε μπροστά στο 11’ την Αγγλία, η οποία στη συνέχεια έχασε αρκετές ευκαιρίες για το 2-0, με την μπάλα να την… τιμωρεί, καθώς ο Σασί στο 35’ έκανε το 1-1, με πέναλτι.,
 Ο Χάρι Κέιν ντύθηκε… Πρίγκιπας και έδωσε τη λύση στην Αγγλία, αφού ξεκλείδωσε την άμυνα της Τυνησίας στο 91’ και διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για τα «τρία λιοντάρια». Ο επιθετικός της Τότεναμ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 11’, ενώ οι «αετοί της Καρχηδόνας» ισοφάρισαν στο 35’ με πέναλτι του Σασί.
Οι  Συνθέσεις !:Τυνησία (4-3-3): Χασέν – Μεριάχ, Σ. Μπεν Γιουσέφ, Μπρον, Μααλούλ – Σκιρί, Μπαντρί, Σασί - Φ. Μπεν Γιουσέφ, Καζρί, Σλιτί
Αγγλία (3-5-2): Πίκφορντ - Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ - Τρίπιερ, Ντέλε Άλι, Χέντερσον, Λίνγκαρντ, Γιανγκ - Στέρλινγκ, Κέιν
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Τυνησία (Μααλούλ Ναμπίλ): Χασέν (15’ Μπεν Μουσταφά) – Μεριάχ, Σ. Μπεν Γιουσέφ, Μπρον, Μααλούλ – Σκιρί, Μπαντρί, Σασί - Φ. Μπεν Γιουσέφ, Καζρί (85’ Καλιφά), Σλιτί (74’ Μπεν Αμόρ)
Αγγλία (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ - Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ - Τρίπιερ, Ντέλε Άλι (80’ Λόφτους-Τσικ), Χέντερσον, Λίνγκαρντ (93’ Ντάιερ), Γιανγκ – Στέρλινγκ (68’ Ράσφορντ), Κέιν
Διαιτητής: Βίλμαρ Ρολντάν (Κολομβία)
Γήπεδο: Volgograd Arena
Επιμέλεια: Γιώργος Πετρίδης




***  5ος  αγώνας Α1 ΣΤΟ Ελληνικό μπάσκετ Κυριακή 17-06-2018 Ο ΝΙΚΙΤΉΣ  ΚΑΤΑΚΤΆ ΤΟΥ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ !!!:
~*  ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  84-70,(31-35) .-^
Τα δεκάλεπτα : 14-15 , 17-20, 29-15 , 24-20 .-^
 ~*  Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 84-70 του Ολυμπιακού και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας για 37η φορά στην ιστορία του!
ΙΕΡΟ αυτό το πρωτάθλημα για τον Εξάστερο. ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ..
~ Στα αποδυτήρια ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, συγχαίρει τον αδερφό του και τους υπόλοιπους πράσινους.   Αρκετός κόσμος έχει μπει στο παρκέ.
~ Πανηγυρίζουν με την ψυχή τους παίκτες και κόσμος του Παναθηναϊκού.
~  *** Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Γιάννης Σφαιρόπουλος): ΜακΛιν, Μπράουν, Παπαπέτρου, Σπανούλης, Μιλουτίνοφ, Στρέλνιεκς, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Ρόμπερτς, Μπόγρης, Ουίλτζερ
 Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον, Ρίβερς, Τζέιμς, Παππάς, Γκιστ, Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους, Όγκαστ, Λοτζέσκι, Καλάθης, Αντετοκούνμπο, Μήτογλου
 ~*  Σήκωσε το 37ο για τον Παύλο ο Παναθηναϊκός!
Το σήκωσε στο σπίτι του Παύλου! Με καθοριστικό τον Παππά από τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου και μετά, ο Παναθηναϊκός νίκησε 84-70 τον Ολυμπιακό στον πέμπτο τελικό και κατέκτησε το 37ο πρωτάθλημα! 
~Τα δεκάλεπτα: 14-15, 31-35, 60-50, 84-70
Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 9 (17ριμπ.), Γκιστ 11, Λοτζέσκι 12 (1), Καλάθης 9 (1), Αντετοκούνμπο 4, Ρίβερς 6 (2), Τζέιμς 18 (1), Παππάς 13 (1), Βουγιούκας 2, Λεκαβίτσιους, Όγκαστ, Μήτογλου.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 11 (1), Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 13 (2), Παπανικολάου 6 (1), Μάντζαρης, ΜακΛίν 16, Παπαπέτρου 2, Στρέλνιεκς 2, Ρόμπερτς 13 (2), Μπόγρης 2, Γουίλτζερ 5 (1).-

~* Στα αποδυτήρια και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος συνοδευόμενος από τη σύζυγο και τα παιδιά του. 
Από το ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή Ελλάδας για το 2018.
~* Στα χέρια του Καλάθη το τρόπαιο!
Μάικ Τζέιμς και Μάρκους Ντένμον κλέβουν τις εντυπώσεις φορώντας γυαλιά για... σκι!
Καλάθης-Γκιστ-Γιαννακόπουλος σηκώνουν στον... ουρανό την κούπα!
~ Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έδειξε τον ουρανό, αφιερώνοντάς το στον εκλιπόντα Παύλο Γιαννακόπουλο!
~ Ένας-ένας οι παίκτες σηκώνουν την κούπα και πανηγυρίζουν με τον κόσμο.
~*  "Νικ Καλάθης οε οε οε από την εξέδρα, ". , Και φυσικά τα καθιερωμένα "όλε" με την εξέδρα.
             

*** ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΡΩΣΙΑΣ 2018 , Κυριακή 17-06-2018 :
Πρόγραμμα αγώνων :
~  ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ - ΣΕΡΒΙΑ  0-1 .- ^
Το γκολ  :56' ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ ο Κολάροφ, με απευθείας εκτέλεση φάουλ
Οι έντεκα για την Σερβία (Μλάντεν Κρσταλιτς): Στοΐκοβιτς, Κολάροφ, Τόσιτς, Ιβάνοβιτς, Μιλένκοβιτς, Μιλιβόγεβιτς, Τάντιτς, Μάτιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Λιάγιτς, Μίτροβιτς
 Η ενδεκάδα για την Κόστα Ρίκα (Όσκαρ Ραμίρες): Νάβας, Ακόστα, Γκονζάλες, Ντουάρτε, Κάλβο, Γκαμπόα, Μπόργκες, Ρουίς, Γκουσμάν, Βενέγκας, Ουρένια

ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ  1-1  .-^
Τα γκόλ : 20' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΑΡΑ από τον Κοουτίνιο! , 74΄ Ζούμπερ
Πιθανές ενδεκάδες:
Βραζιλία (Τίτε): Άλισον, Μιράντα, Τιάγκο Σίλβα, Μαρσέλο, Ντανίλο, Κασεμίρο, Κουτίνιο, Παουλίνιο, Γουίλιαν, Γκαμπριέλ Ζεσούς, Νεϊμάρ
Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ακάντζι, Σααρ, Ροντρίγκες, Λιχτστάινερ, Μπεχράμι, Τσάκα, Σακίρι, Τζεμαϊλί, Ζούμπερ, Σεφέροβιτς
Διαιτητής: Σέζαρ Ράμος (Μεξικό)
Βοηθοί: Μάρβιν Τορεντέρα, Μιγκέλ Ερνάντεζ (Μεξικό)
Τέταρτος διαιτητής: Τζον Πίτι (Παναμάς)
Γήπεδο: «Ροστόφ Αρένα»
Ελβετία (Πέτκοβιτς): Σόμερ, Λίχτστάινερ, Ακάντζι, Σεφέροβιτς, Τσάκα, Μπεχράμι, Ροντρίγκεζ, Ζούμπερ, Ντεμαΐλι, Σάρ, Σακίρι
Βραζιλία (Τίτε): Άλισον, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Κασεμίρο, Γκαπριέλ Ζεσούς, Νεϊμάρ, Κοουτίνιο, Μαρσέλο, Ντανίλο, Παουλίνιο, Γουίλιαν

~ ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΜΕΞΙΚΟ  0-1 .- ^
Το γκολ : (35’ Λοσάνο)
Πιθανές ενδεκάδες
Γερμανία: Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Χέκτορ, Κεντίρα, Κρόος, Μίλερ, Εζίλ, Ντράξλερ, Βέρνερ
Μεξικό: Οτσόα, Σαλσέδο, Αγιάλα, Μορένο, Λαγιούν, Ερέρα, Γκουαρδάδο, Βέλα, Κορόνα, Τσιτσαρίτο, Λοθάνο 
Διαιτητής: Αλιρεζά Φαχανί (Ιράν)
Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Πλάτενχαρντ, Κρόος, Κεντίρα (60' Ρόις), Εζίλ, Μίλερ, Ντράξλερ, Βέρνερ (86' Μπραντ).
Μεξικό (Χουάν Κάρλος Οσόριο): Οτσόα, Σαλσίδο, Αγιάλα, Μορένο, Γκαγιάρδο, Ερέρα, Γκουαρδάδο (74' Μάρκες), Βέλα (58' Άλβαρες), Λαγιούν, Λοσάνο (66' Χιμένες), Τσιτσαρίτο.


***Α' ΟΜΙΛΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΠΟΛΗ
ΑΓΩΝΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
14/6
ΜΟΣΧΑ
ΡΩΣΙΑ - ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
5-0
15/6 
ΕΚΑΤΕΡΙΝΜΠΟΥΡΓΚ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ-ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ
 0-1
19/6
ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
ΡΩΣΙΑ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ
 
20/6
ΡΟΣΤΟΦ
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ - ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
 
25/6
ΣΑΜΑΡΑ
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ - ΡΩΣΙΑ
 
25/6
ΒΟΛΓΟΓΚΡΑΝΤ
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ
 
Β' ΟΜΙΛΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΠΟΛΗ
ΑΓΩΝΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
15/6
ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
ΜΑΡΟΚΟ - ΙΡΑΝ
 0-1
15/6
ΣΟΤΣΙ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ
 3-3
20/6
ΜΟΣΧΑ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΜΑΡΟΚΟ
 
20/6
ΚΑΖΑΝ
ΙΡΑΝ - ΙΣΠΑΝΙΑ
 
25/6
ΣΑΡΑΝΣΚ
ΙΡΑΝ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
 
25/6
ΚΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ
ΙΣΠΑΝΙΑ - ΜΑΡΟΚΟ
 
 Γ' ΟΜΙΛΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΠΟΛΗ
ΑΓΩΝΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
16/6
ΚΑΖΑΝ
ΓΑΛΛΙΑ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
 2-1
16/6
ΣΑΡΑΝΣΚ
ΠΕΡΟΥ - ΔΑΝΙΑ
0-1 
21/6
ΣΑΜΑΡΑ
ΔΑΝΙΑ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
 
21/6
ΕΚΑΤΕΡΙΝΜΠΟΥΡΓΚ
ΓΑΛΛΙΑ - ΠΕΡΟΥ
 
26/6
ΜΟΣΧΑ
ΔΑΝΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ
 
26/6
ΣΟΤΣΙ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - ΠΕΡΟΥ
 
 Δ' ΟΜΙΛΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΠΟΛΗ
ΑΓΩΝΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
16/6
ΜΟΣΧΑ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΙΣΛΑΝΔΙΑ
 1-1 
16/6
ΚΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ
ΚΡΟΑΤΙΑ - ΝΙΓΗΡΙΑ
 2-0
21/6
ΝΙΖΝΙ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΚΡΟΑΤΙΑ
 
22/6
ΒΟΛΓΟΓΚΡΑΝΤ
ΝΙΓΗΡΙΑ - ΙΣΛΑΝΔΙΑ
 
26/6
ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
ΝΙΓΗΡΙΑ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
 
26/6
ΡΟΣΤΟΦ
ΙΣΛΑΝΔΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ
 
 Ε' ΟΜΙΛΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΠΟΛΗ
ΑΓΩΝΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
17/6
ΣΑΜΑΡΑ
ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ - ΣΕΡΒΙΑ
 0-1
17/6
ΡΟΣΤΟΦ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ
 1-1
22/6
ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ
 
22/6
ΚΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ
ΣΕΡΒΙΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ
 
27/6
ΜΟΣΧΑ
ΣΕΡΒΙΑ - ΒΡΑΖΙΛΙΑ
 
27/6
ΝΙΖΝΙ
ΕΛΒΕΤΙΑ - ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ
 
ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΠΟΛΗ
ΑΓΩΝΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
17/6
ΜΟΣΧΑ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΜΕΞΙΚΟ
 0-1
18/6
ΝΙΖΝΙ
ΣΟΥΗΔΙΑ - Ν. ΚΟΡΕΑ
 1-0
23/6
ΡΟΣΤΟΦ
Ν. ΚΟΡΕΑ - ΜΕΞΙΚΟ
 
23/6
ΣΟΤΣΙ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΣΟΥΗΔΙΑ
 
27/6
ΚΑΖΑΝ
Ν. ΚΟΡΕΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ
 
27/6
ΕΚΑΤΕΡΙΝΜΠΟΥΡΓΚ
ΜΕΞΙΚΟ - ΣΟΥΗΔΙΑ
 
 Ζ' ΟΜΙΛΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΠΟΛΗ
ΑΓΩΝΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
18/6
ΣΟΤΣΙ
ΒΕΛΓΙΟ - ΠΑΝΑΜΑΣ
 3-0
18/6
ΒΟΛΓΟΓΚΡΑΝΤ
ΤΥΝΗΣΙΑ - ΑΓΓΛΙΑ
 1-2
23/6
ΜΟΣΧΑ
ΒΕΛΓΙΟ - ΤΥΝΗΣΙΑ
 
24/6
ΝΙΖΝΙ
ΑΓΓΛΙΑ - ΠΑΝΑΜΑΣ
 
28/6
ΚΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ
ΑΓΓΛΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ
 
28/6
ΣΑΡΑΝΣΚ
ΠΑΝΑΜΑΣ - ΤΥΝΗΣΙΑ
 
Η' ΟΜΙΛΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΠΟΛΗ
ΑΓΩΝΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
19/6
ΣΑΡΑΝΣΚ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ - ΙΑΠΩΝΙΑ
 
19/6
ΜΟΣΧΑ
ΠΟΛΩΝΙΑ - ΣΕΝΕΓΑΛΗ
 
24/6
ΕΚΑΤΕΡΙΝΜΠΟΥΡΓΚ
ΙΑΠΩΝΙΑ - ΣΕΝΕΓΑΛΗ
 
24/6
ΚΑΖΑΝ
ΠΟΛΩΝΙΑ - ΚΟΛΟΜΒΙΑ
 
28/6
ΒΟΛΓΟΓΚΡΑΝΤ
ΙΑΠΩΝΙΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ
 
28/6
ΣΑΜΑΡΑ
ΣΕΝΕΓΑΛΗ - ΚΟΛΟΜΒΙΑ
 
 ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΠΟΛΗ
ΑΓΩΝΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
30/6
ΚΑΖΑΝ
Γ1 - Δ2 (49)
 
30/6
ΣΟΤΣΙ
Α1 - Β2 (50)
 
01/07
ΜΟΣΧΑ
Β1 - Α2 (51)
 
01/07
ΝΙΖΝΙ
Δ1 - Γ2 (52)
 
02/07
ΣΑΜΑΡΑ
Ε1 - ΣΤ2 (53)
 
02/07
ΡΟΣΤΟΦ
Ζ1 - Η2 (54)
 
03/07
ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
ΣΤ1 - Ε2 (55)
 
03/07
ΜΟΣΧΑ
Η1 - Ζ2 (56)
 
ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΠΟΛΗ
ΑΓΩΝΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
06/07
ΝΙΖΝΙ
Νικητής 49 - Νικητής 50 (57)
 
06/07
ΚΑΖΑΝ
Νικητής 53 - Νικητής 54 (58)
 
07/07
ΣΑΜΑΡΑ
Νικητής 55 - Νικητής 56 (59)
 
07/07
ΣΟΤΣΙ
Νικητής 51 - Νικητής 52 (60)
 
ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΠΟΛΗ
ΑΓΩΝΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
10/07
ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Νικητής 57 - Νικητής 58 (61)
 
10/07
ΜΟΣΧΑ
Νικητής 59 - Νικητής 60 (62)
 
ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΠΟΛΗ
ΑΓΩΝΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
14/07
ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Ηττημένος 61 - Ηττημένος 62
 
ΤΕΛΙΚΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΠΟΛΗ
ΑΓΩΝΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
15/07
ΜΟΣΧΑ
Νικητής 61 - Νικητής 62
 

***  Πέθανε ο προπονητής του Eurobasket 87 Kώστας Πολίτης! 
Μία ακόμα πολύ μεγάλη απώλεια για το χώρο του ελληνικού μπάσκετ καθώς τα ξημερώματα πέθανε ο προπονητής της Εθνικής ομάδας που κατέκτησε το Eurobasket του 87 Κώστας Πολίτης,
O άνθρωπος που οδήγησε τον Γκάλη τον Γιαννάκη και τα άλλα τα παιδιά στην κορυφή της Ευρώπης και έβγαλε όλους τους Ελληνες στους δρόμους για να πανηγυρίσουν δεν βρίσκεται πια στη ζωή.
Τον τελευταίο καιρό είχε σοβαρά προβλήματα υγείας και τελικά τα ξημερώματα της Δευτέρας άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 76 ετών,.
Ο Κώστας Πολίτης γεννιέται στις 21 Μαρτίου 1942 στην Καισαριανή κι αφού περάσει από ακαδημίες θα βρει λοιπόν τη θέση του στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο θα κατακτήσει το πρωτάθλημα τη σεζόν 1966-1967.
Ο Πολίτης αγωνίστηκε με την Εθνική Ελλάδος στο Ευρωμπάσκετ του 1961, του 1965 και του 1967, ενώ στο ενεργητικό του ως παίκτης είχε και ένα Προολυμπιακό Τουρνουά (1964), ένα Βαλκανικό Πρωτάθλημα (1964), αλλά και παιχνίδια στους Μεσογειακούς Αγώνες (1967).
Ο Κώστας Πολίτης αναλαμβάνει τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού στην Εθνική Ομάδα Ανδρών το 1982, έχοντας περάσει από τους Παίδες και τους Εφήβους. Ο πρώτος του αγώνας στον πάγκο της Εθνικής θα έρθει στις 14 Μαΐου 1982 στον αγώνα Ελλάδας-Ουγγαρίας (84-91). Το χτίσιμο της ομάδας θα είναι αργό και επίπονο, η «επίσημη αγαπημένη» θα φτάσει πάντως σε ημιτελικές φάσεις διεθνών τουρνουά και θα παίξει μέχρι το 1987 ματς στο Πανευρωπαϊκό Ανδρών, στο Βαλκανικό, τους Μεσογειακούς, τα Τουρνουά Ακρόπολις και σε Προολυμπιακά Τουρνουά (1984) και προκριματικά Παγκοσμίου Ανδρών (1986).
Η Ελλάδα εμφανίστηκε σε τελική φάση Ευρωμπάσκετ το 1983, κάτι που ισοδυναμούσε με την παρθενική μεγάλη επιτυχία του Πολίτη στον πάγκο της. Το Ευρωπαϊκό του 1983 στη Γαλλία είδε την Ελλάδα να κατακτά την 11η από τις 12 θέσεις του τουρνουά, μετρώντας 2 νίκες και 5 ήττες, ήταν πάντως ιστορικές από κάθε άποψη στιγμές.
Το 1986 η Εθνική του Πολίτη κατάφερε να προκριθεί στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, ανοίγοντας την όρεξη των Ελλήνων για όσα έμελλε να ακολουθήσουν του χρόνου. Η πρώτη ποτέ παρουσία της Εθνικής Ελλάδος σε τελική φάση παγκοσμίου πρωταθλήματος έκανε αίσθηση. Η χώρα μας κατακτά την 10η θέση μεταξύ των 24 ομάδων και ο Νίκος Γκάλης στέφεται πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης!
Ο ομοσπονδιακός κόουτς συνέχισε να προπονεί την Εθνική Ανδρών μέχρι το 1988, κλείνοντας την πορεία του στην «επίσημη αγαπημένη» στον αγώνα Ελλάδας-Γερμανίας στο Προολυμπιακό Τουρνουά Ανδρών (10 Ιουλίου 1988) με άλλη μια νίκη (94-87).
Με την τεράστια επιτυχία στις πλάτες του, ο «ευρωκόουτς» ανέλαβε μετά τις τύχες ελληνικών συλλόγων, περνώντας δύο φορές από τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ μετά και την ΑΕΚ, για να κλείσει την καριέρα του στη Νήαρ Ηστ Καισαριανής.
Με την ομάδα του Παναθηναϊκού θα κατακτήσει τρία συναπτά πρωταθλήματα Ελλάδας (1980-1982), ένα ακόμα το 1984 αλλά και δύο Κύπελλα (1982 και 1983), οδηγώντας τους «Πράσινους» και στο Final Four της Ευρωλίγκας το 1994 (στη δεύτερη παρουσία του στον πάγκο), όπου πήρε στο Τελ Αβίβ την τρίτη θέση χάνοντας από τον Ολυμπιακό του Γιάννη Ιωαννίδη.
Με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν θα είχε αντίστοιχες επιτυχίες, οδήγησε πάντως τον «Δικέφαλο» σε δύο τελικούς Κυπέλλου Ελλάδας (1989 και 1990), βρίσκοντας ξανά στον δρόμο του τον Ιωαννίδη του Άρη, αλλά και την ΑΕΚ σε έναν ακόμα χαμένο τελικό Κυπέλλου (1999) από τον ΠΑΟΚ.
Η θητεία του Πολίτη χαρακτηρίστηκαν από την πολυθρύλητη κόντρα του με τον Νίκο Γκάλη που είχε ως αποτέλεσμα το άδοξο φινάλε στην καριέρα του «γκάνγκστερ» τον Οκτώβριο του 1994, όταν θα εγκατέλειπε την ενεργό δράση στα 37 του μετά τον περιβόητο καυγά του με τον προπονητή Πολίτη στο γήπεδο του Μετς, στον αγώνα με τους Αμπελόκηπους.
gazzetta.gr

~ ~***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2018 :
~*   ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018 . ~  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για όλους μας !  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara.html  .-
*   ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018 . ~  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για όλους μας !  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara.html  .-
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 02  Ιουνίου  2018 , Όμορφο , ΄Χαρούμενο και Ευλογημένο Σ/Κ , για όλους μας !   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-
~* ARFARA -  ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή  03  Ιουνίου  2018  :   http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_3.html .-                                                                                                                 
~* ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα 04  Ιουνίου  2018 : ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΜΕΘ΄ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΑ για όλους μας ! http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_3.html .-
~*  ARFARΑ -  ΑΡΦΑΡΑ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,Στο  αγιάζι  της ενημέρωσηςΤρίτη   05   ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfar.html .-
~*  ARFARA ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018  : ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ για το Σκοπιανό ! http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_6.html .- 
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ Νέα ,Στο  αγιάζι της ενημέρωσης .
 
Πέμπτη 07  Ιουνίου  2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_7.html .- 

~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 08 Ιουνίου 2018: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_8.html .- 
~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 09  Ιουνίου  2018 : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_9.html .- 

~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_10.html .- 
~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τρίτη 12  Ιουνίου 2018 .: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_11.html  .-
~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 13  Ιουνίου  2018: http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_13.html .-  
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_14.html .-  
~* ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_15.html .-   
~*  ΑΡΦΑΡΑ - ARFARA Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή 15 Ιουλίου 2018 : http://snsstamoskal.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-
~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Σάββατο  16  Ιουνίου  2018 : http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-

~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημερωσης .Κυριακή 17 Ιουνίου  2018: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-
~* ARFARA -ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημερωσης .
Δευτέρα 18 Ιουνίου2018: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-
~*

**   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6418 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3917   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  14.437   βίντεο   .-  
~
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ 
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .--

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: